Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpala

Sivuja: [1] 2 3 ... 74
1
No vielä näköjään kerkien kommentoida tänne. Itse olen käyttänyt tätä palstaa aika vähän omaan matkustamiseen, enemmän kyllä thorntreeta kun siellä on ollut vähän laajempi kokemuskenttä. Ja omat ensimmäiset seikkailuretkeilyt olivat tosissaan aikaan ennen nettiä, jolloin mentiin etelä-Amerikassa South American Handbookin kanssa.... ja sen jälkeen eteläisessä afrikassa...  Mutta tämä on ollut kiva yhteisö, hauska kokoelma erilaisia persoonia.
Jos joku osaa ja jaksaa yllapitää jotain forumia, olen valmis kyllä kontribuoimaan taloudellisesti ja myös kirjoittamalla, mikäli sattuu olemaan tietoa. Ja minua ei häiritse pohjois-pohjanmaan kuppilakatsaus, jos niillä voidaan forumia ylläpitää.
Mielestäni tyypit jotka käyvät vain silloin tällöin lukemassa mutta eivät kirjoittamassa voisivat myös miettiä, voisiko sitä itse kukin vaikuttaa tulevan palstan olemassaoloon.
Kiitoksia puolestani palstan piristeille, aikamiehelle, kalasellaiselle, brasileiralle, pitulolle, tunkille, wellulle, kk on tainnut moderoida ja kaikille kirjoittajille, ja vänkyröille jotka ovat palstan elämää elävöittäneet kuittailuilla tai brassailulla, mutta erityiskiitokset Illusialle, jonka juttuja on aina ollut kiva lukea ja jonka matkustusfilosofiaa ihailen!
Jään kyllä kaipaamaan tätä mutta sellaista se on.

2
Yleinen / Vs: Matkustaminen rikosrekisterin kanssa?
« : 06.01.2021, 20:51:39 »
Jos ei täällä niin sitten lonelyplanetin afrikkakerhossa on ollut vastaavanlainen kysely, muistelen näin hämärästi. Lonelyplanet sivut ovat kai vielä kiinni, mutta uskoisin että niistä voi etsiä tietoa. Mielestäni tuo kysymys on minulle kaikissa viisumikupongeissa tullut vastaan, muttei koskaan missään ainakaan minulta ole kysytty mitään todistetta. Enkä usko että random maat alkavat mistään tarkistelemaan random ihmisten taustaa jollei siihen ole viittausta netissä, somessa tms. Varmaan noissa poliittisesti "tulenaroissa" paikoissa kuten Israel, jenkit, Iran tms voidaan sitten enemmän kysellä. Pikku- tai talousrikolliset eivät hetkauta, poliiittinen toiminta- kansalaisaktivismi on se mistä voi joutua vaikeuksiin.

Joten kai jos päänsä pitää kylmänä, ei siitä ole mitään estettä.

3
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 14.12.2020, 08:51:45 »
intiasta: itse en ole maassa kaynyt (ei ole minullakaan listan ensimmaisena, kiinnostaa toki), mutta bongasin hauskan vastauksen postaukseen intian plussista ja miinuksista

##
Myonteista:
6)   Hauskat, inspiroivat ihmiset
7)   Kaikki neuvoteltavissa joustavasti
9)   Kantajat ja fillaririksat

Kielteistä mm:

1)   Valehtelu
2)   Epäpätevien virkailijoiden mielivalta
3)   Oikeuslaitoksen vääryydet
4)   Kastilaitoksen luoma jäykkyys
5)   Karman lain oikeuttama epäinhimillisyys
6)   Välinpitämättömyys
7)   Etuilu
8 )   Saasteet
9)   Jätteiden kuten haitallisten muovien poltto siellä täällä

