Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Put

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 02.01.2009, 17:55:11 »
Etenkin toisen maailmansodan historia kiinnostaa, missä museoissa kannattaisi käydä, mitä paikkoja pitäisi nähdä?

Ketju kannattaa kahlata lävitse vaikka pitää sisällään jo turhauttavankin paljon tekstiä. :) Heitän tähän nyt kuitenkin jo varmasti monta kertaa mainitun Berliinin pohjoispuolella sijaitsevan Sachenhausen keskitysleirin.

Ah! Kesällä vihdoinkin taas Berliiniin!!

2
Intia / Vs: "Kun käyt Intiassa, kokeile EHDOTTOMASTI..?"
« : 02.01.2009, 17:40:04 »
Täällä on moni juttu jo mainittu, mutta itse sain eniten irti kun tutustuin paikallisiin jotka näyttivät omia juttujaan. Jos matkustaa Goan turistirannoilla, voi kulkea koko reissun laput silmillä. Heti kulman takaa löytyy paikallisten ja intialaisten turistien suosima ruokapaikka ja tien varressa olevasta "pikaruoka"kojusta saa aivan älyttömän hyviä pikkunaposteltavia. Ruokakulttuuri on aivan valtava ja on sääli että monet kuluttavat reissunsa syöden nuudeleita tai pizzaa. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää ihmisten määrää ravintolassa, aina mieluiten paikallisten. Itse kahden kuukauden matkalla söin kaikkea mitä tarjottiin ja vaikka välillä hirvittikin, niin en kärsinyt kertaakaan mahataudista. Maalaisjärjellä ja ripauksella tuuria pärjää. :)

Eli ehdottomasti pitää tutustua paikallisiin ja voi löytää itsensä vaikka mistä seikkailulta. Kristityn kotoa, hindujen häitä edeltävästä mell-juhlasta, leffateatterista katsomassa Bollywood-leffaa, slummista, vapaaehtoistyöstä orpolasten kanssa, ratsastamasta aavikolla kamelilla, viinakaupan takahuoneessa juomassa...  :)

3
Itsellä molemmat hommattu. Kaulakukkarosta en tykkää yhtään. Näkyy kaikesta lävitse ja naru nousee niskaan selvästi esille. Ahdistava. Rahavyönä on ihan aidon näköinen musta vyö. Ei päältä uskoisi omaavan melkein koko pituudeltaan säilytystilaa. Tosin pullistuu sitä mukaa mitä enemmän rahaa pitää käteisenä. Tarkoituksena kuitenkin hankkia paidan alle laitetettava litteä rahavyö. Minun mielestäni pieni satsaus on hintansa väärtti. Ei tarvi pilata reissuansa stressaamalla. Joku tuolla aikaisemmin kyseli mistä tuollaisia aidonnäköisiä vöitä saa. Omaani törmäsin vahingossa. Liikkeessä myytiin matkalaukkuja ja tietenkin paikalla oli paljon oheistavaraa matkustukseen. Itsehän sen tajusin vasta paikan päällä. :)

4
Junamatkustus / Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« : 02.01.2009, 00:19:11 »
Täälläkin (vihdoinkin!) pitäisi olla eka reili edessä ensi kesänä. :D Poikaystävän kanssa olisi tarkoitus lähteä heinä-elokuussa kolmeksi viikoksi. Olen aina kuvitellut että teen ensimmäisen reilini perinteisellä kaavalla. Laivalla Ruotsiin, Ruotsin lävitse Tanskaan, Köpiksestä Hampurin kautta Amsterdamiin, Benelux-maiden lävitse Pariisiin tai kohti Wieniä.

Nyt kaava on kuitenkin aivan toinen. Matkustettuani jo jonkin verran Saksassa haluan aloittaa reissumme muualta. Muuten tuo jo mainittu Raiskin Bremenin yhteys olisi osuva alkuperäisiin haaveisiini.  :) Nyt aloituksena Raiskilla Milanoon.

Olen aika aikatauluja, listoja ja suunnitelmia rakastava ihminen. Silti kuvittelen että reilatessamme teemana olisi rentous ja minne nenä näyttää.  8) Katsoo nyt miten suunnitelmat etenevät.

5
Ensimmäisen pitkän reissun jälkeen (2kk) olisin voinut tehdä murhia tuoreesta ruisleivästä. Zapatit ja vaalea pullamössöleipä tuli korvista ulos.

