Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pompidou

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Ranska / Vs: Pariisi
« : 06.07.2011, 13:05:00 »
Lento tulee Orlylle, josta siis pitäisi päästä keskustaan. Ei viittittäis ihan taksista maksaa (koska takaisin kentälle mennään taksilla, kun lento lähtee niin aikaisin aamulla ettei jaksettas oikeen sillon yhtään seikkailla), joten julkisilla siis, kuitenkin mahdollisimman helposti. Katselin että Orlybussilla pääsisi Denfert-Rocheraulle, josta yhdellä vaihdolla metrolla tuonne hotelliin. Vai olisko joku helpompi tapa?
Niin ja kauankohan tuolta "perämetiköstä" mahtaa kestää metromatka keskustaan?

Sitten toinen juttu, eli mikä vois olla lähistöllä sopiva kohde pienelle päiväretkelle? Ei mitään kovin kallista, ehkä jotain historiallista tai luontoa tai kulttuuria. 

Julkisten lippu Orlylta Pariisiin on jotakuinkin 9-10 euroa per henkilo, riippuen meneeko bussilla+metrolla vai lentokenttajunalla+junalla+metrolla. Taksi Issyyn on jotain 30-35 euroa. En lahtisi julkisilla kantamaan matkatavaroita noin pienen hintaeron takia, taksilla aikaakin saastyy ainakin tunti.

Issysta keskustaan ei mene mahdottomasti aikaa, mutta keskustan kasite on aika laaja. Suuntaa-antavana ohjesaantona voi laskea 3 metropysakkia/5 min. Vaihtoon kuluu 5-10 minuuttia lisaa.

Versailles voisi olla ihan hyva kohde tuolta 15. kaupunginosasta kasin, varsinkin jos jaksatte kavella RER C junalle Issyn pysakille (noin 1km teidan hotellilta).

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: menossa Harlemiin
« : 22.09.2009, 12:30:21 »
Itse asiassa Spanish Harlem sijaitsee keskuspuiston itapuolella, alkaen jo East 96th streetilta (on siis osa Manhattania). Mita etelampana, sen parempi. Alue on kuitenkin niin iso, etta ilman tarkempaa tietoa koulun sijainnista, on aika vaikea sanoa mitaan. Aluella on toki asuntoja, mutta voithan asua muuallakin, junat kulkevat hyvin Manhattanin pohjois-etelasuunnassa.

Harlem on tosiaan aika kaukana siita, mika se oli joitakin vuosikymmenia sitten. Jopa Bill Clintonilla on toimistonsa Harlemissa, tosin lansipuolella. Harlemissa on myos joitakin tunnettuja opinahjoja, esim Columbia University (myos lansipuolella).

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 15.09.2009, 18:13:57 »
New Yorkissa takseissa JFK:n ja Manhattanin valilla on kaytossa kiintea ajoajasta riippumaton hinta, olikohan viimeksi $45. Tahan lisaksi tietullit (~$5) ja tippi (20%), eli yhteensa $60.

4
Rajanylitykseen kannattaa varata muutama yhdysvaltojen dollari takataskuun (~10/passi), koska viranomaiset perivät jonkinlaisen paperisotamaksun, joka lentäen maahan tultaessa kuuluu lentolipun hintaan. Eivät kuulemma ole kovin iloisia, jos pätäkkää ei löydy tai yrittää tarjota Kanadan dollareita maksuksi...

-M

Ei meilta ainakaan mitaan maksua pyydetty rajaa ylittaessa. En ole koskaan kuullutkaan vastaavasta. Meilla tosin maahantulo tapahtui aiemmin saadun vihrean maihintulokortin voimassaolon puitteissa (jonka saa siis kun lentaen maahan saapuu), eli Kanadassa ei kayty kaantymassa hakemassa uutta 90 paivan lipuketta vaan samalla lipukkeella poistuttiin ensin maasta ja sit saavuttiin reilun viikon paasta uudestaan.

