Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mmjt

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Sinua suututtaa? Hmm. Jos veljesi on ajatellut, että olet rahaton ja tuo ruokaa niin eikö se ole aika huomaavaista? Miksi suutut ystävällisestä eleestä? Ehkä he ajattelivat, että olet liian ylpeä myöntämään, että rahasta on pulaa ja siksi toivat ruokaa.

Jos taas otat asian puhtaasti kuittailuna niin oletko miettinyt toista näkökulmaa? Kerrot itse, että kritisoit usein hintoja etkä koskaan tilaa "normaalisti" - oletko muistanut kertoa miksi? Oletan, että säästät rahasi matkustamiseen ja uskon ihmisten ymmärtävän paljon paremmin niukkailua, jos kertoo, että tässä säästetään matkaa tms. varten.

Kaikki eivät halua elää normaalia elämäänsä kituuttamalla ja vahtimalla jokaikistä senttiä. Siitäkin huolimatta, vaikka heillä olisi intohimoinen halu matkustaa tai harrastaa jotain muuta "kallista". Jos töissä käyvä ihminen jatkuvasti kritisoi seurassa hintoja ja kieltäytyy miltei kaikesta, ei mielestäni ole ihme, jos se tulkitaan krooniseksi rahapulaksi. Toinen vaihtoehto on tulkita käyttäytymisesi kuittailuna ja kritiikkinä: tulet mukaan ravintolaan, mutta et osallistu ja kritisoit (kun he syövät). Muille voi tulla siitä pikkuhiljaa tunne, että arvostelet heidän rahankäyttöään ja pidät itseäsi jotenkin parempana, kun et "tuhlaa".

Ehkä ruokakassi oli - kenties ihan aiheesta - kuitti sinulle, että voisitko joskus olla seurassa ihan muutenkin kuin marttyyrina valittamassa kalliista hinnoista?

Itselläni on ollut miltei sairaalloisen pihi kaveri ja voin sanoa, että monesti kyllä suututti paljon. Opiskeluaikana itselläkään ei ollut paljoa rahaa, monesti varmaan vähemmän kuin hänellä, mutta tämä silti yritti aina siipeillä minkä kerksisi kaikesta sellaisestakin, mitä ei itse olisi edes kehdannut yrittää. Kroonisesta pihistä ihmisestä saa mielestäni itsekkään vaikutelman, koska hänen pitää aina yrittää hyötyä ihmisistä, että saisi itse asioita ilmaiseksi tai edullisemmin. Aina eivät konstit ole edes ihan rehellisiäkään. Sitä sitten miettii, että mitenköhän kaveri haluaa minusta hyötyä ja koskakohan olen seuraavan ukotuksen uhri, toisella kun on poikkeuksetta tapana vetää välistä kaikesta. Ei liene ihme, että nykyään emme juuri ole tekemisissä.


2
Italia / Vs: Rooma
« : 27.02.2010, 22:40:02 »
Kiitos incubo kirjoituksistasi!

 Jalkapallo ei normaalisti voisi vähempää kiinnostaa, mutta juttusi oli niin mielenkiintoisesti kirjoitettu, että se oli pakko lukea. Kirjoitatko työksesi vai oletko muuten vain noin lahjakas? Jatka toki ja kirjoittele ihmeessä lisää! Kovasti minua kiinnostaisi tietää vielä enemmän esim. italialaisesta mentaliteetista -pitävätkö stereotypiat edelleen paikkansa-, nykyperheiden elämänmenosta jne. Olen kiinnostunut sellaisesta tavallisesta elämästä, josta ei turistioppaissa tiedetä tai mikä on niihin "liian ajankohtaista".

3
Ranska / Vs: Pariisi
« : 16.02.2010, 21:56:44 »
Sellainen käytännön juttu muuten vielä, että Pariisissa ei onnistunut käteisen nostaminen automaateilla debit-puolelta. Tämä oli sikäli harmillista, että oman pankkini kortilla on euronostot maksuttomat myös ulkomailla. Täytyy seuraavalla kerralla varata jo lähteissä enemmän käteistä mukaan tai sitten kärsiä ne luottokortin nostopalkkiot. Osaako joku (tammineN) kertoa onko Ranskassa ollut mitään keskustelua asiasta?

Kortilla maksaminen kaupoissa kyllä onnistui, kunhan ensin tajusi, kuinka puoli pitää itse vaihtaa sirukortinlukijassa, koska vaihtoehtona (kuten Suomessakin) lukija tarjoaa ensin creditiä. Ranskalaisille ei tuntunut tuo debit-käsite kovinkaan tutulta, mutta mitä siitä, kun maksaminen onnistui pääasiassa sillä ihan hyvin. Myös ravintoloissa ja nähtävyyksillä oli hyvin sirukortinlukijoita. Italiassa oli muistaakseni toisin päin, että automaatilla nostaminen kyllä onnistui, mutta kaupoissa oli hyvin vaihtelevaa kävikö debit maksamiseen vai ei.

