Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eljon

Sivuja: [1]
1
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 07.11.2012, 08:37:55 »
Oslo oli mukava pidennetyn viikonlopun vierailu paikka. Itse kävin lokakuussa reissussa. Oslo Pass oli kätevä, mutta ehkä hieman hintava. Itse ostettiin vaan matka kortit ja käytiin niissä museoissa jotka kiinnosti.
Itse voisin suositella Fram museota (napamatkailuun erikoistunut) ja Kon Tiki-museota (hieman trooppisemmat vedet). Hyvin ruokkii seikkailunhalua tälläiselle pallontallaajalle. Olivat muuten mukavasti molemmat vierekkäin.
Vigeland puisto oli kyllä parasta antia ja siellä olisi mennyt useampikin päivä veistoksia katsellen ja kuvaillen.. Suosittelen jos veistostaide yhtään puhuttelee.
Gronnerlockan alueelta sai sopuhintaisia huoneita ja on tosiaan pienen bussimatkan päässä keskustasta. kyllä sinne käveleekin, mut mukavampi ehkä surauttaa bussilla.. riippuu tietysti vuodenajasta ja reissaajasta :D
Vielä budetti reissaajalle vinkiksi voisi sanoa että Oslossa on helppo harrastaa myös Geocatchingiä.... :) Näkee hauskoja ja sellaisia paikkoja joissa ei ehkä muuten tulisi koluttua.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.11.2012, 08:22:13 »
Dahab, Egypti. Red Sea Education Center volunteer house.

3
Espanja / Vs: Kanarian saarten sukelluskohteet?
« : 08.02.2012, 19:53:37 »
Nyt tulee vastaus tosi myöhässä tähän ketjuun mut vastaampa sillä uhalla että joku sattuis tätä vielä lukemaan. Itse olen käynyt muutaman kerran sukeltelee Gran Kanarialla ja hyvinkin pitkälti sillä ajatuksella että se on aikas edullinen ja hassle free paikka käydä (nyt viimeksi etenkin kun yksin matkustin). Jos kanarian vedenalaista maailmaa rupeaa trooppisempiin koralli unelmiin vertaamaan niin tulee pettymään mutta jos on kiinnostunut erilaisista maisemista niin voin suositella. Paljon valkoista hiekka pohjaa. Suloisia seepioita, enkelihaita, rauskuja , suuria barracuda parvia ym. Kyllä siellä on ihan kaunista. Tammikuussa tosin +18 C veden lämpötila ja kun ilma on siirinpiirtein saman lämpöstä niin kyllä pitkähihaisita tarvis ;)
itte olen käyttänyt 2 eri yhtiötä:
www.letsgodiving.com ja
www.prdiving.com

4
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 07.10.2011, 23:38:40 »
Heippa! ensiviikolla lähdössä kaverin kanssa hetken mielijohteesta Osloon :) Olisiko hyviä vinkkejä?
kannattaako tuo Oslo passi hankkia 29 e suurinpiirtein näytti olevan.. saako rahalleen vastinetta? onko kovinkiin suolaiset hinnat näihin museoihin?
vielä haluisin kysyä sattuisko olee tietoo onko siellä mitää kivoja kirppareita?

5
Aasia / Vs: Kambodza
« : 09.02.2009, 23:43:01 »
Minä taas miettisin tarkkaan ottaako malarialääkitystä ihan vaan mielenrauhan takia. on nimittäin melkoisen jytyä tavaraa ja sivuvaikutukset voi olla melkoiset: hikoilusta hallusinaatioihin. Onko kellään ollut kokemuksia näistä?

6
hmm.. ipod shuffle on minun turhake. mukana se kulkee vaikka useimmiten on mukava vaan kuunnella ympäristön ääniä.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Ryöstely reissuilla
« : 16.01.2009, 18:22:07 »
Itselle ei kauempana maalimalla ole sattunut pahempia (ehkäpä syynä itsesuojelu vaisto ja valppaus) mutta "kotikulmilla" kylläkin. risteilyllä vuosia sitten lähti käsilaukku voron matkaan tanssilattialla. Kassit kauniisti kasassa tanssijoiden keskellä. Nuori tyttö ja poika säntäili pitkin tanssilattiaa "kisailivat" siinä eikä kukaan kiinnittäny niihin sen enempää huomiota. ennen kuin huomattiin että pari kassia puuttui :o .... omaa hölmöyttä loppupeleissä. onneksi oli rahaa tallessa hytissä, mutta kamera ja lompakko meni siinä rytäkässä. myöhemmin kun kävin inffosta kyselemässä oli laukut löydetty naistenvessasta. rahat ja kamera viety, mutta esim toista muistikorttia evät olleet ottaneet, että tiiä sitten kuin ammattimaista hommaa oli... myös henkkarit ja visakortit oli lompakossa edelleen. no onni onnettomuudessa.

