Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gimble

Sivuja: [1]
1
Matkaseuraa / Vs: Meksikoon heinä/elokuu
« : 09.04.2009, 20:26:41 »
Moi!

Olen lähdössä Meksikoon samoihin aikoihin. Itse olisi tarkoituksena mennä Chiapasiin paikallisen tytön kanssa, mutta tämä ei ole vielä varmaa. Keski-meksikokin kiinnostaa  :). Olen 24-vuotias mies ja käynyt Meksikossa pari kertaa aiemmin. Voin ottaa yhteyttä vaikka yv:llä, kun tiedän suunnitelmiani tarkemmin.


2
Moi,

Onko kukaan koskaan asunut Väli-Amerikassa esimerkiksi jossain kommuunissa vapaaehtoistyötä tehden ja siitä elatuksen saaneena? Olen lähdössä Meksikoon kuukauden kuluttua ja tarkoitus olisi viettää siellä tai muussa Väli-Amerikan maassa määrittelemätön aika. Olen kuullut joistakin yhteisöistä, joissa on mahdollista elää tehden jotain pientä työtä saaden ruoan ja majoituksen vastineeksi. Olen kuullut, että jotkut olisivat länkkäreiden perustamia ja myös jotkut intiaaniryhmät ottavat tällä tavalla töihin väkeä.

Vapaaehtoistyö jonkin järjestön kautta on yksi vaihtoehto, mutta ainakin netin kautta katsottuna ne tuppaavat olevan maksullisia ohjelmia turisteille, usein aika kalliita. Löytääkö paikanpäältä työtä ja miten? Tarkoitus olisi mennä Chiapasiin tai muualle missä on lämmin.

Ensi alkuun ajattelin ottaa kielikurssin UNAMissa Meksiko Cityssä ja sitten ehkä toinen Guatemalassa jossain pienessä koulussa. Jatkoksi tarvitsisin töitä, koska rahat loppuu vääjäämättä.

Kiitos etukäteen!  :)

3
Etelä-Amerikka / Henkilöautolla Etelä-Amerikan halki
« : 11.12.2008, 19:05:36 »
Tervehdys,

Onko kukaan haaveillut, suunnitellut tai toteuttanut road trippiä Etelä-Amerikan halki? Meksikosta tai Guatemalasta Argentiinaan noin about? Olen miettinyt tällaista ensi syksyksi ja nyt olisi tarkoitus ottaa selvää onko tämä viisumien kannalta kuinka hankala toteuttaa, kuinka onnistuu Suomalaisella ajokortilla vai onnistuuko?  Jonkinlainen autonjämä olisi tarkoitus hankkia Guatemalasta tai Meksikosta ja hylätä matkan tai auton kunnon loputtua. Jos jollain on jonkinlaista kokemusta aiheesta tai informaatiota niin olisin kiitollinen. Reittivaihtoehtoja on useita, mutta jotain tällaista: Guatemala, Nicaragua, Panama, Kolumbia, Bolivia, Peru…

Viisumit ovat ehkä hankalin, tai sitten rajanylitykset ja rekisteröintiongelmat tai maanteiden turvallisuus tai joku muu, mikä…?

Mukaan olisi lähdössä ainakin yksi Meksikolainen kaveri ja toivottavasti muitakin iloisia veijareita. Onko täältä ketään kiinnostunutta?

4
Kiitos tiedosta Jennnnnn  :D .

 Harkitsen itsekin tuota single viisumia, jos se on voimassa noin pitkään. Se on kuitenkin puolet halvempi (40e). Toisaalta, jos löytäisikin jotkut halvat lennot muualle, niin voisi harmittaa, kun ei voi poistua maasta. Ovat varmaan jo jonkin aikaa sitten korottaneet visa-hintoja. Aina samat hinnat olleet, kun olen katsonut. Mielenkiintoinen matkapäiväkirja muuten :) .

