Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pokko

Sivuja: [1] 2
1
Vastataanpa jotain rakentavampaa. Yksi mieleentuleva vaihtoehto olis liittoutua vaihto-opiskelijoiden kanssa ja alkaa vähäksi aikaa kämppikseksi.

Itse olin aikoinaan Penangilla vaihto-opiskelemassa ja paikallisessa yliopistossa lukukausi loppuu toukokuussa, mutta osa vaihtareista voi jääd vielä asustelemaan osaa kesää sinne. Tuolla penangilla tyypilliset kämpät olivat aika isoja, yleensä 3 makuuhuonetta ja opiskelijat on yleensä hommanneet kämppään netin. Huonona puolena on, että merenrantaan ei pääse (näkymän merelle voi saada) ja näkökulmasta riippuen plussa tai miinus on, että todennäköisesti kämppiksesi olisi suomalainen :)

Muuten tuollainen kuukauden kämnpän vuokraus voi olla vähän hankalaa. Hostellista voi varmaan kuitenkin yrittää tinkiä alennusta pitkästä ajasta johtuen?

Jos tuollainen vaihtoehto Penangilla kiehtoo, pistä yksityisviestä, niin saat yhteystiedot Penangilla vaihtareille kämppiä välittävälle kaverille, hänellä on ainakin tiedossa, ketä kyseisellä hetkellä on maisemissa. Varoituksena voin kyllä sanoa, että en ole ollut pariin vuoteen yhteyksissä eli osoitteet&puhelinnumerot on voineet vaihtua.

2
Aasia / Vs: USD reissussa
« : 04.05.2010, 10:33:16 »
Kokemusta Indonesian ja Kambodzan viisumista, kumpikin oli ilmoitettu USD:nä, ja siinä se myös kannatti maksaa. Kambodza on nyt oma tapauksensa, kun siellä USD on käyttövaluutta ja siinä mielessä selvä juttu, Indonesiassa olisi ehkä onnistunut maksamaan myös paikallisella valuutalla, mutta kurssi olisi ollut todennäköisesti huonompi.

Indonesiassa myös olisi muutenkin kannattanut pitää enemmän USD:tä mukana kuin itsellä oli, monet pääsymaksut (esim. Borobudur) olisivat itseasissa olleet halvempia maksaa Forexista haetuilla dollareilla kuin paikallisella valuutalla.

Yleisesti ottaen käyttövaluutaksi aasiaan eurot on paras vaihdettava - niitä kun saa Suomesta automaatista ilmaiseksi ja vaihtokurssi on yleensä hyvä ja nykyään lähes yhtä tunnettu valuutta kuin USD. Tarpeen vaatiessa reissun päälläkin saa tietysti vaihdettua USD:tä tarpeen mukaan kun vähän ennakoi, eipä nuo viisumit ja lentokenttämaksut nyt niin merkittävää osaa budjetista näyttele.

PS. myös Vietnamissa saa dollareita automaatista

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: malarialääkitys
« : 03.12.2009, 14:46:57 »
En tiedä kuinka hyvä sijoitus tuo nyt sitten oli, lainaus Matkailijan terveysoppaasta:
"Malarian riski on merkittävä Kambodzassa, Myanmarissa, tietyissä osissa Laosia, Vietnamia ja Itä-Indonesiaa. Näillä alueilla esiintyy laajasti klorokiiniresistenssiä..."
Kai se tyhjää parempi oli, mutta...

4
Aasia / Vs: sukelluskurssi akselilta thaimaa-indonesia
« : 16.06.2009, 12:41:30 »
Penangilla on aika huonosti sukellusmestoja - Langkawing suuntaan mennessä on saari, jonne sukelluksia tehdään, mutta ilmeisesti ei kovin kummoisia paikkoja, koralli osin kuollutta ja vähän samea vesi (riippuu tietysti päivästä) jne. En ole siis itse käynyt tuolla sukeltamassa, mutta eipä sitä kehuttukaan.

