Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Moina

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Etelä-Amerikka / Vs: Tonnilla kuukausi Argentiinassa?
« : 10.10.2008, 15:06:40 »
Ok, kuullostaa hyvältä.
Mä taasen olen tunnettu siitä, etä olen tosi hyvä käyttämään paljon rahaa, joten hyvä tuollainen puskuri on olla.  ;)

Onko muilla kokemuksia?

2
Etelä-Amerikka / Tonnilla kuukausi Argentiinassa?
« : 08.10.2008, 15:38:59 »
Heippa kaikille Argentiinassa lähiaikoina matkustaneille tai siellä parhaillaan vaikuttaville!

Olen tulossa tammikuuksi hengailemaan Argentiinaan, vaikka lomakausi onkin, aurinkoa on saatava  ;D!

Ilmainen majapaikka Buenos Airesissa on ainakin kahdeksi viikoksi, 2 viikkoa ajattelin sitten viettää tien päällä bussilla matkustaen, hostelleissa ja HC:n kautta majoittuen, ehkä yön tai kaksi jopa vaatimattomassa hotellissa.  Mikään himoshoppailija en ole, mutta ruoka maistuu vähän liiankin hyvin!

Nyt kysyisinkin, onko tonnin touhubudjetti realistisen kuulloinen matkalleni?

Ja kyllä, käytin hakua, mutta haluaisin nimenomaan tuoreita vastauksia tämän hetkisestä hintasosta.

3
Afrikka / Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« : 22.09.2008, 08:12:01 »
Hei, nostan tätä, kun suunnitelmissa olisi tuonne Botswanaan tehdä kahden viikon lomamatka. Onko jollain tuoreita kokemuksia maasta?
Lähinnä kiinnostaa  yleiset kokemukset, budjettiasiat ja turvallisuustilanteen kehitys.

4
Haussa olisi enintään neljä lippua tämän kesän Ilosaarirockiin, törkyisesti ylihintaa en voi maksaa, mutta koska olen itsekin myynyt muutaman euron yli toissavuoden liput eräälle tallaajalle, vaivanpalkasta voidaan sopia.
Jos siis suunnitelmat muuttuivat, myy lippusi hyvään kotiin!

5
Hola,

tää miniä/avonatokäly pääs hommaan mukaan vasta nyt, vaude sanon vaan!!!!!! Hyviä loppupäiviä sinne ja kiitsa myös Hesarista!
Ja olette myös tervetulleita myös Linjoille lepäilemään!

6
Mä äänestän yötä JFK:llä. Koska sit me voitais vaan nähdä Harrisburgissa ja mulla ois aikaa järkkää sulle sinne kaikkii yllläreitä :)!

7
Yleinen / Sekalaiset neuvot matkaajalle
« : 29.12.2006, 14:29:43 »
Ripsari on erinomainen myös viinipullon avaamiseen. Siitä vaan työntämään sisään. Oujee. Onneksi kierrekorkit valtaa alaa...

8
Terveys ja turvallisuus / lääkkeet ja reseptit
« : 30.07.2006, 15:12:51 »
Lainaus käyttäjältä: "MinttuK"
Täh? Miksei lääkkeitä saa laittaa ruumaan? Tuollaisesta en ole ikinä ennen kuullutkaan. En minä ole kyllä kuljettanut kuin osan lääkkeistä käsimatkatavaroissa, eikä ole tullut mitään ongelmia. Turhan vaivalloiselta kuulostaa.Onhan se nyt sinänsä jo oman turvallisuuden kannalta aika selvää, matkalaukuilla on vaan tapana lähteä eri puolelle maailmaa kuin niiden omistaja. Lentoyhtiö ei halua ottaa vastuuta elintärkeiden lääkeiden puuttumisesta johtuvista epämiellyttävistä asioista, eikä ihan varmasti se jolta ne lääkkeet puuttuu.

