Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rantapantteri

Sivuja: [1]
1
Hyvin saatiin auto alle viime viikon Saksan keikalla.

Laitoin sisään varauksen rentalcars.com-sivustolla edullisesta economy-tason autosta ja otin siihen jonkin 10e/päivä lisävakuutuksen. Varauksen uskalsin tehdä ilman tietoa luottorajasta, koska peruutus oli mahdollista veloituksetta. Tämän jälkeen lähetin kyseiseen firmaan kyselyä, että mikähän mahtaa olla varaukseeni tarvittava panttimaksu autovuokran ajaksi. Vastaus oli 650 euroa tässä kyseisessä autoluokassa, joten tonnin luottorajalla selvisi mainiosti.

Autovuokra veloitettiin luottokortilta heti vielä Suomessa ollessani. Autoa vuokrattaessa luottokortille tehtiin lisäksi 650e katevaraus, joten se pitää ottaa huomioon jos meinaa luottokorttiaan reissussa höyläillä muihin ostoksiin. Palautin auton takaisin ehjänä, joten rahat ilmeistyivät takaisin luottokortille parin pankkipäivän kuluessa.

Tiivistelmä:
- Kun vuokraa edullisen hintaluokan auton rentalcars.com-sivustolta Saksan reissulle, voi keikasta selvitä tonnin luottorajalla
- Rentalcars.comilla on myös suomalainen asiakaspalvelu, jonka kanssa vastaavien asioidan hoitaminen onnistuu helposti
- Luottokortille ihan oikeasti tehtiin katevaraus, joten se tulee ottaa huomioon reissubudjettia suunniteltaessa

Auton välittäjänä Buchbinder, jossa homma toimi erittäin sujuvasti ja nopeasti. Lisäksi saatiin upgreidaus, joten Polo vaihtui Astra Estate farkkuun, mutta hinta ja katevaraus pysyivät samoissa lukemissa.

2
Laitoin nyt pariin vuokrafirmaan mailia ja tiedustelin, että minkälaisia mahdollisuuksia vuokraamiseen on tuolla tonnin luottorajalla. Hätätapauksessa saisin tuon kortin kyllä maksettua ennen reissua pois, mutta en kyllä laitettua sinne yhtään enempää rahaa "varastoon". Mikäli tuolla tonnilla ei ole mahdollisuuksia autovuokraan, niin sitten voisi vielä viimeisenä ratkaisuna tiedustella OP:lta väliaikaista korotusta luottokorttiin.

Kaikki vinkit ja kokemukset on kuitenkin edelleen tervetulleita. En jaksa mitenkään uskoa, että yli tonnin luottoraja on ainoa mahdollisuus saada jonkunlainen koppimopo perseen alle pariksi hassuksi päiväksi.

3
Eli onko mitään mahdollisuuksia saada autoa vuokralle ilman reilua luottorajaa?

Kun noita varausehtoja katselee, niin omavastuu näyttää olevan keskimäärin 500-2000e. Onko tuo se summa, joka veloitetaan luottokortilta autoa haettaessa vai tuleeko siihen vielä jotain lisäkuluja? Eli vaikka saisinkin tuon luottokortin nollattua ennen reissua, niin luottoraja saattaa olla liian pieni auton vuokraamiseen.

Australian ja Uuden-Seelannin reissuilla vuokrafirmoilla näkyi usein nettisivuilla kuinka paljon vuokraushetkellä tehtävä katevaraus on milläkin vakuutustasolla. Ja niitä tasoja oli yleensä 3-4 ja kalleimmalla päiväkohtaisella "lisävakuutuksella" sai omavastuun (tässä tapauksessa vuokraushetkellä tehtävä katevaraus luottokorttiin) nolliin, jolloin katevarausta ei tehdä lainkaan. Onko millään Saksassa toimivalla vuokrafirmalla vastaavaa systeemiä?

