Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - secretagent

Sivuja: [1] 2
1
Kirja onnellisesti hankittu, eli ilmoitus "ei voimassa"

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hostellit N.Y
« : 01.09.2013, 22:37:11 »
Onko jollain kokemusta hostelleista JFK:n lähellä?  Illalla perillä ja het aamulla lentäen eteenpäin, eli ytimeen en meinannut suunnata. Vähän huonoa tarjontaa näyttäisi olevan hostelbookersin ja hostelworldin kautta... oikeastaan yksi potentiaalinen, mutta siinäkin pitäisi varata "huone täyteen" joka tuntuu yksin yöpyvältä aikas typerältä. Hotellejahan tuolla olisi, mutta näyttäisi alkaen hinnat olevat satasen luokkaa

Onko siis kokemuksia...?

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Karibian risteily
« : 30.08.2013, 21:13:46 »
Saahan ton rakennettua halvemmallakin...

Norwegianilla HKI-NY 240 per sivu, maansisäinen NY-Miami-NY 213 €. Nykissä myös halvempia hostelleja jopa Manhattanilla. Risteilyt Carnival Cruisesilla Miamista irtoaa yllättävänkin edullisesti joskin vaatinee vähän säätämistä. Muutama vuosi takaperin 5 päivää merillä ja parilla välistopilla (Cayman ja Jamaica) irtos 400 dollariin sisältäen kaikki ruoat ja oman parvekkeen hytissä.


4
Kappas, onko minkä vuoden painos? Paljonko pyydät oppaasta?

5
...tai vastaava opas Keski-Amerikkaan

6
Olisi tuollainen 1,5 kk Väli-Amerikan rundi tulossa, aloituspaikkana Panama City ja paluu sitten jostakin pohjoisempaa. Oisko siellä käyneiltä vinkkiä turvallisuudesta?
Ulkoministeriö nyt pelottelee matkustustiedotteissaan vaikka mistä, mutta niinhän niiden varmaan "virkansa puolesta"  kuuluukin . Ei olla ihan ensimmäistä reissua tekemässä ja perusasiat hallussa, mutta onko jotain erityistä mitä pitäisi ottaa huomioon? Pääkaupunkeja pyritään välttämään ihan jo useastakin syystä ja matkaa tehdään pääasiassa busseilla.

7
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 09.08.2013, 22:19:56 »
Koitetaas itsekkin satunnaisjärjestyksellä:

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Tanska
4. Viro
5. Latvia
6. Liettua
7. Englanti
8. Irlanti
9. Hollanti
10. Bulgaria
11. Puola
12. Espanja
13. Slovakia
14. Tsekki
15. Unkari
16. Italia
17. Liechenstein
18. Sveitsi
19. Ranska
20. Monaco
21. Slovenia
22. Kroatia
23. Itävalta
24. Saksa
25. Ukraina
26. Venäjä
27. Kiina (Macau ja Hong Kong)
28. Mongolia
29. Thaimaa
30. Laos
31. Kambodza
32. Vietnam
33. Malesia
34. Singapore
35. Australia
36. Uusi-Seelanti
37. Fidzi
38. USA
39. Kanada
40. Jamaica
41. Egypti
42. Turkki

Tämän vuoden puolella sitten 50 täyteen...

Ja päivitystä Balkanin kiertuen jälkeen:

43. Romania
44. Serbia
45. Makedonia
46. Albania
47. Montenegro
48. Kosovo
49. Bosnia Herzegovina

Seuraava olisi juhlamaa...

8
Nyt tarttis viisaampien apuja. Kovasti koittanut googletella ja hakea tietoa tuollaisesta junareitistä ja kyllähän sellainen löytyykin aikatauluineen kaikkineen, mutta siihen se sitten jääkin. Liput ilmeisesti tulee myyntiin vasta kuukautta ennen h-hetkeä ja esim. Bukarest - Belgrad välille joutuu ostamaan kaksi lippua (molempien maiden osuuksille)? Sama välillä Belgrad - Sarajevo?

Tai oletteko ylipäätänsä ostaneet junalippuja tuolle alueelle etukäteen vai vasta paikan päällä? Lennot olisi Bukarestiin ja tarkoitus 1-2 päivän jälkeen lähteä jo etenemään, eli saako paikan päältä vielä lippuja vai myydäänkö ei-oota?

Kaikki neuvot ja vinkit olisivat arvokkaita...