Lainaus käyttäjältä: Raffi13
Crystal Mountainille olisi tarkoitus mennä laskemaan parina päivänä

Menkaa mieluummin Mount Bakerille. Crystal Mountain jaa kauaksi jalkeen vertailussa. Ja varautukaa siihen, etta auto on nelivetoinen tai lumiketjut kuuluvat vuokra-auton varusteisiin.

5
Vancouver-Seattle -valista on kokemusta, aikaa kulunut tosin jo yli 2 vuotta. Jonotus rajanylityspaikkaan kesti kauan (oli viikonloppu), varmaan olympialaisten aikaan ruuhkat on myos suuret. Viranomainen kerasi vain kaikkien autossa olleiden passit ne leimatakseen kopissaan ja kysyi muutaman kysymyksen, siina kaikki. ESTAA ei tuolloin ollut kaytossa, joten en tieda onko sen osalta tullut vaatimuksia. Jos olet USAan lentanyt ja ESTAn siis tayttanyt jo lentoa varten, niin sehan on voimassa muistaakseni 6kk tuosta eteenpain.

6
No eihan tuo kovin normaalilta kuulosta - lahinna silta, etta yhtiolla on ollut tietokonehinnoittelussa ongelmia, ja olette saaneet aluksi liput kahdelle yhden hinnalla. Mutta sehan ei toki ole teidan ongelmanne, eli ei missaan nimessa kannata maksaa ylimaaraista. Mutta kylla tuohon heidan ainokaiseen palvelunumeroonsa pitaisi pystya soittamaan, soititko aukioloaikojen puitteissa?

Muoks. Numero-ongelma selvisikin jo. Kerropa sit mita sielta paasta vastataan.

7
Ranska / Vs: Pariisi
« : 18.08.2009, 18:48:19 »
Minkä hintaista on tuo kosmetiikka tuolla Pariisissa? Lähinnä mietin tätä Dior, Lancome, Kanebo jne valikoimaa. Onko halvempaa kuin lentokentällä? Onko huhtikuussa sunnuntaisin kaupat auki? Ollaan menossa sinne 7.-13.4 siis.

Meitä on lähdössä vähän isompi porukka, sanotaan nyt arviolta 6-10 sinne. Onkohan tuon porukan kanssa helpompi ottaa taksi CDG:ltä tuonne hotellille? Lentoja ei olla vielä varattu, joten aikataulua en osaa sanoa.

Kosmetiikka on halvempaa lentokentilla, erityisesti olen huomannut Helsinki-Vantaan olevan halvimmasta paasta. Sunnuntai-aukioloista on kova taistelu kaynnissa, ja ilmeisesti passa parina viime sunnuntaina kaupat ovat saaneet olla auki, mutta tyontekijajarjestot vastustavat muutosta. Huhtikuun osalta on liian aikaista sanoa, miten tilanne kehittyy. Taksin katevyys riippuu ihan lentojenne aikatauluista ja budjetistanne. Taksi ottaa perustaksalla kyytiin 3 asiakasta, neljannesta menee lisamaksu ja ekan matkalaukun jalkeen menee muista matkalaukuistakin lisamaksu. Taksi Rue Cadetille maksanee noin 45-55 euroa ja RER-junan lippu (jossa vaihto-oikeus metroon) lentokentalta Pariisiin on tata nykya 8.50 euroa.

8
Ranska / Vs: Pariisi
« : 22.07.2009, 16:09:15 »
Ilotulitusta ei Pariisissa uutena vuonna ole ollenkaan, joten Champs Elyseelle ahtautuminen on sen toiveissa ihan turhaa.

Kiitoksia vastauksista! No osaatkohan sanoa, onko siella mita tapahtumaa yleisesti aattona sitten. Mita siis kuuluu ranskalaiseen uudenvuodenviettoon? Poytavaraukset pitaa olla lahes joka ravintolaan, ja se puoli onkin aika pitkalti hoidossa, kuvittelin vaan etta paastaan kattomaan ilotulitusta illallisen jalkeen  ;D

Tämä kiinnostaisi minuakin, samansuuntaiset suunnitelmat. Kokoontuuko paikalliset alkuasukkaat jonnekin torille tjsp skumppaa juopottelemaan, vai onko kaikki jossain klubeissa? Onko ilotulitusta mahdollista nähdä missään muualla?

