Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - siberian

Sivuja: [1] 2
1
Vuokrattu jo.

Usvaauer, ei ole. Ihan kohtuullinen hinta suhteutettuna.

2
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / saa poistaa
« : 25.03.2010, 22:20:49 »
vanha

3
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / saa poistaa
« : 23.03.2010, 10:38:15 »
vai saako sen täältä jotenkin itse?

4
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 25.02.2010, 02:19:31 »
1) Tekeekö Aasiassa suomalaisella ajokortilla yhtään mitään? Kannattaako jättää kotiin eikä kantaa mukana ja odottaa että se putsataan massien kera. Selviääkö reissussa passilla ja kopioilla siis?

Suomalaisella ajokortilla on kätevä avata tietyntyyliset ovilukot, mikäli avain on vahingossa jäänyt sisälle asuntoon tai jos kenties haluaa tehdä vaikutuksen vaikkapa illanistujaisissa, kuinka murtaudutaan ulos "vapauteen".

Lainaus käyttäjältä: Quaker
2) Vaatteiden pesumahdollisuuksia on Intian suunnalla tarjolla paljon? Näin olen ymmärtänyt eikä siitä luultavasti tule ongelmaa. Mutta, onko tarvetta ottaa pesupusseja mukaan? Nyt kaivattaisiin kokemuksen syvää rintaääntä.

Itse suosittelen ostamaan aina uudet vaatteet ja antamaan vanhat jollekin niitä tarvitsevalle. Näin maaperään pääsee vähemmän pesuaineista leviäviä haitallisia kemikaaleja ja pesupussit säästyvät, mitä sitten ovatkaan.

Lainaus käyttäjältä: Quaker
3) Monsuuni-ilmasto ja huhtikuu. Kuoritakki lähtee mukaan, mutta mitenkä housupuoli? Onko sateita odotettavissa niin paljon että kannattaa rahdata kuorihousut / sadehousut mukanaan? Vai onko fiksumpaa ostaa sadepöksyt tarpeen vaatiessa eikä olla liian negatiivinen?

Jos otat kuoritakin niin en usko, että tarvitset housuja. Ellet sitten tarvitse kuorihousuja ja/tai sadehousuja. Itse suosin sitä neuvoa, että ostan sadepöksyt ja annan ne sateen jälkeen niitä tarvitsevalle. Ja voi sitä negatiivinenkin olla, kunhan tulee toimeen itsensä kanssa.

Oikein mahtavaa reissua ja mitä suotuisimpia sateita.

5
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 02.11.2009, 10:02:45 »
Matinkylä, Espoo. Aamukahvia keittelen ja kohtapuoliin lähen varmaan käymään Suvelassa. Aurinko paistaa ja ihmiset on hyvin ystävällisiä. Omenahillon purkin kansi on jäänyt jumiin eikä ole leipää. 1 purkki hernekeittoa ja läjä mysliä, josta on rusinat valkattu aikoja sitten. Biitsin joutuu skippaa.

6
Yleinen / Vs: Avaruusturismi
« : 20.03.2009, 08:57:13 »
Itse ekologisena ja lentopelkoisena odotan kunnes ne saa rakennettua junaradan tai serpentiinitien kuuhun. Eipä tässä muuta, oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Amazonialle
« : 13.03.2009, 16:23:47 »
Yks hyvä konsti nuotion sytyttämiseen on kynttilä, jos puut on kovinkin märkiä.

8
Kyseessa onkin Don muangin kentta,menin taas isojen otsikoiden uskossa paattelemaan kentan olevan Suvarnabhumin uusi kentta. Anyway, ainakin monet aasian sisaisista lennoista ja jotkut halpalentoyhtiot kenttaa kayttavat.

Kyllä siellä on häröilijöitä uudelle kentälle vievällä tiellä kans. Yks kaista käytössä tällä hetkellä.

9
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 24.09.2008, 08:54:21 »
Lainaus
Todellakin samaa mieltä - itseä etoi ko. asenne muuten hyvässä ohjelmassa todella paljon. Pitääkö kaikki hyväksyä (mennä mukaan kaikkiin paikallisten juttuihin) ollakseen tosi travelleri? Asioista voi tietenkin kertoa ja raportoida, mutta jäi todella inhottava maku joistakin jaksoista.
Aikaisemminkin on tullut todettua myös se, että todella vapaamielinen suhtautuminen muihinkin päihdyttäviin aineisiin kuin alkoholiin ärsytti kirjaa lukiessa ja ohjelmaa katsoessa. Kirjassa näön vuoksi huumausaineet tuomittiin, mutta ohjelmaa katsoneet ovat kyllä nähneet missä jamassa poitsut välillä oli, eikä sitä todellakaan voi pistää pelkästään rankan reissauksen piikkiin.