Itärannikon puolelta, Perhentianilta ja Tiomanilta löytyy paremmin. Samoin tietysti Thaimaan puolelta. Että jos kursseja ja sukelluksia haluaa tehdä, niin kannattaa ennemmin varata vähän aikaa ja lähteä vähän kauemmas. Mieleen tuli, mutta suoraan sanottuna en tiedä, minkälaiset mahdollisuudet sukelteluun olisi Pulau Pangorilla - se olisi kuitenkin Penangilta kohtuullisen matkan päässä ihan viikonloppua ajatellen, mutta tähän pohdiskeluun osaa varmaan joku viisaampi vastata.

5
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 16.06.2009, 12:28:20 »
Pistetäänpä tämän ketjun perään kysymys:

Reissu Indonesiaan on suunnitteilla ja Gunung Bromolle olisi tarkoitus kiivetä jä käydä Tana Torajan seudulla trekkailemassa vielä tässä loppukesästä. Osaako porukka antaa vinkkejä, minkälaista retkeilyvarustetta tuonne kannattaa ottaa Suomesta, mielellään kun ei "varmuuden vuoksi" rahtaa ylimääräistä tavaraa? Erityisesti kengät, pitäskö olla ihan vaelluskengät mukana, vai pärjääkö kevyemmällä varustuksella?

6
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 13.04.2009, 11:27:37 »
Komppaan kans - nyt alkoi löytymään jo sellaisia käheitä mestoja, jotka saa matkakuumeen syttymään (eikä haittaa, että on vähän vaikeasti saavutettavissa). Ihmetyttää kyllä, kun edellisissä jaksoissa pointti oli, että matkaa kannattaa tehdä ajan kanssa ja tässä poukkoillaan tuli persiin alla. Hassu juttu sinänsä valita juna kulkuvälineeksi, kun ei junamatkasta kuitenkaan kertynyt kuvamateriaalia!

Hyvää viihdettähän tuo on, ehkä pitää hommata maksukortti, jolla näkis travel-channelin, niin pääsis kattomaan myös matkaohjelmia (ja matkaohjelmien uusintoja ja niiden uusintoja..)

7
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 07.04.2009, 12:45:59 »
Jotenkin jäi hämmentynyt olo ekasta osasta, mielestäni jäi puuttumaan se "spontaani verbaaliakrobatia" (joka on oikeasti harjoiteltua, kuten edellisten kausien extroista ja haastatteluista hyvin tulee ilmi) ja tilalla oli mielestäni tosi käsikirjoitetun oloiset repliikit. Ihmekös tuo, Rikuhan oli Hesarin haastatelun mukaan opetellu slangia sarjaa varten. Toisaalta edellisissäkin kausissa ensimmäinen osa on ollut vähän hakemista ja meininki parantunut homman edetessä!

Tuo näytti kyllä, että aina ei mene niinkuin suunnittelee, mutta silti - kaipaamaan jäi edes jotain "überiä", siis sellaista mikä sais aikaan sen ilmiön "waude, mä haluan reissuun, nyt ja heti!"

8
Aasia / Vs: Kambodza
« : 24.02.2009, 09:54:32 »
Pari vuotta sitten tuollainen departure tax piti tosiaan maksaa, eikä se sisältänyt Air Asian (tai minkään muunkaan yhtiön) lipun hintaan. Ja vastaavasti viisumimista piti maksaa maahan saapuessa. Niin se köyhä maa rahastaa turisteja.

Edit: vai tarkoitatko tuolla "saapuu maahan ja lentää pois" pelkkää välilaskua/koneen vaihtoa käymättä lentoaseman ulkopuolella?

