Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mljv

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1

Brittiläisissä (Englanti, Skotlanti, Wales) vuokra-autoissa ei ainakaan ole mukana yleensä mitään muuta kuin varoituskolmio ja yleensä (sentään!) auton käsikirja. Ei ole kyllä ikinä poliisi pysäyttänytkään, vaikka aika monta tuhatta mailia on jo ajeltu 12 reissuvuoden aikana, vain nopeuskameran kanssa on tullut tehtyä tuttavuutta...

2
Voisko joku kertoa saako sen sitten hoidettua online check-in:iä tehdessä vai ilmoitanko erikoisruokavaliosta sähköpostilla vai miten?
Lähtöselvitysvaiheessa on liian myöhäistä, useimmat lentoyhtiöt haluavat erikoisruokavaliotoivomukset 24-36 tuntia ennen lennon lähtöä.

Kanta-asiakkailla nuo ruokavaliotiedot voivat olla profiilissa (samoin kuin (liike)matkatoimistojen varaussysteemeissä), mutta aika tavallista on, että lipun varaamisen jälkeen täytyy soittaa suoraan lentoyhtiölle ja pyytää lisäämään ruokavalio lippuun. Melkein suosittelisin puhelinta tässä vaiheessa ennemmin kuin sähköpostia, mutta jälkimmäistäkin voi kokeilla - ja yhteystiedothan saitkin jo jtj67:lta.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Muuntaja Englantiin?
« : 02.05.2010, 10:44:04 »

Brittiläisissä pistorasioissa on sitten yleensä pieni lisähauskuus: pistorasian vieressä/yläpuolella on keinukytkin (sellainen 'valokatkaisija'), josta pistorasiaan laitetaan virrat. Toimii yleensä niin, että kytkimen alapuolisko painetaan alas, jolloin yläpuolen sivuun maalattu punainen läntti tulee näkyviin -> virta on päällä. Kännykän, tietokoneen ja kameran laturilla saa yleensä onneksi välittömän palautteen siitä, onko virtaa vai ei, mutta vähän voi joutua ihmettelemään ensin.


On nimittäin tullut enemmän kuin kerran kiroiltua, että "tää adapteri ei toimi", kun totuus on ollut se, että kädetön käyttäjä (=minä) on unohtanut laittaa pistorasiaan virrat...
(Ainakin vuokramökeissä on usein myös erilliset seinäkytkimet hellan ja tiskikoneen virransyötölle, myös ne aiheuttavat välillä "tää ei mene päälle" -kiroilua. Ja B&B -paikoissa on sellaisia suihkuja, joiden lämmitys pannaan päälle vetämällä katossa roikkuvasta narusta. Juu, Brittilän sähköt ovat vähän kummallisia, mutta pistorasiat on sentään nykyisin standardisoitu kaikki samansorttisiksi...)

4
Pohjoismaat / Vs: Lautalla Tanskaan
« : 19.04.2010, 10:46:00 »

Jep, ei sellaista reittiä ole eikä ole tainnut pitkään, pitkään aikaan ollakaan. Vaihtoehdot ovat joko edellä mainittu Finnlines Gdyniaan Puolaan tai Travemündeen Saksaan tai sitten perinteisempi Ruotsin läpi ajaminen. Saksasta Ruotsiin tulevat kaverit tuntuvat useimmin ajavan Juutinrauman sillan yli Köpiksen eteläpuolelle Rödbyhyn ja ottavan sieltä laivan Puttgarteniin Saksaan, lienee halvin reitti (ja hyvä, kun tulee Skåneen). Mutta ilmeisesti Tanskan ohi voi oikaista, Stenalla näyttäisi olevan laiva Göteborg-Kiel, Scandlinesillä Helsingborg-Rostock. TT Linesilla pääsee Trelleborgista Rostockiin ja Travemündeen.

Nämä Ruotsi-Saksa -yhteydet kaivoin sivustolta http://www.aferry.to/ , joka on yleensä aika hyvin ajan tasalla. Otin ne tältä "Destinations"-sivulta etsimällä Saksaan menevät lauttareitit: http://www.aferry.com/ferry-destinations.htm

Finnlines sivut online-varauksineen http://www.finnlines.fi/ - pitää tosin ehkä varoittaa, että sivusto on juuri nyt todella ruuhkainen, kun tänne jääneet ulkomaalaiset ja Keski-Eurooppaan jääneet ulkomaalaiset yrittävät päästä maitse kotimaahan (Finnlines myy tänään ensi sunnuntain lauttapaikkoja...).