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Mukavin tilanne matkalla
« : 16.01.2009, 16:28:50 »
mukava tapahtuma kävi minulle ja puolisolleni Egyptissä. Olimme illalla kuljeskelemassa pitkin Sharmin katuja etsimässä pankki automaattia. emme olleet vaihtaneet valuttaa lähtiessä ja nyt oli kova tarve saada rahaa jostain kun ei ollut penniäkään paikallista että olisi saanut ruokaa tms. Automaatti lopulta löytyi mutta pankista tulikin pian puhelu että joku on yrittänyt kopioida pankkikorttisi ja nyt koettaa nostaa rahaa Egyptissä! DAMN!
No onneksemme nuori egyptiläinen kundi tuli juttusille ja myyntipuheiden sijaa halusi vain vaihtaa kuulumisia. Vai meidät lopulta paikalliseen ravintolaan syömään hänen kustannuksellaan! äimistyneitä oltiin!! Auttoi kummasti kiperässä tilanteessa. tähän poikaan sitten pidimmekin yhteyttä reissun jälkeenkin :) 

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 18.11.2008, 19:19:44 »
Swansea, Wales. Kotona koneen ääressä. 5 pv ja Egyptiin!

10
Thaimaa / Vs: Bangkok - Siem Reap
« : 18.11.2008, 18:54:47 »
Kannattaa käydä tarkastamassa että e-visa käy rajalla Kambodzaan Itse kävin kattelemassa siellä suurlähetystön sivuilla ja ne vähä vinkkaili ettei kaikilla raja asemilla hyväksytä e-visaa.

Ulkoasiainministeriön kautta surffasin tänne:
http://www.mot.gov.kh/default.php


ja edelleen visasta:
http://evisa.mfaic.gov.kh/e-visa/vindex.aspx

toivottavasti tästä on apua jollekin  8)

11
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 17.11.2008, 17:24:45 »
Huh, ihan pyörryttää näitä viestejä lukiessa, mutta niinhän se on. Ihmiset ei ymmärrä että säästämällä sitä aika useat reissaa. Töissä työkaverit ihmettelee että taasko sitä oot johonkin lähdössä? Ja asiakkaat kommentoi, jotta kyllä nyt pitää palkkoja laskea, että liikaahan tässä teille maksetaan kun maailmanympärysmatkoja suunnitellaan?!?!? Aivan ja tällä asenteella.
Kyllä sitä pääsee kunnolla säästämisen makuun kun kulkee 10km työmatkat pyörällä eessun taa eikä osta sitä autoa kovankaan miettimisen jälkeen. Sateessa vaan sateenkestävät niskaan ja seuraavaa reissua miettiessä alkaa mielikin kirkastua ;)
Ja jaksaapa touhuta reissun päällä kun on kunto kohdillaan ;)

12
Yleinen / Vs: kiipeily
« : 17.11.2008, 16:44:29 »
Itse aivan kiipeily noviisi, ihan aloittelu asteella vielä mutta muistan muutaman kaverini harrastaneen boulderointia täällä walesissa. Esim.Etelä-Walesissa, Gowerin alueella on rannikolla useita kiipeilykohteita.  :)

13
Yleinen / Vs: Miksi matkustat?
« : 17.11.2008, 14:28:57 »
Matkustaminen rikkoo arkea ja antaa jotain jota odottaa, jotain uutta jotain ennen kokematonta. Itse asun ulkomailla ja aina kun on mahdollista palaan takaisin Suomeen! Suomessakin olen asunut eripuolilla, tuntuu hassulta kuinka voi tuntea olevansa kotona niin monessa paikassa. Lyhyet reissut ei tätä tunnetta tee niin, mutta kyllä se maailma pienenee kummasti matkustamalla! Huomaa ettei pidemmätkään välimatkat ole todella niin pitkiä..Ja kodin voi perustaa minne vaan. ei muutakun siis seikkailemaan ja kenties löytää uuden "kodin" jostain odottamattomasta paikasta  :)

Sivuja: [1]