9
Tetramehut, nuo logistiset kummajaiset mainittiin jo, mutta me saatiin pentuina niiden kaveriksi vaaleanpunaista (kivikovaa) purkkaa, jonka mukana tuli pahvinen "vinyylilevy", jossa luki aina eri artistin nimi ja biisi. Voi niitä aikoja...

Tahtoisin takaisin myös Karpolla on asiaa ohjelman sekä Ruutu-Ässän ja Megavisan. Silloin MTV 3:n alkuaikoina salaa katseltiin myös kekkoslovakian ainoaa aikuisviihdeohjelmaa Tutti Fruttia!! Se oli kuumaa kamaa.

Nykyajan muksuilla on ainoastaan yksi hienompi asia, ja se on markettien auton malliset ostoskärryt.

10
Terveys ja turvallisuus / Huimaus?
« : 20.07.2006, 14:18:22 »
Allekirjoittanutta huimaa ihan aavistuksenomaisen merenkäynnin aikana tehdyn kahden tunnin risteilynpoikasen jälkeenkin ainakin pari päivää putkeen. Saatika sitten jonkun yön yli kestävän kännisteilyn jälkeen....

Ei tule vanhuus saatika juoppohulluus yksin.

11
Eli kahden päivän lippu Ilosaarirockiin tarjolla, kun pukkasi matkaa kehiin. Asun pääkaupunkiseudulla, voin myös laittaa postiin muualle maahan.
Tarjoa yv:llä!

12
Lainaus käyttäjältä: "Boston"
b?

..or not 2 b

13
'
Teinpä aika gutaa tässä yksi päivä. Kaikille kaikkiruokaisille siis. Valitettavasti tämän ruuan tekoon on jouduttu tappamaan eläimiä. Mutta sillä määmäällä oli hyvä, kirmaileva, elämä ennen pataan joutumista:

Lammaslihapullat

500gr lampaan jauhelihaa (luomu, niin on parempaa)
Sipulikeittopussi (suosittelen edelleen luomua. Tämän voi tietysti hifistellä ja tehdä oikean mureketaikinan, jos jaksaa)
Korppujauhoja
Purkki kermaviiliä (tai vettä)
1-2 kananmunaa

Tuoretta minttua

Anna korppujauhojen, kermaviilin ja sipulikeittopussin ainesten turvota keskenänsä noin. 10 minuuttia. Sekoita sitten sekaan jauheliha ja kananmuna kevyesti sekoittaen. Saksi seokseen mukaan tuoretta minttua.
Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.  
Nauti raikkaan salaatin kera.

Ja jos haluat hiukan reunalla elämisen tunnetta, nauti pilkotun banaanin kera. Sopii, ihan oikeasti, kuin nyrkki silmään.

14
Berlusconi ei tuossa hiukkasen aikaa sitten ollut ihan väärässä suomiessaan Suomen ruokakulttuuria. Herra itse nyt ei tietenkään tiennyt mistä puhui, eihän tuollaista junttipunteroa joku piskuinen Suomi oikeasti kiinnostaa, oli hyvää ruokaa eli ei, mutta aika paljon täällä meillä tavat mättää.

Ensinnäkin hyvän ruuan saanti on tehty Suomessa aika mahdottomaksi. Joka kulmalta löytyy Alepa tai Siwa, ja vaikka kuinka mainostavat, ei niistä vielä säällisen särpimen aineksia saa kasaan. "Liharuuan" laittoon eivät innosta harmaassa nesteessä lilluvat kanankumipalaset, eikä kasvispadan värkkäämiseen nuhistuneen säälittävät kalpeat tomaatinlaiset.
 
Kysy keneltä tahansa kokilta Gordon Ramsaysta ja Maija Silvennoisesta aina siihen keittiötään suvereenisti hallitsevaan italilaismatronaan, hyvän ruuan ja iloisen aterian "salaisuus" on tuoreissa, lähellä tuotetuissa yksinkertaisissa aineksissa. Maija Silvennoiselta siteeraisin seuraavaa: "Toivon hartaasti lähiruuan paluuta. Maittavaa ja ravitsevaa ruokaa ei voi tehdä ilman hyviä raaka-aineita".