4
Ranska / Vs: Pariisi
« : 16.02.2010, 21:42:58 »
Tuossa päivänä muutamana valitin suomalaisille tutuille, että penteleen kylmää, -5'C. Heitä nauratti kovasti, mutta Pariisissa kostea kylmyys tunkee luihin ja ytimiin, paljon ikävämpi vilu kuin Suomessa -10 'C...
No todellakin siellä on paljon kylmemmän tuntuista!!! Se on jännä, kuinka suomalaiset tuijottavat monesti vain noita asteita... Olin aivan jäässä Pariisissa, kun siellä oli lähtiessämme -1. Vaikka Helsinki-Vantaalla oli tullessamme noin -10 niin silti palelin Pariisissa enemmän. Tuntui myös ettei Suomessa tuule sillä tavalla, kuin siellä. Tosin en ole kotoisin rannikkoseudulta - sellaiset voivat olla ehkä eri mieltä merituulien tuiverruksesta. Myös sekin vaikuttaa tarkenemiseen, että Suomessa on aina sisätiloissa lämmintä, kun taas muualla Euroopassa rakennuksia ei ole rakennettu niinkään kylmää vuodenaikaa huomioiden eikä se paleleminen välttämättä lopu sisälläkään. Mutta tietysti aikaa myöten miltei kaikkeen tottuu. :)

Pariisi ON siisti, en koskaan ole tajunnut nirppanokkia, jotka ruikuttavat kuinka sotkuista Pariisissa on. Hellanlettas, mitä ihmiset oikein miljoonakaupungilta odottavat? :D Sitäpaitsi, tietty rähjäisyys on osa ranskalaista charmia. ;)
Menee hieman ot:ksi, eikä saisi morkata oman maan ihmisiä, mutta kyllä sitä nirppanokkaisuutta ilmenee aika usein. En voi käsittää sitä, että esimerkiksi Roomassa kuuli suomalaisten valittavan hengenvaarallisesta liikenteestä, joka oli todella vaarallista!  ::) Pariisissa sai enemmänkin varoa suojateitä, koska siellä autot eivät pysähtyneet läheskään niin tunnollisesti, sikäli se muistutti monta suomalaista paikkakuntaa.. Juurikin siellä Roomassa, vaikkei olisi ollut suojatietäkään, autoilijat hidastivat ja päästivät jalankulkijat kadun yli. Mutta se oli niin järrkyttävää, kun ajavat niiin kovaa! Mitä sitten, jos refleksit, hoksottimet ja jarrupoljin pelaavat?  :D

Ja tuosta charmista. Oi sitä kyllä riitti! Jotenkin asiat sujuivat, eikä ihmisillä ollut pipo niin kireällä. Bussikuski esim. avasi parhaimmillaan, jo sulkemansa, oven kolme kertaa hieman myöhässä paikalle tulleille. Joustavuutta ja ystävällisyyttä - järkyttävää!  :o  ;D

On se ihan oikeasti lopetettu. :) Orangen on korvannut Navigo, josta on olemassa Découverte-versio, jonka voivat hankkia 5 euron panttia vastaan myös Ile de Francen ulkopuolella asuvat. Ero tuolla Découvertella normaali Navigoon on se, että jos sen hukkaa tai se viedään, ei rahoja saa takaisin. Siihen Navigo-korttiin voi sitten latailla viikon tai vaikka kuukauden edestä matkustusaikaa. Hinnat ovat samoja kuin Orangella viimeisinä aikoina:vyöhykkeet 1-2 (eli koko keskusta) viikkohinta 17,20 euroa.
Hyvä, kun korjasit nimen. Mobilis oli se millä sai liikkua yhden päivän ajan, eikö niin? Kuinka kauan muuten ne yksittäisliput ovat voimassa? Siis jos jäi nyt reissulla käyttämättä niin voiko niitä käyttää sitten seuraavalla reissulla?

5
Ranska / Vs: Pariisi
« : 16.02.2010, 01:14:51 »
Luin tämän ketjun jossain vaiheessa läpi, mutta en enää muista tarkkaan mitä kaikkea on jo käsitelty. Tässä muutamia mietteitä matkastamme, toivottavasti ei tule liikaa toistoa. Viikko Pariisissa tosiaan valloitti, vaikka siellä olikin järjettömän kylmää ja muutenkin keli enimmäkseen harmaata. Ehkä juuri kelistä johtuen mieleenpainuvinta oli pariisilaisten ystävällisyys, joka oli lievästi ennakkoluuloiselle yllättävää ja paikoin jo melkein ylenpalttista (olematta teennäistä tai tarkoitushakuista). Olin ajatellut, että kai niissä sitkeissä huhuissa pariisilaisten tylyydestä jotain perää on, mutta ainakin tämän käynnin perusteella se luulo tuli todettua aivan vääräksi. Suurkaupungiksi Pariisi oli myös mielestäni siisti, ainakin näin kylmään talviaikaan.

