Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dessembrae

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Taitaa mennä kortti peruutukseen, loungen takia sen lähinnä alunperin otinkin. Tänä vuonna olen käynyt 5 kertaa loungessa, eli 10€ / kerta, jos vuosimaksulle jakaa. Siihen vielä 19€ / laaki päälle, niin eipä kannata. Mutta huono asiakas olen Dinersille kyllä ollutkin., kertaakaan en ole ostanut kortilla mitään.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.11.2013, 05:27:47 »
Lima, Peru. Taas  ???

3
Huomenna pariksi viikoksi työmatkalle Etelä-Amerikkaan. Ainakaan ei pitäisi sataa räntää...

4
Kokeilin tuota kesällä Lyypekissä, hyvin toimi ja rahaa säästyi. Amsterdamissa vuokrattiin huoneisto Homeawayn kautta, hieman vastaava palvelu. Sen verran hyviä kokemuksia, että taidan vastaisuudessakin hyödyntää.

5
Työnantaja ystävällisesti lähettää matkoille jänniin paikkoihin ja vielä maksaa siitä hyvästä vähän ekstraa. Sellasta kevyttä asiantuntijatyötä ympäristöalalla. Vapaa-ajalla voi käydä jonkun nopeen kaupunkiloman heittämässä, jos alkaa tulemaan vieroitusoireita lentokenttien turvatarkastuksista.

6
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 07.05.2013, 22:14:55 »
En tiedä onko rumin mutta vierailin viikonloppuna Porissa ja niin masentavan harmaata paikkaa saa kyllä etsimällä etsiä.

Ihme dissausta. Mu Pori o kaunis.  :)

Jossain lattareitten syrjäseuduilla on aika rumia kyliä. Mainittakoon nyt vaikka Madre de Diosin kullankaivajien hökkelikaupungit.

7
Ps. Ei sun firma sattumalta tarvitse pysyvästi maahan sijoitettua edustajaa Chileen? Saa laittaa yv:tä jos paikkoja on auki.  ;)

Ei ole varsinaisesti firma (ainakaan vielä), vaan valtion tutkimuslaitos. E-Amerikassa ei valitettavasti ole niin montaa projektia, että siellä kannattaisi pitää pysyvästi henkilöstöä paikalla, tosin tämän muuttamiseksi koitan paiskia töitä. Ja muutenkin sinne menijät ovat yleensä alan substanssiosaajia.

8
Itse  haluaisin Espanjan jälkeen päästä tutustumaan lattarien elämänmenoon, joten laitoin paperit Finpron Chilen toimipisteeseen.

Vaikutti mukavalta paikalta. En itse ole ollut noilla töissä, pikemminkin työllistävänä osapuolena. Järkkäilivät meille kokouksia paikallisiin firmoihin jne.

Peruun on myös juuri avattu Finpron toimisto ja heilläkin taisi olla haku päällä?

9
Perun Serpostilla tuli 15 kg paketti alle kuukaudessa Suomeen. Luvattiin kyllä paria viikkoa, mutta olihan siinä joulu välissä. Ilmarahtina jotain 80 euron luokkaa.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.03.2013, 22:16:52 »
Turkin Antalya, selvästikin saksalaisten suosima ulkomaailmasta piikkilanka-aidattu all-inclusive resortti.

 :-\

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.03.2013, 04:37:08 »
La Paz, Hotel Ritz

12
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 25.02.2013, 04:18:42 »
Ecuadorissa kun kävin parturissa, hiukset leikannut nuori mies tuntui katselevan peilistä enemmän itseään, kuin minun päätäni. Välillä piti pienen tauon ja oikoi omia hiuksiaan. Mutta halpaa oli ja kuontalostakin tuli ihan kelvollinen.

Perussa olen käynyt pariin kertaan. Yhdellä kertaa ei mennyt ihan putkeen, kun täti leikkas pulsarit pois ja hiusten ja parran väliin jäi vähemmän tyylikäs aukko. Käskin sit poistamaan koko parran ja sekös masensi. Onneksi tuo tuppaa tulemaan nopeasti takaisin.