9
Yleinen / Vs: Maailman Ympäri Junalla/lentäen 2014
« : 01.05.2013, 22:34:15 »
Hyvä jos apua oli. Lentoreitti oli jotenkin näin: HKI-Moskova --- Shanghai - Hong Kong - Singapore - Hanoi --- Bangkok - Adelaide --- Melbourne - Auckland - Nadi - Honolulu - Miami - HKI. Lisääkin kohteita olisi saanut ja näin jälkiviisaana Etelä-Amerikan sivuuttaminen jäi harmittamaan, mutta eri kerralla sitten.

Aasiassa paljon välisiirtymiä junalla ja busseilla. Aasiassa ja Uudessa-Seelannissa pari sisäistä lentoa ja Australiassa Great Ocean road vuokra-autolla. Uudessa-Seelannissa oli oikeastaan koko ajan auto alla... pääsi koluamaan varsinkin tuon eteläsaaren päästä päähän rauhassa. Ellen aivan väärin muista, niin tuo lentopassi oli 2500 ja 3000 euron välillä.

10
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 30.04.2013, 18:32:19 »
Koitetaas itsekkin satunnaisjärjestyksellä:

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Tanska
4. Viro
5. Latvia
6. Liettua
7. Englanti
8. Irlanti
9. Hollanti
10. Bulgaria
11. Puola
12. Espanja
13. Slovakia
14. Tsekki
15. Unkari
16. Italia
17. Liechenstein
18. Sveitsi
19. Ranska
20. Monaco
21. Slovenia
22. Kroatia
23. Itävalta
24. Saksa
25. Ukraina
26. Venäjä
27. Kiina (Macau ja Hong Kong)
28. Mongolia
29. Thaimaa
30. Laos
31. Kambodza
32. Vietnam
33. Malesia
34. Singapore
35. Australia
36. Uusi-Seelanti
37. Fidzi
38. USA
39. Kanada
40. Jamaica
41. Egypti
42. Turkki

Tämän vuoden puolella sitten 50 täyteen...

11
Yleinen / Vs: Maailman Ympäri Junalla/lentäen 2014
« : 30.04.2013, 18:23:44 »
Kannetaas yksi korsi kekoon. Itse tein aika saman tyyppisen reissun pari vuotta takaperin. Moskova-Peking junalla ja siitä homma käyntiin. Hieno aloitus hienolle reissulle!

Juna otettiin VR:n kautta omatoimisesti, pikkaisen aiheutti järkkäilyä ja itse liput noudettiin Moskovasta. Mutta ehdottomasti kannatti. Lentoina toimi RTW-lentopassi (josta paljon juttua täälläkin), eli kohteet lukittiin, mutta lentopäivissä pelivaraa. Toimi hyvin ja hintakaan ei päätä huimannut. Netissä tuntui eri allianssien RTW-palvelut vähän jäykiltä, joten päädyttiin käyttämään Suomen matkatoimiston "matkaräätälien" palveluita (en nopealla googlettelulla löytänyt onko vielä olemassa) mutta tämä toimi erittäin hyvin! Reitit ja päivät muuttui lukuisia kertoja ennen kuin homma oli paketissa, mutta niin vain jaksoi yksi ja sama henkilö uudelleenräätälöidä reissua mieltymyksiemme mukaan. Kun paketti viimein oli kasassa, niin ei muuta kun printterin kautta varausnumerot ulos ja menoks. Eikä tuo räätälipalveluja ihmeitä edes maksanut kun ottaa kaiken sen työmäärän huomioon (100-200 euroa).

RTW-passin huono puoli oli se, että lähtö- ja paluupaikan piti olla sama. Eli kun junalla aloitti, niin HKI-Moskova piti suorittaa lentäen jos halusi päättää reissunsa Helsinkiin vaikka fiksuinta olisi ollut aloittaa lentäminen vasta Aasiasta. Hyvinä puolina taas se, että sallii joustavat lentopäivät ja reitin varrella tulo- ja lähtöpaikka ei pidä olla sama (tehtiin paljon siirtymiä junalla, lautoilla, vuokra-autoilla yms).

Reissu oli hieno päättää Miamista lähteneeseen Karibian risteilyyn, jotka yllättivät hinnallaan. "Räätäleiltä" tarjousta kysyttäessa hinta oli kova, mutta kun omatoimisesti touhusi, niin viikko noilla nurkissa seilatie irtosi karvan yli kolmeen sataan.