Kokoontuminen tapahtuu lahinna Champs Elyseella satojen tuhansien ihmisten toimesta, mutta siella ei tosiaan tuosta linkitetysta artikkelista huolimatta ole ilotulitusta. Viime uutena vuonna ei ollut mitaan valoshowta/ilotulistusta edes tuosta Concorden aukion maailmanpyorasta, vaikka monet Champs Elyseelle kokoontuneet ihmiset sita odottivatkin. Pariisissa ei myoskaan ole julkisessa myynnissa ilotulitteita, vaikka tuo artikkeli niin antaa olettaakin. Vuoden suurin ilotulitus on kansallispaivana 14.7. Uutena vuotena nuorempi vaki kokoontuu kotibileisiin tai menee ulos. Muutenkaan Pariisissa/Ranskassa ei ole yhta suuria juhlapaivia kuin Suomen vappu, juhannus, joulu ja uusi vuosi, joten ei kannata odottaa hurjia juhlia. Kannattaa seurata tiedottelua lahempana ajankohtaa, josko jotain tapahtumia tulevana vuodenvaihteena jarjestetaan, www.paris.fr lienee hyva sivusto.

9
Ranska / Vs: Pariisi
« : 20.07.2009, 16:57:31 »
Juu, pyöriä ja asemia oli tosiaan ihan kaikkialla. Suosittelen tarkistamaan pyörän kunnon ennen liikkeelle lähtöä: kohdalle sattui kolme enemmän tai vähemmän rämää pyörää. Nurinpäin käännetty satula on merkki rämyydestä. Kerran meinasi lipsahtaa yli 30 minuutin rajan (eikä sekään nyt niin vakavaa olisi ollut) kun suunnittelemamme palautusasema oli yksinkertaisesti täynnä ja piti löytää toinen. Toisinaan löytyi mukavasti pyöräteitä, toisinaan ei. Onneksi Pariisin liikenne ei ole yhtään kaoottista... ;D

Jos asema, jolle pyoran haluaisi palauttaa, on taynna, saa lipputolpasta 15 minuuttia lisa-aikaa, jonka turvin voi etsia lahistolta uuden aseman.

10
Ranska / Vs: Pariisi
« : 20.07.2009, 16:50:28 »
Kyselisin tassa nyt semmoisia, kun olis tarkotus viettaa uusivuosi Pariisissa, ja en tieda miten siella on esim metro ja kaupat yms auki? Siis 31.12 ja 1.1. Kasittaakseni metro kulkisi lahes normaalisti ja museot olisivat kiinni 1.1, mutta entas sitten tavaratalot ja muut kaupat? Nahtavyydet, EuroDisney? Ilmeisesti myos on ilotulitus jossain Champs Elyseen lahistolla, nain ainakin olen lukenut, onko puolenyon aikoihin? Kiitoksia paljon, jos jollain on antaa vastauksia naihin kysymyksiin...  :)

Metro kulkee vuoden jokaisena paivana, pyhapaivina ehka vahan harvemmin kuin muina paivina. Su-to se kulkee yolla noin klo yhteen saakka (riippuu vahan missa vaiheessa linjaa on tulossa kyytiin), ja pe-la oina kulkee tunnin myohempaan. Uuden vuoden yona metrolla on varmasti pidennetty aikataulu, jotta juhlijat paasevat paremmin koteihinsa (tietyt linjat saattavat olla auki lapi yon, kannattaa seurata tiedottelua lahempana ajankohtaa). Kaupat ovat auki ihan normaalisti 31.12 ellei kyseessa ole sunnuntai jolloin ne olisivat joka tapauksessa kiinni. 1.1 ovat luultavimmin kiinni. Ja Ilotulitusta ei Pariisissa uutena vuonna ole ollenkaan, joten Champs Elyseelle ahtautuminen on sen toiveissa ihan turhaa.

