Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maanma

Sivuja: [1] 2 3 ... 27
1
Torstaina 7.7 näkyi pääsaarella muistaakseni ennen Slagelsea E20 moottoritiellä länteenpäin ajettaessa tietyö joka kerää kymmenien kilometrien jonon, koska kaksi kaistaa yhdistyy yhdeksi erittäin ruuhkaisella tiellä. Vältä tätä reittiä heinäkuussa jos kuljet päiväaikaan. Here:n ajo-ohjeiden mukaan työnkesto on pari viikkoa.

Saksaan mennessä käytä lauttayhteyttä Göteborgista pohjois-Tanskaan tai Rödby - Puttgarden lauttaa tai jotain muuta soveltuvaa.


2
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 04.06.2016, 16:50:13 »
Ibis budget hotelleissa majoitutaan yleensä kolmenhengen huoneisiin, joissa kolmas majoittuja voi yleensä olla  enintään 12v (vaihtelee 11-14v).

Tänä vuonna havaitsin että varauskone ei tarjoa huonetta, jos sinne yrittää majoittua 1 aikuinen ja kaksi lasta. Tein siis varaukset 2 aikuista ja yksi lapsi, jolloin toinen lapsista joutu majoittumaan parivuoteessa.

3
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 02.06.2016, 09:16:46 »
Jotenkin tuntuu, että jos saisitte polkupyörät matkaan, niin julkisilla kulkeminen antaisi enemmän, koska kohteissa liikkuminen nopeutuisi huomattavasti.

4
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 02.06.2016, 09:11:43 »
Jos lyhyen rantapätkän haluaa mahduttaa niin suositukseni on Valras plage. Siellä näkee millainen on Ranskalainen rantalomakohde parhaimmillaan.

5
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 01.06.2016, 09:19:53 »
Se mihin kannattaa mennä on paljon kiinni siitä mitä haluaa nähdä.

Ranskalaista elämää näkee isommissa paikoissa kun on liikkeellä iltaisin klo 19 alkaen. Nizzan kävelykadulla sitä on ehkä ollut eniten - tai ainakin tuntui siltä kun sen varrella joskus majoituttiin. Nizzassa kannattaa maisemien takia kiivetä sinne mäelle vanhan kaupungin takana.

Alueen vanhimmat keskustat löytyy Orangesta, Avignonista, Narbonnesta ja suurin Carcassonnen linnoituksesta. Kaikista kannattaa katsoa juuri nuo maailmanperintökohteet.

6
Pohjoismaat / Vs: Autolla Tanska Legoland
« : 13.05.2016, 11:18:24 »
Helsinborg-Helsingör väli on kuin suomalainen vartin lossimatka. Just kerkiää ylös katsomaan maisemaa. Tämä ei tarjoa erityisesti mitään.

Etukäteen tiettyyn lähtöön ostetut liput on hiukan halvempia.

Keskittyisin majoitusten ympäristöön enemmän kuin itse automatkaan. Jos automatkaan haluaa panostaa, niin sitten kannattaa etsiä kunnon ruokapaikkoja (esim. smörgåsbord) tuolle matkalle.

Tämän kesän erikoisuutena näyttää olevan, että auto ja kuljettaja rekisteröidään lautalle.

7
Saksa / Vs: Dusseldorf, Köln ja Berliini
« : 13.05.2016, 11:13:06 »
Jaha. Taidetaan nähdä tämä "seutu" kun majoitus tuli varattua tuosta Ibis budget Köln messe:tä.

8
Päivitys. Scandlines lautat combi viikinlineltä 135e vs sillat (240 + 350dk)  78,30e.

9
Pääsääntöisesti vain isoissa kaupungeissa on mainittuja rajoituksia. Useimmissa ei sitä ole.

Jokaisessa kaupungissa on erikseen päätetty Umweltzonen rakenne. Siksi jokainen kaupunki on selvitettävä erikseen googlella.

10
Eurooppa / Vs: Asuntoautolla eurooppaa kiertelemään
« : 18.04.2016, 10:34:26 »
Tää ketju on trolli.

11
Eurooppa / Vs: Asuntoautolla eurooppaa kiertelemään
« : 29.03.2016, 21:24:20 »
Useimmissa maissa Matkailuautolla saa yöpyä vain virallisissa yöpymispaikoissa. Muualla yöpymiset voi tulla ajetussa pois tai saada jopa sakon, tainnutuskaasua käyttävistä varkaita puhumattakaan.

