Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Like a snake

Sivuja: [1]
1
Pääasiassa lenkki on päällystettyä tietä jolla lenkki on varmasti mahdollinen ympäri vuoden. Myötäpäivään (?) kiertäessä reitin loppuosassa on reilun mittainen päällystämätön osuus joka kulkee suhteellisen raskaassakin maastossa. Oltiin itse sadekauden alussa ja arvioitiin oma matkavauhti turhankin reippaalla kädellä. Ajateltiin, että ehditään melko helposti seuraavaan kaupunkiin ennen pimeää. Toisin kävi. Osuus oli sateen seurauksena muuttunut uskomattoman liukkaaksi mutavelliksi, jossa varsinkin kokemattomana kuskina olin jatkuvasti pahoissa vaikeuksissa. Pimeällä mutainen ja osittain veden peitossa oleva viidakkotie on aika huono yhdistelmä varsinkin jos se vuokrapyörän lamppu on huono.

Osuus oli kuitenkin kehittämisen alla ja osuus voi hyvinkin olla jo päällystetty. Reissuun kannattaa varata paljon aikaa, enemmän aikaa pysähdyspaikoilla, eikä kuumotuksia pimeästä. Mulla lähti mutaosuudella ketjut pyörästä, mutta apua löytyi aika nopeasti. Helpottaa tietysti paljon jos ei ihan yksin tarvitse ajella, varsinkin ongelmatilanteissa. Ihan mutu-tuntumalla luulisin tarvittavan mopo-tietouden korjauksiin löytyvän melkein kaikilta paikallisilta.

P.S. Laos ketjussa taisi olla jonkin verran keskustelua The Loopista.

2
Aasia / Vs: Kambodza
« : 17.12.2012, 22:01:19 »
Angkorissa kannattaa koittaa jolkotella päätemppelin sisään jo siinä vaiheessa kun suurin massa odottelee sitä täydellistä arskannousu-kuvaa. Voi käydä säkä ja päästä joksikin aikaa yksinään sitä tutkimaan. Itsekkin löysin tosin hienoimmat kokemukset muualta alueelta.

3
Aasia / Vs: Laos
« : 01.12.2012, 13:47:14 »
Vastaan omasta puolestani. Itse Tha Khaekia en pitänyt erikoisena, mutta sieltä lähtevä prätkällä suoritettava loop-kierros oli huikea. Pala kauneinta maaseutua, vauhtia, huikeita paikkoja (esim. Kong Lor cave) ja mukavaa jengiä. Suositan myös. Bolaven Plateau oli myös käymisen arvoinen vesiputouksineen ja rentoine meininkeineen.

4
Aasia / Vs: Laos
« : 16.09.2012, 22:44:32 »
Kokeilemisen arvoisia mestoja/juttuja on ainakin Bolaven Plateaun alue ja Tha Khaekista lähtevä the loop prätkäkierros.

5
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 21.07.2012, 16:02:53 »


Kannattaa myös tsekata Jetstarin tarjoamat lennot. Itse saatiin sieltä lennot n.40 euroon ja taso oli ihan riittävä niin lyhyelle lennolle.

6
Aasia / Vs: Banyakin saaret
« : 05.02.2012, 23:22:38 »
Itse olin viime maaliskuussa P.Banyakilla ja P.Tailanalla. Voin kyllä lämpimäisesti suositella jos aikaa vaan löytyy. Tultiin suoraan Tobalta jeepillä Singkiliin. Oltiin sen verta hyvän kokoisella porukalla liikkeellä, ettei eroa julkisiin juuri syntynyt. Takaisin tultaessa taas Subulus Salemin kautta Berastagiin.