5
Lentomatkustus / Vs: Amsterdam Heinäkuu - viikko 28
« : 05.04.2010, 14:40:33 »

Nyt ei aivan ilmennyt, onko Tampere huomattavasti parempi lähtöpaikka kuin Helsinki, joten voin olla ihan metsässäkin, mutta itse olen lentänyt väliä HEL-AMS lähinnä KLM:llä (jolla on useimmiten aika suotuista hinnat, jos aikatauluissa on joustoa) ja kerran tai kaksi Finnairilla. Vaihdon kautta menevistä lennoista Blue1 oli jossain vaiheessa aika siedettävän hintainen. Kaikki edellämainitut kustansivat alle 200 eur ja sisältävät matkatavarat ja verot, KLM:llä ja Finskillä saa myös välipalaa ja Blue1:ssakin kahvin/teen lipun hinnalla.

(Air Balticissa on vielä sekin kakka, että kun matkatavaroista joutuu maksamaan erikseen, niin maksu on per segmentti eli jos lentää Riian kautta, joutuu maksamaan joka pakaasista tuplasti.)

Teoriassa heinäkuun lentohinnat saattavat vielä pudotakin, kun kesähinnat tulevat myyntiin. Niin ja ainakin kannattaa kyylätä noita Hulluilta päiviltä, ne Keltaiset ovat nimittäin tulossa huhtikuun aikana - ei kai vielä tämän viikon lopussa, mutta ensi viikolla...

6
Tyhmät kysymykset / Vs: tarviiko tallinnaan passin?
« : 31.03.2010, 14:01:00 »
Kun kävimme Tukholman risteilyllä niin vauvalle riitti kela-kortti. Tarkistin asian ennen matkaa Viking Lineltä. En tiedä sitten vanhemmista lapsista.. Passejahan ei YLEENSÄ tarkistella Tallinnassa mutta toki se voi olla mahdollista.
Kuten edelläkin on todettu, Tukholma on Ruotsissa ja siten pohjoismaisen passivapauden piirissä, sinne ei siis tarvita matkustusasiakirjaa vaan muukin henkilöllisyyden todistava paperi riittää. Olettaen, että matkustaja on pohjoismaiden kansalainen!

Tallinna sen sijaan on Viroa, joka on EU-maa ja Schengen-maa, mutta ei pohjoismaisen passivapauden piirissä. Siksi säännöt ovat siellä jyrkemmät eli se mikä pätee Tukholmassa, ei välttämättä auta Tallinnassa. Molempiin pääsee toki aina virallisella EU-kelpoisella matkustusasiakirjalla eli jos on passi tai matkustusasiakirjana toimiva henkilökortti (eli ns. normaali henkilökortti, ei se alaikäisen sellainen), mutta muissa virityksissä on Tallinnassa vähemmän joustovaraa kuin Tukholmassa.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: tarviiko tallinnaan passin?
« : 31.03.2010, 13:53:35 »

Tähän voisi vielä lisätä, että huhtikuun 2010 puolivälissä ne matkustusasiakirjat on tosiaan syytä olla mukana, koska ne tullaan katsomaan:

"Viron hallitus hyväksyi torstaina 18. maaliskuuta asetuksen, jolla palautetaan väliaikaisesti rajatarkastus ja rajavalvonta Virossa järjestettävän Naton ulkoministereiden kokouksen ajaksi.

Tallinnassa järjestettävän Naton ulkoministereiden epävirallisen tapaamisen johdosta rajatarkastus palautetaan 17. huhtikuuta ja 23. huhtikuuta väliselle ajalle. Tuolloin suoritetaan rajatarkastus Viroon saapuville henkilöille Viron ja Latvian valtionrajoilla sekä satamissa ja lentoasemilla turvallisuuden ja yleisen järjestyksen takaamiseksi."
Lähde SMT:n uutiskirje 26.3.2010, löytyy tällä hetkeltä sivun http://www.smt.fi/uutisarkisto;jsessionid=7DD600B5B74515B34E6D9608A882ECDB kautta (lihavointi omani).