11
Ranska / Vs: Pariisi
« : 22.06.2009, 19:06:27 »
Suur-Pariisissahan on myos toinen huvipuisto, eli Parc Asterix, joka saattaisi lasten iasta riippuen olla hyva vaihtoehto/lisa Disneylle.

Mikali matkaatte 20/7 ja 20/8 valisena aikana, loytyy talloin Pariisista Paris Plage - eli Seinen rantaan rakennettu monen kilometrin pituinen biitsi, jossa hiekkarantaa, palmuja, uima-altaita, ja paljon erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja lapsille (kuten myos aikuisille).

Lisaa vinkkeja matkaan saat googlettamalla esim hakusanoilla Pariisi lasten kanssa.

12
Varmasti kaikkein yleisin (ja helpoin?) tie on hakeutua opiskelemaan Suomessa, suorittaa opinnoista osa vaihto-ohjelman kautta USA:ssa (tai vaihtoehtoisesti suorittaa jatko-opiskelut USA:ssa), tutustua oman alan opiskelijoihin ja professoreihin USA:ssa, tehda hieman oman alan toita opiskelujen ohella (yleensa ulkolaisille sallittua tyoskennella vain yliopistolla) ja hakea sitten nailla kontakteilla ja meriiteilla valmistumisen jalkeen toihin USA:an. Alasta riippuen joko piece of cake tai hieman vaivannakoa vaativaa.

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 15.06.2009, 13:38:15 »
Onko kukaan vuokrannut San Diegon lentokentältä autoa? Ajattelin vaan, että onko vuokraustoimipisteet missäpäin siellä eli mistä hakea auto?

Katsoppa lentokentan omilta nettisivuilta autonvuokrauspisteiden sijainnit. Jenkeissa on aika tavallista, etta ns. kalliimmat vuokraamot (Hertz, Avis jne) sijaitsevat ihan terminaalissa sisalla, mutta halvemmat vuokraamot (Budget jne) sijaitsevat jopa lentokentta-alueen ulkopuolella, ja niihin on kentalta ilmainen minibussikuljetus.

15
Junamatkustus / Vs: Amsterdam-Pariisi
« : 09.06.2009, 19:57:09 »
No Ranskan rautatiefirman sivuilta ainakin onnistuu: www.voyages-sncf.fr.
Halpuus on ihan siita kiinni, milloin matkustat. Hinnat on siis suhteutettu kysyntaan ja siihen, miten hyvissa ajoin lippusi ostat.

16
Lentomatkustus / Vs: Tampereen kenttä...
« : 05.06.2009, 18:05:04 »
Puuteri ei ole sallittu käsimatkatavara.

Saiskos tahan jonkun selityksen/virallisen linkin? Niin vaan olen pari vuosikymmenta lentanyt lahes aina puuteri kasimatkatavaroissani, eika meikkipussia tutkittaessa sita ole koskaan poisotettu. Enka todellakaan ole tormannyt missaan kirjoitettuun kieltoon, vaikka aika tarkasti noita ohjeistuksia seuraankin.

17
Ranska / Vs: Pariisi
« : 05.06.2009, 16:49:25 »
Mitas tuollainen kolmen paivan turistikortti julkisiin kulkupeleihin mahtaa kustantaa Pariisissa?

Zonet 1-3 kustantaa 19,60€ ja 1-6 sitten 39,70€
http://www.ratp.info/informer/anglais/paris_visite.php

Tuo ParisVisite korttihan ei ole vain julkisiin kulkuneuvoihin, vaan silla saa myos alennusta useista turistinahtavyyksista. Sen takia hinta on korkeahko. On olemassa myos Carte Orange, joka on paasaantoisesti tarkoitettu paikallisille, eli hinta on halvempi. Carte Orangen saa joko viikoksi (ma-su) tai kalenterikuukaudeksi. Se ladataan erilliselle kortille, joita on Passe Navigo (jos on paikallisosoite) tai Passe Navigo Decouverte (hinta 5 euroa, turistitkin saa). Esim viikon Carte Orange Pariisin sisalle (zonet 1-2) maksaa 16.80 euroa.