Veitsellä en antaisi ajaa partaani. Välineen steriiliydestä ei aina tiedä.

13
Etelä-Amerikka / Vs: Matkalla Peruun
« : 21.02.2013, 02:07:19 »
Liman lähellä olen käynyt parilla rannalla, kummatkin olivat muutaman tunnin bussimatkan päässä. Cerro Azul oli varsin mukava paikka, jossa limalaisetkin käyvät. Playa Asia oli enemmänkin rikkaiden lomanviettopaikka, jossa rannan käytöllä oli jotain rajoituksia (sinne ei esim. saanut viedä omia ruokia) ja muutenkin valvoivat minkälaista porukkaa siellä maleksii.

Jos Perun puolella haluaisin rannalle, suuntaisin varmaan Pohjois-Perun rannikkokyliin lähelle Ecuadorin rajaa, esim. Pimentel, Colan, tai Mancora. Colanissa olen ollut hieman pidemmän aikaa ja voisin mennä uudelleenkin...

14
Etelä-Amerikka / Vs: Matkalla Peruun
« : 23.12.2012, 11:31:54 »
Nimimerkki viajar:n toiveesta joitakin kokemuksia Puerto Maldonadosta.

Kaupungin ainoa ns. oikea kunnon hotelli taitaa olla Cabaña Quinta. Siisti paikka ja monipuolinen aamupala, ei siis erityistä valittamista. Toimiva langaton nettikin löytyi (paikoitellen). Toukokuussa, kun olin edellisen kerran kaupungissa, nettiyhteydet tökkivät todella pahasti joka puolella. Kesän aikana saivat jonkinlaisen valokaapeliyhteyden muuhun maailmaan.

Toinen ok-paikaksi havaittu majoitus on Wasai-lodge korttelin päässä Plaza de Armasilta. Sijainti on loistava, aivan keskustassa ja joen varrella. Ravintolasta saa hyvää murkinaa, mutta aamupala on sellainen perussetti munaa, vaaleeta leipää ja marmeladia, mitä nyt tuolla päin maailmaa yleensäkin hieman halvemmissa paikoissa. Kaikenlaista pikkuvipeltäjää saattaa löytyä huoneen lattioilta, mutta se nyt kuuluu asiaan noilla seuduilla, kalliimmissakin paikoissa.

Itse kaupungissa ei ole hirveästi nähtävää, uusi silta joen yli on aika komea, taitaa olla Perun pisin. Plaza de armasin luoteis-puolella olevassa korttelissa, Daniel A. Carrion kadulla on loistava ravintola, jonka nimeä en muista. Sellanen hieman hienomman näköinen paikka, jossa pihvit tuodaan hiilillä lämmitetyn alustan päällä.

Mutta eipä tuonne kukaan taida itse kaupungin takia mennäkään, vaan välietappina matkalla viidakkoon, Manun tai Tambopatan puistoihin. Jos itse olisin ihan puhtaasti turistimatkalla, menisin luultavasti jollekin viidakko-lodgelle, jollaisen esim. tuo Wasai omistaa. Wasain (ja varmasti myös usean muun) kautta voi suunnitella ja varata retkiä viidakkoon, joko päiväksi tai pidemmäksi aikaa, miten vain haluaa. Hyvä päivän reissu on käydä Lago Sandovalilla oppaan kanssa. Toinen pikkutrippi on käydä katsomassa papukaija-parvea jossain joen törmällä, pitää varmaan ensikerralla itsekin kipaista.

Kannattaa ennen matkaa hieman tarkastella maakunnan poliittista tilannetta. Kullankaivajat saattavat ajoittain osoittaa mieltään ja pistää tiet poikki ja kaupungin sekaisin. Paikalliset kyllä suurin pirtein tietävät, milloin noin tapahtuu.

Eipä tässä hirveästi muuta. Työn puolesta on tuolla tullut muutaman kerran käytyä tänä vuonna, eikä sen takia ole oikein tullut katseltua paikkoja turistin silmin.