Eli omatoimisesti Siperian juna, viisumit, välisiirtymät, Karibian risteily ja "avustetusti" RTW-lippu toimi hienosti ja omatoimisuusasti laski luonnollisesti kustannukset maltilliselle tasolle.

Ei muuta kun hienoa reissua ja älä pilaa elämäsi kokemusta ylisuunnittelulla tai kiireellä!

12
Rinkka myyty.

13
Laitettu kuvia sähköpostilla...

14
Pari reissua hienosti palvellut matkailurinkka, jossa irroitettava päiväreppu ja mahdollisuus piilottaa kantolaite vetoketjulla "lentokoneystävälliseen muotoon".

Joitain pieniä ja normaaleja kulumisen jälkiä havaittavissa, mutta varsin ryhdikkäässä ja hyvässä kunnossa. Kiinnostuneille voin kuviakin laitella.

Linkki valmistajan infoon: http://www.deuter.com/en_US/backpack-details.php?category=131&artnr=35129

Hinta 100€ ja mahdolliset postikulut. Rinkka Jyväskylässä, josta myös noudettavissa.

15
Auton vuokraamista suositellaan täältäkin. Lentokentältä on ilmainen shuttle-bussi rental car centeriin, josta saa auton tuohon noin 30 dollarin päivähintaan. Varaa auto netin kautta etukäteen, niin et joudu maksamaan "ylihintaa" tiskillä vakuutusten takia. Ajaminen Miamissa on suht kivutonta, mutta edellyttää jonkinlaista navigaattoria, lataa tarvittavat kartat puhelimeen jos käytössä uudempi gps:llä varustettu puhelin tai vaihtoehtoisesti vuokraa kyseinen laite autovuokraamon kautta noin 10 dollarin lisähintaan per päivä. Itte laskeskeltiin, että vuokra-auto tulisi halvemmaksi jos sitä vertasi vaikka kahteen vähän pidempään taksimatkaan lentokentältä kaupungin sisällä (tai lentokenttä-majapaikka välin sahaamiseen). Lisäksi vuokraamispäätös mahdollisti monien sellaisten paikkojen tutkimisen, jotka muuten olisivat jääneet näkemättä.

Pantherssien hallille ajelee sen vajaan tunnin vaikkei kummoisia ruuhkia olisikaan ja tuon matkan taittaminen bussilla vaikuttaa itsensä kiusaamiselta. Auto mahdollistaa myös lähiseutujen tutkimisen...päiväretki Key Westiin tms.

16
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.09.2010, 07:33:45 »
Siem Reap international airport ja odottelemassa lentoa Luan Prabangiin. On muuten komia ja symppis kentta!

17
16 päivää ja maailman ympäri. Onpas odottavan aika mennyt nopeasti  :)

18
Nostellaanpas vanhaa ketjua ihan uteliaisuudesta. Eli jenkkilään ollaan menossa ja mukaan lähtee myös alaikäinen (17-v) siskolikka. Aiheuttaako tämä mitään ongelmia uusien rajamuodollisuuksien, tai lähinnä ennakkoon ilmoitettavien tietojen, kanssa? Ylläolevat ovat sen verran valaisseet, että hostellien varaukset voivat olla tiukassa mutta se tuskin on ongelma jos itse (28-v) varailen ne?
Tai siis ylipäätänsä: mitä pitää ottaa huomioon, kun reissaa alaikäisen kanssa jenkkilässä?

19
Olipas niin hurja tarjous, että 3 tunnin varoajalla sai junailtua lomat ja matkaseurat. 189 jotain euroa ja greyhoundilla nykkiin 15 dollaria siivu...ei paha. Vielä tuntuu löytyvän yllättävänkin kivuttomasti paikkoja.

20
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: USA Road Trip
« : 09.04.2009, 23:31:30 »
Googlettamalla selviää yllättävän paljon asioita...ja tietenkin lukemalla tämän palstan aiempia keskusteluista aiheesta.
Herzin kansainvälisillä sivuilla voi kilpailuttaa eri kaupunkeja, autoja, varusteita yms varsin kivuttomasti. Muistakaa, että auton palauttaminen eri paikkaan, mistä se on noudettu, maksaa extraa.
AKE:lta saa ns. jenkkiliitteen noin parinkympin hintaan...tosin sen tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä.

Sivuja: [1] 2