Ihan ensin täytyy todeta, että kaupungin koko yllätti, vaikka etukäteen tiesinkin, että Pariisi on iso. Esim. Rooma tuntui Pariisin jälkeen sellaiselta mukavan pieneltä ja kompaktilta. Ehkä siihen vaikutti nähtävyyksien väliset isot etäisyydet ja myös se, että hotellimme Pariisissa sijaitsi kauempana ydinkeskustasta kuin muualla matkaillessamme. Myös opaskirjoissa olevat kartat antavat mielestäni aivan erilaisen kuvan mittasuhteista kuin hotellista saamamme käyttökelpoisempi kartta. Kaikkia katuja ei todellakaan ole ylimalkaisempiin karttoihin merkitty ja niinpä hieman liioitellen voisin todeta, että kartalla 2-3 kortteliväliä saattaakin helposti osoittautua todellisuudessa 1-2 kilometriksi!

Marais oli todella kivaa aluetta, sieltä kulki metrolla hyvin miltei joka paikkaan pääsääntöisesti 1 tai 2 vaihdolla, alue oli rauhallinen ja siellä oli sopivasti pieniä marketteja ja ravintoloita, mutta se ei ollut kuitenkaan mikään turistirysäalue, joten oleilu tuntui sopivan autenttiselta. Lentokoneessa juttelimme erään suomalaisen kanssa, jolla sattui olemaan sama suunta kuin meillä ja päädyimme sitten kimppataksiin Marais:n, joka maksoi n. 45€, päivällä. Koska matkakumppanini arvosti ko. tavan helppoutta, otimme taksin myös paluumatkalla, hinta n. 40€ päiväaikaan sekin, mutta uskon, että metro olisi myös ollut ihan ok, kun sillä ei olisi tarvinnut kulkea ruuhka-aikaan.

Metroon ostimme ensin carnetin eli 10 lipun vihkosen automaatista. Kannattaa muuten varautua riittävällä määrällä kolikoita tai sitten kaivaa luottokortti valmiiksi, koska setelejä automaatti ei vastaanota. Automaatti ei muistaakseni hyväksynyt muita kortteja kuin luottokortin. Valinnat tehtiin pyörittämällä sellaista valintakapulaa ylös- tai alaspäin. Viikon alussa ostimme Mobilis-kortin, jolla sai matkustaa viikon metroilla ja busseilla, 1-2 vyöhykkeet maksoivat n. 22€, josta itse passin osuus 5€ (voimassa 10 vuotta). Korttiin merkittiin nimi ja siinä olisi pitänyt olla myös valokuva, mutta ainakin myyjä tokaisi "no problem", kun kysyin onko se todella oltava. Carte Orangea kuulemma ei ole enää. En sitten tiedä onko sen myynti lopetettu vallan systeemin selkiyttämiseksi, kuten ymmärsin, vai oliko tämä vastaus vain turisteille. Joku paremmin tietävä voinee selventää.

Metroa oli mielestäni todella helppo käyttää, kun vain mukana oli koko ajan oma metrokartta (ei niitä n. 14 linjaa millään ulkoa heti suuntineen muista). Seinillä oli ihan hyvin metrokarttoja, mutta kyllä se oma mukana kulkeva kartta oli aivan ehdoton. Myöhäisimmillään tulimme metrolla joskus 22-23 aikaan ja ihan turvalliselta tuntui.

Koska matkamme osui sopivasti kuukauden ensimmäiseen sunnuntaihin, suuntasimme Louvreen. Se maanalaiselta tuleva sisäänkäynti oli todella sujuva, ja koska ihmisten ei tarvinnut pysähtyä maksamaan lipuista ihmismassa liikkui koko ajan hyvällä vauhdilla eteenpäin emmekä käytännössä jonottaneet lainkaan. Niin paljon jäi näkemättä, että sinne on ehdottomasti päästävä uudestaan!

Niistä ihmisistä vielä. Olin todella hämmästynyt kuinka ystävällisiä pariisilaiset olivat. Ihan kadulla kävellessäkin, kun osoitin kädellä mistä risteyksestä voisimme kääntyä pienellä kävellyllämme takaisin päin, joku rouva ystävällisesti sanoi lähimmän ison metroaseman nimen ja viittilöi suuntaa, englantia hän ei osannut, mutta halusi olla avuksi - vaikka sillä kertaa emme edes apua tarvinneetkaan. Samoin ostaessamme metrolippuja automaatilla taas joku ihan tavallisen oloinen rouva kysyi tarvitsemmeko apua, todella heikolla englannilla, mutta erittäin ystävällisenä. Kyseessä eivät siis olleet mitään turisteja väijyvät huijarit emmekä me nyt mielestäni sen avuttomammilta näyttäneet kuin muutkaan matkailijat. En nyt kaikkia esimerkkejä tähän listaa, mutta ihmisistä todella huomasi sen, että heillä on käytöstavat ja vilpitöntä auttamishalua, vaikka oma ranskan taitoni riittikin lähinnä vain tervehdyksiin ja ravintolassa tilaamiseen silloin, jos tarjoilija ei osannut yhtään englantia. Ja vaikka ihmiset eivät englantia osanneetkaan, niin silti he olivat todella ystävällisiä pienistä kommunikointiongelmista huolimatta.

