Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - weylin

Sivuja: [1]
1
Vaikka en tosiaan oo mikään rikas, hah kaikkea muuta.  sillon kun satun töissä olee säästän joka kuukausi hieman nii saa ainakin ne matkarahat kokoon ei se hirveesti rahaa vaadi jos Eurooppaan menee matkalle. Ja mulla ajatuksena aina se etten vaadi luksusta vaan kelpaa ihan sellainen " opiskelijabudjetilla " matkusteli esim. hostellit jne....Kyllä sitä aina rahaa on jostain jos OIKEASTI haluaa matkalle.
Tällä periaatteella minäkin reissaan. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Tällä hetkellä teen pätkätöitä, laitan kaiken liikenevän säästöön, teen pari reissua ja hakeudun takaisin töihin tienaamaan reissurahoja. Asiaa toki auttaa se, ettei ole velkaa eikä (enää) huollettavia lapsia. Ja varsinkin yksin reissatessani minulle kelpaavat halvimmat hostellit ja julkinen liikenne.

Juu, sama homma. Yksinään matkustaessani olen huomannut pääseväni paljon halvemmalla. Toisaalta, olisihan se kiva joskus saada seuraakin... Mutta itse asiaan! Ehkä suurin vaikutus matkakassan kertymiseeni on auto. Tai lähinnä sen puute. Itse asiassa olen aina ihmetellyt, että miten opiskelijalla tai työttömällä on varaa edes  pitää autoa? Ei minulla ainakaan ole -vaikka työssäkävijä olenkin ja vuositulot ovat alle 30 000€. Työmatkan (12km / sivu) kuljen kävellen tai pyörällä.

Kaikki lomat pyrin pitämään kerralla, eli sen nelisen viikkoa + 10 pekkaspäivää. Ainoa ehkä iso miinus on nykyisessä työssä, että kesällä ei saa pitää lomaa. Joten reissut pidän pääosin keväällä. Euroopassa ei ole oikein vielä kunnon kesäkelejä ja ruohikkokin on vielä ruskeaa. Mutta sillä mennään, millä päästään.

2
Junamatkustus / Vs: Reilaaminen briteissä
« : 11.07.2010, 10:47:44 »
Kävin briteissä tuossa keväällä ja minulle oli yllätys, että jopa interrail-lipulla sai yöjunaan ilmaisen istumapaikan. Luulin ensin, että oli vain ystävällinen myyjä - mutta tämä tapahtui kumpanakin kertana, kun matkustin yöjunalla.

3
Olettekos kuulleet... / Vs: Ranskassa lakkoillaan 29.1.
« : 26.03.2010, 16:50:11 »
Mitenkahan, kun tarkoitus olisi menna yojunalla Ranskaan? Eli juna lahtee 29.3 Italiasta...mutta tietaakseni se on Ranskan yhtion juna? Pirskatti, menikohan homma uusiksi.

4
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 07.02.2010, 08:51:00 »
Kiitos kaikille neuvoista. Lainasin kaverin MasterCardia ja ei ollut mitään ongelmia lippujen ostossa. Nyt vielä vastaisuuden varalle laitoin Nordealle MasterCard-korttihakemuksen vetämään.

5
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 06.02.2010, 19:31:55 »
On aktivoitu nettiostoksiin ja ei näköjään toimi tuo Visa vaihtoehtokaan. En omista muita luottokortteja, joten pitää yrittää huomenna uudelleen.

6
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 06.02.2010, 11:21:30 »
Yritin tilata uudelleen lippuja, mutta jälleen sama homma. Varausnumero tuli, mutta tietoja ei löydy view booking-kohdasta. Lisäksi maksun kohdalla lukee 2. yrityksessä "pending" ja ensimmäistä ei hyväksynyt laisinkaan.

Onko näin, ettei Ryanairilla käy Nordean Visa Electron? Vai pystyykö maksutavaksi valitsemaan "Visa" mutta silti laittamaan Electronin tiedot?

7
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.02.2010, 19:15:19 »
Ilmeisesti se ei ole kuitenkaan mennyt perille, koska tuo edellä oleva sivu ei löytänyt tietojani, ja reservation number on minulla pelkästään kirjaimia  ??? ?

8
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.02.2010, 17:17:05 »
Varasin pari päivää sitten ensimmäistä kertaa Ryanairilta lentolipun ja se sujui ongelmitta - lennon maksamiseen asti.

Ensin sivu sanoi, että antamani nimi on eri kuin visa electronissa. Seuraavaksi sitten tarkistin nimen (kirjoitin isoilla kirjaimilla, kuten electronissa) ja seuraava sivu antoi varausnumeron ja että vahvistusviesti tulisi spostiin.

Mutta mitenkäs on, kun vahvistusviestiä ei ole kuulunut, eikä katevarausta ole suoritettu tililtä? Onko se varaus nyt mennyt perille vai ei?