4
Koitin etsiä vastaavaa keskustelua, mutta en sellaista löytänyt.

Tilanne on seuraavanlainen:

Olen menossa Saksaan ensi viikolla ja tarvitsisin auton vuokralle pariksi päiväksi. Osuuspankin visa-luottokortti löytyy, mutta koska olen opiskelija, on luottoraja onneton (1000€) ja siitäkin tällä hetkellä kohtalainen osuus käytettynä hotellivarauksiin. Lähes poikkeuksetta nuo vuokrafirmat veloittavat autovuokran omavastuun kortilta, joten siellä olisi hyvä olla riittävästi katetta.

Onko mahdollista ottaa jotain päiväkohtaista lisävakuutusta autoon, jolloin omavastuuta ei tarvita (Australiassa ja Uudessa-Seelannissa tämä oli ainakin mahdollista)? Vai koitanko vaan höylätä visan yli luottorajasta autoa haettaessa?

Tällä hetkellä ei ole niin paljoa rahaakaan, että saisin luottokorttia nollattua ennen reissuun lähtöä.

5
Uuden-Seelannin maaperälle astutaan kaverin kanssa 19.4. ja alle olisi tarkoitus ottaa camper van pariksi viikoksi. Olen nyt selaillut netistä noita firmoja, mutta tarjontaa tuntuu olevan sen verran reilusti, että jos joku asiantunteva suosittelisi, niin valinta onnistuisi mahdollisesti vähän reippaammin.

Vuokrauspaikkana Christchurch ja palautus samaan mestaan. Auto alla koko Uuden-Seelannin visiitin ajan eli noin 15 päivää näillä näkymin. Campervanhiresalefinder antaa edullisimmat hinnat tuolle ajalle alle 340 NZD, joka on mun mielestä kyllä mielettömän edullinen hinta. Siis vaan 22,5 NZD per päivä. Voiko olla todellista, että tuolla hinnalla saa huristella ja siihen ei tarvitse mitään ekstramaksuja lisätä?

Entä kannattaako vuokrailla auto vessalla ja suihkulla vai pärjääkö ilmankin. Vessa ja suihku näyttäis nostavan hintaa sinne 500 NZD tuntumaan tuolla 15 päivän ajanjaksolla. Ei ollenkaan kohtuuton hinta sekään jos tuo rahamäärä tosiaan sisältää toimivan kulkupelin, rajattomat kilometrit ja pelittävän vessa-/suihkuyhdistelmän.

Pari nopeeta vielä loppuun:
-Nuo voi ilmeisesti varata etukäteen netistä ja maksaa sitten paikan päällä?
-Paljonko maksaa bensa tätä nykyä?
-Paljonko maksaa yöpymispaikka kahdelle henkilölle auton kera?

6
Australia ja Oseania / Vs: Turistiviisumi ausseihin
« : 14.03.2012, 22:33:44 »
Pakko nyt vielä varmistella, kun on jotenkin niin moderni systeemi tuo evisitor-viisumi. Eli täytin tuon evisitor-lomakkeen netissä ja sain muutamassa päivässä sähköpostin, että hakemus vastaanotettu ja viisumi myönnetty. Onko tuo viisumi nyt tuolla selvä ja se näkyy passissa kun lentokentälle menee? Tarvitseeko mailista jotakin kopiota lentokentillä vai riittääkö pelkkä passi jos on tehnyt tuon sähköisen evisitor-ilmoituksen?

7
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 14.03.2012, 22:26:47 »
Reissu varattu ja maksettu. Ensi kuun loppupuolella hyökätään Uuden-Seelannin eteläsaarelle pariksi viikoksi, jonka jälkeen sitten matkaillaan vielä Australian itärannikolla. Aika paljon on tullut jo suunniteltua ja otettua asioista selvää, mutta edelleen kiinnostaisi Uuden-Seelannin (ja tietysti myös Australiankin) osalta, että:

1. Kannattaako tuohon aikaan vuodesta varailla noita campervaneja etukäteen netin kautta? Vai voiko liikkeeseen vaan kävellä sisään ja autoja löytyy samaan hintaan kuin netissä ennakoltakin?