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: San Francisco
« : 12.03.2010, 12:31:02 »
Suosittelen Watsonvillen sijaan Montereyn pikkukaupunkia hieman etelämpänä. Kaunis, idyllinen ja merellinen paikka.
Monterey on tosiaan viehättävä - ja siellä on upea merivesiakvaario. Itse asuimme Hemingwayn Salinasissa, jossa sinänsä ei ole juuri mitään näkemistä, mutta ajomatka Montereyhin on lyhyt ja majoitus paljon halvempaa (varsinkin, jos menee viikonloppuna, jolloin Monterey on käsittääkseni lähes aina täynnä).

Jo useampi vuosi sitten olimme kaupunkilomalla San Franciscossa, mutta vuokrasimme auton päiväksi juuri lähiseutua nähdäksemme. Koska halusimme nähdä asioita emmekä viettää koko päivää autossa, valitsimme "luontokohteeksi" varsin lähellä kaupunkia sijaitsevan Muir Woodsin punapuumetsän. Pysyttelimme ihan vain suurimmilla ja parhaiten merkityillä poluilla, mutta kävelimme silti ihan reilun puolentoista tunnin lenkin ja paljon pidempiäkin reissuja olisi ollut tarjolla. Ja silti ehdimme saman päivänä vielä iltapäiväksi Berkeleyn kampusta ihmettelemään ja muuta sellaista mukavaa.

Muir Woodsista lisää: http://www.nps.gov/muwo/index.htm

9
Aasia / Vs: Bali ja ramada?
« : 25.02.2010, 13:00:29 »

Toisin kuin muu Indonesia, Bali on hindualuetta (ja sen huomaa) eli muslimien pyhät eivät heilauta saarta juuri mihinkään suuntaan!

10
Ylläpito tiedottaa / Vs: Pallontallaajat-paitatilaus
« : 22.02.2010, 14:14:54 »

Tuota, ovatko kyseessä ns. Unisex-koot?

Eli siis jos käyttää normaalisti naisten M-kokoa, niin onko se näissä paidoissa M (naisten mitoitus) vai ennemminkin S (Unisex-mitoitus)?

11
Lentomatkustus / Vs: Laktoositon ruoka lentoyhtiöillä?
« : 20.02.2010, 14:57:26 »

Paljon reissaava työkaveri (jolle itsekin välillä varailen lentoja) on täysin laktoositon. Hänellä lukee joka lentoyhtiön ja varaussysteemin profiilitiedoissa (=kanta-asiakaskortit), että ruokavalion pitää olla maidoton, koska tämä on kuulemma varmempi tapa saada oikeanlaista ruokaa; laktoosi-intoleranssia ymmärretään monessa paikassa aika huonosti ja maidoton on sentään useimmiten myös laktoositon, joskaan ei välttämättä (koska puhdasta laktoosia eli maitosokeria työnnetään esim. kekseihin, joissa ei ole maitoproteiinin häivääkään).

Silloinkin, kun laktoosittomuus/maidottomuus on saatavilla ja vaikka se olisi varmistettu puhelinsoitolla lentoyhtiöön 3-5 vrk ennen matkaa (riittävän lähellä, mutta riittävän aikaisin), on kuulemma noin 50% todennäköisyys sille, että ruoka tosiaan on laktoositonta. Eli aina pitää olla laktoosipillerit mukana...
Ei ehkä ole hirveän yllättävää, että Finnairin murkinat ovat useimmiten oikeata sorttia, kun taas keskieurooppalaisilla yhtiöillä on jo melkoista lottoa.

Sitten oma lukunsa ovat lentoyhtiöt, joilla ruoka on maksullista esim. alle 4 tunnin lennoilla (SAS/Blue1), niiden maksullisissa ruoissa ei pahemmin ole mitään erikoisruokavalioita otettu huomioon eikä koneen loppupäässä istuvalle välttämättä jää muutenkaan mitään valinnanvaraa. Näille lennoille kannattaa siis tankata kentällä tai ainakin yrittää löytää sopivat eväät mukaan...