5
Lainaus käyttäjältä: "Olavi_virta"
Lainaus käyttäjältä: "rommitommi"

Miten muuten jos haluaa käydä Hong Kongissa ja sieltä tulla takasin manner Kiinan puolelle, niin tuleeko viisumin olla "double entry"-viisumi tms?


Täytyy olla, suosittelen multiplea muutenkin noin pitkäksi ajaksi, eihän sitä koskaan tiedä vaikka saisi halvat lennot/laivat esim. koreaan. Ei tarvitte sitä visaa sitten murehtia. double entryllä saa kerran käydä ulkomailla, eli esim hong kongissa


Itse ajattelin hankkia tuon multiple entry -viisumin, sillä se on vain 20e kalliimpi (eli 80e), kuin double entry. Lisäksi se on puoli vuotta voimassa, eli juuri sopivasti minulle. En itse asiassa edes tiedä, kauanko tuo double entry on voimassa. Tietääkö joku :?:

6
En olekaan näköjään viikkoon katsellut, onko tullut vastauksia. Kiitos vastanneille!! :D

Joudun kyllä hommaamaan itseni ihan omin päin sinne vaihtopaikkaan Nanjingiin. Saan kyllä koululta 800e matka-apurahaa, mut miten käytän sen on oma asiani. Tämä ilmeisesti johtuu ainakin osittain siitä, että lähden yksin ja olen kaiketikin ensimmäinen suomalainen kyseisessä koulussa.


Olen ilmeisesti niin myöhässä lentolippujen varaamisessa (Syyskuun alussa alkaa koulu), että hinnat ovat korkealla. Halvin löytämäni menopaluu on ollut n 800e. Tästä johtuen olen alkanut enemmän katselemaan tuota junavaihtoehtoa. Liput saisi halvimmillaan n. 300e ja siihen viisumit päälle. Reilun viikon tuohon matkaan saisi uppoamaan.. :roll:  Täytyy vielä harkita asiaa.

Puhelimen voisi kyllä ostaa sitten vasta Kiinasta, jos kerran ovat ainakin jonkin verran halvempia, kuin täällä. Niin, tarvitaanko muuten jokin kolmitaajuus-puhelin soittamiseen Kiinasta tänne koto-Suomeen? Olisi kiva tietää. Jos ostaakin täältä puhelimen, joka ei toimi Kiinassa, niin voi alkaa kiristämään  :)

7
Terveys ja turvallisuus / Matkavakuutus
« : 19.07.2007, 08:13:09 »
Lainaus
Eikö ole olemassa mitään sellaista vakuutusta, että saa olla reissussa vaikka puoli vuotta, vai onko ainoa mahdollisuus siis ottaa noita lisäkuukausia?


Itse olen saman kysymyksen kanssa painiskellut ja kysellytkin asiasta. Yhden löysin, taisi olla northernclimate - yrityksen nimi. Puolen vuoden hinnaksi tulisi kuitenkin halvimmillaan 280e. Pohjolasta saa tähän hintaan vielä kotivakuutuksen kaupan päälle, joten taidan kallistua sen kannalle. :)


Edit: Ei northernclimate, vaan: http://www.northernprimary.com/

8
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 10.07.2007, 20:09:14 »
Kyllä Pietari vie tähänasti nähdyistä ykkössijan. Siinä vaan on sitä jotain. Tunnelmasta puhumattakaan.
Omalla tavallaan myös saarikaupunki Tromsö on kaunis.

9
Olen lähdössä Kiinaan vaihtoon syksyllä ja olen muunmuassa puhelinta vailla. Kysyisinkin tietäviltä, että kannattaako puhelin tms. elektroniikkavempele ostaa Suomesta vai Kiinan päästä?  :oops:

Samaan hengenvetoon kyselisin, mistä kannattaa katsoa halpoja lentolippuja kyseiseen maahan. Shanghaihin olisi tarkoitus lentää. Toinen vaihtoehto olisi tuo trans-siperian reitti, mutta se taitaa olla liian aikaavievä tapa matkustaa. Ei taida viikossa selvitä Tampereelta Shanghaihin?

Sivuja: [1]