2. Entä millaisia nuo "great walkit" on köpötellä? Onko jollakin kokemusta esimerkiksi Milford Trackista, jonka maisemia on hehkuteltu yhdessä jos toisessa paikassa? Mielellään tuollaisen seikkailisi läpi jos se parissa-kolmessa päivässä onnistuu. Toinen vaihtoehto olisi ajella tuonne Milford Soundille ja pyöriä siellä omatoimisesti maisemia ihastellen. Onko tästä jollakin kokemusta?

3. Miten oman vuokravanin pysäköinti ja siinä majottuminen onnistuu? Pitääkö etsiä leirintäalue vai voiko vetää vaan jonnekin pöpelikköön ilmaseks? Paljonko maksaa leirintäaluepaikka autossa majottuen?
 
4. Millaisessa kunnossa tiet on? Maastot on sen verran vaihtelevia, että ei varmaankaan kannata olettaa, että keskinopeus olisi siirtymissä kovin päätä huimaava?

5. Mistä kannattaa koittaa säästää ja mihin suosittelet rahat sijotettavan?

8
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 08.02.2012, 19:58:32 »
Olen lentämässä kaverin kanssa Tukholmasta Pekingin kautta Sydneyyn. Pekingissä pitäisi hengailla kentällä about 9 tuntia välissä. Mietin tässä, että selviääkö tuollaisesta lentokenttähengailusta ilman viisumia. Tarkoituksena ei ole siis mennä Pekingiin pyörimään vaan saadaan aika kyllä kulutettua kentällä nukkumallakin.

Vastaus varmaan löytyisi tähän kysymykseen, mutta en saamattomana miehenä jaksa alkaa nyt kiireessä etsimään.

9
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 05.04.2010, 21:44:50 »
Aamulla matkatoimistoon varaamaan lauttamatka Cebuun.
Lautalla kannattanee ottaa halvin (noin 500PHP) kansipaikka.
Ilmastoiduissa hyteissa on ihan stanan kylma. No, kannella hikoilet yolla, kuin sika ja kiroat naapurin kymmenta kukkoa, jotka aloittavat aamulla aikaisin, mutta kansipaikka on se oikea...
Jaa, sais kait omaan hyttiinkin lisaa peittoa, jos tarvis...
Kauankos tollanen lauttamatka kestää ja onko minkä kokosia paatteja millä tuolla mennään?

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 05.04.2010, 16:53:51 »
Filippiineille olisi lähdettävä tuossa touko-heinäkuun vaihteessa ja alustavana matkasuunnitelmana olisi kulkea Manilasta Boracayn ja Cebun kautta Boholille vajaan 3 viikon aikana. Menolennot Hongkongista Manilaan ja takaisin Cebusta Kantoniin, josta lento takaisin Suomeen.

Tarkoituksena olisi matkata maita ja vesiä pitkin mahdollisimman paljon. Manilastahan pääsee melko kätevästi lukemieni juttujen mukaan maita pitkin ja veneitä käyttäen Boracaylle, mutta mitenkäs siitä eteenpäin? Onko kukaan kulkenut esimerkiksi Boracaylta Cebun saarelle ilman lentämistä?

Kaikki vinkit reitille osuvista nähtävyyksistä (erityisesti näyttävä luonto kiinnostaa) ym. otetaan vastaan. Ja muitakin kokemuksia maita pitkin matkaamisesta Filppareilla saa kertoa. Ja jos jollakin on ajankohtaista tietoa lauttojen ja bussien hinnoista, niin tokihan sellaiset tulee tarpeeseen.

11
Aasia / Vs: Gallup: Matkabudjetti Kaakkois-Aasiassa
« : 06.03.2010, 18:48:58 »
Reissua pukkaa Vietnamiin ja Filippiineille alkukesästä. Kiinnostaisi saada vähän vinkkiä halpojen perushotellien/bungalowien hinnoista (Boracay, Cebun seutu, HCMC ja Vietnamin eteläisempien osien rantakohteet). Lisäksi kiinnostaisi keskimääräinen kadulla syömisen hinta tai halvahko ravintolakeikka syömistarkotuksessa. Tietysti myös oluttuopin hinta kyseisissä maissa kiinnostaa.