12
Pohjoismaat / Vs: Suosituksia Etelä-Suomeen? (Hki, Tku)
« : 18.02.2010, 12:00:55 »
Jos haluaa oikein briljeerata, niin vieraat kannattaa viedä Hangon lähellä sijaitsevalle majakalle (jonka nimeä en muista) , jonne tehdään päiväreissuja.
Varmaan Bengtskärin majakka? En suosittele reissua sellaiselle, joka tulee helposti merikipeäksi, mutta muuten kyllä hieno kokemus. http://www.bengtskar.fi/suomeksi.htm kertoo lisää.

Porvoon ulkopuolella taas on Söderskärin majakka, jonne pääsee kesäisin suoraan Helsingin kauppatorilta - ei tosin ehkä nappaa tässä tapauksessa, kun Söderskärin liikenne alkaa vasta juhannuksena: http://www.soderskar.fi/ ja http://www.royalline.fi/articles/631/


Risteilyjä halvemmalla pääsee Helsingissä muuten saaristoon ihan vuorolaivalla, mm. Espoossa on laajat reitit. Ja Helsingissäkin pääsee ainakin Sirpalesaareen (purjevenesatama lähinnä), Pihlajasaareen ja Kaunissaareen (Sipoossa), Harakan reissuista en tiedä... Ja Espoon suunta on vähän epäselvempi, Espoon kaupungin sivuilta saattaisi löytyä noita reittejä.

13
Pohjoismaat / Vs: Suosituksia Etelä-Suomeen? (Hki, Tku)
« : 17.02.2010, 22:16:26 »
Joo onhan Turku kyllä kesäisin kaunis kaupunki, mutta onko se niin erikoinen tai erilainen, että Helsingistä ulkomaalaisen kannattaa erikseen sinne lähteä?
Innokkaan (keskiajan) historian harrastajan veisin kyllä Turkuun, koska siellä on kuitenkin urbaanin Suomen juuret: tuomiokirkko, linna ja Aboa Vetus -museo, vanha yliopiston päärakennus ja joenranta on muuten vain kiva. Ja sitten naapurin Naantali siihen päälle kylpylöineen ja luostareineen. Tai jos Turku tympii tai sää on nuiva, niin lounasristeily Ahvenanmaalle täyttää masun halvalla, ja näyttää aika paljon sekä saaristosta että suomalaisista. :D

Jos kuitenkin tavoitteena on vain nähdä pienempi/toinen suomalainen kaupunki ja aikaa ei ole niin älyttömästi, niin saattaisin itsekin vaihtaa Turun (halvemmaksi) bussireissuksi Porvooseen (joka on myös hieno kesäkaupunki ja lippu on halvempi), tai sitten voisi käydä Tammisaaressa. Jotenkin muuten muistelen, että Tammisaaressa on leirintäalue ihan keskustan kupeessa? Eikä Porvoossakaan ole kamalan pitkä matka.

Tai jos historiaan pitää päästä, niin se onnistuu matkailijaseutulipullakin eli pk-seudun sisällä - esim. junalla Tikkurilaan ja siitä bussilla 55 Helsingin pitäjän kirkolle ja kävelyretki kirkonkylässä. Tai jos pyöräily maittaa ja pyörät löytyvät, niin Vantaanjoen vartta Haltialan kartanolle ja siitä Vantaan pitäjän kirkolle.

Ja sitten on tietysti myös plan C eli päivä- tai jopa hotelliristeily Tallinnaan, täyttää 3 H:n kriteerit: halpaa, helppoa ja historiaa. Sinne halajaa aika moni sellainen vieras, joka kyseisestä mahdollisuudesta on koskaan kuullut, noita päivä- ja hotelliristeilyitä pitää välillä kaivaa työnantajan vieraillekin.