Toiseksi aina reissussa, lyhyellä tai pitkällä, kaipaan suomalaista suodatinkahvia juuri sillä oikealla määrällä maitoa. :D

6
Saksa / Vs: Wacken open air
« : 29.07.2008, 00:41:31 »
No niin! Päivä lähtöön.  ;D
Lennetään Raiskilla Bremeniin ja sieltä joten kuten paikanpäälle. Tällä hetkellä meillä on ainakin teoriassa yksi ylimääräinen päivä joten toivottavasti sen voisi käyttää Hampurin tutustumiseen. Katsoo nyt sitten krapulassa ja isossa porukassa liikkuvana että miten se käytänössä onnistuu.

7
Kesä!  ;D Tänään ensimmäistä kertaa uimaan.

Ja ai niin! Juhannusfestareilta mukana tuli huppari, koska se oli vaan ilmestynyt meidän leiriin ja kukaan ei sitä toistuvien kyselyjen jälkeen siltikään tunnustanut omakseen. Noh.. Tänään pistin sen sitten pyykkikoneeseen ja mitä löytyikään taskuista? 50€  :o ;)

8
Kuukausi niin Saksaan! ^^ Viikon reissu kavereiden kanssa.

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 31.01.2008, 18:23:44 »
Kaikki vaan mättää.  :evil:

11
Huimat kuusi.  :D

No tiedänkin että olen aika huono juomari. Oon aina se joka jossakin välissä baarireissua alkaa hidastelemaan ja huolehtii muista.

12
Festareilla. :)

13
Voih voih, kesä olisi tarkoitus mennä töitä paiskiessa mutta syksyllä sitten..  :roll:

Mutta suunnitteluasteella silloin syksyllä sitten kotimaassa Kilpisjärvi ja Euroopassa Berliini / typistetty reili Saksassa.

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kieli kiinni
« : 09.04.2007, 23:44:16 »
Lainaus käyttäjältä: "AnnaManna"
muistan sen pohdinnan, että miltähän tuo huurteinen kaide tuossa tuntuu, jos vaan vähän kielellä kokeilen...


Juuri tuo! Miltä tämä mummun ja vaarin pihassa oleva huurteinen rautapylväs tuntuu.. :D Olen ollut todella pieni ja olin kai mennyt etukäteen pihalle kun oltiin tekemässä lähtöä mummulasta. Ja sitten pikkulapsen lyhyen pohdintatuokion jälkeen "äkkiä" kokeillut nuolaista.
Muistan että isä taisi repäistä minut irti ja totesi vihaisena että nyt siihen sun kielees jää reikä. Ja minä muuten taisin ajatellat että toisaaltahan se on aika jännä juttu. Ei ainakaan ihan kaikilla ole päiväkodissa kielessä reikää.   :wink:


.. ai niin, enkä muuten koskaan kokeillut toiste.

15
On pääsiäisloma, perheen ja sukulaisten kanssa on tullut vietettyä hyvin aikaa ja ruoka on hyvää. :D

16
Pohjoismaat / Islanti
« : 02.04.2007, 11:35:11 »
Islanti, tuo pitkäaikainen haaveeni.
Mielenkiintoinen ketju ja matkakuumetta aiheuttava. Kaikki Islannissa oleskelevat tallaajat laittakaa lisää kokemuksia. :)

17
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 30.03.2007, 08:53:40 »
Omalla hyvin pienellä kokemusmäärällä annan ääneni Prahalle. Joki, monet puistot ja vanhan kaupungin rakennukset tekevät paikasta todella kauniin. Voisin mennä sinne uudestaan ja uudestaan. :)

18
Pöh, olin muistavinani että olen vastannut täällä tähän mutta ei sit.

Mutta siis 19.

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 23.03.2007, 13:29:25 »
Tympii oma saamattomuus.
Kertooko siitä jotain se että selaan tällä hetkellä pallontallaajia ja siirrän töitä aina "tuonnemmaksi"? Äh. Voisi ottaa itseään niskasta kiinni.

20
Mutta täällä ei ole vieläkään itse nimeä jonka lapsi sai. :) Sitä mielenkiinnolla odottaen.

Oma vinkkini olisi ollut tutkia suvussa olleita / kiertäneitä nimiä. Kaikilla tietysti ei ole siihen niin laajoja mahdollisuuksia esim. suvussa ei ole koskaan tehty sukututkimusta mutta kyllä lähisuvustakin voi löytyä kultahippuja!

Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Vallamo


Ihana! En ole tuohon törmännytkään vaikka olen keskimääräistä enemmän tutkinut nimiä. Väestörekisterikeskus ei tunne yhtäkään Vallamoa etunimenä. Itse miellän nimen pojan nimeksi mutta voi olla että joku toinen mieltää sen ehdottomasti tytön nimeksi. Todella hyvänmielen nimi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5