Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - faxon84

Sivuja: [1]
1
Parempi ottaa ensin hostelli ja sitten vasta Pekingissä katsoa kämppää. Meillä ei ainakaan kertaakaan asunto näyttänyt samalta paikanpäällä kuin ilmoituksissa olleissa kuvissa ja muutenkin huijatuksi tulemisen mahdollisuus on aina olemassa. Me käytiin katsomassa n. kymmentä asuntoa ennen kuin löytyi sopiva ja tähän kului kaksi päivää.

2
Asuimme vaimon kanssa kolme kuukautta loppuvuodesta Pekingissä. Kämppä vuokrattiin lopulta http://www.thebeijinger.com/ -sivulta classifieds-osiosta löytyneen ilmoituksen perusteella. Asuttiin Pingod-kerrostaloissa, jotka ovat uusia taloja Guomaon lähellä. Asunto oli n. 70 neliötä ja maksettiin siitä 3800rmb kuussa. Halvemmallakin olisi asunnon tuolta alueelta saanut, mutta tuo asunto oli niin hieno ettei sitä voinut olla ottamatta. Kaupunkien laitamilta ja yliopistojen läheltä löytyy varmasti halvempia asuntoja, tosin niiden kunto voi olla selvästi heikompi.

3
Yövyttiin vaimon kanssa Pekingissä 2 yötä ilmaiseksi tarjouksen avulla. Minulla on 2 tiliä Hotelclubissa ja ei hotellissa ilmennyt mitään ongelmia. Vaikka meillä oli molemmille öille erikseen vahvistuslappu, saatiin heti rekisteröityä molemmille. En löydä bonuksesta pahaa sanottavaa.

4
Kiina / Vs: Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 22.10.2008, 15:38:12 »
Oon kyllä huomannut ja kauhistellut. Ärsyttävää elellä opintotuella täällä, koska yhtäkkiä mulla on 15% vähemmän rahaa kuin ennen ja ei pysty tekemään asialle mitään. Täytyy vaan odottaa ja toivoa ettei se kurssi nyt ainakaan enää tuosta laske. Nyt jo otan kauheeta stressiä kun rahat muutenkin vähissä  ???

5
Meillä on nyt 21. päivä syyskuuta sitten lähtö Pekingiin. Liput jo ostettu, mutta viisumia ei vielä ole. Itselläkin tuon organisaation kanssa ollut vaikeuksia. Pitää nyt hakea sitten L-viisumia kun eivät anna kutsua. (Sanoivat muuten että kaikki suomalaiset ovat L-viisumilla siellä, mutta olette siis F-viisumilla.)

Annitz, mistä olet meinannut hommata asunnon? Ollaan noita asuntoja netistä katseltu ja jaettu asunto tulisi kyllä halvimmaksi. (Kiinalainen tyttöystäväni siis niitä katselee, itse en kiinaa vielä osaa lukea :) Tässä kuitenkin muutama esimerkki, ekana kolmio ja sitten kaksio Chaoyangin alueelta, aika keskustasta siis:
http://bj.58.com/zufang/23482639x.shtml
http://bj.58.com/zufang/23710966x.shtml

Jos et ole mitään ihmeellistä suunnitellut niin olisiko kiinnostusta vuokrata yhdessä kämppä? Muutkin saa tietysti ilmoitella jos haluaa tulla mukaan :)

6
Hei Pekingissä olijat! Missä asutte ja millä hinnalla?

Itse aloitan työt lokakuun alussa www.chinahr.com -sivulle. Pitäisi tyttöystävän kanssa etsiä asunto ja campukselta se maksaisi n. 400e kahdelta / kk. Olisin kiitollinen jos voisitte kertoa omista asumisoloistanne  :)

7
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 07.06.2008, 07:59:14 »
Itse sain viisumin viime kesänä vähän yli tunnissa. Menin lähetystöön yhdeltätoista ja pääsin lähtemään vähän kahdentoista jälkeen. Oma lentoni silloin lähti viideltä. Toki viisumi maksoikin näin enemmän, olisiko ollut 70 euroa.

8
Kiina / Englannin kielen opettajaksi Kiinaan.
« : 25.01.2008, 10:55:06 »
Nostetaanpa aihe ylös kun kiinnostaa.

Onko joku ollut lähiaikoina englannin kielen opettajana Kiinassa? Miten hakuprosessi eteni? Onko mahdollista saada töitä ilman todistuksia? Millaista työ oli/on? Olen lueskellut tuota ylläolevan linkin foorumia, mutta haluaisin kommentteja suomelaisilta.

Itse opiskelen AMK:ssa ja kiinnostaisi pitää välivuosi ja mennä opettamaan englantia Kiinaan. Kielitaito on hyvä, mutta todistuksia ei ole pahemmin näyttää.

9
Onko kellään kokemuksia Finnairin tai muiden lentoyhtiöiden tarjouksista Kiinassa? Pitäisi lentää Kiinasta Suomeen maaliskuussa ja kesäkuun alussa takaisin Kiinaan.

10
Lentomatkustus / Lennot Shanghai- Hong Kong
« : 03.01.2008, 13:45:23 »
Halvemmalla pääset kun lennät Shanghaista Shenzheniin sieltä junalla Hong Kongiin.

http://www.elong.net/
http://english.ctrip.com/
http://www.qunar.com/

Noista olen itse aina tilannut lennot. Yleensä ongelmitta  :)

Sivuja: [1]