9
Aasia / Vs: Vinkkejä Kaakkois-Aasian reissaajille
« : 23.02.2009, 10:38:13 »
heti alusta bongasin: töpseliadapteri turha, paitsi Malesiassa ja Singaporessa hyvinkin tarpeellinen. Ei tarvita edes niissä - paitsi ehkä maadoitetuille sähkölaitteille. Kännykkä- ja kameralaturit saa laitettua pistorasiaan, kun vapauttaa maadoitusreiästä lukituksen esim. puutikulla ;) Tuohon kyllä myydään paikanpäällä muovilätysköjä, jotka hoitavat asian sivistyneemmin.

Niin, ja Malesiassa ainakin yömarkkinoilla tinkiminen kuuluu asiaan. Samoin modernin ostoskeskuksen kamerakaupassakin hinta putosi pienellä tinkimisellä ihan mukavasti.

Anyway, hyvä vinkkikokoelma, joka vastaa tälläkin foorumilla usein esitettyihin kysymyksiin!

10
Aasia / Vs: Langkawi
« : 15.02.2009, 12:04:50 »
Oiskohan kenellakaan hyvia (tai huonotkin kelpaa) ja perusteltuja nakemyksia onko Langkawi vai Perhetian Islands parempi kohde? Tarkotus ois pyorahtaa viikon verran toisessa naista paikoista matkalla Thaimaahan. Onko paikoilla suurikin hintaero? Lahinna majoituksien osalta.

Mitaa alytonta discodisco-meininkia ei oo tarkotus etsia vaan lahinna siihen chelaxsoitumiseen keskittya tuo aika.

Noh, nopea vertailu:
Langkawi on kohtuullisen iso saari, yksi päivä menee hyvin saarta kiertäessä skootterilla/autolla, kun taas Perhentian on kokoluokkaa pienempi, jossa tekeminen rajoituu lukemiseen, auringottoon, snorklailuun ja sukeltamiseen.

Väittäisin, että majoituksen löytää suunnilleen samoihin hintoihin molemmista. Perhentianilla tavara, ruoka ja alkoholi on hivenen kalliimpaa.

Itse valitsisin seuraavasti:
Perhentian, jos:
- haluaa sukeltaa/snorkkeloida (Langkawilla ei vedenalainen elämä ole kovin ihmeellistä)
- rauhallisen rannan muutaman rantabaarilla ja ravintolalla

Langkawin, jos
- ei halua koko viikkoa maata pelkästään rannalla (saarikierros autolla/skootterilla, Kuahista löytyy vaikka ostoskeskus, tms.)
- haluaa valita ruokapaikan kolmea-neljää useammasta ravintolasta

Perhentian (kecil) on enemmän backpackker -ranta, Langkawi turistekohde, tosin rauhallinen sellainen. Kummassakin on omat hyvät ja huonot puolet, riippuu mitä arvostaa.

11
Aasia / Vs: Reittiehdotuksia Malesiaan?
« : 03.02.2009, 12:24:37 »
Hmm, Tietaakos joku paaseeko Cameron Highlandeilta suoraan Penangiin vieville lautoille vai tarvitseeko poiketa Kuala Lumpurissa valilla? Ja mita mahtaa matka Penangista takaisin Kuala Lumpuriin kestaa?

Kyllä Cameron Highlandeilta myydään bussilippuja suoraan Penangille, tosin matkalla pitää todennäköisesti vaihtaa bussia Ipohissa.

12
Aasia / Vs: Minne kannattaa keskittää vaateostokset?
« : 02.02.2009, 21:19:44 »
Shanghaista ja Hong Kongista en osaa sanoa, mutta jos verrataan KL:ää ja Bangkokia, niin mielestäni KL vetää niukasti pidemmän korren. Paremmi valikoimaa, hivenen edullisempi hinta ja ehkä hieman helpompi löytää länsimaisia kokoja. Ja isommat ostoskeskukset :D Feikki-teepaidat taitaa olla ainoa kategoria, jossa Thaimaa on paremmin edustettuna (ja saahan niitä KL:stäkin chinatownin yömarknaadeilta).

