Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - oblique

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Avoin paluulippu?
« : 16.11.2008, 00:34:21 »
Yksi mahdollisuus on ottaa sellainen lippu, jota voi muuttaa. Itse tein niin, kun muutin ulkomaille. Sitten pitää vaan lukea lippuehdot tarkkaan.

2
Thaimaa / Vs: Nikotinisti ja uusi tupakkalaki???
« : 12.11.2008, 12:08:48 »
Yleensäkin nuo Thaimaan uudet säännökset on vähän niin ja näin. Kerran seuralaiseni sai kyllä sakot jossain käytävässä, oisko just ollu tuolla MBK:n vieressä sillalla. Meni varmaan sen poliisin taskuun nekin rahat.

Saa nähdä, ensi kuu Thaimaassa ja ilman tupakkia en ajatellut olla :)

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ruokaketjut USA
« : 11.11.2008, 23:33:44 »
Jenkkiläisestä Pizza Hutista saa kyllä yhtä loistavaa pizzaa kun Suomessakin. Puhumattakaan alkupaloiksi tilatuista juustotikuista ja jälkiruoka omppupiirakoista <3 Tosin olen aina tilannut kotiin, koskaan en Hutissa käynyt syömässä paikan päällä.

Miksi musta tuntuu, että oon testannut kaikki ravintolat Jenkeissä :D

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ruokaketjut USA
« : 11.11.2008, 22:24:30 »
Jack in the Boxissa oli muistaakseni joku jättikokoinen hamppa, jota en jaksanut edes syödä. Mutta hyvää oli!!

Edellämainittu Jimmy John's mesta on kyllä loistava myös, herkullisia patonkeja salamannopeasti.

5
Thaimaa / Vs: Miten helpoiten päiväksi Kwaijoelle?
« : 10.11.2008, 17:51:57 »
Itse oon menossa joulukuuksi Thaikkuihin ja ajattelin vaan ottaa paikanpäältä jonkun paikallisen matkatoimiston reissun sinne Kwaille. Oon ennenkin ollut ihan tyytyväinen kaikenlaisiin reissuihin, mitä sieltä on matkatoimistoilta ostettu. Pitää vissiin olla siellä Kwailla yötä, kaveri ylisti juuri tänään kuinka hieno kokemus se oli ollut! :D

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Tuliaisia Ameriikkaan
« : 09.11.2008, 12:38:57 »
Fazerin sinistä perheelle ja itelle ottaisin mukaan irtokarkkeja, Jenkeissä ei vaan ole mitn hyvää suklaata tai karkkeja!

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ruokaketjut USA
« : 09.11.2008, 12:35:31 »
Kun ei ole näistä pikaruokaketjujen hintatasosta pahemmin tietoa niin kotimaassa kuin jenkkilässäkään, niin voisiko joku ystävällismielinen kertoa mitä esim. BicMac maksaa tätä nykyä Suomessa entä sitten jenkeissä? ::)

Ainakin Kansasissa jossa oleskelin Big Mac-ateria maksoi viisi dollaria, Suomesta en tiedä tarkkaa hintaa.. Olisiko 6-7 euroa?

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ruokaketjut USA
« : 08.11.2008, 12:36:57 »
Chili's - hyvää perusmättöä www.chilis.com
Sonic - halpis pikaruokamesta www.sonicdrivein.com
Cheesecake Factory - aivan mieletön ruokalista ja ruuat herkullisia, suosittelen ehdottomasti. Tätä ravintolaa ja Cheesecaken Ranch-kastiketta ikävöin niin paljon :D www.thecheesecakefactory.com/

9
Lentomatkustus / Vs: Chicagon O´hare lentokenttä
« : 25.07.2008, 03:26:44 »
Chicagossa haet laukkusi hihnalta ja hoidat sen jatkolennolle, koska saavut Jenkkeihin maan ulkopuolelta (turvallisuussyistä tms laukut pitää hoitaa itse eteenpäin, kun laskeutuu ensimmäistä kertaa Jenkkeihin). Chicagossa voi tapahtua ihan mitä vaan, vietin siellä 7h tammikuussa. Lennätkö mihin vuodenaikaan? Tammikuussa ainakin kaikki lennot oli peruttu ja aivan hirveä säätö oli koko kenttä. Olen lentämässä uudestaan sitä kautta parin viikon päästä, todellakin rukoilen, että kaikki menisi hyvin.

