Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - borracha

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Tiedän tuon koulun ja ne lähipäiväthän pidetään Fuengirolassa. Sitä ajatellen olisi varmaan kätevintä asua hyvien kulkuyhteyksien päässä Fugesta. Malaga on lähellä ja se on isompi kaupunki, jonka saa aika nopeasti kuitenkin haltuun ja oppii liikkumaan siellä. Ulkomaalaisia siellä ei paljon asu vaan me ollaan keskitytty enemmän tänne Fuengirolan suuntaan eli ei tarvitse pelätä sitä, että jämähtäisi suomalaispiireihin. Malagasta löytyy kielikoulujakin, joissa voit opiskella espanjaa ja Couchsurfingista löytyy mielestäni jotain language exchange -tyyppistä tapahtumaa.

2
Kannattaa laittaa ilmoitus espanja.orgiin ja facebookkiin. Facebookista löytyy pari suomenkielistä kirppisryhmää ja "Fuengirolan suomalaiset nuoret" tms, jossa voi ilmoitella. Aluksi voi ottaa vaikka hostellin viikoksi ja sillä aikaa etsiä kämpän, koska itse en ainakaan uskaltaisi vuokrata kämppää näkemättä sitä ensin. Kämppis saattaa löytyä uudesta työpaikastakin, jos on muita samaan aikaan aloittavia.

3
Espanja / Vs: Benalmadena, Espanja
« : 19.11.2012, 18:58:11 »
Riippuu paljolti iästä ja kiinnostuksen kohteista, mutta voisin suositella Fuengirolan eläintarhaa, jota on kehuttu Euroopan parhaaksi tai ainakin melkein. Junalla tai bussilla pääsee helposti Benalmadenasta Fuengirolan keskustaan ja asemalta n. 500 metriä eläintarhalle. http://www.bioparcfuengirola.es/

Päiväretki Malagaan kannattaa myös tehdä ja sinne myös junalla ja bussilla pääsee. Juna-aseman edestä lähtee kaksikerroksinen turistibussi, joka kiertää kaikki tärkeät paikat ja sillä pääsee esimerkiksi vuorella olevalle Gibralfaron linnalle, joka on aika vaikuttava ilmestys ja aikaa meni sitä kiertäessä pari tuntia. Hintaakin bussilla on eli kannattaa myös harkita taksia tai kiipeämistä vuorelle jalkaisin. Ostoksia voi tehdä ostoskatu Calle Lariosilla tai ostoskeskuksissa esim. Larios Centro, El Corte Inglés tai Vialiassa, joka on Maria Zambrano-aseman luona. Keskustasta löytyy myös katedraali, roomalaiset rauniot ja Picasso-museo sekä Plaza de la Merced -aukiolla voi käydä ihmettelemässä Picasson synnyinkotia. Jos satutte Malagan Ferian aikaan paikalle, pääsette feria-alueelle Victoria Kentin asemalta, mutta myös keskustassa on ohjelmaa silloin. Malagan turistitoimisto löytyy satamasta vastarakennetun puiston alkupäädystä ja satama taas, kun lähtee kävelemään Alameda Principalia.

4
Espanja / Vs: kielikurssit Espanjassa
« : 25.12.2010, 09:13:09 »
http://www.euro-lingua.es

Täällä meillä päin on tuollainen kielikoulu, josta olen kuullut kehuja.

5
Asuinpaikka ainakin seuraavat kaksi vuotta Fuengirola, Espanja.

6
Löysin huoneen kimppakämpästä tuolta espanja.orgista. Sijaitsee keskustassa rantakadun varrella ja maksaa 200€/kk. Asunnon on vuokrannut suomalainen tyttö, joka asuu siellä ja vuokraa kahta muuta huonetta muille. Tuo huone on halpa sijaintiin nähden. Yleensä huoneesta saa maksaa 200-300€/kk.

7
Sää on kostea ja viileä. Lämpötila jotain +5 ja +20 asteen väliltä. Vähän niinkuin syksy Suomessa.

Kimppakämpästä huonetta kannattaa kysellä osoitteesta www.espanja.org. Itselläni Fuengirolaan muuttoon on 30 päivää :)

8
http://www.mskk.fi/index.php?k=9063

Itse aloitan Espanjassa nuo merkonomin opinnot syksyllä. Siinä yksi vaihtoehto.

edit. Ja näihin saa ihan Kelasta opintotukea.

9
Espanjassa luulisi olevan suomalaiselle sairaanhoitajalle kysyntää ainakin Costa del Solilla ja Costa Blancalla, joissa on paljon suomalaisia asukkaita. Solillahan on kansainvälinen Xanit-sairaala. Taitaa löytyä myös vanhuksille hoitopaikkoja ja varmaan niihinkin sairaanhoitajia palkataan. Fuengirolassa esimerkiksi on Perhekoti Helena.