6
Ranska / Vs: Pariisi
« : 03.02.2010, 23:12:08 »
En ole ehtinyt vielä tutustua Pariisin metrokarttaan enkä muutenkaan kohteeseen niin hyvin kuin haluaisin, joten siksi kysyisin Pariisia paremmin tuntevilta, että onko järkevämpää tulla lentokentältä taksilla vai rer+metro yhdistelmällä, kun hotelli on 11 alueella? En siis halua selvitä matkasta kaikista halvimmalla mahdollisella tavalla, vaan päästä perille mahdollisimman helposti maksamatta kuitenkaan itseäni ihan kipeäksi. Ilmeisesti myös niitä isompia takseja, jotka kuskaa hiukan enemmän porukkaa kerralla (mutta hotellille asti kuitenkin) myös on? Kannattaako suostua vain jonkun kuskin houkuttelemana ko. kyytiin ja sopia hinta hänen kanssaan vai kävellä ensin taksitolpalle asti? Onko esim. pimeistä takseista ongelmaa tms.? Paljonko mielestänne olisi sopiva hinta taksi- tai kimppataksikyydille 11 alueelle?

Saavumme Pariisiin lauantaina ja syömään pitäisi illalla tietenkin päästä. Pariisi-kirja ja moni muukin neuvoo, että varaus olisi tehtävä etukäteen ravintolaan - voisimme varmastikin pyytää hotellin respasta apua, mutta pitääkö sellaisesta palveluksesta tipata ja jos, niin paljonko? Miten ylipäätään Pariisissa kuuluu tipata vai sisältyykö tippi jo hintoihin?

7
Yleinen / Vs: Matkaoppaan homma
« : 27.01.2010, 00:14:26 »
Yksi näistä "kyynisistä valittajajista" tässä selventää... Tarkoitin kommentillani sitä, että aloittajalla tuntuu olevan hieman(!) liian ruusuinen kuvitelma oppaan työstä. Totta kai työn mielekkyyttä pitää miettiä oman itsensä kannalta, mutta kannattaisikohan asiasta oikeasti ottaa selvää?

Kun miettii sitä, millaisia ihmisiä työnantaja (periaatteessa ihan mihin tahansa työhön) hakee ja sitten vertaa omia ominaisuuksiaan ja toiveitaan työn vaatimuksiin, kannattanee pohtia kuinka hyvin siinä tulee pärjäämään ja onko työtä tehdessään myös onnellinen. Se, että tykkää matkustelusta ei välttämättä tarkoita sitä, että ainut vaihtoehto olis toimia oppaana. Eihän sillekään joka tykkää shoppailusta automaattisesti suositella myyjän ammattia..

Oppaan työ on asiakaspalvelua ja monelle asiakkaalle matkaan kohdistuu todella suuria odotuksia. Oppaan pitää pystyä miltei kaikkeen, olla pappi, poliisi, psykologi, parisuhdeterapeutti, sairaanhoitaja, ammattinäyttelijä ja koomikko, asiantuntija kaikilla mahdollisilla aloilla, puhua sujuvasti kieliä, selviytyä syömättä ja juomatta JA käymättä vessassa vaikka useammankin päivän kestävä retki eikä hänellä tietenkään saa olla omaa elämää, (joidenkin asiakkaiden mielestä kaikki oppaan asiat kuuluvat heille ja niistä kysellään häpeilemättä) eikä hän tietenkään saa koskaan sairastua. Asiakkaat tosiaan luulevat oppaiden olevan kohteessa lomalla -mutta tietenkin 24/h asiakkaiden palveluksessa- ja nauttivan satumaista palkkaa. Joskus palautteista löytyy mitä ihmeellisempiä valituksen aiheita. Milloin mikäkin kohteessa vallitseva epäkohta on matkanjärjestäjän syy (liikenne, kulkukissat, sää, puuttelliset eli "ulkomaankieliset" ruokalistat ravintoloissa jne.).  ;D

Vaikka työ on mukavaa ja moneen muuhun nähden paljon rennompaa, asiakkaat kuitenkin ovat oppaille työtä ja joskus siitä on pidettävä taukoa eli bilettäminen asiakkaiden kanssa ei edes ajatuksena houkuttele. Työnantajan ohjeistuskin tämä on hyvin tiukasti, mutta kyllä se pitäisi itsekin tajuta. Ehkä jossain ranta- ja bilekohteissa asiaan ei niin hanakasti puututa, jos sitä tapahtuu, mutta kyllä vastuullinen matkanjärjestäjä haluaa huolehtia siitä, että sen edustajat eli oppaat, antavat hyvän kuvan yrityksestä.  Jos tämä tuntuu tylsältä ja nipottamiselta, niin edelleen: ehkä ei kyseessä ole työ joka sopii itselle, koska tiettyä kypsyyttä olisi hyvä olla hankittuna jo ennen työn aloittamista.