9
Junamatkustus / Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« : 22.08.2009, 09:43:33 »
No niin, laitanpas tännekin nyt viestiä vaikkei vielä ajankohtainen reissu olekaan.

Elikkäs ajattelin anoa 2010 maalis-huhtikuun taitteeseen 3vko lomaa ja heittää repun selkään. Suunittelin hiukan tällaista reittiä: Lento Helsinki-Edinburgh ja sieltä lähtisin pikku hiljaa junailemaan etelään päin. Menisin joko lautalla tai junalla Ranskan maalle ja sieltä valuisin taas Roomaan. Ja ajattelin, että ottaisin Roomasta lennon Helsinkiin.

Mutta katselin tuossa Rooma-Helsinki lentoja ja ne oli todella hintavia. Eli kysynkin, että miten kauan menee junailla Roomasta takaisin Pariisiin? Jos ottaisinkin paluulennon Pariisista Helsinkiin. Ehtiikö 3 viikossa nähdä mitään, jos tekee piston Italian maalle? Eniten kiinnostaisi viipyä muutama päivä mm. Skotlannissa, Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa. Vai olisiko parempi käydä pyörähtämässä Pohjois-Italiassa ja jättää Rooma myöhempään ajankohtaan?

10
Nyt sitten olisi toteutumassa elämäni ensimmäinen ulkomaan matka ja tarkoitus olisi kokeilla jalkojani reilaamisessa. Suurin vastahankaaja on vuosilomani. Eli aloitin työt tämän vuoden alussa, joten ei noita vapaapäiviä ehtinyt kovin paljoa kertyä.

Nyt olisi kuitenkin mahdollisuus pitää 3vko vapaata 2010 maalis-huhtikuun vaihteessa (työsesonki alkaa tämän jälkeen). Tässä juuri mietinkin matkakohteita ja minneköhän moiseen aikaan kannattaa mennä? Minua kiinnostaa niin Japani kuin Länsi-Eurooppakin ja suunnitelmia on monenlaisia. Onko liian suuruuden hullu ajatus lentää esim. Lontooseen ja ajaa Ranskan läpi junalla Italiaan ja ottaa sieltä lento takaisin Suomeen?

Tarkoitus olisi lähteä yksin matkaan, enkä tosiaan ole koskaan käynyt ulkomailla Tukholman satamaa lukuun ottamatta.

11
Yleinen / Vs: Yksin matkassa
« : 23.06.2008, 06:16:33 »
On muuten todella raastavaa jos on sellanen kaveri matkassa joka ei osaa/halua/uskalla hoitaa mitään asioita. Itse joutuu kaikki matkat varaamaan, hotellit, tilaamaan ruoat, neuvottelemaan hinnat ym.

Itse kuvittelisin olevani juuri tällainen. Olen koko elämäni jäänyt kaksossiskoni varjoon ja itse asiassa juuri tämän takia olisin yksin lähdössä reissuun. Hakemaan sitä rohkeutta keskustella ihmisten kanssa. Ymmärrän suhteellisen paljon englantia - mutta koska en puhu sitä koskaan, ääntämykseni on mitä on.

12
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 14.03.2008, 07:03:30 »
Täällä on mainittu useaan otteeseen tuo Ben Nevis. Nyt sitten olen kiinnostunut jostain pienestä vaellusretkestä, jossa näkisi paljon hienoja maisemia. Onko täällä ketään, jolla olisi kokemusta Ben Nevisille kiipeämisestä? Kannattaako?

Tai jos jollakin on kokemuksia muista kävelyreiteistä, niin lukisin mielelläni. Olen selaillut läpi http://walking.visitscotland.com/ sivustoa ja se on vahvistanut päätöstäni lähteä tutkimaan luontoa.

13
Yes, löysinkin osviittaa noista junamatkoista yms. Nyt sitten olisikin mietinnässä, että haluaisisin vilkaista lähempää Alppeja (ei välttämättä kuitenkaan kivuta sinne) ja kiertää Frankfurtista Pariisiin Alppien kautta.

Mitäköhän reittiä kannattaisi kulkea jos käytössä on 3-4 vrk? Onko tuolla seudulla helppoa löytää majapaikkaa ilman varausta, jos matkan ajankohta on toukokuussa?

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Lasten kasvatus
« : 09.01.2008, 16:36:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
Ipanat on terroristeja ja niiden kanssa mä en neuvottele.


Amen.
Myönnän, minulla ei ole lapsia. Mutta tämän verran voin kertoa omasta lapsuudestani: Kaikki "kaverini" jotka saivat nuorina rahaa kuin roskaa, niillä ei ollut mitään kotiintuloaikoja jne. Olivat suurimmaksi osaksi 'vaikeimpia teinejä'. Juopottelivat sairaalakuntoon, varastivat kaupasta jne. Kinusivat kaupasta kalleimmat muotivaatteet ja heillä oli ensimmäisenä kännykät -ja minusta tuntuu että vain siksi, että halusivat jonkun sanovan "Ei tällä kertaa."