Singkil on aika hämmentävän muotoinen kaupunki ja siitä oli aluksi vähän vaikea saada otetta, mutta majoitus löytyi ihan kävelymatkan päästä satamasta. Taisi olla paikallisen poliisilaitoksen tai jonkun vastaavan vieressä heti kylään saavuttaessa. Tarkoituksena oli vuokrata teltta, snorkkelit ja keittovälineet Banyakilta ja suunnata autiolle saarelle viikoksi erakoitumaan. Ei hyvä idea, Banyakilta vuokrattu teltta vuoti kuin seula ja päädyimme lopulta nukkumaan Tailanalle paikallisten kalastajien sadesuojaan hammockeissa. Saarella oli pari pikku mökkiäkin, jossa majoitus olisi halutessa järjestynyt. Tailana oli ihan superjees, päivittäinen ruoka/juoma huolto skulaa ja fisustajat toivat iltaisin tuoretta kalaa jota yhdessä sitten grillailtiin. Kyseessä on kuitenkin hyvinkin alkeellinen paikka eli siihen kannattaa varautua. Tupakkia ja muuta mahdollista piristettä kannattaa varata, lisäksi kyydit kannattaa ehkä jo etukäteen hoitaa pois. Yhteydet pääsaarelle kun ovat hieman epävarmat.

Laiva yhteydet olivat ihan mukiinmenevät. Kannattaa kuitenkin varata yhteen saarelta saareen matkaan päivä. Paatit lähtivät yleensä aamusella joten me ainakin jouduttiin melkein aina yö saarilla odottelemaan. P.Banyakilta pikkusaarille saa kyllä speedboatin ihan hyvin sovittua jo samalle päivälle. Sinänsä LP:stä kyllä löytyy kaikki tarpeellinen tieto paikasta ja kyllähän tuollapäin aina joku tulee eksyneen näköistä ulkolaista auttelemaan. 

Varoituksen sanana, samaan aikaan kanssamme Tailanalla ollut parivaljakko sairastui ilmeisesti saaren kaivovedestä ja käsittääkseni toinen meni ihan leikkuupöydälle asti. Omaa vettä kannattaa tuoda P.Banyakista ihan varmuuden vuoksi.7
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Asiasta?
« : 12.01.2012, 20:56:41 »
"Please be informed that effective from 1st April 2012, AirAsia X will be suspending our flights to/from London.
We will be sending individual notifications to all guests affected by this move, in stages, based on your respective flight dates, via email and SMS.
The email notices will also outline the various service recovery options offered which are:
 
i.              cancel your reservation and opt for Full Refund/Credit Shell; or
ii.             re-route to any other AirAsia X destination, without any additional cost; or
iii.            transfer to an alternative airline subject to availability, without any additional cost.
 
In order to avoid undue congestion and delays in replying to your queries, we request that you contact us in relation to any queries you may have, only after you have received your individual notice."


Lennot loppuvat siis huhtikuun alkuun ja mahdolliset ajanjaksolle varatut lennot on peruttu. Ylimääräistä säätämistä tiedossa. Onkohan vaihtoehtoisen lentoyhtiön lento vapaavalintainen esimerkiksi yhtiön ta hinnan suhteen?

8
Italia / Vs: Cinque Terre: Junalla, Laivalla vai jalan?
« : 14.05.2009, 01:02:11 »
Kyllä ehdottomasti kannattaa kävellä, tietty riippuuhan se vähän reippailu innostakin. Kylien väliset reitit on ältsin mageita ja yksi siisteimmistä asioista Cinque Terressä. Tietysti illalla on mukava palata hotellikylään junassa. Mun visiitti paikalla oli sen verran lyhyt kuitenkin, etten nähnyt tarvitsevani etukäteisvarauksia sun muuta roskaa. Rinkan kantaminen pimeillä polun paksuisilla kielekkeillä ja lukemattomien portaiden kautta oli perin eeppistä. Uloshan siinä päätyi nukkumaan, tosin näkymät majapaikkana toimineelta näköalatasanteelta olivat vertaansa vailla.

9
Itsellä toimi aika hyvin, kun kävi aina ennen junamatkaa aseman info/lipunmyyntitiskiltä kysymässä, että pitääkö varauksia tehdä. Yleensä siellä oli tarjota vaihtoehtoinen reitti jotta pääsi ilmaiseksi. Eipä tarvinnut kukkaroa kaivella kuin kerran, jolloin hätäpäissä tuli junaan hypättyä. Saattaapi tosin olla, että kesällä junissa on enemmän ruuhkaa ja paikkamaksuja on tehtävä.

Reilipassi jossa on tietty määrä matkapäiviä luo tiettyjä haasteita. Matkapäivät saattavat mennä kovinkin tiukoille, joten etukäteissuunnittelun merkitys korostuu.

Sivuja: [1]