Camping fuhrer kertoo ne edulliset. Moottoriteiden taukopaikat on tähän epävirallinen poikkeus, mutta yöllä ne ovat täynnä rekkakuskeja. Kun tällainen tulee täyteen jää viimeinen rekka sisäänajon tukkeeksi. Ja usein ovat täynnä erityisesti Saksassa.

Monen maan ahnehtiminen on hölmöä etäisyyksiä johtuen. Jokainen pääkaupunki tarvitsee 10 päivää edes jonkinlaisen kokemuksen aikaansaamiseksi.

12
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 29.03.2016, 21:07:31 »
Jos on lapsia mukana niin uima altaat saa mukaan franceloc palvelusta.

Majoituksen löytyy myös seloger vacancies palvelusta. Suosittelen paikkaa kävelyetäisyydeltä kylään, jos kyse ei ole taaperoperheestä.

13
Yleinen / F1 ja Etap hotel ketjun tila
« : 29.03.2016, 20:54:50 »
Accor on uudistanut brändin Ibis budget ja styles nimien alle. Pääsääntöisesti F1 on jo "KADONNUT" kun sopimukset on irtisanottu.

Osa vanhoista F1 hotelleista jatkaa Lemon hotel ketjun,  mutta esim. Yökirjautuminen automaatilla ei ole mahdollista. Satui me yöpymään 06/15 Vernon F1ssä. Se oli surkein kokemus ikinä. Ilmanvaihto ei ollut kunnossa ja kaikkialla näkyi rikkoutuneita juttuja. Ketju oli ilmeisesti hylännyt jo paikan.

Kasselin motel24 entinen F1 on remontissa.

Kertokaa kokemuksista näissä vanhoissa F1 ja Etap hotelleissa, jotka eivät ole Ibis ketjun osia. Tukholman ja Mamön F1stä olisi kiva kuulla.

14
Trelleborg sassnitz väli olisi 95e klo 18 lähdössä,  jota joutuisi odottelemaan vajaan tunnin. Jatkamaan pääsisi vasta 22.15. Puttgartenista pääsee jatkamaan klo 19-20.

15
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 22.10.2015, 12:22:19 »
Etelä-Ranskan viralliset mainosvideot https://www.youtube.com/user/TourismeSudFrance

Käy hyvin ilmi miksi sinne kannattaa suunnata.

16
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 14.10.2015, 09:56:55 »
Schiphol:n AKO kioskista olisi pystynyt ostamaan GVB päivälippuja. Kun selasin kaikkien aikataulut läpi niin sieltä löytyi muutama linja, joilla oli Schiphol pysäkki. Selvittämättä jäi että mistä ja mitkä noista GVB linjoista oikeasti kulkee.

Ibikseltä Schilhol:lle mentiin ilmaisella hotel shutlella.

Schiphol juna tuli valituksi. Niihin löytyy myös lastenlippuja. Lapsiperheiden on hyvä miettiä myös keskustamajoituksia vaihtoehtona, koska tuo junayhteys tuo helposti sen verran kustannuksia lisää, että edullinen keskustamajoitus tulee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

17
Ilmoitetut tullipisteet

- Tukhomassa
- Göteborgissa

Tukholmassa on käytössä Lidingön sääntö. Tämä tarkoittaa sitä, että ruuhkamaksua ei peritä ajoneuvoilta, jotka ohittavat 30 minuutin sisällä kaksi eri maksuasemaa, joista toinen on joko Gasverksvägenin, Lidingövägenin tai Norra Hamnvägenin maksuasema.

18
No jos nyt vaikka mistä satamasta mitä reittiä pitkin tällaisia ei tarvitse suorittaa.

19
Vuoden alusta ovat alkaneet periä ulkomaalaisiltakin noita Tukhoman ruuhka ja siltatulleja.

Göteborgissa vastaavat ja Jönkopingiin tulossa.

Neuvotaan maksamaan vaikka tiedot eivät olisi oikein ja sitten tekemään oikaisuvaatimus Ruotsiin - vaikka ei olisi koskaan ajanut. Ihme touhua.

20
Strava palvelua käyttävät monet urheilijat ympäri maailman.

Sieltä voi nähdä kuinka suosittu jokin tietty reitti on pyöräilyn tai juoksemisen kannalta.

http://labs.strava.com/heatmap/

Sivuja: [1] 2 3 ... 27