Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vandit

Sivuja: [1] 2 3 ... 41
1
Vittuilun tarkoitus on osoittaa trollille, että hänet on tunnistettu, jolloin kynnys harrastaa vastaavaa toimintaa tulevaisuudessa toivottavasti nousee. Tässä nimenomaisessa tapauksessa nähtävästi tosin epäonnistuin, koska trollin trollius ei näytä olevan kaikille yhtä ilmeistä kuin minulle.

Oletko koskaan pohtinut sellaista teoriaa, että luot itse niitä trolleja oman pääsi sisällä?

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 25.09.2019, 16:31:21 »

No nyt! Nyt on hei autogrilliarvostelu Oulun Kaakkurista! Onko Oulu uusi nouseva hittikohde?

On muuten hieno sivuttaiskuva hampparista. Mutta ei kuitenkaan lue "kaupallinen yhteistyö"...vaikka siltä haiskahtaakin. Välillä nämä on epäselviä, mutta Siikajoen blogista kyllä irtoaa yllättävän paljon uutta jännättävää.

3
Hei hienoa uhriutumista hermannit  ;D

Oletettu Starbucks bongattu ainakin Metro-lehdestä (Haiti).

4
Matkavinkkien kysely muilta on niin mainstreamiä.
Todellinen ug-omatoimimatkailija ei tähän sorru, vaan etsii itse tietonsa ja reittinsä.

Ai googlettaa jotain Thorn treetä tai tripadvisoria tai mitä näitä nyt on :D Kyl tosi uugee vaan ostaa menolipun kehitysmaahan ja lähtee summassa johonkin suuntaan mihin tuuli kuljettaa  8) Kännykkä jätettynä kotiin niin on riittävän old school.

5
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 14.08.2019, 18:17:47 »

Ja taas oli Pallisten etusivulla uusi pläjäys kaupallista yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan suunnasta. Ketä kiinnostaa jonkun random inkkarikuppilan aika perussetin oloinen lounasbuffa, joka kehutaan maasta taivaaseen?


"Kaupallinen yhteistyö"  :o ::)
"Elämys olivat myös leivät! Oli sekä voilla siveltyä herkullista nan-leipää että rapeita ohuita leipäsiä, joihin laitettiin päälle mangokastiketta. Ai että!"

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 12.08.2019, 09:46:04 »
Kädenheilutusta täältäkin suunnalta että tavallaan vielä mestoilla vaikka tässä onkin monta vuotta ollut hiljaiseloa omaltakin osalta tällä palstalla mutta johtuu toisaalta myös siitä että oma kaukomatkailu on jäänyt tauolle kun elämässä on ollut muita asioita ja on kehittänyt itseään muilla tavoin.

Onhan täällä edelleen hauskaa porukkaa kääntymässä, esim. ylläolevien viestien "deitti-ilmoitukset" ja Pellon & Siikajoen reportaasit nauratti ääneen :D Ehkä myös ihan määrällisesti kun tälläkin ketjulla vajaassa kahdessa viikossa 1500+ lukukertaa, tosin onko siinäkin sitten jotain v.i.agra -botteja mukana niin enpä tiedä.

Kun kaukomatkailu on jotenkin muuttunut "kaikkien tekemäksi asiaksi" viime vuosina (en suomalaisten kohdalla ihan edes tajua miksi, ei se sen kalliimpaa tai vaikeampaa ollut 10 vuotta sittenkään) niin siinä tällainen palsta toki myös hieman ottaa iskuja. Vähän samaa asetelmaa kuin esim. konemusiikin puolella että "vanhat" konkarit on täysissä voimissaan mutta hieman piilossa ja pirstaloituneena underground ja tällaiset "julkisivut" saa sitten hoitaa nuoremmat haluamallaan tavalla. Eihän fese yms. somet mihinkään järjellisiin viestiketjuihin sovi, ja samaa asiaa ihmetellään monessa muussakin alakulttuurissa että mites tässä näin kävi että hyvä korvaantui paskalla ilman että paskasta pääsee eroon.

Vähän sitten toisaalta on sitäkin itsellä ainakin kun aloitteli kaukomatkailua niin tällaisen palstan tarve oli kova, mutta kun on nähnyt ja kokenut paljon niin sellaisen yleisen pällistelyn tilalle on tullut se pointti että haluaa mennä syvemmälle ja moniulotteisemmin ja sitten se ei välttämättä olekaan kovin maasta kiinni. Niin reissauskin on enempi sitä että menee oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja antaa asioiden tapahtua, sen sijaan että olisi suunnitellut itselleen jotain omatoimista turismia (aka trävelläystä).

7
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 13.05.2019, 11:40:31 »

Olen itsekin järkeillyt matemaattisten todennäköisyyksien avulla, mutta joku siinä vaan on, että  usein reissua pitää alkaa miettiä tällaisia asioita. Ja matkakokemusta kuitenkin on jo ihan kivasti mm. Palestiinasta ja Afrikasta, joten luulisi, että jossain vaiheessa sitä lakkaisi märehtimästä. Mutta leopardi ei ilmeisesti pääse pilkuistaan...