Minun mielestäni voissa ei ole mitään pahaa, sen sijaan pitkälle teollistetussa ei-mitään margariinissa näen ehkä jotain epäilyttävää. Eli tässä tulee linkkini koko ketjun aiheeseen eli ylipainoon. Elämme maailmassa jossa lapset kuolevat nälkään, anteeksi nyt vaan kauheasti klisee, mutta kun se vaan valitettavasti on totta ja jossa me jotka asumme ylenpalttisuuden ja runsauden keskellä, joudumme turvautumaan elintarvikkeisiin joissa on "puolet rasvattoman maidon kaloreista" ,jauhepussidieetteihin sekä pahvilta maistuviin laihdutus"suklaa"patukoihin. Ylipaino vaikuttaa siis itsekkäältä masokismilta.

Olen varma että jos ihmiset nauttisivat ruuanlaitosta ja he näkisivät hiukan edes hiukan vaivaa hyvän, tuoreen ja luonnollisen ruuan puolesta, ylikilot pikkuhiljaa hiipuisivat, meillä syntyisi aivan uusi suhde luontoon, sellainen joka se on joskus ollut, ennen new agea ja elämäntapaintiaaneja; "jos ruokit minua, minä pidän sinusta huolta". Saattaa olla että vyötärölle jäisi ehkä sentti tai kaksi jos voilla kokkaa ja nauttii samalla viinilasillisen tai pari, mutta sydänkohtauksien määrän lupaan vähentyvän dramaattisesti. Ja jos kokkaa voilla, juo "punaista" maitoa, eli sitä oikeaa mitä lehmästä tulee, sitä vain tulee ja juoda syödä vähemmän. Merisuolaakaan ei tarvitse kaataa pataan kukkurallista, vaan oikeista mausteista maku irtoaa vähemmälläkin.

Keskitetty kauppa ja ketjutetut löytyy-x-etukorttia myymälät ovat kuulemma ainoa mahdollisuus laajaan ja avaan asutussa maassamme. Mene ja tiedä, mutta eihän mitään kaupallista toimintaa jatketa jos se ei kannata, eli vika taitaakin olla meissä kuluttajissa. Ketjuun kuuluvat kaupat kun saavat ostaa vain tietyn prosentin paikallisia tuotteita. Olisimmeko me siis valmiita yleisen hyvän, sekä ylilihavuuden (niin henkisen kuin fyysisen) torjumisen merkeissä maksamaan ruuastamme enemmän ja näkemään sen eteen vaivaa? Meizi*vois kyllä yrittää.

*Ja ettei menisi yli-ihmistelyksi ja hurskasteluksi, allekirjoittaneen nuori naisenvartalo voisi olla norjempikin, ja 90-luvun nuorisona on minunkin torsoni rakennettu roiskeläpästä. Mutta ei kai muutos koskaan ole liian myöhäistä?

edit:typo

15
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Silvia vetaa roolinsa hyvin loppuun saakka.  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=vd4ZHR_fSu4&search=Eurovision


HELMI!

Hyvin se vetää!