Olen käytännössä nähnyt, että eihän siinä aina hyvin käy, jos todellisuus onkin jotain aivan muuta kuin oli ajatellut. Kaikki em. sanottuna olen kuitenkin sitä mieltä, että oppaan työ on antoisaa, monipuolista ja mielenkiintoista, mutta myös yllättävän vaativaa ajoittain. Siksi halusin haastaa, kaikella ystävällisyydellä, aloittajaa miettimään onko oppaan työ hänelle oikea ratkaisu.


8
Yleinen / Vs: Matkaoppaan homma
« : 26.01.2010, 13:33:04 »
Mitäs ne oikeat syyt sitten olis.. ?

Eh... Kannattaisiko asiaa miettiä potentiaalisen työnantajasi kannalta? Työnantaja, joka palkkaa työntekijää asiakaspalveluun ei ehkä halua listoilleen bilehilettä, jonka luotettavuudesta työntekijänä ei ole takeita. Oletko koskaan kuullut sanontaa "kuormasta ei syödä"? Eli asiakkaiden kanssa pitää tietenkin viihtyä, se on edellytys, jne. mutta kyllä sen bileseuran on löydyttävä jostain muualta.

En todellakaan sano tätä pahalla, mutta mielestäni et ole riittävän kypsä tuohon hommaan. Onko pakko mennä juuri oppaaksi? Onhan ulkomailla muitakin työmahdollisuuksia. Jos yksin lähteminen pelottaa, silloin et ole riittävän itsenäinen vielä siihen oppaankaan pestiin. (Mieti vain millaisia asioita esim. tsunamin aikana oppaat joutuivat hoitamaan. Ok, ääritapaus, mutta kaikkeen pitää varustautua.)

9
Yleinen / Vs: Stressi ennen matkalle lähtöä
« : 26.01.2010, 01:22:43 »
Kun on taipumusta jättää asioita viime tippaan, niin melkein ainahan siitä tulee stressi ja ahdistus vaikka ei lähtisi kuin Eurooppaan. Tavarat tulee pakattua yleensä viimeisenä yönä ennen lähtöä eikä siinä sitten juuri nukuta. Aina sitä muistaa asian, jos toisenkin, mikä oli aiemmin jäänyt tekemättä ja sitten onkin aamu. Kyllä on mukavaa, kun järjetön väsymys pukkaa päälle heti alkumatkasta.  :(  Asiaan ei vaan saa muutosta, vaikka tietää, että toisin pitäisi tehdä ja olla järkevämpi. Olisi kiva olla virkeä, hyvissä voimissa, nauttia matkustamisesta ja saapua perille energiaa puhkuen. Vaan ei. Millä ihmeellä sitä saisi sen valmistelun aloitettua aikaisemmin? ???

Näen myös järjettömän usein painajaisunia, että jostain syystä tajuan olevani vielä kotikaupungissani laukku pakkaamatta, kun pitäisi olla jo Helsinki-Vantaalla. Kuinka järkyttävää on tajuta, että se matka jolle olin ollut menossa, jää nyt tekemättä! :o Melkein yhtä paha uni on, että olen lomalla viimeistä päivää ja epätoivoisena yritän tajuta mihin koko aika on ehtinyt kadota, kun en ole ehtinyt nähdä juuri mitään niistä paikoista mitä olin suunnitellut. Loma on vain kadonnut huomaamattani!

Kiva kuulla, ettei ole näiden ajatusten kanssa yksin ja ettei kaikkien muidenkaan lähteminen ihan niin helppoa ole. Lentäminenkin oli joskus kivaa, kun luotti sokeasti nuoruuden varmuudella miltei kaikkeen. Nykyään sitä vain miettii, että koska se tilastollinen paska säkä osuu omalle kohdalle ja on onnellinen kun kone on laskeutunut onnellisesti kotimaan kamaralle, vaikkei se paluu muuten aina niin kivaa olekaan.

10
Yleinen / Vs: Matkaoppaan homma
« : 26.01.2010, 00:51:42 »
Omalla työnantajallani aikoinaan ensimmäiseen kohteeseen määrättiin ja sitten ensimmäisen kauden jälkeen sai toivoa, mutta työnantajahan sen tosiaan määrää. Moni kollega oli ollut usean kauden epämieluisassa kohteessa töissä, itse pääsin mieluisaan paikkaan heti. Mutta tosiaan aivan turhaa on toivoa pääsevänsä johonkin suurkaupunkiin ensikertalaisena ja Kanarialle nyt vain matkustaa todella paljon ihmisiä, joten siellä myös tarvitaan paljon oppaita...  ::)
Matkaoppaan homma on antoisaa, mutta raskasta ja yllättävää kyllä toiset kokevat sen myös hyvin yksinäisenä. Vaikka ihmisiä on ympärillä paljon, ei kollegoista välttämättä löydy sydänystäviä. (Riippuu kohteesta, tuurista jne.) Ystävistä ja perheestä ollaan erossa pitkiä aikoja eikä "paikallisiin" välttämättä ehdi tutustua. Jos asenne on se, että lähtee sitten asiakkaiden kanssa viihteelle, kun on aikaa, niin suosittelen miettimään ihan jotain muuta konstia nähdä maailmaa.