Sehän lento-onnettomuuksissa on, että kone tippuu tonttiin ja hengissä selviämisen saumat on 0.0%. Toki joskus harvoin jotain poikkeuksia (kuten tuo edellinen Aeroflot), mutta yleisesti ottaen asiaan ei voi itse mitenkään vaikuttaa ja se pelko kontrollin menettämisestä voi sitten pelottaa etukäteen. Kun jossain Afrikassa kuitenkin yleisesti ottaen voi itsekin vaikuttaa siihen että tuleeko tapetuksi ryöstön yhteydessä vai ei.

8
Mukava lueskella näitä! Tosiaan varmaan päädyitte vähän ankeaan päähän kaupunkia aluksi, koska omat muistikuvat Santiagosta on nimenomaan sellainen jossa olisi mukava asua ja oleilu olikin enemmän sellaista mukavaa arkea kuin jotain (semi-)uusia kokemuksia kuten Buenos Airesissa.

Bileiden/klubien suhteen olen itse harrastanut todella monta kertaa sitä että nukkuu suht normaalit yöunet ja sitten esim. aamukuudeksi bileisiin. Tämä nyt siis konemusiikin ja hippeilyn puolelta mutta samaa voi ehkä soveltaa muihinkin genreihin riippuen siitä mihin asti on kova meno ja mestat auki  ;) Mutta noin yleisesti ottaen bileet on parhaimmillaan varhain aamulla ja omaa kelloa voi kikkailla sen mukaan.  Joku aamuneljäksi meno 6 tunnin yöunien jälkeen on myös aika kova jos on osannut hommata majapaikkansa siten että kävelymatkan päässä on jotain hyvää :D

9
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 16.01.2019, 15:00:24 »
Tavallaan itseaiheutetun elämäntilanteen takia olen ollut vastentahtoisessa kaukomatka-"lakossa" kohta 6 vuotta ja reissunnut lähinnä vain teltan kanssa eurooppalaisia hippifestareita, joten voin teeskennellä hoitaneeni oman eettisen osuuteni ja kuluttaa hiilijalanjälkeä jatkossa vallan perkeleesti  ;D

Rantalan luentopalkkioillakin voisi tehdä kaikenlaista eettistä  ::) Tuntuu olevan melko lailla sama setti joka kerta.

10
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 08.08.2018, 13:41:50 »
Minulla Eurooppa toimii lähinnä silloin kun kyse on omista alakulttuureista (festarit/klubit yms.), sitten kun pitäisi jalkautua tavallisen kansan pariin niin homma ei toimi kovin hyvin. Sanotaanko niin että jos on yksin reissussa niin Euroopassa kaupungeissa tuntee itsensä helposti ulkopuoliseksi tai jopa jollain tasolla yksinäiseksi. Jännästi sama fiilis jää pois kun etäisyyttä on tarpeeksi, myös silloin kun päällisin puolin näyttää samalta kuin jossain Euroopan kaupungissa  ;D

Etelä-Amerikan kohdalla ilmeisesti auttaa kun on epäsosiaalinen niin ei ole porukka jatkuvasti selittämässä minne ei saisi turistina mennä  8) Ainakin jos on tummahkot hiukset ja pukeutuminen ei loista kilometrin päähän niin monissa maissa pystyy kyllä sulautumaan paikallisväestöön ihan riittävän hyvin.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Matka maailman ympäri
« : 01.12.2016, 10:29:51 »
Onhan tuossa varmaan ihan näyttävä määrä välilaskuja.

12
Yleinen / Vs: 10 000€, minne menisit,mitä tekisit?
« : 18.10.2016, 08:06:49 »
Jos nyt ajatellaan tuollaista että olisi ikään kuin kymppitonni "löysää rahaa" nimenomaan matkailuun, niin ehkä minullakin ensisijaisesti siihen että tekisi vähän pitempää reissua lattareihin tai Itäiseen Aasiaan ja osa rahasta menisi siihen ettei kotimaassa talous leviä käsiin :D

Mutta pohdintana kiinnostavampi on varmaan joku lyhyempi ja erikoisempi reissu. Etelämantereen reissu ja siihen liittyvä valtameren matka olisi varmaankin sellainen mitä muuten ei tulisi elämänsä aikana tehtyä. Toinen vaihtoehto sitten joku sellainen ihan suht vakavastiotettava kiipeilyreissu Himalayalle niin korkealle kuin mitä nyt irti lähtee, siten että joku kiipeilyfirma hoitaa käytännön asiat. Mt. Everest kävisi muuten, mutta se taitaa olla muutama kymppitonni lisää  :P

Tai sitten joku sellainen matkailufirman hoitama reissu jonne ei omatoimisesti pääse (kuten Bhutan) tai jonne ei omatoimisesti oikein uskalla mennä (Papua, Keski-Afrikka, Jemen yms.).

