Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lianna

Sivuja: [1] 2 3 ... 48
1
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 05.03.2020, 11:16:15 »
eVisaa hakiessa ei kysytty poistumislippua. Sillä käy (etukäteen valitun) maarajan ylittäminen Myanmariin mennessä ja vapaavalintaisen poistumiskohdan ylittäminen erittäin helposti. Kokemusta helmikuulta 2020. Huom: mainos! Myyntipalstalla kaupittelen Myanmarin kyateja, joita jäi yli.

2
Myytävänä kyateja 165.200. Näistä 16 kpl erittäin siistejä 10.000 seteleitä, loput kuluneempia.

Kaupan päälle Cuture Shock -sarjan kirja Myanmar, jos ostaja sellaisen haluaa. Sata euroa. Toimitus sopimuksen mukaan.

3
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 22.09.2014, 11:08:20 »
Olen aina yhtä hämmentynyt kuullessani, tai lukiessani, ihmisten negatiivisia kokemuksia valassafareista.

Olen aina yhtä hämmentynyt kun luen Pallontallaajien vittuilukommentteja. Ymmärrän niitä jotenkin, jos joku newbie kysyy sellaista mikä on selitetty jo sataan kertaan. Huumoria tai myötätuntoa täältä on vastauksista turha yrittää löytää, besserwissereitä palliksissa sen sijaan on ihan tarpeeksi.  :-\


4
Vastaan tähän uudestaan... Vastaus on edelleenkin "paikalliseksi".  ;D

Viimeisin kokemus on muutaman päivän takaa Reykjavikista, jossa tultiin kysymään tietä. Sain taas kerran levitellä käsiäni ja sanoa että olen pahoillani, en tiedä. Sisiliassa kannoin ruokakaupan kassia kohti hotellia ja tultiin kysymään tietä, italiaksi siis. Ennätys on Lontoosta, jossa noin viikon aikana tultiin kysymään tietä seitsemän kertaa! Siellä olin ylpeä siitä, että osasin vastata kaikille (oikein) yhtä lukuunottamatta. Ehkä olen jotenkiin geneerisen pohjoiseurooppalaisen näköinen, tai sitten vaikutan helposti lähestyttävältä? Toisaalta, yksi matkustamistani helpottava asia on se, että osaan sulautua ympäristöön ja kulkea niin, että näytän siltä että kuulun sinne missä olen (saas nähdä miten Japanissä käy ::) ).

5
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 21.09.2014, 20:40:34 »
En oo varma tuleeko tämä oikeaan ketjuun mutta Islannista on kyse niin eiköhän tämä ole paras paikka pistää tää matkakertomus.

Tuli oikein sopivaan ketjuun ja hyvä kertomus olikin, kiitos!

Vastaan itse kysymykseeni siitä "valassafarista". Voi kun joku olisi täällä osannut varoittaa, olisin säästänyt kuusikymppiä... Kokemus on eiliseltä päivältä. Retkijärjestäjien esitteet ovat täynnä hienoja kuvia valaista, jotka hyppivät ilmaan ja pläiskis splosh putoavat puolivolttia tehden takaisin mereen. Kisailevat keskenään ja kaupan päälle nähdään delfiinejä. Valaat päästävät geysirin tapaisia hengityssuihkuja ja kuvissa on valaan pyrstö uppoamassa veteen ihan veneen vieressä. Hienoa ja villiä!

Todellisuus oli toisenlainen... Kuvissa on ryhävalaita, joista sanottiin että ai jaa ne, ei niitä oikein ole täällä päin tähän aikaan vuodesta. Lahtivalaita on kyllä. Lähdetään veneellä Reykjavikin edustalla olevalle lahdelle (eilen oli tuurilla oikein nätti ilma eikä satanut yhtään). Tuijotetaan tyhjää merta puoli tuntia. Sitten oppaan mukaan laivan oikealla puolella on valashavainto. Kaikki ryysäävät laivan partaalle katsomaan. Lahtivalas nousee pintaan sadan metrin päässä: vähän niinkuin jättikokoinen tumma delfiini. Nähdään vilaus selästä ja selkäevästä ja plumps, valas katoaa takaisin mereen. Odotetaan vartti ja sama toistuu. Pyöritään siinä laivalla ympäri ja yritetään ottaa valokuvia valaista joita ei näy.