Turha sitä on etukäteen stressata, jos et ehdi koneeseen/lento on peruttu tms, sinut kyllä järjestetään seuraavalle lennolle. Tai sitä seuraavalle. 3h kuulostaa kyllä ihan  hyvältä vaihtoajalta, mutta mitä vaan voi sattua.

10
Jenkeissä heinäkuun loppuun saakka. Sitten kottiin.  ;D

11
Lentomatkustus / Vs: lennot matkapörssistä?
« : 10.06.2008, 23:56:19 »
Asustelen tällä hetkellä Jenkeissä ja yllättäen Matkapörssi on ollut se, josta olen varannut muutamat sisäiset jenkkilennot, koska hinta on vaan ollut kaikista edukkain. Lisäksi jopa soittivat minulle ja jättivät viestin vastaajaan, kun yksi varaus ei ollut mennyt läpi (olin tosin siinä vaiheessa ottanut lennot muualta) ja ovat ilmoittaneet sähköpostitse lentoaikojen muutoksista. Mm. Arealta olen saanut huonoa palvelua, vaikka lentojen hinnat ovat usein samoissa Matkapörssin kanssa.

12
No ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto, mutta itse ainakin mielelläni lennän paikasta toiseen juuri nopeuden ja usein myös hinnan takia. Useat matkani kestävät vain päivän tai pari, ei sitä ole syytä hukata pelkkään matkaan. Valitettavasti joka paikkaankaan ei ole kiinnostusta tutustua perinpohjaisesti. Matkailuni jäisi kyllä todella vähille, jos joka paikkaan pitäisi fillaroida tai junailla. Itsekästä? So what.

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hostellit N.Y
« : 13.05.2008, 06:29:52 »
Kyselisin American dream -nimisestä hostellista. Olen lukenut netissä arvioita kyseisestä paikasta ja esimerkiksi yleisten vessojen ja suihkujen puhtautta on parjattu.
Onko joku paikan päällä käynyt samaa mieltä siitä, että hostellia kannattaa vältellä. Vai voinko hyvin mielin varata yöt ko. paikasta? 

Olin viime kuussa neljä yötä. Vessasta oli aina vessapaperi loppu, joten piti ravata eri kerrokseen tai sitten käyttää jotain omaa paperia. Kyrsi vähän yöllä, kun sinne piti raahautua eikä ollutkaan sitten paprua. Ei siellä vessoissa kovin kauaa viihtynyt muutenkaan, virtsalle haisi (roskikset täynnä papereita, joita ei saanut heittää vessanpönttöön) ja ainakin kakkoskerroksen vessassa ei pystynyt edes kääntymään, niin pieni se oli. Suihkutila oli tosi jees ainakin meidän kerroksessa, olin positiivisesti yllättynyt.

Torakoita oli mm. huoneessamme ja huoneen ulkopuolella käytävässä, ne sai kyllä tapettua kätevästi huoneessa olleella puhelinluettelolla.

Aamiainen oli ihan jees, kun paikan omistaja oli paikalla. Muuten kaikki oli loppu. Hyvänä aamuna oli siis mm. kahvia, teetä, paahtoleipää, bageleita, tuorejuustoa, hedelmiä, monenlaisia muroja ja donitseja. Huonona aamuna sitten ei.

Paikan pomo oli aivan loistava. Sen avuliaampaa heppua saa etsiä. Ihan loistotyyppi muutenkin. Asiat toimi ja paikat oli tosiaan tip top silloin kun omistaja oli paikalla.

Huone oli ihan jees, tosin kolmen hengen huone olikin kahden sängyn huone, missä oli myös vain kahdelle petivaatteet. Omistaja heti pyydettäessä toki haki lisää ja pyyteli kamalasti anteeksi.

