Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chilipippu

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Iso-Britannia / Vs: Lapsiperheen Lontoo
« : 25.01.2011, 13:23:00 »
Nostelen tätä ylös ja kyselen vinkkien perään.  :)

Mahdollisesti keväällä olemme koko porukalla lähdössä muutamaksi päiväksi Lontooseen, lapsilla ikää silloin 5v, 4v ja 7kk.  :)

Itselläni ei lapsia ole mutta Mondon Lontoo oppaassa oli koottuna muutamia nähtävyyksiä lapsiperheille. Sieltä löytyi mm. Hackney City Farm http://www.hackneycityfarm.co.uk/, puistoista etenkin Kensington Gardenin leikkipuistoa oli kehuttu yhdeksi Lontoon parhaista ja samasta puistosta löytyy myös Peter Pan patsas. Itse en ole näissä paikoissa käynyt, jäänyt vaan mieleen kun luin kyseistä opasta. :)

2
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 29.07.2010, 06:57:27 »
Paras juttu Indonesiassa ei ollut mikään yksittäinen paikka vaan se että paikallisen kielen alkeet ja vähän pitemmällekin on helppo opetella. Itse opiskelin noin puoli tuntia päivässä noin kuukauden ajan ja näin vähällä opiskelullla pystyin puhumaan ja ymmärtämään yllättävän paljon. Indonesian kieli on yksi maailman helpoimmista oppia ja lausuminen on melkein samanlainen kuin suomen kielessä. Varsinkin Sumatralla kielitaidosta on hyötyä.

Mulla oli tämä oppikirja: http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=9780071419000
Parikymppiä ei tunnu reissubudjetissa mitenkään ja kielitaito Indonesiassa oli yksi parhaita reissukokemuksiani ikinä niin tyhmältä kuin se ehkä kuulostaakin.
Kiitos vinkistä. Laitoin heti opuksen tilaukseen. Vajaa 3 kk aikaa opiskella ennen lähtöä :) Tosin Indonesiaan saavun vasta kesä-heinäkuun tienoilla...
Varmasti tulee nyt oleskeltua pitempäänkin ko maassa jos hallitsee kielen.

Hei, voisikohan kirjan nimen saada tänne? Suora linkki kun ei enää tuota tulosta lainkaan ja olisi kiva tietää mistä kirjasta on kyse, joskos sellaisen jostain vielä löytäisi.

Onko kellään muulla hyviä vinkkejä hyväksi kirjaksi kielen opetteluun?

3
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.06.2010, 00:16:27 »
Voi itku, mä en aatellu yhtää ettei voi ottaa minkään sortin samppoita mukaa ku varasin lennot just ja aattelin pelkillä käsimatkatavaroilla pärjää!!!  >:( voi hertti sentääs..

No toivottavasti Kaunasista saa jonkusortin puteloita.. Tais olla vika kerta ku lähen tällä firmalla liitään, edellisellä kerralla ei ollu näitä typeriä lisämaksuja laukuille.....

Itse olen löytänyt taas mainion ratkaisun: Lushin shampoopala, pyöreä littana ja ennenkaikkea kiinteä shampoo, jonka saa viedä mistä vaan läpi. Ajaa asiansa.

4
Pallontallaajaklubi / Vs: Kesäkuu-miitti 5.6.2010
« : 26.05.2010, 14:01:50 »
Mä en pääse ikinä näihin miitteihin mukaan kun oon töissä. Voihan itku, taaskin nimittäin vietän viikonlopun (yöt) töissä tuolloin ja yksi kerta selvinpäin oleminen siksi, että olin menossa töihin syömisen/juomisten kesken, riitti. Oli masentavaa lähteä kesken parhaan menon pois! No, ehkä ens kerralla sitten. Varustautukaa hyvillä hermoilla, taitaa olla lakkiais- ym. juhlaviikonloppu kyseessä! ;)

5
Balkanin maat / Vs: Vinkkejä Kreikan reissuun
« : 26.05.2010, 13:52:44 »
Suunnitelmissa olisi lähteä Kreikkaan elokuussa, joten kaikenlaisia vinkkejä käymisen arvoisista paikoista ja yleistä tietoutta kaipailen. Budjetti saisi olla 700€, johon sisältyy kaikki lennoista hostelleihin ja ruokiin. Aikaa on varattu viikosta kymmeneen päivään, mihin vain rahat ikinä riittävätkin.