Reissu kesti kolme tuntia (onneksi oli tarpeeksi päällä ja laivalla olisi ollut asiallisen näköisiä haalareita, sikäli OK). Nähtiin vilaukselta kolmen eri valasyksilön selästä, joka oli oppaan mukaan jee kova juttu, niin monta! Ajatella.

Meinasin haljeta jo puolessavälissä! "Oj va spännande" totesin vieressä istuvalle ruotsalaisnaiselle jonka kanssa pyöriteltiin silmiä. Aasialaiset turistit reilusti nukkuivat alakerran penkeillä. Odotuksiin nähden vuosituhannen floppi! Totaalinen antikliimaksi. Ei hele-vet-ti, pihisin reissun jälkeen ja hypin tasajalkaa! Kuusikymppiä!

Muuten Islanti oli hieno kokemus! Lähdin sinne neutraalein odotuksin ja se osoittautui mukavaksi, sympaattiseksi täysveriseksi pohjoismaaksi alkoholimonopoleineen ja lakritsoineen ;) Olin mukana isommassa porukassa ja sen ansiosta meillä oli loistava opas, jonka jutuista sai tosi paljon irti. Geotermisen energian hyödyntäminen (käytiin voimalaitoksessa) oli mielenkiintoista, maisemat jänniä ja jutut islantilaisesta elämänmenosta kivoja.


6
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 19.08.2014, 21:56:18 »
Olen menossa Islantiin nyt syyskuun puolessavälissä. Yhtenä päivänä olisi mahdollisuus käydä valassafarilla, joka on melko hintava. Osaako kukaan sanoa, miten suurella todennäköisyydellä siellä näkee valaita? Reykjavikissa on majoitus, reissun lähtöpistettä tai suuntaa en osaa sanoa.

(Olenko tullut kyyniseksi, kun mielessä väikkyy turistienhuijjausfirma, joka vie myrskyävälle merelle - tai pölyiseen kansallispuistoon tms tms - katsomaan jotain mitä siellä ei ole...?  :( ) Odotan maisemia joka tapauksessa suurella innolla ja olen utelias kuulemaan miltä kieli kuulostaa! Norjaa ymmärtää yllättävän hyvin jos osaa ruotsia, mutta entäs kieltä joka on lähempänä muinaisskandinaviaa?  :)

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Peruspakkauslista
« : 11.08.2014, 19:42:52 »
Jokaisella on omat pakkauslistansa...
Minä olen vähän eri mieltä. Kyllä hattu/huivi on syytä pakata mukaan, jos suuntaa aurinkoisille seuduille.

Pointtini olikin se, että meillä kaikilla on omat tärkeät juttumme, mitä ilman emme usko tulevamme toimeen, sekä se, että tärkeintä on että jokainen saa oman toimivan listan aikaiseksi. Mallia voi ottaa muilta.

Olen itse viettänyt "aurinkoisilla seuduilla" (myös sadekauden aikaan) yhteenlaskien pari vuotta, ja ihan totta, en pakkaa ikinä mukaan noita em. romppeita! Toisaalta, sähköhammasharja on yleensä pakko ottaa matkalle mukaan...  ;D


Edit: Pari mukavaa vanhempaa keskustelua pakkaamisesta:
www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=4503.0
www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=20103.0

8
Suositelkaa silmälappua nukkumiseen. Ne markettien 5euron mallit ovat epäergonomia ja heikkolaatuisia. Budjetti 29€.

Mulla on Mujista ostettu froteinen panta, jonka alkuperäisenä tarkoituksena on kai pitää hiukset poissa kasvoilta. Pehmeä, sopivan leveä, pysyy silmillä. Vastaavanlaisia saa tietysti muualtakin kun Mujista.

