Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Uppo

Sivuja: [1]
1
Matkapäiväkirjat / Myanmar ja Intia 2009 (SK)
« : 28.03.2010, 22:45:29 »
Kokemuksia reilun parin kuukauden Myanmarin ja Intian matkalta löytyy osoitteesta http://teemumyanmarintia.blogspot.com/

Uppo

2
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 20.07.2009, 18:12:23 »
Moro

Mietin itse Andamaanien liittämistä loppuvuoden Intian matkaani. Tarkoitus olisi viettää joulun ja uudenvuoden välinen aika perheen kanssa Andamaaneilla.

Osaisiko joku sanoa miten on majoituksen kanssa joulun aikaan - tarvitaanko tuolloin etukäteisvaraus (koska lienee pahinta sesonkia) vai saako katon pään päälle katselemalla paikan päältä? Itse en ole perinteisesti etukäteisvarauksia harrastellut, mutta tuo aiempi kommentti hienompien hotellien tilanteesta joulun aikaan pisti huolestumaan.

Onko siis kenelläkään omakohtaisia kokemuksia joulusta Andamaaneilla?

Uppo

3
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 10.01.2009, 01:06:09 »
Nostan tuolta jo aiemmin kysytyn kysymyksen, eli onko kenelläkään kokemusta kesä-alokuun keleistä? Ainakin tilastojen valossa näyttää hieman synkälle, mutta millaista lienee käytännössä.

Valitettavasti kesä on ainut mahdollinen aika matkustaa ja paikka kiinnostaisi kovasti (kuin myös muu Intia).

Uppo

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 10.01.2009, 00:30:22 »
Moro

viime kesän kokemuksia Balilta, Lombokilta ja Sumatralta löytyy osoitteesta http://www.teemuaasiassa.blogspot.com/. Kesäkuu-heinäkuun puoliväli Balin ja Lombokin suunnalla, heinäkuun loppu-elokuu Sumatralla.

Gilit Lombokin kupeessa kuulostaisivat vastaavan hyvin tuota tiedustelua valkorantaisista saarista. Näistä oli jonkin verran keskustelua tuossa toisessa Indonesia-aiheisessa threadissa http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=19689.0


6
Matkapäiväkirjat / 2kk Indonesiassa kesällä 2008
« : 07.08.2008, 13:52:32 »
Helsinki - Bangkok - Kuala Lumpur - Bali - Lombok - Gili Air - Bali - Kuala Lumpur - Padang - Bukittingi - Harau Valley - Danau Maninjau - Lake Toba - Medan - Banda Aceh - Bukit Lawang - Tankahan - Medan - Kuala Lumpur - Bangkok - Helsinki. Aikaa 2kk. Heleppo!

Parisen kuukautta sitten naksuttelin iltamyöhällä matkapäiväkirjaani ensimmäisen blogimerkinnän, joka menee näin:

---------
10.6.2008
Tästä se alkaa!
Nyt alkaa olla kauan odotettu lähtö lähellä. Taisi olla Tammikuu, kun perhepoliittiset neuvottelut saatiin päätökseen ja meikäläinen istui pitkän yön koneella tilaillen lentolippuja.

Yhteensä karvan alle 20 lennon tilaamisen tuloksena kilahti heti aamulla puhelin ja Luottokunnan täti tiedusteli ystävällisesti onko luottokorttini numero kenties joutunut vääriin käsiin. Eirtyisesti tuntui kiinnostavan 200 000 arvoinen lasku lennosta Kuala Lumpur - Padang. Pienten valuutanvaihtotoimitusten jälkeen totesimme, että euromääräisesti hinta ei ollutkaan kovin huima, reilut 10€. Kiitin hyvästä palvelusta ja aloitimme koko perheellä matkan odottelun.

Piakkoin tämän jälkeen Sumatralla maa järisi neljä kertaa parin kuukauden sisällä (valtaosin Padangin tuntumassa), Burmassa oli pientä myrskyä ja Kiinassakin hieman jytisi. Pisteenä i:n päälle alkoi viime viikolla vielä tulivuorenpurkaus Indonesiassa, joten nyt alkaa olla korkea aika päästä paikan päälle!

Aamulla klo 07:30 matkaan lähtee siis Teemun lisäksi rakas vaimoni ja 5v tyttäreni. Suuntaamme koko perheellä ensin Bangkokin ja Kuala Lumpurin kautta Balille, josta palaamme Kuala Lumpuriin n. 1kk kuluttua. Tämän jälkeen muu perhe suuntaa takaisin Suomeen ja Teemu jatkaa matkaa toiseksi kuukaudeksi Sumatralle.

Karkea matkasuunnitelma menee kokonaisuudessaan jotakuinkin seuraavasti: Helsinki - Bangkok - Kuala Lumpur - Bali - Lombok - Bali - (mahdollisesti Java, jos aikaa jää) - Kuala Lumpur - Padang - Lake Toba - Banda Aceh - Medan - Kuala Lumpur - Bangkok - Helsinki. Aikaa tähän olen varannut kokonaisuudessaan 2kk.