En ole mikään hirveän tiukasti kasvatettu itsekään, tosin sain kerran tukkapöllyä, muutaman kerran luunapista ja pari kertaa uhattiin koivuniemen herralla (tätä herraa ei kuitenkaan kertaakaan nähty). Ehkä minun pitäisi kysyä isältäni, että mitenkäs hän oikein pitää lapset kurissa sillä... hän tulee toimeen kaikkien kanssa.

Tästä ehkä parhain esimerkki sukulaiseni joka meni naimisiin ulkomaalaisen miehen kanssa. He saivat pojan...jolle on pienestä asti opetettu että se on naisten yläpuolella (johtuu uskonnosta tms.). Useita sukulaisia oli viettämässä grilli-iltaa ja tämä pikkupoika syljeskeli paikalla olevien naisten (mm. oman äitinsä) päälle, ja sitten alkoi tehdä samaa paikalla oleville mieshenkilöille. Ilmeisesti itsesuojeluvietti kuitenkin penikalla varoitti, koska isäni kohdalla poika oli vain tuijottanut hetken aikaa häntä ja lähtenyt lätkimään. Ehkä se on jonkinmoisesta auktoriteetista, koska esimerkiksi koulussa näkee paljon tätä. On joitain opettajia, joilla ei ole koskaan mitään ongelmaa pitää edes ongelmaluokkaa 'hanskassa' vaikka he eivät korotakaan ääntään.

Mutta takaisin astialle.
 Minulle on aivan sama miten kukin opettaa lapsensa, mutta lapsiperheille myös tiedoksi, että minä en kuuntele "anna!anna" huutoa ympäri vuorokautta. Myönnän, (toivottavasti ette heitä minua vankilaan) annoin sisareni tyttärelle luunapin koska hän roikkui rattaissa, yritti työntää sormiaan renkaiden pinnojen väliin jne eikä suostunut kiltistä huomautuksesta olemaan kunnolla. Eikä lapsi kyllä kuunnellut sisartanikaan. No, eipä ole ollut minulla ongelmia hänen kanssaan sen jälkeen.  Osaa jopa itse kävelläkin, kun taas äitinsä läsnäollessa pitää kantaa joka paikkaan.

15
No niin, maa polttelee jalkojen alla ja tykkään suunnitella  :wink: mutta kokemusta EU matkailusta ei ole.

Ajattelin heti rempsäistä kuukauden reilin ekana kokemuksena ja päätettyä ei ole tullut kuin kaksi asiaa: Iso-Britannia ja maata pitkin menen ainakin yhteen suuntaan.

Onko liian kova suunnitelma kuukaudeksi? Tarkoitus siis olisi, että pyörisin skotlannissa useamman päivän, josta sitten lähtisin etelään päin (jos ehdin niin vierailu Walesissa); hyppäisin Ranskan mantereelle, ja siitä kohti pohjoista. Eli paljon pitäisi nähdä lyhyessä ajassa  :wink: Kuinka kauan keskimäärin menisi tuohon Ranska-Ruotsi väliin? Suunnitelmissa siis olisi vierailla sukulaisten luona Tukholmassa, sen nyt onneksi voi tehdä lähtiessä tai tullessa takaisin. Vai onko viisaampaa mennä ensin Köpiksen kautta etelään ja ottaa reilin päätyttyä halppislento Suomeen?

Suunnitelmissa olisi myös pitää pieni hengähdystauko Pariisissa. Mahdotonta?

16
Yleinen / Oudoimmat tekosyyt olla lähtemättä matkalle?
« : 21.12.2007, 11:35:11 »
Jep, samaa mieltä. Se, että jos on nuorena matkustanut paljon vanhempien mukana, sitä yleensä uskaltaa helpommin lähteäkin sitten maailmalle kuin sellainen joka ei edes koskaan ole nähnyt junaa.

Vanhemmat kyllä reissasi meidän kanssa kotimaan sisärajojen puolella ahkerastikin, ja pienestä asti siskoni kanssa kuljettiin kahdestaan junalla kun moni meidän kaveri ei ollut edes käynyt junassa (isä radalla töissä niin oli ilmaista matkustaa).

Kyllähän sitä nyt vähän hirvittää, kun suunnittelen lähteväni Euroopan kiertueelle yksinään ja koko ajan on mielessä, että pärjäänkö.