9
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Peruspakkauslista
« : 09.08.2014, 10:58:21 »
^paperiprintti on oikeastaan vain yksi varmuuskopioinnin muoto. Puhelin tms voi yhtäkkiä kriittisellä hetkellä lakata toimimasta enkä minä ainakaan viitsi opetella ulkoa lentojen lähtöaikoja terminaaleista puhumattakaan. Tai etukäteen varattujen majoitusten nimiä/osoitteita.

Samaa mieltä! Tavallinen tulostuspaperi painaa 80 grammaa / neliömetri. Eli grammanviilajallekaan ei ole vaikeaa ottaa tärkeimmät tiedot paperille printattuna. Papereita voi tarvita vaikka jos lento viivästyy, perille saavutaan keskellä yötä ja on pakko ottaa taksi: on harvinaisen kätevää antaa kielitaidottomalle kuskille majapaikan osoite kiinaksi/thaiksi/whatever paperilla. Lento perutaan, reititetään uudelleen Molvanian kautta - siellä voi olla kentällä aikamoisen hyvä jos on virkailijoille näyttää tiedot paperilla. Ja niin edelleen.

Jokaisella on omat pakkauslistansa... Minä taas ällistelen noita aurinkohattuja, huiveja ja sadeviittoja - ikinä en ole moisia mukaani pakannut. Tärkeintä on, että saa viilattua itselleen sopivan setin! :)

10
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 29.07.2014, 17:38:47 »
Vaikuttaa siltä, että Thaimaa on tiukentamassa maahanpääsyn ja maassa oleskelun ehtoja, tähtäimessä etenkin ilman asianmukaista viisumia pidempiä aikoja oleskelevat ulkomaalaiset.
---
Normaalimatkailijoilla ei liene syytä huoleen

Juuri näin. Tässä vielä yksi linkki lisää, Bangkok Postin artikkeli:
http://www.bangkokpost.com/news/local/423068/new-measures-to-ban-overstayers-to-be-launched


Edit: avaan tätä vielä vähän. Thaimaa haluaa siis kuriin säännöllisesti visa runeja tekevät ulkomaalaiset, jotka joko työskentelevät turistiviisumilla tai muuten vaan oleskelevat maassa yli kaikkien viisumien pituuksien. Tavallisella matkustajalla, joka käy esim. Laosissa Thaimaasta käsin, ei ole mitään huolta, koska passi ei ole täynnä näitä saman päivän aikana maasta poistumisia ja paluita. Ja tavallisella pallontallaajallahan paluulippu Suomeen tai muu valmiiksi ostettu lippu pois maasta on pitänyt hankkia jo alunperinkin ennen Thaimaahan saapumista.


11
Tyhmät kysymykset / Vs: Meno-paluulento aina halvempi?
« : 25.07.2014, 16:17:08 »
Toisella kertaa lensin Lontoosta Nykiin, firmana AirEuropa, jota tosin suosittelisin (isolla) varauksella.

Ai tää firma on vielä olemassa? *kuolee nauruun* Epämukavin lentokokemus (Lontoo-Helsinki) ikinä ja Air Chinan lentoemot ovat suloisia ja kohteliaita näiden kabiinihenkilökuntaan verrattuna...

Pahoittelen off-topicia, mutta repesin täysin!  8)

12
No jopas! Joku palaa asiaan ja kertoo miten täällä saadut vinkit toimivat! Kiitos siitä!!  :D

Joskus tulee nimittäin aika epämotivoitunut olo kirjoittaa mitään ja vastata kysymyksiin, kun neuvot tuntuvat uppoavan kuin kivi kaivoon. Harva palaa asiaan ja vielä kiittää. Hyvä että reissusi oli onnistunut, se oli mukava kuulla.  :)


PS. Sen laminoidun lapun sijaan nykypäivänä voisi käyttää älypuhelimessa olevaa kuvaa, tosin tarjoilijan olisi ehkä hankalaa kiikuttaa sitä keittiöön kokille...