13
Lentomatkustus / Vs: Changin lyhyt vaihto
« : 12.10.2016, 09:16:06 »
En muista vaihtaneeni Changilla joten vaikea sanoa siitä...itse en toki tykkää noin lyhkäisistä vaihtoajoista, mutta on varmasti paskempiakin paikkoja jäädä mahdollisesti jumiin kuin Singapore :D

Changilta on tosi näppärä, helppo ja halpa metro (tms.) keskustaan ja takaisin, ja muistaakseni immigrationissä ei suomalaisella kauaa mene... eli 10 tunnin vaihdossa kannattaisi mennä ihan kaikessa rauhassa fiilistelemään kaupunkia.

edit: ja muistan joskus jättäneeni changille kamat säilöön kun menin katsomaan ilmailunäytöstä, siellä on ihan toimiva ja luotettava säilytysmesta.

14
Jos on vuosien 1933 ja 1945 välillä osallistunut holokaustiin, niin kannattaa siihen kohtaan kuitenkin ruksata että "ei".

15
Lentomatkustus / Vs: Lento
« : 21.09.2016, 08:29:50 »
Kannattanee ihan rauhassa odotella että tuolle ajalle tulee Finnairin tarjouksia Osakaan. Muistaakseni niitä pyörii siellä 500-600 eur haarukassa tasaisin väliajoin.

16
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 07.09.2016, 18:05:40 »
Mistä tuli mieleen, että olettehan tsekanneet, ettei myo tarkoita mitään kielteistä millään käytetyimmistä kielistä. Lähinnä Aasian suunnalla.


MITÄ NE MEISTÄ AJATTELEE, tarkoittaa varmaan noin tuhatta eri asiaa tuollainen kolmen äänteen kombo jota voi pyöritellä erilaisilla kirjainmerkeillä miten haluaa :D

17
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 04.09.2016, 06:53:51 »
Ihmisistä tällaisten onnistuminen on kiinni, ja kaikesta päätellen tässä on oikeat ihmiset tekemässä asioita hyvällä asenteella. Lisäksi  ovat sellaisia tyyppejä, jotka kykenevät luomaan positiivista ilmapiiriä ympärilleen ja siten myös luomaan sellaista kollektiivia jossa saavat muilta apua yksityiskohtaisempiin haasteisiin.

Ns. bisnesosaamista saattaa tietysti puuttua, mutta sillä perinteisellä suomalaisten rautaisella bisnesosaamisella ja korruptiokiimalla on saatu tämä maa lähinnä konkurssiin, joten paskanko väliä.

18
Erityisesti jos on vakituisessa duunissa ja siten aikaa ja lomaa on rajallisesti, niin sitä pitää jonkin verran tasapainotella sen välillä että haluaako nähdä jotain itselle ennen näkemättömiä maisemia ja paikkoja, vai haluaako pikemminkin hedonismia ja/tai sellaista tekemistä ja kokemuksia ja ihmisiä minkä itse kokee aitona ja vahvana (joka voi sijainnin puolesta olla sinänsä missä tahansa).

Pelkässä "maiden keräämisessä" alkaa jossain kohtaa tulemaan raja vastaan siinä että mikä sen varsinainen pointti on, ja itseään voi mahdollisesti kehittää paljon enemmän jossain sellaisessa maassa jossa on ollut ennenkin. Matkustamisella itsellään ei ole mitään erityistä itseisarvoa, koska kyllähän sitä itsensä voi raahata käytännössä minne tahansa ja se edellyttää vain rahaa ja istumista. Jos menee reissaamaan Kongon Demokraattiseen Tasavaltaan, niin joku pointti siinä on hyvä olla muutenkin kuin että tekee jotain sellaista mitä muut ei tee.

19
Muistelisin että maksoin noin 700 eur sellaisista joissa välilasku oli Lontoossa. 500 tai 600 on ainakin erittäin hyvä diili jos sellaista löytää. Sinne päin ei ihan samalla tavalla ole hintakilpailun myötä huipputarjouksia kuin mitä esim. jenkkeihin.

20
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 02.08.2016, 14:42:33 »
Menen ensi viikolla Portugaliin festareille (Boom), jotka sijaitsee idässä Idanha-a-Novan suunnalla (Castelo Branco siinä lähin kaupunki).

En tiedä etukäteen olenko siellä esim. neljä päivää vaiko täyspitkät kahdeksan päivää, riippuu ihan miten kunto ja pää kestää  ;D Sääennuste näyttää +38 ja majoitus on teltta, joten todennäköisempää lienee, että lähden ennen kuin ne loppuu. Paluulento on festareiden virallisen loppumisen jälkeisenä päivänä, joten jos lähden aiemmin sieltä niin silloin minulla on muutama päivä aikaa tehdä jotain ihan muuta.

Käytännössä siis niin, että jos lähden etuajassa sieltä, niin keksin spontaanisti jotain. Kysymys kuuluu, että mitä tuo "spontaanisti jotain" voisi tarkoittaa. Tällöin siis joudun majoituksetkin ottamaan lennosta. Jos parempia ideoita ei ole niin päädyn todennäköisesti Lissaboniin, mutta jotain vaihtoehtoista ideaa voisi jättää muhimaan päähän...

Sivuja: [1] 2 3 ... 41