Vähän vierastan näitä plus/minus listoja mutta oma kokemukseni silloin aikoinaan oli jonkin verran erilainen, silloin Intia ei ollut niin saastunut. Eikä minun retkellä nuo negatiiviset puolet haitanneet, ehkä jos siellä asuisi, sitten olisi eri olo.  Mutta hyviä puolia oli paljon enemmän kuin tuossa
- mahtavaa ruokaa, erityisesti Etelä-Intiassa, eikä tarvinnut miettiä onko lihaa vai ei. söin kaikenlaista katuruokaa enkä saanut yhden yhtä vatsatautia
- värejä ja hajuja joka puolella, todella aisteihin menevä elämys
- mielenkiintoisia kulttuureita ja kokemuksia niihin liittyen, esim kävin Trivandrumissa sellaisen perinteellisen akrobaattisen itsepuolustuskoulun tms harjoituksissa, joissa viskeltiin teräviä aseita sinne sun tänne.... en enää muista tarkkaan ko koulun olemusta mutta oli kyllä aika kylmäävä esitys.
- melkein joka kylässä järjettömän vanhoja temppeleitä jne
- ihmisten uteliaisuus ja välittömyys
- upeita käsitöitä, kädentaito kunniassa, siina jotkut suomalaiset perinne-aarikat tuntuu kyllä aika kolhoilta

4
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 13.12.2020, 19:00:03 »
ennen kaikkea olen asunut ulkomailla jotain yli 20v/10 maata

Tosin vuosi oli 1984-5.

Luulin itseäni vanhaksi täällä. Erehdyin.  :D

Uskoisin että Intia tulee jäämään väliin ainiaaksi.

Todennäköisesti minullakin.

Höh, ei vanha, kokenut vaan  ;D

Silloin kun olin nuori ja kaunis, kävin Intiassa, se oli todella hieno reissu ja vaikuttava maa mutta epäilen että nykypäivän Intia ei olisi sama asia...  Mutta ehdottomasti värikkäin ja muutenkin elämyksellisin paikka missä olen ollut, ymmärrän oikein hyvin jos joku jää siihen nalkkiin. Tavallaan menisin sinne uudestaankin mutta pelkään myös että pettyisin.... 

5
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 09.12.2020, 12:27:12 »
Ainakin lentokokemukseni viime aikoina paljasti että omat spekulaationi olivat ihan huuhaata. ei siellä koneissa mikään ole muuttunut, ihan sama meininkin kuin ennenkin. Liput samanhintaisia, kaikki järjestelyt samoja, matkatavaroita enemmän kuin saisi jne. Ainoastaan ihmisiltä vaaidittiin maskeja, joita sitten käyttivät vaihtelevalla menestyksellä. Lippukaan ei ollut sen kalliimpi kuin ennen.

6
Yleinen / Vs: Matkailu tulevaisuudessa
« : 09.12.2020, 12:17:17 »
(laitan taman nyt tahan, sori, jos jonkun mielesta ot)
Mita mielta olette siita, mikali koronarokote tulee pakolliseksi (todistettava ennen koneeseen paasya jne)? Itse en oikein osaa sanoa, tavallaan joo, mutta koska mahdollisuus rokotteen saamiseen vaihtelee niin paljon maittain...
Oma veikkaukseni on että tulee ehkä kaksi vaihtoehtoa: joko rokote tai testit. toisaalta saattaa olla että jotkut maat vaatisivat pelkästään rokotetta. Uskoisin kuitenkin että kaikkien intressissä on edistää liikkumisia, varmaan jonkunlaista optimointia on luvassa.

7
Yleinen / Vs: Matkailu tulevaisuudessa
« : 09.12.2020, 12:14:20 »
Ylen puheessa matkailuteollisuus koronapandemian jälkeen
https://areena.yle.fi/audio/1-3945773
kiinnostaisi mutten jaksa kuunnella mitään. toivottavasti näkyy kirjoitettuna joskus.

8
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 08.12.2020, 20:52:44 »
Ehkä näitte tämän, Myö lopettaa, harmi...
https://www.is.fi/hs-helsinki/art-2000007669822.html

9
Tyhmät kysymykset / Vs: minne usvaauer katosi?
« : 08.12.2020, 18:59:30 »
Minäkin olen miettinyt asiaa, hän on todella hyvä kirjoittaja joka myös on jaksanut kirjoittaa aika monista asioista, vaikken kyllä aina ole ollut ihan samaa mieltä hänen kanssaan. Mielestäni, jollen ole erehtynyt, usva heilui lonely planetilla vähän pidempään kuin täällä, mutta sehän on nyt ollut kiinni koko vuoden.