14
En muuten ymmärrä miksi porukka tuota Schipolia pitää jotenkin ylivertaisena kenttänä?
Ei ylivertaisena kenttänä ylipäänsä vaan paremmasta päästä olevana vaihtokenttänä, varsinkin kun painitaan ns. isojen kenttien sarjassa, johon ei pohjoismaissa kuulu kuin Köpis. Kun maailmassa on paljon paikkoja, jonne ei pääse suoralla lennolla Suomesta (jos ei tilauskoneesta maksa), niin aika usein on pakko valita vaihto jollakin suurella kentällä. Oman kokemukseni mukaan Schipholissa on helpompi ja mukavampi vaihtaa kuin London Heathrow'lla, Paris Charles du Gaullella tai Frankfurtissa. Tai Tukholman Arlandassa, jos pitää vaihtaa terminaalia tai jatkaa kotimaan lennolla. München, Amsterdam ja Köpis menevät suunnilleen samoihin, kummallakin on hyvät ja huonot puolensa, mutta esim. viitoitus on kummassakin hyvä (Pariisissa taas...) ja kaikki tapahtuu yhdessä kompleksissa (...kun Lontoossa taas...) ja palvelut ovat asialliset (toisin kuin Frankfurtin siinä huonommassa terminaalissa, jota Finnair käyttää...).
Sitäpaitsi Amsterdamissa ne ovat vieläpä melkein kohteliaitakin, mitä ei todellakaan voinut sanoa CDG:stä taas tälläkään kertaa.

Viimeisimmällä jenkkikeikalla tuli vaihdettua mennessä Lontoossa (LHR) ja Chicagossa (ORD) ja paluumatkalla Pariisissa (CDG) ja olisin kyllä ilomielin vaihtanut noista minkä vain Amsterdamin kautta menemiseen, jos se nyt muiden speksien lomassa olisi ollut mahdollista!
(Eikä se Air Francen kone Miamista Pariisiin nyt niin kummoinen ollut sekään tilojensa puolesta, 190-senttinen matkakumppani oli aika lytyssä keikan jälkeen. Kaikilla yhtiöillä taitaa olla enemmän ja vähemmän kivoja koneita ja joskus ne vaihtuvat vielä lipun varaamisen jälkeenkin. Aina ei voi voittaa, paitsi jos lentää paremmissa luokissa.)

15
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 08.02.2010, 10:35:05 »
En tiedä onko se noin simppeliä vaikka monet sanovat, että tällainen "matkatoimisto on velvollinen korvaamaan jatkolennon".
Jos lennot ovat samalla lipulla ja matkustaja on tehnyt kaikkensa ehtiäkseen kyseiselle lennolle, niin kyllä se on lentoyhtiön ongelma.

Lensin marraskuussa Helsingistä Heathrow'n kautta Chicagoon (ja sieltä vielä eteenpäin) ja vaihtoaikaa oli suunnilleen se sama 1,5 tuntia; otimme kuitenkin riskin, koska halusimme samana päivänä perille inhimilliseen aikaan ja koska tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun teemme operaation.. Kuten tuolla kentällä usein, siellähän sitten pyörittiin ilmassa aika pitkään odottamassa laskeutumista. Jatkolento oli kuitenkin AA:n ja niillä oli transfer-tiski melkein heti Helsingin koneesta tulemisen jälkeen. Siinä vaiheessa oli ruudulla jo "go to gate", mutta ei ollut mitään hätää, saimme liput seuraaviin lentoihin AA:n tiskiltä (Helsingistä oli saatu LHR-ORD, mutta se piti sitten vaihtaa...). Sitten vain kipinkapin portille. Jonne tulimme kyllä toiseksi viimeisenä ja matkustimme koneeseen lähes tyhjässä bussissa, mutta ei ollut mitään hätää eikä tullut mitään kitinää lentoyhtiöltäkään - olivat kai varautuneet odottamaan pidempäänkin.Eikö Virginillä ole mitään transfer desk-tyyppistä lippupistettä Heathrow'lla? Koska jos teillä oli lennot samalla lipulla ja matkatavarat menivät omia reittejään, niin usein voi kiertää normaalin checkin-tiskin, varsinkin juuri Heathrow'n kentällä. (Esim. Frankfurtissa kun vaihtaa Finnair-Malaysian, on pakko jonottaa samalle tiskille, mutta se onkin se Frankfurtin B-terminaali, missä kaikki on muutenkin ö-luokkaa.)