13
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Paras aurinkorasva
« : 28.12.2008, 19:50:20 »
Oma suosikkini on Coppertone. Imeytyy nopeasti, ei tahmaa ja suojaa hyvin. Valitettavasti en ole suomessa törmännyt. Jos joku tietää, mistä löytää, niin vinkkiä tännepäin!

14
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 05.12.2008, 14:24:59 »
Kyllähän lomautettuna joutuu ilmoittautumaan työkkäriin statuksella työtön

Muakin kiinnostaisi mistä lähteestä tällainen tieto on peräisin? Itse kuvittelisin että työkkäriin ilmoittaudutaan lähinnä statuksella lomautettu, mutta koska mulla ei ole oikeaa faktatietoa asiasta, niin odottelen linkkiä joltakin jolla sitä on ;)

palataanpas vielä asiaan, suora lainaus YTN työttömyysturvaoppaasta:

"Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan
- Ota heti yhteys työvoimatoimistoon ja ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi"

15
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 05.12.2008, 14:17:09 »
En ole vielä päässyt tässä selvityksessä ihan loppuun, itselläni on tulossa ilmeisesti parin viikon lomautus mahdollisesti kesällä (yt meneillään), että siksi olen pikkuhiljaa alkanut selvitellä asiaa.

Joka tapauksessa tuonne työkkäriin on ilmottaudutttava työttömäksi, se on ansiosidonnaisen päivärahan (=työttömyyskassan päivärahat) saannissa yksi ehto, näin ainakin luottamusmies sanoi. Ilmeisesti jossain tapauksissa työnantaja voi hoitaa tuon ilmoituksen työkkäriin.

Sitten työkkärin sivulta löytyy "työttömyysturva 2008 ja työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet" pdf-muodossa (http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/06_tyoministerio/06_julkaisut/05_esitteet/tme3004s_tyottomyysturva.pdf), jossa sanotaan "Työttömyysetuutta saavalla tai hakevalla työnhakijalla on velvollisuus hakea kokoaikatyötä ja olla työmarkkinoiden käytettävissä" ja että työttömyysetuja ovat mm. peruspäiväraha ja ansiopäiväraha. Eli näin tulkittaessa tuo käytettävissä olo koskisi myös lomautuksia, koska kerta saa "työttömyysetuutta".

En ole ainakaan vielä löytänyt lähdettä, jossa olisi seikkaperäisesti eritelty mitkä kaikki säännöt koskevat lomautusta ja mitkä työttömyyttä, jatkan surffailua - työajalla tottakai ;)

Valtion toimia ei voi aina perusteella millään järkisyillä tai resurssien kohdentamisella  :)

16
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 05.12.2008, 12:02:49 »
Kyllähän lomautettuna joutuu ilmoittautumaan työkkäriin statuksella työtön ja pelkään pahasti, että tavoitettavuus koskee myös lomautettuja. Tuskin valtiomme on luonut kategoriaa "työtön, jonka ei tarvitse hakea töitä, mutta joka saa työttömyyspäivärahaa".

Eri asia on sitten, että tuskinpa ainakaan lyhyeksi ajaksi lomautetulle töitä tarjotaan ja eipä tuolla työkkärissäkään tarvitse kai käydä säännöllisesti näyttäymässä. Eli menee omantunnon kysymykseksi.

17
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 28.11.2008, 18:55:53 »
Ei tuonne Taal -tulivuorelle niin hankalaa ole mennä, pari vuotta sitten päiväohjelma meni suunnilleen näin: Manilasta aamulla noin kuuden aikaan bussilla Tagaytayhin, jeepneyllä talisayhin. Perillä olikin sitten enemmän kuin riittävän innokasta kaupustelua venekyydeistä - hinta on per vene, eli käynti Taal-vuorella on sitä halvempaa, mitä useampi on mukana. Reissuja tehdään aika pienillä veneillä, eli kovin montaa paattiin ei edes mahdu.