Tarkoituksena olis varmaankin sellanen 3-6 viikkoa reissailla toukokuun lopusta kesä- tai heinäkuulle. Sisäisten lentojen hinnat on jo hallussa, mutta vielä kun saisi majoituksen, syömisen ja juomisen hinnoista jotain hintahaitaria, niin voisi laskeskella alustavaa matkabudjettia.

12
Aasia / Vs: Aasian sisäiset lennot, mistä?
« : 06.03.2010, 12:08:38 »
Olis tarkotus lentää heti alkukesästä Helsingistä Hong Kongiin ja jatkaa siitä mitä pikimmiten Vietnamiin ja Filippiineille. Tähän mennessä oon onnistunut löytämään asiallisia lentoja vain Cebu Airwaysilta, mutta onko tuolla seudulla muita yhtiöitä, jotka lentäisi Hong Kongista esim. Saigoniin tai eri puolille Filippiinejä?

13
Milläs hintaa porukka on saanut lentoja Bangkokiin ja takaisin tulevana talvena? Olen koittanut muutamana päivänä metsästää eri lentofirmoilta ja vertailu-sivuilta, mutten meinaa millään saada hyppysiini oikeasti halpoja lentoja. Lähtö saisi olla mahdollisimman pian jouluaaton jälkeen ja paluu joskus tammikuun loppupuolella. Myös halvat lennot johonkin muuhun Kaakkois-Aasian kaupunkiin sopii, kunhan jatkoyhteydet on hyvät ja edulliset. Onko jollekin sattunut hyviä tarjouksia?

14
Eurooppa / Mitkä maat pienemmän budjetin reissulle?
« : 23.05.2009, 00:54:58 »
Kaverin kanssa tuossa jutusteltiin ja saatiin idea, että voisi lähteä loppukesästä tai alkusyksystä vähän ulkomaille. Mietittiin, ettei viitsisi ihan mielettömiä rahoja alkaa säästämään, niin Itä-Eurooppa voisi olla mitä sopivin matkakohde. Matka-aikaa voisi varata vaikka pari viikkoa noin suurinpiirtein ja matkabudjetti mahdollisimman pieni, mutta ei mitenkään kituuttelemaan haluaisi alkaa. Mieluummin niin, että välttelee kalliimmat paikat ja elää vähän leveämmin halvemmilla alueilla.

Nyt sitten tarvittaisiinkin vinkkejä, että miten noiden maiden hintatasot eroaa toisistaan ja millaisella hinnalla aikuinen mies tuolla elelee esimerkiksi vuorokauden kaikkineen päivineen? Periaatteessa mikään noista Keski- ja Itä-Euroopan maista ei ole suosikki tai "must see"-paikka, toisaalta mikään ei myöskään kuulosta yhtään hullummalta. Eli kaikki käy, jolloin tarkoitus olisi valita muutama halvin maa, joissa reissailla. Välimatkoillakaan ei ole sen kummemmin väliä jos pääsee kulkemaan yöaikana paikasta toiseen.

Kertokaahan siis noita hintaeroja ja suosituksia parille reilu parikymppiselle nuorelle miehelle. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ei ole, mutta kaunis luonto miellyttää itseäni. Että jos jonkinlaista vähän eksoottisempaa luontoa tai luontonähtävyyttä pääsisi ihastelemaan, niin se sopisi kyllä. Lisäksi tietysti nuorille miehille aina olut maistuu ja iltaelämä kelpaa. Pahaksi ei siis laiteta jos jossain joutuu vähän yöjuoksuille lähtemään.