Jos lennot olivat eri lipuilla, niin sitten ei tietenkään pidä yrittääkään mitään LHR:llä alle neljän tunnin, mutta oletettavasti teillä oli kaikki yhdellä lipulla, kun tuota Finnair-Virgin -yhdistelmää myydään aika paljon (katselimme itsekin sellaista HEL-LHR-MIA -reitille, mutta emme ottaneet...).Koska saitte kuitenkin toisen lennon, lentoyhtiö hoiti perusasiat kuntoon. Saattaa kuitenkin olla, että tuosta voisi lisäksi saada korvauksia "denied boarding"-pykälän perusteella.
Jos ja kun liput oli ostettu matkatoimiston kautta, kannattaa panna matkatoimisto ensin hommiin (siitä niille maksetaan lipunvarausvaiheessa...), ainakin kysyä, mitä he neuvovat tekemään tässä vaiheessa. Sitten jos matkatoimisto ei saa mitään aikaan tai antaa ohjeet kääntyä suoraan lentoyhtiön puoleen (Virgin, veikkaisin, koska se kieltäytyi kuljettamasta teitä), niin EU-pykälät haltuun ja menoksi, EU:n sivuilla on valmis kaavakekin tähän tarkoitukseen.

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
« : 07.02.2010, 11:44:34 »

Café Picnic tuloaulassa 2A (heti ovea vastapäätä) on auki 24 h. Samoin T2 lähtöaulan (Finnairin lähtöaula) Coffee Spoon, tosin se on kyllä niin vilkkaassa paikassa, että voi olla öisinkin vähän levoton paikka istua.

Airsidella eli porttien puolella aukeaa lähtöportin 28 kahvila jo klo 4 aamulla. Samoin Robert's Coffee (omasta mielestäni viihtyisämpi...) noin portin 22 luona. Kotimaan puolen portin 14 kuppila aukeaa noin klo 4.30.

Palvelukerroksen kuppila aukeaa vasta klo 6, muuten se olisikin rauhallisempi paikka istua (olen itse asiassa kuvitellut, että palvelukerroksessa on vain kuppilan tuoleja, mutta täytyy tarkistaa, kun on seuraavan kerran asiaa kentälle).

Nämä tiedot löytyvät palvelukartasta haulla sanalla kahvila, sitten pitää vain osata klikkailla palvelukartan oransseja pallukoita:

http://www.helsinki-vantaa.fi/palvelukartta


17
Tyhmät kysymykset / Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
« : 06.02.2010, 16:49:22 »

Jos saavutte Finnairin (reitti)lennolla ja jatkatte Finnairilta ostetulla lennolla eteenpäin (tai saatte vielä ympättyä samaan lippuun muuten jatkolennon), matkalaukkujen pitäisi mennä omia teitään eikä niitä tarvitse ottaa ulos. Sen sijaan jos lennot ovat kahdella lipulla ja jatkolippu on Blue1/SAS/Wizz/tms. muu lentoyhtiö, joudutte lähtöselvittämään laukut uudestaan, Finnair ei siirrä kuin oman allianssin sisällä tai kun lennot ovat samalla lipulla.

Jos laukut menevät omia reittejään, ei teidän käsittääkseni tarvitse poistua varsinaiselta porttialueelta lainkaan ja siinä tapauksessa penkkejä kyllä löytyy useammastakin paikasta. Ei nyt mitenkään järjettömän runsaasti, mutta löytyy kuitenkin (esim. portin 28 nurkilla on isompi esiintymä) ja alue on myös rauhallisempi kuin tuloaulat.Finnairin laukut Schengen-alueen lennoilta (eli Espanjasta) tulevat tuloaulaan 2a ja siitä pääsee käytävää pitkin tuloaulaan 2b (missä on esim. AirFoto), jossa on muutaman rivin verran penkkejä. Muuten tekee kyllä aika heikkoa, lähtöaulassa 2a on tarjolla aika vähän istumapaikkoja ja osa niistä käy todella vain istumiseen (baarituoleja jne).18
Joo, että miten sais helpoiten selvitettyy et onko suoraa lentoa, ilman koneen vaihtoa, Tenerifalta Suomeen?
Itse yrittäisin kentän kotisivujen kautta - eli Teneriffalla tämä ilmeisesti tarkoittaa kahden kentän tsekkaamista (Tenerife North ja Tenerife South, jos googleni oikein ymmärsin).

Joidenkin kenttien sivuilla on tosi hienot haut, toisilla vain lentoyhtiöluettelot, mutta sekin auttaa - voi esim. helposti päätellä, että jos siellä on Lufthansa, sillä on suorat lennot Saksaan ja jos siellä on British Airways, se lentää Brittilään suorana. Jäljelle jäävät yhtiöt on sitten jo helpompi kaivaa läpi, kun niitä jää rajallinen määrä. Sen jälkeen voi sitten jo kaivella lentoyhtiön sivuja, tai jos kyse on charter-yhtiöstä, myös isoimpien matkanjärjestäjien sivuja.