Mutta hostellin sijainti, se oli niin loistava kuin olla voi. Sen takia voi tinkiäkin vaikka mistä. Sillä hinnalla keskellä Manhattania ihan plus plus. Omistaja kertoi, että olisi avaamassa uutta isoa hostellia lähikulmille (samaan taloonkin?) lähiaikoina.. Saa nähdä.

14
Lentomatkustus / Vs: Vaatetus pitkillä lentomatkoilla
« : 09.04.2008, 21:55:00 »
Itselläni on yleensä koneessa joka toinen hetki kuuma ja joka toinen kylmä, ihan sama onko pitkä lentomatka vai ei. Eli siis kerrospukeutuminen kunniaan. Yleensä siis joku toppi/t-paita ja siihen neuletakki tms päälle. Housut mahdollisimmin mukavat ja miellyttävää kangasta, jossa jaksaa vääntelehtiä. Jalassa pitkillä matkoilla pidän ihan lentosukkia. Peittona/tyynynä käytän usein takkia, huivia tai koneen vilttiä.

Jos lennän lämpimään kohteeseen (esim. Thaimaa), pakkaan aina käsimatkatavaroihin sandaalit ja hameen/shortsit, jotka vaihdan koneessa ennen laskeutumista.

15
Vahvistuksessa ei ole hostellin yhteystietoja? Googlesta löytyi ainakin kyseisen paikan puhelinnumero, soita sinne.

Näistä varauspalveluista on kyllä käyty keskustelua paljon. Minkä kautta varasit?

16
Tänään Kansas Cityssä ravintolassa, jossa olen töissä. Olin hiukan järkyttynyt.

17
16 päivää - New York City. 8)

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Kansainvälinen ajokortti
« : 16.03.2008, 09:41:54 »
Suomalainen ajokortti on täysin pätevä koko Yhdysvalloissa (vaikka jokainen rivipoliisi ei välttämättä tätä tiedä).
Tämä siis koskien normaaleja lyhyitä vierailuja, jos USA:han muuttaa esim. opiskemaan pitää sitten hommata paikallinen ajokortti.

http://www.lansstyrelsen.fi/poliisi/discuss.nsf/vwThreads/2CCEE200FDB86BBFC22573600033AA35

Ja syy siihen, että miksi suositellaan USA-liitettä tai kansainvälistä ajokorttia Autoliiton sivuilla, on mielestäsi mikä, jos suomalainen ajokortti on täysin pätevä kaikkialla USA:ssa?

Suora lainaus Autoliiton sivuilta: "Koska USA-liitteestä ei ole olemassa yhdysvaltalaista lainsäädäntöä, joissain USA:n osavaltioissa liitettä ei saateta hyväksyä. Suomalainen ajokortti on esitettävä yhdessä USA-liitteen kanssa."

http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/matkailuasiapaperit/usa-liite/

Kiinnoistaisi kyllä, että mitä sitten käy, jos ei ole kansainvälistä korttia eikä suomalaista korttia hyväksytä USA-liitteenkään kanssa..


19
Tyhmät kysymykset / Vs: Kansainvälinen ajokortti
« : 15.03.2008, 21:13:56 »
Auton vuokrauksesta ei ole kokemusta, mutta olettaisin siitä olevan etua. Eipä ne raukat taida meidän kotoisesta ajokortista mitään ymmärtää..

Miten niin ei ymmärrä? Ihan virallinen henkkari se on, itse käytän ainakin ihan päivittäisessä elämässä sitä täällä Jenkeissä.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Kansainvälinen ajokortti
« : 15.03.2008, 19:51:10 »
Eikös tästä ole paljonkin keskustelua Jenkkiosiossa. Itse olen muistaakseni lukenut sieltä asiasta.

Jenkeissä tuo tuntuu olevan aika osavaltiokohtaista. Jotkut vaativat oman osavaltion ajokortin, jos ei kansainvälistä korttia ole. Itse kyllä hankkisin sen ehdottomasti, jos lähtisin ajelemaan, vaikka olen kuullut, että usein EU-ajokortti käykin. En ottaisi riskiä. Ainakin tässä osavaltiossa, missä nyt majailen, vaaditaan joko kansainvälinen tai paikallinen kortti.Sivuja: [1] 2 3 ... 8