10
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 08.12.2020, 18:56:15 »
Massivinen kieltolista. Kohta e:tä komppaan, loppuja ainakaan kokonaisuutena en.
Hahaa, kyllä, näyttää ehkä laajalta, mutta luulen että monikin täällä saisi vastaavan listan aikaiseksi jos vähän analysoi omia mielipiteitään. niin kuin aikaisemmin, kirjoitin, olen matkustanut mielestäni aika lailla, ennen kaikkea olen asunut ulkomailla jotain yli 20v/10 maata ja nähnyt ja kokenut todella paljon kaikenlaista huippuhienoa ihan jopa tavallisen elon kautta. ja ikääkin on sen verran, että haluaa keskittyä niihin kohteisiin jotka on siellä listalla roikkunut pitkään mutta johon ei ole päässyt joko ajan tai rahan puutteen takia. Tai niihin joista pidin mutta pitää kuitenkin vielä päästä uudestaan. Ja paikat jonne haluan mennä on todennäköisesti aika monen listalla niitä mihin ei haluta mennä  ;D ;D ;D

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.12.2020, 13:12:14 »
Hyvä juttu, ja hyvä suunnitelma.

12
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 25.11.2020, 11:02:07 »
Kiitos riku. Hyva homma. Rwandassa asiat otetaan vakavasti, ja hyvä niiin. Tansaniassa onkin varmaan toinen meininki, huhujen mukaan siellä ei ole koronaa ollenkaan :)

13
Ensi kesä (?) on tietty vielä kaukana mutten ymmärrä miksi EM kisat pidettäisiin ilman katsojia? Tuntuisi hassulta, ja kuvittelisin että siinä menetettäisiin hirveesti rahaa ja tunnelmaa. Ja jos ne kisat pidetään kesällä, eiköhän tilanne silloin rauhoittunut koronan suhteen.
Noihin rajan ylityksiin liittyviä suosituksia suomen päässä on ymmärtääkseni kahdessa paikassa sekä raja.fi että THLn sivuilla. Ja sitten tosissaan kohdemaan pää on toinen juttu.


14
En tiedä missä ne kisat on, tuohan on privaatti ryhmä, mutta noin yleensä muutama nyrkkisääntö:
a) kukaan ei voi estää sinua matkustamista, se ei ole mahdollista Suomen lainsäädännön mukaan.
b) se kuinka lähtömaa (suomi) tai kohdemaa (?) rajoittavat liikennevälineitä, on sitten toinen juttu, sitä ei tiedä kukaan. todennäköisesti vähemmän kuin esim keväällä eli ei ehkä ollenkaan.
c) itse uskon että pyritään enemmän ja enemmän siihen että yritetään normaalistaa rokotusten, testien, maskien jne avulla yhteiskunnan toimintaa.
d) koska kaikkien intressissä on että ko kisat onnistuvat, varmasti jäsenmaat tekevät kaikkensa jotta kisat onnistuisivat.