Jokainen tavallaan, ei kai se sinun asiasi ole, jos joku toinen tykkää eri asioista kuin sinä. Sinun asenne etoo minua; hyväksyt sen mitä itse teet ja tuomitset sitten toisen, kun toiminta ylittää omat rajasi. Lusikka vaan siellä omassa sopassa.

11
Thaimaa / Vs: Bangkokin uusi lentokenttä
« : 08.07.2008, 07:40:24 »
Testasin kerran lentokenttäbussin ja se oli vähintäänkin hämmentävä kokemus :O

Mitä hämmentävää siinä on? Nehän kirjottaa ylös, missä kukin matkustaja jää pois ja bussi sitten pysähtelee sen mukaan.

12
Thaimaa / Vs: Bangkokin uusi lentokenttä
« : 03.07.2008, 10:58:44 »
Miten lentokentältä pääsee helpoiten kaupunkiin. Pitääkö mennä taksilla vai onko tuolta metro/skytrain/train yhteyttä kaupunkiin? Muistelisin lukeneeni jostain joskus vuosia sitten, että lentokentälle oli kaavailtu raideyhteyttä kaupunkiin.

Bussilla pääsee näppärästi ja niitä menee suht tiheään. Siellä on pari eri reittiä, että sanoo vaan minne on menossa niin pääsee. Halvempaa kuin taksi.

14
Pohjoismaat / Vs: Klubb Garage
« : 16.04.2008, 14:25:00 »
Klubb Garage sijaitsee Märstassa Tukholman pohjoispuolella. Osoite Stationsgatan 4 (on ihan Märstan aseman vieressä). Märstaan pääset Tukholmasta pendeltågilla eli sikäläisellä lähijunalla.Iso kiitos!

15
Pohjoismaat / Klubb Garage
« : 16.04.2008, 11:18:48 »
Sattuisiko kukaan tietämään, missä päin tukholmaa kyseinen paikka on? Google ei paljoa vastaillut ja ruotsia kun en oikein osaa. Jos vaikka kotisivutkin jostain löytyisi...

16
Aasia / Thaimaa - Laos - Vietnam
« : 19.02.2008, 14:40:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Pacino"
Samperi 8.4 oltaisiin bangkokissa aamusella,ja olis muutama päivä aikaa 17.4asti kierrellä mm.pohjois thaimaassa ja ehkä Laosissakin.(pittää olla 17pvä. kavereita vastassa bkk:ssa)
eli kandeekohan sitä yrittää laosiin ollenkaan tuolla aikataululla?
Ei viitsisi kuitenkaan suoraan lennon jälkeen istua 12tuntia tms.bussissa! eli mentäis vaikka ayuttayaan,ja sieltä pohjoisempaan päin,ja taas lähemmäs vientianea.Vai kannattaisiko lentää esim.Chiang maihin ja sitä kautta täräyttää laosiin?
en tiijä perkule.No ehtii jos ehtii:)


Itse ottaisin yöjunan Chiang maihin ja sieltä parissa päivässä Luang Prabangiin ja sieltä taas Vang Vieniin ja Vientianesta lento Bangkokiin. Kyllähän tuo voisi toimia, jos kaikki menisi vaan nappiin.

17
Aasia / Kambodza
« : 19.02.2008, 14:32:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Ogatnaa"
PhnomPenh ei myoskaan tarjonnyt yhtikas mitaan. Killing Fieldsia ei voi suositella, yhden muistomerkin takia sinne ei kannata raahautua. PhnomPenhin jarven guest house alue on mahroton laava ja slummi. Riverside parempi mutta ei siellakaan jaksanut tuntia pidempaan.

Onneksi 5U$ huoneissa oli kaapelitv ja elokuvakanava.

Jos jotain hyvaa pitaa sanoa niin englannin kielitaitoiset pratkakuskit. Jeesaa aika paljon jos viittomakielesta hypataan englannin murteeseen.


Voihan noista turistinähtävyyksistä aina kieltäytyä ja katsella muuten vaan kaupungin menoa. Itse vietin hienon viikon phnom penhissä asuen khmer-perheen luona jossain köyhemmällä alueella.

Välillä oli hieman kuumottavat paikat, kun 8. kuulla raskaana oleva hosti hakattiin pariin otteeseen sen takia, kun olin ainoana "rikkaana" länkkärinä siellä asumassa eikä hosti saanut nyhdettyä tarpeeksi rahaa. Ja siihen n. 8 neliön huoneeseen, jossa oli yksi lamppu, sänky, tuuletin, halkeilleet seinät ja lattia, lajitelma erilaisia ötököitä ja liskoja (tulivat öisin sänkyyn n. 20-30 cm mittaiset liskot; aluksi olin vähän ihmeissäni, että mitä vit...), ovi ja munalukko yritettiin tulla öisin sisään ikkunan kautta. Yleensä siinä ikkunan vieressä oli pari varjoa odottamassa oikeaa hetkeä.