11
Upeita kuvia! Kiinnostaisi tosiaan tietää, että millaisella kalustolla noita on kuvattu.

12
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.11.2009, 23:36:05 »
Mielestäni täällä on parempi kysellä näistä kuin "tyhmät kysymykset" puolella, toivottavasti ette hermostu, kun tyhmiä kyselen.. On tää kyllä aikamoista viidakkoa tämä lentojen metsästys suht tottumattomalle, varsinkin kun muutakin tekemistä olisi. Kyllä kai se sitten menis, jos olis huippunopea nettiyhteys ja kaikki aika maailmassa, mutta kun eipä ole. Kaunis kiitos taas kaikille vastauksista! :)

Momondo.comin kautta hain siis niitä lentoja Pariisiin helmikuussa ja sieltä budjet.eu antoi Finnairin suorat lennot hintaan ~245€ eli tulisi säästöä n. 20€ verrattuna siihen, että Finskiltä suoraan varaisi.
Koitin löytää haulla täältä Budjetistä jotain tietoa, mutta en saanut tuloksia. Onko jollain kokemuksia sen toimivuudesta? Siellä oli varauskohdassa tällaista "Lippu tallennetaan bonus-/luottokortillesi" -Miten se sille kortille tallennetaan? Kai se tulee ihan normaalisti sähköpostiin niin kuin muillakin?  ::)


13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.11.2009, 23:08:12 »
Mr. Voyageur :
Lainaus
EasyJetillä lukee return-kohdassa aluksi no, just one way, joten klikkaa siitä niin saat laitettua paluupäivät. Mistä lisämaksuista puhut? Käsittääkseni lentojen hintaan tulee pari kymppiä < 20 kg:n matkatavaroista, muita lisämaksuja en ole huomannut.

Jostain syystä ensimmäisellä kerralla se ei antanut alasvetovalikkoa lainkaan, siinä oli vain se "no, just one way". Olisiko ollut joku päivitys menossa tai jotain..?

Tällaisia siellä oli niistä lisämaksuista:

"Depending on the payment card used you will be charged a booking fee for each booking. "

ja

"Note this is a UK retail site. Non UK Cardholders transacting on this site may be subject to a cross border fee applied by their Card Issuer."

Eli menee siis se varausmaksu ja luottokortilla tietenkin eniten, eli menee 2,5% oston summasta lisämaksua, vähintään 5,5€. Tuo Non UK Cardholders systeemi on vähän hämärä. Cross border fee? Ikinä kuullutkaan moisesta.

14
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 09.11.2009, 22:32:23 »
hotelsclick.com - onko kokemuksia?

Haetaan kivaa hotellia Pariisista helmikuulle (ei olla ihan säästöbudjetilla menossa) ja tämä varauskone antaa viikon varaukselle n. 200€ halvemman hinnan kuin muut. Pistää jo hieman epäilyttämään, onko liian hyvää ollakseen totta?

15
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 03.11.2009, 17:46:15 »
Pähkäilen matkaa helmikuuksi ja tällä hetkellä vaihtoehtoina olisivat Pariisi tai Lontoo. Haluaisin mennä suoralla lennolla, koska en tahdo kuluttaa kallisarvoista lomaa lentokentillä lorvailuun. Supersaverin kautta löytyi molempiin lentoja n. 200€:lla. Pähkäilen tässä, että kannattaisiko odottaa matkamessutarjouksia vai karusti vain varata lennot tuolla hinnalla?

Kysyin tätä jo tuolta ajankohtaiset tarjoukset kohdasta, mutta tämä sitten ilmeisesti on oikeaoppisempi paikka. Joku vastasikin jo, että Lontooseen pääsisi EasyJetillä "mennen tullen 60-75e". En ollut ollenkaan muistanut ko. yhtiötä eikä se tullut ainakaan noihin hakuvastauksiin, mitä sain. Tosi hyvä vinkki siis, mutta en saanut valittua varauskohdasta kuin yhdensuuntaisia matkoja. Eli onko tuo joku EJ:n toimintatapa vai olenko vain yksinkertainen, enkä tajua jotain? Entä mistä ihmeen lisämaksuista sivulla puhuttiin; niitä mahd. saattaa tulla ei UK-asukeille?
Olisiko kenelläkään vastaavaa vinkkiä edullisista Pariisin lennoista? Jotenkin tuntuisi kuitenkin siltä, että sinne mieli halajaisi enemmän kuin Lontooseen tuohon vuodenaikaan.

16
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 03.11.2009, 13:59:22 »
Pähkäilen matkaa helmikuuksi ja tällä hetkellä vaihtoehtoina olisivat Pariisi tai Lontoo. Haluaisin mennä suoralla lennolla, koska en tahdo kuluttaa kallisarvoista lomaa lentokentillä lorvailuun. Supersaverin kautta löytyi molempiin lentoja n. 200€:lla. Pähkäilen tässä, että kannattaisiko odottaa matkamessutarjouksia vai karusti vain varata lennot tuolla hinnalla?