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: new yorkista washingtoniin
« : 29.05.2009, 14:03:41 »
Minkä hintainen ja kuinka kauan kestää matka new yorkista washingtoniin näillä ns. china busseilla?pysähtyykö bussi jossain matkalla ja löytyykö bussista wc?

Entäs junamatka new yorkista washingtoniin, paljonko maksaa ja kuinka kauan kestää?

Kiitos!

Muutamaan kertaan kyseista valia Chinatown-busseilla kulkeneena, muistelisin, etta meno-paluu oli noin 45-50 dollaria riippuen yhtiosta ja kesto noin 4-5 tuntia. Yhdella kerralla yhtiona oli Vamoose, jolla sai muistaakseni netissa varausvahvistuksen haluammalleen aikataululle. Joillakin yhtioilla ei etukateisvarausta voinut tehda, joten kaikki halukkaat saapuvat lahtoasemalle ja siita voi syntya aika kaaos, jos tilaa ei olekaan tarpeeksi (saattavat toki hankkia useamman bussin talloin, mutta viivetta siita syntyy). Kerran osuimme viikonloppuruuhkaan, joka venytti matka-aikaa parilla tunnilla. Busseissa on vessa, ja se pysahtyy noin puolessa valissa parin kymmenen minuutin tauolle. Kannattaa saapua lahtoasemalla ajoissa, jotta matkakumppanin kanssa matkatessaan saa vierekkaiset paikat.

Saman reitin olen kulkenut myos junalla, josta jai huono maku, koska se oli reilusti myohassa ja lippu maksoi paljon bussia enemman.

Olen myos lentanyt useasti itarannikon kaupunkien valilla (jatkolentona mannertenvalisten lentojen paatteksi), ja olen huomannut, etta aikataulut pitavat aika heikosti. USA:n sisaiset lennot ovat paljon useammin myohassa kun kansainvaliset lennot.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Tupakointi Yhdysvalloissa?
« : 27.05.2009, 16:02:14 »
Kylla se on ihan laki kolmessa osavaltiossa (Kalifornia, Arkansas ja Louisiana), tosin laki koskee polttamista autossa, kun siina matkustaa alaikaisia lapsia. Eri osavaltioissa on kaytossa eri ikarajat autossaoleville lapsille. Kaliforniassa laki tuli voimaan v. 2008 alussa, muissa kahdessa osavaltiossa jo vuonna 2006.

20
Mikä on tämän hetkinen tilanne pinsettien, Gilletten Venus (tms) tyyppisten höylien ja kynsisaksien kanssa? Pitääkö laittaa nesteiden kanssa näkyville? Muuten tavarat taitavat mahtua käsimatkatavaroihin ja ei nyt noiden kolmen takia viitsisi alkaa tuskailemaan, mutta minkäs teet kun tummia karvoja kasvaa vaikka muille jaettavaksi  ;D

Ei se niiden esille laittaminen auta yhtaan - jos ne on kielletty, niin pois ne otetaan jos loydetaan. Ilmeisesti ainakin Helsinki-Vantaalla pinsetit olis kiellettyjen listalla, mutta itse olen niiden kanssa lapaissyt tarkastuksen aina. Metallinen kynsiviila on kerran otettu pois meikkipussista, kun laite halyytti. Kannattaa katsoa lista kielletyista esineista sen lentokentan sivuilta, mita matkallaan kayttaa.

Edit. Vilkaisin Finavian sivuja ja siella sanotaan, etta pienet kynsisakset saa vieda matkustamoon. Sen sijaan Finnairin sivuilla listataan pinsetitkin kielletyiksi. Finaviahan on vastuussa Helsinki-Vantaan turvatarkastuksesta, joten heidan listaukseen luottaisin enemman (ja siihen vetoaisin jos olisi tarvis). Ulkomailla on sit varmaan omat listansa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6