Komppaan myös Maahista. Olen vanhan koiran omistaja ja koiraa ei todellakaan ole välttämättä helppoa saada hoitoon. Kuukauden koirahoitola maksaa, ja koska olen ollut töissä semmoisessa niin itse en omaa koiraa sinne veisi. Sukulaisilla on koiria, omani ei tule niiden kanssa toimeen. Siskoni taas ei voi ottaa kun sen avokki ei tykkää koirankarvoista. Eli piti muutama vuosi sitten tehdä raskas päätös, että matkaan lähden vasta kun koirasta henki lähtee. Ja kun on elänyt koiran kanssa yli 10v, niin sitä ei hevin vieraammalle ihmiselle jätä hoitoon. Mutta joo, ei enempää koirista  :wink: Pointtina siis oli, että ei ne välttämättä kaikki ole tekosyitä.

Itse pitäisin siitä, että minulle suoraan sanottaisiin, että "En tahdo lähteä sinun kanssasi". Esmes siskoni sanoi kerran, että "Voishan sitä lähteä" kun kysyin, että milloin niin vastaus: "Katotaan jos on rahaa". Paljon myöhemmin kun minulla oli rahaa (nyt kesällä), lupasin maksaa osan hänen matkastaan, ja seuraava lausahdus siskoltani: "Katotaan sitten kun olen käynyt reissussa avokin kanssa". Jep, hän ei tainnutkaan olla halukas reissaamaan.

17
Varusteet ja pakkaaminen / Kengistä vielä...
« : 24.09.2007, 08:11:07 »
Itsekin kyllä pidän Sievin turvajalkineista (töissä matalavartiset, pelkällä vetoketjulla), mutta en kyllä tiedä, laittaisinko pitkälle matkalle. Niillä kyllä on hyvä kävellä  8)

Mutta kun täällä on näin monta sandaalien nimiin vannovia, niin ottaisin suositteluja vastaan.

Itse en ole koskaan käyttänyt pidemmällä matkalla sandaaleja vaikka mieli olisi tehnyt (varsinkin sen jälkeen kun on ottanut kengät jalasta) kun jostain syystä kokeilemani sandaalit eivät ole sopineet jalkaan.

Suurin syy on siinä, että vaikka sandaalit olisi nilkan takaa ja päältä kiristettävät niin jostain syystä kantapää ei yksinkertaisesti pysy "paikoillaan" vaan on aina johonkin suuntaan ulkona sandaalista -ja sandaalien reunat sitten taas painavat kantapäätä. Jos taas kiristää niitä remmejä niin, että jalka jotenkin pysyisi paikoillaan niin käveleminen on yhtä tuskaa kun remmit hiertävät.

Pitäisiköhän minun ostaa sellaiset, jossa on säädettävä remmi pelkästään päällä? Joutuisin tietenkin aina välillä tökkimään kengänkärjillä maata saadakseni sandaalit takaisin paikoilleen mutta olisi se tuskattomampaa kuin kestää remmien hiertämistä.

18
Yleinen / Yksin matkassa
« : 24.09.2007, 06:32:00 »
Korkeasta iästäni huolimatta (no jaa, korkeasta ja korkeasta, kahdenkympin paremmalla puolella kuitenkin) en ole koskaan käynyt Tukholmaa / Kostamusta kauempana ulkomailla. Yksin matkaan lähteminen kiinnostaisi, mutta samalla myös epäilyttää "suuren" kokemukseni ansiosta.

Kannattaisiko tällaisen tietämättömän käydä ensimmäinen reissu kaverin (tässä tapauksessa isosiskon) kanssa, joka tietää matkustuksesta suurinpiirtein saman verran kuin minä? Meillä on eriävät kiinnostuksenkohteet ja lisäksi koska hänellä on kaksi pientä lasta, joutuisimme ankkuroitumaan yhteen / pariin kaupunkiin. Ajattelin kyllä, että kokemustahan siitä saisi mutta...

Toinen vaihtoehto oli kaksoissiskoni, jonka kanssa kiinnostuksen kohteet joten kuten kohtaavat, tosin sovimmekin että molemmat saavat päättää oman mielikohteensa, jossa käydään. Tähän tuli ongelmana hänen avopuolisonsa, sisko nimittäin haluaa ensin käydä ukkonsa kanssa reissussa joten meidän reissumme venähtäisi... monen vuoden päähän.

Itse en ainakaan koe olevani kovin sosiaalinen mutta haluaisisin kuitenkin tutustua matkan aikana uusiin ihmisiin (jos ei ole pitkään aikaan puhekaveria, tulee ankea matka), toivon alkavani juttelemaan hiukan vieraillekin ihmisille  :wink: ja ehkä se on helpompaa yksin matkatessa.

Osaan englantia (luen ja ymmärrän ihan kohtuullisesti) mutta ääntämykseni nyt on mitä on, joten kielitaito taitaa olla suurin murheeni. Ja yksin matkustamisen turvallisuus.

Sivuja: [1]