15
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 20.11.2020, 13:17:03 »
loppujen lopuks terveystalon  PCR testi+ paperinen todistus teki 221€ vaurion lompakkoon.eli pääsin halvemmalla kun luulin.
nyt Rwandassa koronahotellissa venaamassa testitulosta.
paperista orkkistodistusta ei koskaan kysytty missään,näytin kokeeks sähköpostista tulostettua ja kelpas joka kerta.
lensin reittiä hki-tukholma-addisA-Kigali.joka pysäyksellä katottiin PCR lappu.
lisäks testitulos piti lähettää 'passengers locator form' kupongin mukana liitteenä etukäteen.
viisumin ostin Kigalin kentällä 50 usd.
kentältä kuskattiin suoraan karanteenihotelliin jossa heti testi ja tulos pitäis tulla nyt aamulla ja sen jälkeen saa häipyä omille teillen jos neg-.
sopparikoronahinta hotellissa 40usd yö sisältää 3 safkaa ja ruokajuomat+lentokenttäkuljetus,ei paha.hotelli piti valkata etukäteen listalta ja tehdä varaus jota kans kysyttiin addiksessa ja täälä immigrationisssa.kaikki pelas komeesti ja ilman turhaa odottelua.testitulos pitäs tulla whatsAppiin.
Rwandan kenttä muuten todella siisti ja uuden näkönen,muutenkin tähän maanosaan ihmeellisen siistin näköstä ajomatkalla kentältä hotellille...
hyvä juttu! kuinka sait tuon testin hinnan noin alhaiseksi? eihän tuohon pääse 10%n alennuksella. Helsingissä terveystalo laskuttaa jotain e300. Kysyin kaikista kolmesta, eli myös Mehiläisestä ja Aavalta. Aava ei tosin tiennyt mitä se heillä maksaa, eivät tienneet lähetteistä tai todistuksesta varmaa hintaa  :o  Hintaeroja ei juuri ollut, vähän haiskahti kartellilta.... Taidan kuitenkin mennä Mehiläiseen kun ne edes maksaa veroja.
kiitos muutenkin kirjoituksesta, minulla kanssa ethiopian lento. taidan kuitenkin pyytää sen todistuksen, kun kuulin että ainakin Kelmi vaatii sitä, ei uskalla riskeerata....
Kigalin kenttä on tosissaan ihmeellisen siisti rupusten kenttien seudulla, sehän onkin uusi, mutta myös väliaikainen, oikea kenttä rakennetaan kauaksi kigalista etelään päin. kigalissa köyhät on siivottu ulos kaupungista, kaikki vanhat ja matalat rakennukset vedetään matalaksi, siksi kaikki näyttää siistiltä ja on vauraamman näköistä. no, se on monisyinen juttu mutta kaikki ei ole kultaa mikä kimaltaa.   

16
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 17.11.2020, 16:48:53 »
Airbnb oli ainut myyntikanava, joka maksoi keväällä peruuntuneista varauksista jotain myös majotuksille. Palvelumaksu häviää asiakkailta ainakin Suomessa joulukuussa, ja majotuksen pitäjät alkaa maksamaan 15% komissiota. Laitoin tosin oman myynnin kiinni heidän "safety practices" mailin jälkeen.

mielenkiintoista. toi palvelumaksu on mielestäni aina ollut kummallinen juttu.

Mikä toi safety practices -maili oli?
 

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 17.11.2020, 16:08:58 »
BKK karanteenihotellissa, yks yö vietetty, 14 jäljellä, juodaan pakettiin kuuluvia vesiä ja kahveja,minibaarissa ei ole alkoholituotteita Thaimaan Valtion määräyksestä, lentokentällä meni varmaan tunti kun käytiin kaikki dokumentit läpi, joka kulmassa mitattiin lämmöt,
minulla nousee jo lämpö kun luen tuosta prosessista....  huh.

18
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 12.11.2020, 13:13:40 »
Nyt tuli käytyä Mehiläinen Messukeskuksessa ratikalla/kävlellen , löytyi aamun hämärässä Parkkihallista. Jonotin ehkä 15 minuuttia, maksoi 249 euroa PCR-metodilla. Tulokset lontooksi ja Fit to fly todistus Mehiläinen Forumista....
siis kuuluiko ne todistukset jne tuohon e249, vai ei? paljonko silloin yhteensä? webbisivun mukaan tulisi maksamaan lähelle e300.... +lähete +todistus... aivan pöyristyttäväää.
kiitos.

19
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 11.11.2020, 23:28:46 »
Kiitos pitulo !!!!  :)
onneksi tässä on aikaa vaikka käydä siellä. En kyllä ymmärrä mikä siinä maksaa, ettei saa yksinkertaista lappua missä lukee PCR heti kättelyssä. Kyllä näkee minkälaisia rahastajia nämä terveysalan firmat on.

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.11.2020, 20:51:54 »
Scandic Simonkenttä pari yötä, valmistautuminen huomiseen Covid-19 testiin PCR metodilla ja Lääkärille Fit to Fly todistusta varten, huominen Lääkäriaika vaihdettiin edelliseen, menee muuten ylityöksi,
Ai. luulin, että olit jo lennellyt... Onnea vaan tuohon testirumbaan!

Sivuja: [1] 2 3 ... 74