Taal-vuorella on sitten tarjolla turisteille hevoskyytiä, taisimme olla ainoat, jotka lähtivät jalkaisin liikkeelle. Kannattaa varautua melko agressiiviseen oppaan/hevoskyydin/hengityssuojaimen/juoman/yms. kaupusteluun saarella. Aikamme ihailtuamme tulivuoren kraaterissa olevaa järveä takaisin samalla veneellä, ihmisten ilmoille moottoripyörätaksilla, jeepneyllä Tanauaniin ja bussilla Batangasiin, jonne pääsimme vielä hyvinkin valoisan aikaan. Mukana tietysti vähän tuuriakin, että jeepneyt yms. lähtivät suhteellisen pienellä odottelulla.

Periaatteessa ehkä olisikin voinut olla mahdollista päästä Puerto Galeraan vielä samana päivänäkin, ei tullut selvitettyä, päätettiin jäädä tuolloin Batangasiin yöksi ja lähteä aamulla eteenpäin.

PS. aikainen lähtö Manilasta johtui paikallisten suosituksesta välttää Manilan ruuhkat, kuulemma myöhemmin lähtemällä matka olisi kestänyt huomattavasti pitempään.

18
Lentomatkustus / Vs: Bali - Singapore
« : 04.11.2008, 13:56:45 »
Turvallisuus on nyt hieman itsestä kiinni - en tiedä onko tilanne viime aikoina todellisuudessa pahentunut, mutta varoituksia Etelä-Thaimaasta on tainnu olla noissa UM:n matkustustiedotteissa jo muutaman vuoden. Pari vuotta sitten siellä oli juuri ammuttu pikkubussien matkustajia (paikallisia) ja silti en tuntenut oloani missään vaiheessa uhatuksi matkustaessani Malesian puolelta Krabille tai sieltä takaisin.

Kahinointihan oli tuolla siihen aikaan lähinnä paikallisten välistä ja satunnaista, ja turisti joutuu sekaan vain huonolla tuurilla. Lisäksi läpikulkumatkalla ei tuolla alueella kauaa ole.

19
Omat kokemukset Filippiinien Sabang vs. White Beach eivät vastaa edellisen kirjoittajan kokemusta - tosin olin siellä toissavuonna toukokuussa ja  tilanne voi  aivan hyvin olla täysin eri alkuperäisen kirjoittajan suunnittelemana aikana joulu-tammikuussa.

Tuolloin kun kävin, Sabang oli aika rauhallinen ja sieltä sai majoitusta selvästi halvemmalla kuin White Beachin tietämiltä (ja komeammilla näköaloilla, bunglalow rinteestä, näköalat lahdelle). Tuolloin White beachin oli tulvillaan filippiiniläisiä lomailijoita. Ja tuohon aikaan ei voi sanoa, että paikka oli todella suosittu sukeltajien keskuudessa - sukelluspuljuja oli paljon, asiakkaita kourallinen. Tosin iso puljujen määrä kyllä antaa osviittaa, että jonain aikana vuodesta niitä sukeltajia tosiaan on paljon. Huonona puolena Sabang Beachissa on, että pelkästään uimaan/aurinkoa ottamaan joutuu reissaamaan White Beachille.

Sukelluspaikat tuolla olivat hienoja ja sukelluspuljujen varusteet olivat esim. Ko Taon sukellusfirmoja uudemmat.

20
Onko pallontallaajilla kokemuksia tuosta Singapore Airlinesista, mikä siitä tekee niin hyvän, että se tuntuu pärjäävän kaikissa lentoyhtiö vertailuissa, oli sitten kysymys asiakastyytyväisyydesta tai taloudellisesta tuloksesta?

Toisinsanoen, onko singapore Airlinesilla matkustaminen jotenkin tavallista hienompaa? Enemmän tarjoilua? täsmällisemmät lentoajat? tasaisemmat laskut ja nousut? or what?

Sivuja: [1] 2