(Nimim. pitipä tässä äskettäin selvittää, mitkä yhtiöt lentävät ulkomailta Turkuun, siis ilman vaihtoa Helsingissä. Turun lentoaseman sivujen kautta se selvisi aika näppärästi. Arlandalla on kyllä hienompi hakusysteemi...)


Airport Tenerife Norte: http://www.aena.es/csee/Satellite?pagename=subHome&Language=EN_GB&c=Page&SiteName=TFN&cid=1051252907682
Airport Tenerife Sur: http://www.aena.es/csee/Satellite?pagename=subHome&Language=EN_GB&c=Page&SiteName=TFS&cid=1048146820956

[Espanjassa on näköjään keskitetty tuo lentokenttien ylläpito ja Aena on kuin meidän Finaviamme, eri kenttien sivut löytyvät http://www.aena.es/ -sivustolta aika näppärästi.]

19

Minulla oli syksyllä Kalevan kotisivuilta ostettu Helsinki-Orlando ja Miami-Helsinki -yhdistelmä, joka maksoi muistaakseni vain marginaalisesti (parikymppiä) enemmän kuin Helsinki-Orlando olisi ollut edestakaisin (HEL-MIA-HEL olisi ollut halvempi, muttei napannut).

Kalevan itsepalvelua/nettivarausta on tullut muutenkin käytettyä pari kertaa, kun en ole enää Kilroy-iässä, ja on ollut ihan ok. http://www.kalevatravel.fi/ (ja välilehti "Lennot" ja sieltä "Lisää hakuvaihtoehtoja" ja sieltä "Useita kohteita").

20
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 03.02.2010, 13:17:10 »
Tilasin liput Helsingistä Lontooseen toukokuussa. AirBalticin lento on Riikan kautta ja siellä on 35 minuutin vaihto.

Periaate: Lentoyhtiö ei saa myydä yhdellä lipulla yhteyttä, jonka vaihtoa ei voi käytännössä toteuttaa. (Olen kyllä itsekin onnistunut hankkimaan tällaisen lipun lentoyhtiön nettisivuilta, mutta yhtiö hoiti kyllä asian nätisti kuntoon...)

Eri lipuilla olevat lennot ovat sitten matkustajan ongelma, mutta yhtiö ei saa myydä olematonta tuotetta. Tai jos myy, niin joutuu korjaamaan.


Riian kenttä on pieni, muistikuvieni mukaan pienempi kuin Helsinki, joten kävelymatkaa ei varmaankaan tule kovin paljon (olen ollut ko. kentällä, mutten vaihtanut siellä).
Vaan kun Latvia on nykyisin Schengen-aluetta, passintarkastus tulee vastaan vasta Riiassa ja se voi vähän lisätä jännitysmomenttia vaihtoon. Kartasta päätellen tuo ei kuitenkaan ole kovin paha nakki, koska ei-Schengen -portit ovat terminaalin siipien päissä Helsingin tyyliin ja etäisyys Helsingin-koneen portilta Lontoon-koneen portille voi olla hyvinkin lyhyt.
Terminaalikartta: http://www.riga-airport.com/en/main/passengers/useful-information/terminal-and-territory-plan

Matkalaukkujen osalta ottaisin kyllä pessimistisen asenteen ja päättelisin niiden tulevan perässä seuraavalla Lontoon-koneella eli ehkä yhden päivän varusteet kannattaa pakata käsipakaasiin. Ja majapaikan osoite jonnekin lähelle, että voi sitten Lontoossa antaa sen maapalvelulle, tuovat onneksi "jälkijunassa" tulevat laukut hotellille asti!


Veikkaisin siis, että matkustajat ehtivät, kun kipittävät suoraan portilta A portille B, matkatavaroiden ehtiminen voi tehdä tiukkaa. Jos Lontoon-koneita menee harvakseltaan, kone todennäköisesti odottaa vaihtomatkustajia. Jos niitä menee usein, niin mitäpä sitä sitten ressaamaankaan, lentoyhtiö saa hoitaa. :-D

Sivuja: [1] 2 3 ... 14