Kaiken kaikkiaan todella avoimia olisin ehdotuksille. Kunhan elekielellä ja pienellä rahalla pärjää, niin muut kyllä sitten saadaan jotenkin hoidettua. Ja olisihan se toki suotavaa, ettei ihan kaikkein vaarallisimpia paikkoja ehdoteta. Ikävä lopettaa loma kesken kun on rahat viety ja käkätin vinossa.  ;D

Laittakaahan vinkkejä tulemaan!

15
Saksa / Vs: Frankfurtista Kölniin ja majoittuminen?
« : 24.03.2009, 15:35:05 »
Tietääkö joku suorilta sanoa, että miten halvalla pääsee Bremenistä ja Hahnin kentältä Kölniin? Bremeniin saisi menopaluu-lennot hintaan 30€ ja Hanhniin 80€. Eli oikeestaan se, että kumpaan paikkaan sitä lennot ottaa määräytyy varmaan ton Kölnin jatkoyhteyden hinnan mukaan. Mitä vaihtoehtoja suosittelisitte?

Toki täytyy tässä vielä koittaa vähän väijyä mahdollisia tarjouksia...

Hahnista maksaa 15 euroa.
Mistähän noiden aikatauluja näkisi? Ja onko mahdollista/kannattaako varata matka etukäteen, ettei käy lentokentällä sitten huonosti? Kauanko matka Hahn-Köln kestää?

16
Saksa / Vs: Frankfurtista Kölniin ja majoittuminen?
« : 23.03.2009, 20:36:16 »
Tietääkö joku suorilta sanoa, että miten halvalla pääsee Bremenistä ja Hahnin kentältä Kölniin? Bremeniin saisi menopaluu-lennot hintaan 30€ ja Hanhniin 80€. Eli oikeestaan se, että kumpaan paikkaan sitä lennot ottaa määräytyy varmaan ton Kölnin jatkoyhteyden hinnan mukaan. Mitä vaihtoehtoja suosittelisitte?

Toki täytyy tässä vielä koittaa vähän väijyä mahdollisia tarjouksia...

17
Saksa / Vs: Frankfurtista Kölniin ja majoittuminen?
« : 13.03.2009, 18:57:42 »
Surffaillessani huomasin, että Bremeniin saisi lennot 10€ menopaluu. Onko tällöin halvempaa mennä Bremeniin kuin Frankfurtiin jos ottaa huomioon lennot ja matkustamisen Kölniin? Kölniin lennot maksoi ilmeisesti kokolailla 60€ menopaluu...

Ja sellainen lisäys tuli mieleen, että hotellihuonetta tarjotessa voi ehdottaa myös huoneistoja joihin mahtuu 4 henkilöä, sillä matkaan lähtee 3 henkilöä itseni lisäksi.

18
Saksa / Frankfurtista Kölniin ja majoittuminen?
« : 13.03.2009, 18:35:51 »
Hei!

Olen lähdössä käymään Kölnissä kesäkuun puolivälissä. Lennot kannattanee varata ryanairilta Frankfurtiin? Sieltä pitäisi sitten matkata Kölniin. Miten tämä onnistuu helpoiten ja edullisimmin? Junalla, bussilla, auton vuokraaminen?

Frankfurtissa majoitun todennäköisesti yhden yön ja ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan Frankfurtin kohtuuhintaisista hotelleista. Olisi hyvä jos hotellin sijainti olisi melko lähellä pelipaikkoja jos vähän kiertelisi kaupunkia.

Frankfurtista suunta kohti Kölniä, jossa vietetään todennäköisesti 2 yötä eli sinnekin tarvitsisi kohtuuhintaista hotellia. Tässäkin sijainti saisi olla keskeinen, sillä iltaelämään tulee todennäköisesti lähdettyä. Hotellien hinnan olisi hyvä olla mieluummin edullisimmasta päästä, mutta jonkin verran olen valmis rahaakin laittamaan jos jollakin on hyviä suosituksia.

Frankfurtista ja Kölnistä saa vinkata myös menomestoja illaksi!  ;)

Sivuja: [1]