Pyrin päivittämään matkan varrelta blogia kuvien kera, jos matkapuhelin- ja internet-yhteydet suinkin tuolla päin maailmaa antavat siihen mahdollisuuden.

Nyt ei kai muu auta kuin alkaa viimein hieman pakkailemaan - lähtöön tarkalleen 12h.
---------

Nyt on sitten 2kk matka takana ja istuskelen ensimmäistä päivää kotosalla kärsien vakavista sopeutumisvaikeuksista. Päivittelin matkan varrelta blogia jotakuinkin päivittäin kuvilla varustettuna ja lopputulos löytyy osoitteesta http://teemuaasiassa.blogspot.com/

Tähän matkaltapaluupahoinvointiin ei varmaankaan muu auta, kuin alkaa suunnitella seuraavaa reissua kesälle 2009 :)

Uppo

7
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 22.05.2008, 18:22:07 »
Ja edellisen kysymyksen jatkoksi - pärjääköhän edelleen ilman valokuvaa?

8
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Asiasta?
« : 22.05.2008, 18:12:19 »
Kiitokset,

täytyy vielä koettaa tiedustella Finskiltä mahdollisuuksia tuohon transit-palveluun, mutta onneks tuossa on sen verran reippaasti aikaa, ettei pistäytyminen Thaimaan puolella ja takas myöskään muodostu ongelmaksi. Kiitokset myös tarkennuksesta tuon viisumin osalta.

Uppo

9
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Asiasta?
« : 21.05.2008, 12:49:17 »
Miten muuten toimii Bangkokissa koneen vaihto Finskiltä Air Asialle?

3 viikon päästä lennämme Finnairilla Bangkokiin siten, että laskeudumme aamulla klo 10 aikoihin. Jatkolento Kuala Lumpuriin Air Asialla lähtee illalla 18:20. Kilautin Finnairille ja opin sieltä, että matkatavarat eivät siirry Finskiltä Air Asian koneeseen.

Onko ainut vaihtoehto siis käytännössä napata matkatavarat hihnalta, mennä immigrationin läpi Thaimaahan (maksaen viisumit) ja palata taas normaalin check innin kautta Air Asian kansainväliselle lennolle? Vai olisiko tähän helpompaa tapaa, jossa ei tarvitsisi käväistä välillä poissa kansainvälisten lentojen alueelta?

Uppo

10
Aasia / Indonesia Balilta itään?
« : 28.02.2008, 21:43:22 »
Moro

itselläni ja perheelläni olisi samoin liput Balille kesäkuun puolivälissä. Perillä reilut 3vkoa ennen siirtymistä maata järistelevälle Sumatralle.

Täytyy jäädä kuulolle millaisia neuvoja koekeneet Indonesian reissaajat tarjoilevat :)

Uppo

11
Aasia / 2kk Indonesiassa kesä-heinäkuussa
« : 13.01.2008, 21:40:23 »
Kiitoksia vastauksista!

Kyllä tässä kieltämättä alkaa fiilinki vetää entistä enemmän Indonesian suuntaan. Mitään negatiivista, kun en ole paikasta lukenut lukuun ottamatta nimenomaan noita eri maiden ulkoministeriöiden matkustussuosituksia. Voi vaikka jälkikäteen harmittaa, jos nyt jänishousuna päätyy jäämään Thaimaahan ja Laosiin, vaikka Indonesiaan mieli tekisi.

Liikkuminen Balilta eteenpäin olisi tarkoitus hoitaa nimenomaan busseilla ja muilla julkisilla kulkuvälineillä (jos sellaisia tuollapäin tarjolla on), eli maantielle tuskin yksin päädymme. Perheen kanssa matkat yritetään pitää järkevissä mitoissa, mutta ihan paikallaankaan ei varmasti kuukautta köllötellä.

Kun karttaa vilkuilee, niin tekisi mieli suunnata soolomatka Javan ja Sumatran läpi siten, että saisin paluulennon Medanista Kuala Lumpurin kautta Bangkokiin.

Eli kiitokset tähänastisisesta avustanne! Kaikki kokemukset tai neuvot Indonesian matkailusta, kohdevalinnoista ja turvallisuudesta ovat edelleen tervetulleita :)

12
Aasia / 2kk Indonesiassa kesä-heinäkuussa
« : 12.01.2008, 22:10:23 »
Noniin!

varasimme viimein pitkän, mutta uuvuttavan keskustelun päätteeksi perheemme kanssa lentoliput Bangkokiin kesäkuun alkupuolella. Muu perhe (vaimo ja 5v tyttär) palautuu Suomeen heinäkuun alussa n. kuukauden matkailun jälkeen ja itse jatkan matkaa vielä elokuun alkuun (yhteensä 2kk). Tältä osin suunnitelma on siis kondiksessa, mutta siinäpä se sitten olikin...

Olemme matkailleet Eurooppaa ristiin-rastiin junalla ja moottoripyörällä, mutta tämä on ensimmäinen matkamme Aasiaan. Ympäristö ei siis ole ensinkään tuttu. Olen luskellut foorumeita ympäriinsä ja meininki alkaa jotakuinkin hahmottua. Siitä huolimatta muutama peruskysymys vielä vaivaa.