16
Yleinen / Kävellen maailman ääriin...
« : 10.05.2006, 17:37:53 »
.. tai esimerkiksi Seinäjoelle. Tai ihan mihin vaan.

Eli haluaisin siis tiedustella ihmisiltä että oletteko käyttäneet omia jalkojanne ensisijaisena matkustusvälineenä.
Keäs tulee ja menojalkaa vipattaa. Omat kävelykokemukseni rajoittuvat lähinnä toimistokuutiostani viereiseen (sekin on jo urheilua, kun ei sisäpuhelinta käytä) ja ehkä olen joskus kävellyt Kaisaniemestä Kallioon. Kesällä ja kännissä tietty. Ei sille mitään voi, olen joukkoliikennetyttö.
Mutta nyt haluaisi kävellä ja pitkälle, aluksi ihan kotimaassa, myöhemmin muualla, nyt kun työvoimapoliittisista syistä vapaa-aikaakin näyttää kesällä olevan ennemmän kuin tarpeeksi.
En etsi varsinaisesti valmiita patikointireitti- tai pyhiivaelluskokemuksia, mutta saahan niitäkin kertoa, varsinin varusteiden osalta haluaisin tietoa. Mutta haluaisin että kuulla kokemuksista kävellen paikasta a paikkaan b, miten lähditte matkaan, minkälaisia päivämatkoja voipi realistisesti ajatellen taivaltaa, missä yövyitte ja kaikkia kenkä yms. vinkkejä kehiin.

Tehdään tästä bussissa könöttävästä oman elämänsä ennen- kuvasta jäntevä ja eteerinen taipaleen taivaltaja!
 :lol:

17
Olen itse myös SPR:n jäsen ja olen tutustunut järjestön toimintaan Suomen lisäksi myös Briteissä. Isolla järjestöllä on ison järjestön edut ja haitat, mutta Punaisella Ristillä on erikoisasema esimerkiksi konfliktitilanteissa; punaisen ristin/puolikuun käyttö on useissa maissa lailla suojeltu ja myös melko laajasti kunnioitettu. Ehdoton puolueettomuus on minulle myös iso plussa, en usko että osaisin monimutkaisessa konfliktitilanteessa määritellä kuka on oikeassa ja kuka ei ja ketä voin auttaa.
En tosin usko ettei väärinkäytöksiltä voi aina näin isossa organisaatiossa välttyä, mutta todella hyvämaineista ja tarkasti vahdittua Punaista Ristiä voin suositella sydämestäni.
Toisille sopii sitten pienemmät ja aktiivisemmin kantaaottavat järjestöt, pääasia että auttaa.
Haluaisin myös kiinnittää huomion siihen ettei ainoaa hyväntekeväisyyttä ole rahan lähettäminen ulkomaille, vaan omalla persoonallaan ja työpanoksellaan voi auttaa ihan kotonakin, esimerkiksi SPR:n ensiapuryhmässä tai ystäväpalvelussa. Myös monet muut järjestöt ottavat mielellään apua vastaan ja sitä voi antaa niin paljon tai vähän kuin rahkeita riittää. Esimerkiksi PLANissä voi käsittääkseni käydä kääntämässä kummilapsille tarkoitettuja kirjeitä yms. Vapaaehtoistyö myös antaa itselle todella paljon eli kaikki voittaa :lol:.

18
OT:

Just kun mä näin Jussi Lammen Porthaninkadulla niin kaikki muutkin on bongannut sitä ympäriinsä.
Hassu mies.

19
Joidenkin ihmisten elämän tarkoitus on, kuten mainittu mutta hiukan eri vinkkelistä katsottuna, olla varoittava esimerkki muille.

20
Ylläpito tiedottaa / Pallontallaajien moderointi
« : 13.04.2006, 16:05:38 »
Tässähän on  kyse valitsemisesta demokratian, anarkian ja valistuneen itselvaltiuden välillä.
Itse kannatan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Näin isolla foorumilla tarvitaan myötätuntoisia, lämpimän viisaita modeja, joilla on kuitenkin vahvuutta raakata turhuudet pois ja joiden sana on laki. Piste. Eihän siitä mitään tule että jokaista provoa käy jokainen palstankäyttäjä kommentoimassa että poistakaa tämä nyt heti tai että eiku tääkin yksilö joka saa ilmaista itseään. Ja kohta siellä on sata viestiä kommentoimassa sen yhden junttipunteron viestiä.
Jos ei modejen meininki ja perustelut henkilökohtaisesti miellytä, voi mennä muualle. Ei kai tämänkään foorumin tarkoituksena ole miellyttää kaikkia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10