Joten, mitä kannattaa tehdä, missä kannattaa käydä, mitä kannattaa välttää, mitä on pakko nähdä?

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma

Jos pyörit Ateenassa niin suosittelen kysymään Ateenassa sijaitsevasta Suomi instituutin asuntolasta huonetta. Hinta oli muutama vuosi sitten erittäin edullinen, opiskelija-alennuksen kanssa taisi olla noin 10€/hlö (tai huone, en muista tarkalleen mutta meitä nukkui kaksi samassa huoneessa ja hinta oli 10€/hlö), siistit asunnot, joissa kaksi huonetta, molempien huoneiden asukkaiden käyttöön yhteinen keittiö ja kylpyhuone.

6
Keskustelussa on vilahtanut tämäkin ajatus, että seura ei olisi kieltäytyjän (tekosyiden latelijan) mielestä hyvää ja siksi löytyy kaikenmaailman tekosyitä kieltäytyä matkasta. Mutta, miten voi sanoa ystävälle, ettei lähde hänen kanssaan matkalle juurikin siitä syystä, että edellisiltä reissuilta on todennut kyseisen ystävän olevan pidemmän päälle ei niin hyvää matkaseuraa itselleen ilman, että joutuu selittelemään tai pahottamaan toisen mieltä? Itse ainakin olen reissannut myös seurassa, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan samalla aaltopituudella reissun suhteen ja päättänyt, ettei enää koskaan näin, ainakaan pitkiä reissuja.

7
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 14.08.2009, 13:37:44 »
Oman kokemukseni mukaan hymyä riitti ihan yhtä paljon easyjetin asiakaspalvelijoilla kuin muillakin lentoyhtiöillä. Vähintäänkin. Ei ehkäpä kannata tuon sarjan perusteella vetää mitään johtopäätöksiä, miten kiinnostava tv-sarja olisi, jos ruudussa näkyisi vain hymyjä ja ajoissa check-inin tekeviä matkustajia?

8
Eurooppa / Vs: Pakettimatka Tsernobyliin
« : 31.07.2009, 02:29:40 »
Matkana todella kiinnostava, eikä näin päiväreissuna lainkaan vaarallinenkaan. Pitoisuudet olivat tuolla pääsääntöisesti noin 200-700 luokkaa (vrt. Kiova 12-13), mutta bussi myös pysähtyi pahiten saastuneessa kohdassa, jolloin mittari näytti 2000 pitoisuutta sisätiloissa, mikä tarkoittaa, että ulkona on ainakin viisinkertainen määrä. Näitä lukemia ei kuitenkaan kannata missään nimessä säikähtää.

Ihan kiinnostuksesta aiheeseen niin missä yksiköissä nämä pitoisuudet ilmoitettiin?

9
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 31.07.2009, 02:22:31 »
Aikasemmin kun olen matkaillut vain Stanstedilta keskustaan mutta nyt sitten pitäisikin päästä täältä Gatwickilta, niin olen kohtuu hukassa.

Eli jos joku kultainen ihminen haluaisi hiukan auttaa tyhmää...
1. Kun easyjet saapuu lontooseen klo 22 niin aino vaihtoehto on ilmeisesti easybus, koska junia ei enää kulje? Viimeinen easybus myös näemmä lähtee jo klo 23, ehtiikö siihen?
2. Kannattako lippu ostaa etukäteen netistä vai paikanpäältä? Ovatko bussit usein täynnä? Jos lippu jäisikin käyttämättä niin rahoja ei varmaankaan saisi takaisin?
3. Jos myöhästyy tuosta bussista niin ainoa vaihtoehto on ilmeisesti sittten taksi (kentällä nukkuminen ei tälläkertaa tule kyseeseen). Tulisi varmaan aivan tuhottoman kalliiksi?
4. Easybuss pysähtyy vissiinkin vain Fullham Roadilla. Tästä pitäis päästä Euston Roadille (tai Squarelle, ovat ilmeisesti aika lähekkäin?). Ehtiiköhän metroon? Matkaa on noin 4 mailia eli jos muistan hintoja yhtään oikein taksikaan ei vissiin tulisi kohtuuttoman kalliiksi (meitä on kuitenkin kolme sitä jakamassa).