Olemme hakemassa ensimmäiseksi kuukaudeksi rauhallista koko perheen rantalomaa mahdollisimman kaukana turismista tyyliin bungalow rannalla ja riippumatot palmujen välissä.  Käytännössä siis riittäisi siisti (lapsi, kun on mukana) asumus ja keino saada ruokaa järkihintaan. Budjettisuosituksena näyttäisi tuolla suunnalla jotakuinkin valtiosta riippumatta olevan n. 20-30€/hlö/vrk, joten tuolla pitäisi pärjätä. Mieluusti jopa saisi mennä alle, koska liikkuminen jää toivottavasti ensimmäisen kuukauden aikana vähälle.

Toisen kuukauden vietän sitten soolosuorittajana ja silloin liikkumismahdollisuus ja muutenkin joustavuus kasvaa merkittävästi. Rantakaan ei enää ole pakollinen, vaan mielenkiinto suuntautuu enemmän paikallisen elämäntyylin haisteluun.

Nykyiset mietintöni kohteista ovat jotakuinkin seuraavat:

Vaihtoehto 1:

Ihan mieluiten paukauttaisin koko perheellä lentäen Bangkokista Kuala Lumpurin kautta Balille. Sieltä sitten mahdollisimman nopiaan pahimpien turistimestojen ulkopuolelle rauhallisesti pötkölleen bugalowiin.

Indonesiassa näyttäisi olevan kaikkea: Rantaa, paikalliskulttuureja, luontoa, jne., mutta yksi asia arveluttaa. Joka ikinen tuutti, joka haluaa sanoa jotain Indonesian turvallisuudesta väittää maata pahasti korruptoituneeksi, ryöstöjen (jopa kidnappausten) kannalta epäilyttäväksi ja kaupan päälle ovat vielä luonnonmullistukset. Ei perhettään kuitenkaan haluaisi ryöstettäväksi ja kidnapattavaksi viedä, joten luettu sana pistää hieman arveluttamaan.

Plussana tietysti se, että jos olen oikein osannut sääkarttoja tulkita, niin tuolla seudulla ei kesä-heinäkuussa ainakaan nautittaisi pahimmasta sadekaudesta.

Eli ihan eniten haluaisin päräyttää suoraan Indonesiaan, köllötellä perheellä rauhassa ja sitten, kun soolosuorituksen aika koittaa lähteä matkaamaan hieman laajemmalle alueelle. 2kk matkalla tuskin näkeminen loppuisi kesken.

Kysymyksiä:

- Osaatteko kommentoida indonesian turvallisuustilannetta juuri nyt? Koska mukana on myös lapseni haluaisin olla tästä asiasta erityisen varma ennen päätöksiä.
- Jos tänne on riittävän turvallista mennä mitä suosittelisitte rauhallisiksi rantakohteiksi ja minne kannattaa suunnata 1kk soolorundilla?
- Mitkä Indonesian osat ovat pääpiirteittäin turvallisempia kuin toiset? Terrorismia tuskin on suurimpien turistikohteiden ulkopuolella, mutta maantierosvot, merirosvot ja ihan vaan muut rosvot epäilyttävät ihan yhtä lailla. Myös Sumatra näyttää lukemani perusteella mielenkiintoiselle ja ei liene yhtä turistoitunut kuin Bali.

Vaihtoehto 2: Thaimaa - Laos

Tämä vaihtoehto ei etenkään Thaimaan osalta sytytä meikäläisessä kovin suuria positiivisia tunteita. Mutta jos Indonesiaan ei uskalla mennä, niin Thaimaa kai lienee sitten toinen vaihtoehto rauhalliselle rantalomalle.

Eli ajatus olisi perheen kanssa pyrkiä turistihelvetistä huolimatta löytämään rauhallinen saari (eri saitit väittävät esim. Ko Rakin ja sen ympäristön olevan jotakuinkin rauhallista) ja viettää ensimmäinen kuukausi pistätytyen muutamalla saarella ja nauttien bungalow-elämästä Thaimaalaisittain. Sitten perheen poistuessa olisi mielessä soolona viettää seuraava kuukausi Laosissa, koska tämä valtio kiinnostaa henkilökohtaisesti eikä turistejakaan liene tuohon vuodenaikaa yltiöpäisesti.

Kysymyksiä:
- Onko Thaimaasta mielestänne löydettävissä vielä tällaisia kohteita vai pitääkö lähteä muualle?
- Mitä muita järkevänhintaisia kohteita kannattaisi harkita näiden lisäksi ottaen huomioon, että lähtö on Bangkokista ja ensimmäinen kk pitäisi pystyä viettämään jotakuinkin rannalla perheen kanssa?
- Sadekausi lienee tuolloin pahimmillaan Thaimaassa (ja Laosissa), eli onko rantaloma ylipäätään mahdollinen?

Pahoittelut, kun kysymyksiä tuli nyt aika reippaasti, mutta ajattelin nyt koota kaiken (toistaiseksi) mieltäni askarruttavan yhteen postiin.

Kiitokset!

Sivuja: [1]