17
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 14.05.2009, 23:40:32 »
Jommassa kummassa ilta-aviisissa Riku kommentoi samoilla argumenteilla Intia-jaksoa kuin aiemminkin: teollisen länsimaisen lihantuotannon pitäisi kauhistuttaa enemmän kuin jaksossa nähtyjen asioiden. Nyt hän myös ihmetteli sitä miksei televisiossa saisi näyttää sellaista, mistä tulee ihmisille paha mieli? Hän kommentoi jotenkin niin, että eikö pahempaa ole se, että asiasta vaietaan ja teeskennellään ettei mitään pahaa tapahdu, kuin se, että näytetään mitä jossain muualla tapahtuu? En valitettavasti muista nyt enää niin tarkasti kommentteja, joten jos joku tietää tarkemmin niin korjatkoon. Olen oikeastaan samaa mieltä, ettei todellisuutta pelkästään sen takia pidä sensuroida, että pelätään "pahaa mieltä", mutta heidän puolusteleva ja aina länsimaita halveksuva asenteensa alkaa jo ärsyttää...

Ne eläimet länsimaissa, joita ihminen pitää kotonaan, pääsääntöisesti kuitenkin saavat hyvän kohtelun sekä suht tuskattoman ja nopean lopun. Ja lainsäädännöllä asiaan pyritään myös vaikuttamaan paremman kohtelun puolesta, vaikka paljon paremmin se saisi toimia. Sellaisessa kulttuurissa, missä eläimen voi jossain tuosta vain napata käsiinsä (ilman järkevää syytä) ja tappaa sen tavalla tai toisella silmää räpäyttämättä, kertoo siitä ettei eläimiin elävänäkään kovin hempeästi suhtauduta. Myöskään tapa, jolla afrikkalainen pikkupoika(!) tai tämä intialaishörhö lopettivat eläimen elämän ei ollut lähelläkään humaania.  - Haluaisitko itse kuolla mieluummin giljotiinissa vai siten, että esim. joku peto puree kaulasi auki?

Siitä olen täysin samaa mieltä, ettei eläimiä pitäisi erotella sen mukaan miten niitä kohdellaan (koira on perheenjäsen, mutta lehmän voi pitää kahlehdittuna sisätiloissa koko elämänsä liian pienessä karsinassa, jossa ei mahdu kunnolla edes makuulle), mutta pitääkö Rikun ja Tunnan itse osallistua sellaiseen kohteluun mitä eivät Suomessa hyväksyisi? Vai olisiko heidän mielestään ok, että pikku JuusoVilperi taittaakin ohi mennessään perheen koiranpennulta niskat, kun vähän pukkaa sellaista fiilistä? Rankka jäbä ja "born to hunt"? Että jos itse pystyy tappamaan eläimen, niin siitä vaan vai?

18
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 11.05.2009, 02:57:30 »
^ täysin samaa mieltä. Selkeän tarkoitushakuisesti oli lähdetty ihmisiä shokeeraamaan. Pekkapoksin kommentti hieman hämmentää, kun en todella ymmärrä mikä tuossa oli viihdyttävää ja mielenkiintoista?!? Joku promille valtavan kansan ihmisistä trippailee ja touhuaa sellaista, mistä joutuisi länsimaissa ja muuallakin suorin tein hoitoon tai vankilaan! Joku siellä on jo sormi pystyssä "Mutta tämähän on MADventures!" Joo on todella, mutta silti vois olla joku raja. Vai onko ohjelman perimmäinen tarkoitus peloitella tyhmät länkkärit (ainakin aremmat ja heikkohermoisemmat) niin perusteellisesti, että jäävät kotiin? Toisaalta, löytyisihän sitä filmattavaksi myös näitä ihmisten paloittelijoita ja kannibaaleja ihan Suomestakin. Jotenkin vain heidän juttuihinsa mukaan meneminen, kanan veren särpiminen kameran edessä sun muut ei oikein vaikuttaisi niin coolilta..  ::)

Puuttumatta sen enempää ko. jaksoon mietin ihan yleisesti heidän jutuistaan erästä asiaa. Riku jaksaa hehkuttaa ihmisten syvää uskonnollisuutta ja vuosistaisia perinteitä -joiden varjolla pitäisi sitten hyväksyä miltei mitä vain, kun kerran se kuuluu kulttuuriin ja perinteisiin. Hän on moneen kertaan painottanut, että on äärimmäisen epäkohteliasta kieltäytyä paikallisten tarjoamasta ruuasta (tai mistään mitä tarjotaan, mukaan lukien huumaavat aineet..). Ymmärrän periaatteessa kyllä sen, että ei vieraana tarvitse heti nokkaansa nirpistellä, jos kaikki ei ole helppoa ja miellyttävää. Mutta entäpä jos asian laita onkin niin, että vakaumus (tai uskonto) kieltää lihan syönnin? Asenne tuntuu olevan, että pitäähän travellerin joustaa, kun kerran reissuun on lähtenyt, esim. Tunna kasvissyöjänä kiskoo niitä madcook-sapuskoja.