Kiitos miljoonasti jos joku jaksaa vastata! :)

Junalla tosiaan pääsee vielä myöhemminkin kentältä pois, itse olen joskus klo 23 aikoihin/jälkeen mennyt Gatwickilta Victoria Stationille. Hintaa oli yhteen suuntaan vähän reilu 10 puntaa. Bussista en osaa sanoa mitään kun en ole kulkenut sillä kertaakaan. Ainakin junaan saa lipun luukulta tai automaatista myös nopeasti tuohon aikaan illalla, en ole ostanut etukäteen toistaiseksi lippuja.

Kentältä pääsee pois vaihtelevalla nopeudella, joskus on joutunut odottamaan laukkuja pitkään, joskus tulevat nopeasti. Tuurista lienee siis paljon kiinni. Terminaalin vaihtaminen onnistuu nopeasti ja helpolla, pohjois ja eteläterminaalin välillä kulkee ilmainen juna, joka pysähtyy eteläterminaalissa lähes suoraan junalippuja myyvien luukkujen ja automaattien eteen. Kaikki junathan siis Lontoon suuntaan (ja muuallekin) kulkee eteläterminaalista eikä pohjoisterminaalista, jonne Helsingistä lähtevä lento menee.

Taksi maksoi muistaakseni noin 60 puntaa Russell Squarelta pohjoisterminaaliin. Saattoi olla vähän enemmänkin, en muista enää varmaksi.

10
Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen niin oma äitini on aluksi nihkeä reissuihini, jotka ei edes ole pitkiä (kolme viikkoa tulevana loppukesänä pisin). Kuitenkin pienen sulattelun jälkeen totesi äitini, että elän hänen unelmaansa, joten reissaa ihmeessä kun pystyt. Silti ennen lähes jokaista reissua tulee tuo hetken nuiva vaihe. Työkaverit ihmettelee kyllä usein, että miten on rahaa "kun just otit asuntolainan ja kaikkea..". Saman verran siihen vuokraan olis mennyt kun asuntolainan lyhennykseen + yhtiövastikkeeseen, joten niillä nyt ei ole juurikaan tekemistä asian kanssa omasta mielestäni.

11
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 27.06.2009, 15:15:15 »
Mehän voidaan tehdä pallismatka Tampereelle talviaikaan. ;)

Apua musta ei taida juurikaan olla kun oon töissä viikonloppusin ja jo nyt on vapaat viikonloput täyteen buukattuja syyskuulle asti. Muuten olisin voinut tulla Tampereelle viikonlopuksi, olisi jopa oikeesti asiaa sinne ihan muissa merkeissä... Mutta nyt ei pysty.

12
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 26.06.2009, 13:03:54 »

EDIT: Niin, ei uudempaa LP kirjaa ole olemassakaan vaan uudempi versio on kirjasta LP: Bali & Lombok.

Joo, sekotinpa nämä opukset jo keskenään.

13
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Asiasta?
« : 26.06.2009, 13:02:15 »
Onko useinkin muuten myöhästeleviä koneita nämä? Varattu lennot KL-BKK ja Bangkokissa jää kyllä reilusti (kuutisen tuntia) aikaa vaihtaa konetta ja checkailla uudestaan jne.

14
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 23.06.2009, 21:49:16 »
Onko ihmisillä kokemusta mikä tiiliskivi kannattaa ostaa Indonesiasta? Lonely Planet, rough guide vai joku muu?

Hmmm...Kumpikin käy, mutta veikkaisin Lovely Planetan olevan yleisimmin saatavilla.
Tossa joku linkki Indonesian ---
http://www.world66.com/asia/southeastasia/indonesia

hmm..LP on 2007 alusta ja Rough Guide 2003 vuodelta eli aika vanhoja. Löytyykö mitään uudempia opuksia?