10
Espanjassa voit ostaa paikallisen prepaidin ja toimii ihan suomalaisessa kännykässä. Prepaidin voi ostaa locutoriosta eli nettikahvilasta, operaattorin omasta liikkeestä tai Phone Housesta, joka myy kai kaikkien opertaattoreiden liittymiä.

11
Miten puhelinmyyjän työ vastaa koulutustasi? Vai haettiinko sinne työntekijää joihinkin muihin hommiin? Useimmat kestää siinä työssä parista päivästä pariin viikkoon. Jotkut harvat kestävät kauemmin. Fuengirolassa on muitakin puhelinmyyntifirmoja. Vilkaise työkkärin sivuilta Espanjan avoimet työpaikat. Ainakin Jaromatic ja Katrium etsivät työntekijöitä.

12
Olen PortAventurassa töissä kesäkuusta syyskuun puoliväliin. Sen jälkeen lähden luultavasti Gran Canarialle etsimään töitä. Tarkoitus olisi olla siellä seuraavaan kesään asti tai vaikka pidempäänkin, jos huvittaa. Mitä meinasit Madridissa tehdä?
No, päädyinkin nyt Fuengirolaan. Lopetin työt PortAventurassa ja muutin tänne. Maanantaina aloitan puhelinmyyjänä Jaromaticilla. Katsotaan kuinka kauan viihdyn täällä ja kuinka pitkäksi aikaa on töitä. Perjantaiaamuna tänne tulin ja tähän asti on ollut kivaa ja tuntunut siltä, että voisi olla pidemmänkin aikaa täällä.

13
Otin lopputilin :) Kämppä ja töitä löyty Fuengirolasta ja siellä osaan jopa puhua samaa kieltä, kun asiakkaat.

14
Heipä

Kuulkaas, mikä siellä on politiikka tatuointien ja lävistysten suhteen?

Satuin viime reissullani ottamaan pienet kuvat ranteisiini (vaikea peittää millään) ja lisää on tulossa, tosin ei niin näkyviin paikkoihin. Tuli vaan sen jälkeen mieleen, että taisin pilata haaveeni hakea sinne ensi keväänä?


Viralliset säännöt on olemassa ja niiden mukaan esim. ravintolassa työskentelevillä ei saisi olla näkyviä tatuointeja tai lävistyksiä. Voin olla väärässäkin, mutta jotain tuon tapaista niistä puhuttiin. Muualla saa olla korkeintaan kolme lävistystä naamassa.

Meillä on kyllä ravintolassa kaikenlaista lävistysta ja tatuointia näkynyt eli ei ehkä kannata olla huolissaan niistä. Minullakin vilkkuu yläselän perhonen välillä, mutta kaikki kolme lävistystä on piilossa.

15
Espanjassa töissä.

16
Tällä hetkellä ja varmaankin vielä ensi kesään asti Espanjassa.

17
borracha: Miten on lähtenyt asiat käyntiin siellä Espanjassa? Menikö matka hyvin? Olivatko Kunerilta vastassa? Millainen asuntosi on? Onko mukavat kämppikset? Koulutushan sulla tais alkaa vasta keskiviikkona? :)
Ihan hyvin on lähteneet käyntiin. Matka meni hyvin, lento oli ajoissa ja osasin pienen harhailun jälkeen lentokentällä junalle ja Santsilla oikealle laiturillekin :D Kunerilta tuli Alex hakemaan kymmenen minuuttia etuajassa ja toi kämpälle. Asunto on vähän syrjässä, mutta bussilla pääsee Tarragonan keskustaan ja lähimpään ruokakauppaan on 500 metriä. Muuten asunto on kyllä kiva ja aika uuden oloinen. Kämppikset on kivoja, pelkkiä suomalaisia viisi minun lisäkseni :D Huomenna aamulla pitäisi olla PortAventurassa koulutuksessa.

18
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.06.2008, 22:46:21 »
Tarragona, Espanja. Vihdoin.

19
Huomenna aamulla lähtö ja pakkaaminen on vielä kesken. Tein äsken Blue1:n sivuilla check-inin, ja toivottavasti osaan kentällä käyttää SASin self-service kioskia.

20
On ke-to koulutus, koska olen samassa :) Kunerilta tuli taas sähköpostia ja tulevat hakemaan vasta 20.30, kun pitää hakea kuulemma muitakin minua ennen. Kiertelen sitten kaupungilla reilun tunnin, kun juna on jo seitsemän aikoihin Tarragonassa :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6