Lihan syömisestä varmaan on muuallakin juttua, mutta sen verran ot:na, että nimenomaan R&T:n painottamien syiden takia (länsimaissa eläimet kärsivät tehotuotannon rattaissa, niiden elämällä ei ole muuta tarkoitusta kuin päätyä pihviksi, eivätkä ihmiset edes tapa niitä itse + mielestäni on erittäin epäoikeudenmukaista syödä ravintoa, joka kuluttaa maapallon rajallisia resursseja moninkertaisesti) en syö lihaa. Mutta en halua syödä lihaa myös silloinkaan, kun eläin on elänyt vapaana ja "sen elämällä on ollut enemmän merkitystä, koska se uhrataan uskonnollisissa menoissa".

En tajua, että miksi ihmeessä matkalijana pitäisi luopua vakaumuksestaan? Miksi joku toinen vakaumus on tärkeämpi kuin toinen? Miksi aina se länsimainen ihminen on paha ja huonompi? Ollaanhan täällä materialisoiduttu ja vieraannuttu "oikeasta" elämästä aika pitkälle, mutta silti. Ei kai se tarkoita sitä, että muualla kaikki on paremmin ja että kaikki vieraasta kulttuurista pitää hyväksyä? Huh huh, tulipas pitkä vuodatus.. Täytyy mennä nukkumaan.

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Omahyväisyys
« : 14.02.2009, 20:54:56 »
..aloin miettimään, että ollaanko me "tosireissaajat" samanlaisia? Kehutaan niin omia matkoja ettei tajuta toisten elämää.
.. Annetaan kaikkien kukkien kukkia vaikka ollaankin niin hyviä...
Tuon matkoja sanan tilalle voisi varmaan laittaa minkä tahansa harrasteen: omaa mökkiä, soittotaitoa, lukeneisuutta, hakkerointikykyä jne... Eikös mikä tahansa hieman överiksi mennyt harrastus aiheuta samantyyppisiä oireita? Valtaosa vapaa-ajasta menee sen yhden asian parissa ja noviiseja tai asiasta kiinnostumattomia pidetään hieman omituisina: "kuinka ne muut eivät tätä tajua?!?" Suvaitsevaisuus muiden elämäntapaa kohtaan on niin helppo unohtaa kun hurahtaa johonkin asiaan täysillä. Mutta toisaalta: kyllähän ainakin niissä ihmisissä, jotka eivät lainkaan halua matkustaa on jotain kummallista ja epäilyttävää.. Eikö?  ;D

20
Italia / Vs: Rooma
« : 04.02.2009, 21:50:30 »
Priorisointi on vaikeaa.

Sen verran muuten juoksemisesta nähtävyydeltä toiselle, että minä olen ainakin omalta kohdalta huomannut yhteen päiväänkin sopivan uskomattoman paljon nähtävää, eli kannattaa pitää useampia kohteita varalla, jos kuitenkin sattuisi ehtimään.

^ Pitää niin paikkansa. Toisaalta itseäkin oikein ihmetyttää kuinka paljon loppujen lopuksi ensimmäisellä reissulla kerkisi kiertää yhden päivän aikana, toisaalta aika loppui aina ihan kesken... Eihän Roomasta voi saada tarpeekseen! :) Aina kun päättää, että nyt mennään syömään niin seuraavan kulman takana onkin jotain, jonka ohi ei vaan VOI mennä käymättä vähän vilkaisemassa.  ;)

Etruskimuseo Villa Giulia on yksi sellainen, vähän hankalassa paikassa, mutta pitäisi olla todella antoisa, jos aihepiiri yhtään kiinnostaa.
En nyt pääse opuksesta tarkistamaan muistanko ihan mitä sattuu, mutta mielikuvani on, että Villa Giuliaan pitäisi tehdä ennakkovaraus, mahtaako se pitää paikkansa vai sekoitanko johonkin toiseen kohteeseen?
Pietarinkirkon alle tehtävä opastettu kävelykierros (sotterranea, ks. Vatikaanin sivut) olisi pitänyt varata jo aiemmin, on hyvinkin hintansa väärti.
Tuo hakusana sotterranea vei italiankielisille sivuille.. Toisaalla sitten :VISIT TO THE TOMB OF ST. PETER AND THE PRE-CONSTANTINIAN NECROPOLIS jne. -onko tämä se mitä alan_mies tarkoittaa? Onko tietoa paljonko kierros maksaa ja kuinka paljon aikaisemmin se varaus pitäisi tehdä? En löytänyt näistä tietoa. (Tänään on kyllä ollut muutenkin sen sorttinen päivä, että anteeksi vain etukäteen, jos tiedot ovat siellä sivustolla heti silmien edessä.. Mikä on kun ei taidot aina riitä?  ;D)

Jonkin käyntikohteen tiedoissa oli huomautus, että "vaaditaan suositus", onko tietoa mitä se mahtaisi pitää sisällään..? Pitääkö olla ammattinsa puolesta sopiva kävijä vai mitä ihmettä?  ???

Eli tää yks täällä tarttis siis ihan sellaista rautalankaversiota..   :-[

Sivuja: [1] 2 3 ... 8