Molemmista on uudemmat versiot, LP:n opas on tänä vuonna päivitetty ja RG:n viime vuonna.

15

Mikäli jotakuta kiinnostaa Canon PoweShot G3 - aikansa huippu ja hyvä edelleenkin, ei vaan aivan pienin mahdollinen - myyn edullisesti.

Eli....

Digitaalikamera Canon G3 + 2 muistikorttia CF 1GB ja 32MB + akkuja 2 kpl + langaton kaukosäädin (laukaisin) + latausjohto + tietokoneenjohto + ajuri cd (tuoreimmat ajurit saa toki netistä).

Kamera on virheetön ja hyvin pidetty sekä hienosti palvellut. Ainoa häiriö on joskus kuvauksen alussa näytössä ilmenevä kosketushäiriö tietyssä asennossa (sehän kääntyy mihin suuntaan tahansa ), tällöin näyttö ei aina anna kuvaa (optiikka toki toimii) - häiriö korjaantuu kun näyttöä vain kääntää uudemman kerran.

www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_G3/index.asp

www.digikamera.net/galleria/k_canon_g3/index.htm

www.tietokone.fi/lukusali/artikkelit/2003tk04/pikis_canonpower.htm

Varmaan kannattaisi tämä ilmoitus laittaa tuonne ostetaan/myydään puolelle, josta sen mahdollisesti kiinnostuneet varmaan paremmin bongaa kuin tämän nykyisen alta.

16
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 08.06.2009, 22:49:32 »
Meika punkkas Piccadilly hostellissa. Hyvalla paikalla, 22 euroa yo 4 hengen dormissa. No kaupunkihostelli eli meininki on sen mukaista ( iso, kolkohko) mutta mulle ihan sama, hauskaa oli kun oli mukavaa porukkaa dormissa.  :)

Nukuttuakin sai kun ei se meteli mitaan valtavaa ollut.

Niin ja mukava henkilokunta, tosi avuliasta meininkia. Ilmanen tiketti Shakespearea katsomaan pamahti myos kateen! ;D

Oma kokemus kyseisestä paikasta ei ollut kyllä kovin positiivinen, seinillä oli p*skaa ja sänkyjen reunoja koristi pölykerros roskineen ym. Kenties vaan huono tuuri mutta en kyllä uudestaan menis kokeileen vaikkakin sijainti oli erinomainen.

17
Yleinen / Vs: Joogaa maailmalla
« : 21.05.2009, 14:56:18 »
En mitenkään enempiä ole tutustunut nettisivustoon mutta http://www.yogaworldtours.com/ tuollaisen joskus löysin sattumalta, sisällöstä en siis tiedä mitä löytyy.

18
Balkanin maat / Vs: Kellään vinkkejä Ateenasta?
« : 17.05.2009, 23:49:51 »
Omaksi suosikiksi tais nousta auringonlaskut Lykavittokselta. Kaunista...

19
Suomen Postista sai (joskus alehintaan) matkapäiväkirjoja, joille oli varsinaisten päiväkirjasivujen lisäksi varattu sivuja muistiinpanoille, osoitteille, postimerkeille ja muutama muovitasku.
Tarkoittaako tämä mennyt-aikamuoto sitä, ettei Suomen Postista enää saa tuollaisia? Olisi meinaan hitsin kätevä! Oikein innostuin.

Sukie (http://www.sukie.co.uk/tj.html) myy travel journal päiväkirjoja, joissa on ainakin jonkinlaisia taskuja/muovitaskujakin lippusten ja muiden säilyttämiseen. En ole itse käyttänyt mutta vaikuttaisi kovinkin tutustumisen arvoiselta kappaleelta.

20
Missä netissä voi itse tutkia näitä kurssivaihteluja pitkällä aikavälillä?

Suomen pankin sivuilta ainakin näkyy löytyvän jonkinlaisia kursseja pidemmällekin aikavälille.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11