15
Laitetaan nyt vielä noista rajojen ylittämisistä, ovat ainakin itsellä sujuneet hyvin bussin kanssa. Helppo vaan seurata muuta massaa. Perusta mentiin Ecuadorin puolelle Macaran kautta, se oli pienehkö mukava ylityspaikka. Takaisin Peruun tulin rannikon isoa tietä, siellä oli rajalla kaikenlaista ukottajaa ja helloumisteriä odottamassa bussin ulkopuolella. Auttavat ystävällisesti maahantulolomakkeen täyttämisessä ja keplottelevat sinut jonon ohi, lopussa vaatinevat rahaa.

16
Tässäpä aiheeseen sopiva uutinen uudesta kirjasta Miksi Suomi on Suomi:
http://yle.fi/uutiset/valtioneuvosto_epaili_suomi_kaataa_euron/6408981

"Uschanov kertoo, että vuonna 1952 julkaistiin opas, joka neuvoi, miten suomalaiset voivat olla nolaamatta itseään ja koko kansaansa ulkomaalaisten olympialaisvieraiden edessä."

Tuo opas voisi olla mielenkiintoista luettavaa, täytyy koittaa etsiä se jostain...

17
Oikein toimivaa bussilla matkustus. Ei kyllä ehkä kannata ottaa sitä aivan halvinta firmaa, varsinkaan missään vuoristoseuduilla, tuppaavat putoilemaan tieltä. Suht pienellä lisärahalla voi saada hyvätkin paikat bussissa, esim. kunnon sängyksi kääntyvän tuolin.

Itse tosin viimeksi busseillut E-Amerikassa 2009, mutta tuskin hyvä hinta/laatu -suhde Suomen busseihin verrattuna on juurikaan muuttunut. Piti tuolloin Quitosta päästä halvalla Chilen Concepcioniin. Oisinkohan 4-5 vuorokautta viettänyt linja-autossa, Limassa tosin tein pienen stopin ja yövyin hostellissa. Kohtalaisen hanuria puuduttava reissu, mutta mitäpä ei opiskelija tekisi säästäkseen...

18
First world problems.

Mitä enemmän olen ulkomailla matkustanut (ja asunut) niin sitä enemmän olen oppinut arvostamaan suomalaisten perussivistystä ja käytännöllisyyttä. Tällä ne asiat oikeasti hoituvat ja yhteiskuntakin toimii vaikka välillä iltapäivälehdistä saammekin muuta lukea.

Se että käy turistina maailmalla ja tapaa paljon muita matkailijoita (jotka eivät varmasti edusta oman kansallisuutensa mediaania) sekä hymyileviä paikallisia ei kuitenkaan tee omasta kylästä junttilaa. Kyllähän sitä välillä saa suomalaisia hävetä, mutta ainakin omat mielikuvani ovat täysin junttilaa vastaan.

Tämä.

Suomalaiset osaa kyllä erinomaisen hyvin vähätellä ja hävetä itseään. Ollaan yrmyjä juntteja, pisa-tuloksetkin on väärässä, ei me oikeesti hyviä olla. Eikä nyt tartuta pisa-tutkimuksen järjellisyyteen, pointti on, että muun maalaiset tuskin alkais itse asiaa nostamaan esille. Mistähän moinen oikein juontaa juurensa?

Asioiden toimivuuteen liittyen, kyllä taas tuli aamulla ikävä Suomeen, kun hain saapunutta pakettia lentorahdista täällä Perussa. Ei oo mikään yksinkertainen toimitus, siinä saa muutamalla luukulla juosta ja kaikenlaisia sormenjälkiä antaa.

Suomi ei ole mikään erityinen junttila. Aivan yhtälailla joka maasta löytyy omat "junttinsa".

19
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 04.12.2012, 12:59:00 »
OT: tulevaisuutta silmällä pitäen tuo Puerto Maldonado kiinnostaisi. Että jos vaikka rivin, kaksi kirjoittaisit johonkin sopivaan ketjuun...

Toki,voisin jotain koittaa raapustaa. Hieman duunipainotteinen tämä reissu, mutta pidän silmät auki vinkkaamisen kannalta...

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 03.12.2012, 23:28:16 »
Limassa kera kylmän cusqueñan. Huomenna Puerto Maldonadoon.

Sivuja: [1] 2 3 4