Lopuksi ne yritti tehdä jonkun scammin (kuulin, kun ne suunnitteli sitä alakerrassa siinä luulossa, että mä nukun), jossa vaihtoehtoina olisi ollut vankila tai passin ja rahojen menettäminen korruptoituneen poliisin ja huumausaineiden avulla, mutta tilannetajun ja onnen ansiosta pääsin pakenemaan khmerjengin "Barang! Bang bang!" -huutojen saattelemana. Sen jälkeen lähdinkin kaikki omaisuus selässäni keskellä yötä ajamaan pois kaupungista mopokuskin kyydissä, joka ei suostunut kääntymään sinne minne halusin. Lopulta karjaisin suomeksi että "nyt perkele käännytään!", josta se ilmeisesti liikuttui niin paljon, että suostui pysähtymään ja kääntymään takaisin kun oltiin jo kaukana kaupungista ja ympärillä oli vain peltoja.

Välillä käppäilin kaupungin pimeillä kaduilla öisin, yksin ja humalassa, eikä kertaakaan käynyt mitään muuta kuin oma turhautuminen siihen, kun ei löydä oikeita mestoja. Usein mopokuski ei puhunut englantia ja niin sitä vain näytin kädellä suunnan, mihin kääntyä, kun oltiin molemmat eksyksissä eikä ollut mitään havaintoa kaupungista.

Itse aion todellakin palata tuonne vielä pidemmän ajan kanssa, sen verran tyylikästä se meno oli.

18
Aasia / Kambodza
« : 08.01.2008, 11:31:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Yayo"
Tähän mennessä halvin löytämäni keino on Air Asian lennot, 2200 baht. (499 + verot).
Mielessä kävi myös, että kun on tuo e-lippu, ni vaihtaisi tulostukseen päivämäärät ja lennot, toimisikohan ja kuinka riskiä?

Sekava postaus, mutta toivottavasti ottaa tolkkua. Kaikki apu erittäin tervetullutta :)


Enpä tiedä onko tästä mitään apua, mutta itse lensin phnom penhistä bangkokiin 75 $:lla + 20 $ lentokenttävero. Kävelin aamulla lentokentälle ja kysyin saiskos lippua ja siinä ne jotain söhelsi ja kuuden tunnin päästä istuin koneessa.

19
Aasia / Laos
« : 21.12.2007, 08:19:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"

Minun mielestäni Pakbengissä matkan varrella yöpyminen ei ollut niinkään joutumista, vaan mukava osa matkantekoa.


Jep, no en tarkoittanut tuota "joutua yöpymään" ihan noin otettavaksi. Enhän minä Pakbengistä mitään tiedä, ehkä sitten ensi kerralla.

Lainaus käyttäjältä: "Illusion"

OT: Mihin toisilla on niin hitonmoinen kiire? Kannattaako sitä ollenkaan edes matkustaa veneellä, jos tuli perseen alla juoksee, lentokoneella kun pääsisi vielä vähän nopeammin.. :roll:


Ei se sinun asiasi ole. Joku juoksee ja välillä kävelee, toinen konttaa.. Kumpi kulkee oikein?

20
Aasia / Laos
« : 20.12.2007, 14:55:42 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"

Thaimaan rajalta Luang Prabangiin kulkee myös nopeampi slow boat, jolla matkan voi tehdä yhdessä päivässä. Tätä laivaa mainostetaan Chiang Main matkatoimistoissa.

Kun kysyin, voiko laivaan ostaa lipun satamasta, minulle vastattiin ei. Laivaan myydään lippuja osana pakettia, johon kuuluu yöpyminen Thaimaan puoleisessa rajakylässä. Tiedä sitten, puhuiko matkatoimisto totta vai palturia, epäilyjä on..


Vajaa 2 kk sitten ostettiin kaverin kanssa liput Chiang Maista Luang Prabangiin. Ensin mentiin pakettiautolla sinne rajakaupunkiin Chiang Khongiin (tai joku vastaava), jossa yövyttiin. Seuraavana päivänä mentiin mekongin yli hoitaa viisumit. Kun kaikki oli valmista tuli Laosin puolella diiliä hoitava ehdottamaan, että jos otetaan speed boat niin ollaan samana päivänä Luang Prabangissa (kesti n. 6 h ja oli muuten perse hieman puuduksissa tuon jälkeen. Kannattaa ottaa etummaiset paikat niin saa jalat suoriksi. Me oltiin takana). Jos oltais menty sillä slow boatilla niin olisi joutunut yöpymään jossain mestassa siinä välillä ja maksamaan yöpymisen siellä.

Sivuja: [1] 2