13
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 07.07.2014, 21:07:34 »
Luin Juuri Satu Rommin Moottoripyörällä Himalajalle sekä Teetä ja temppeleitä. Kumpikin yhdellä istumalla.

Moottoripyöräjuttu oli sellainen, että vakuutuin aivan täysin siitä, että tuollaista reissua en ikimaailmassa halua tehdä. Ei vaikka maksettaisiin pal-jon.  :P

Teetä ja temppeleitä -kirjassa Burma-osuus oli minulle mielenkiintoisin, koska siinä on melko tuoretta tietoa maasta ja matkustamisesta siellä.

Kummassakin kirjassa olisin toivonut hiukan laveampaa kerrontaa, olisin viihtynyt niiden kanssa pitempäänkin. Rommin toimittajatausta näkyy, teksti on asiallista. Sekaan olisi voinut ripotella enemmän hupaisia / mielenkiintoisia juttuja kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa ("Juuri kun olin haastattelemassa Laosissa hyväntekeväisyysjärjestössä, sisään astui länsimaalainen turistityttö, joka halusi tehdä jotain hyvää, aikaa kaksi viikkoa" - minkälainen tyttö? Mitä hän sanoi? Putosiko jotenkin todellisuuteen?).

14
Japani / Vs: Liikkuminen Japanissa?
« : 27.06.2014, 13:25:41 »
Jos kellään on vinkkejä mobiiliapuvälineistä (iPadiin tai muihin) jotka helpottavat Japanissa liikkumista tai kommunikoimista, niin saa laittaa tänne! Mieluiten sellaisia, jotka eivät vaadi toimiakseen verkkoyhteyttä.

15
Olen itse käyttänyt vaivaa profiilini laatimiseen ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Kerron siinä ystävällisesti, mitä odotan vierailta ja mitä voin tarjota heille - ja mitä en. Toivon, että vieraat ovat kuin kotonaan ja mielellään aika omatoimisia; keittiötä voi vapaasti käyttää ja minulle ei tarvitse kokata. En jaksa lähteä illalla ulos bilettämään, mutta autan kaikessa missä voin, ja niin edelleen.

Majoitan vain sellaisia surffaajia, joista selvästi näkee että he ovat kiinnostuneita Suomesta ja tulevat tänne tutustumaan maahan. Oman kokemukseni mukaan venäläisissä on paljon sellaisia, jotka haluavat vain ilmaisen majoituksen (esim. läpikulkumatkalla Ruotsiin).

Vaikka en "matkaoppaana" toimikaan, kerron Suomesta niin paljon kuin osaan. Todella hyviä kokemuksia on kertynyt ja olen tavannut todella mukavia ihmisiä! Suosittelen lämpimästi, mutta omat rajat kannattaa määritellä ja kommunikoida ne selkeästi.


16
Ovat tainneet kaverit hukata sen tuktuk:insa johonkin ja tuntuvat olevan aika hukassa itsekin. Ennakkosuunnittelu (saapuivat Burmasta Intiaan ja huomasivat vasta rajalla että viisumi on voimassa enää 4 päivää vaikka olivat luulleet, että se on voimassa vuoden) olisi varmaan kova sana, varsinkin kun sponsorirahaa otetaan vastaan.  :o

Menee samaan sarjaan kuin se lumenpudottaja, jonka piti myydä omaisuutensa huutonetissä ja muuttaa Thaimaahan...

17
koskeeko tama vain bangkokia vai koko thaimaata?

"Curfew nationwide from 22:00 to 05:00". Koko maassa siis.

19
Asiallista tietoa lisää saa BBC:n jutusta:
http://www.bbc.com/news/world-asia-27527927

ja suosittelen myös Bangkok Postia:
http://www.bangkokpost.com/news/politics/411298/charter-suspended

Ulkonaliikkumiskielto koskee myös matkailijoita klo 22.00 illalla - klo 05.00 aamulla. Jos on tulossa maahan tai poistumassa sieltä ulkonaliikkumiskiellon aikana, saa kulkea kohteeseensa (hotelliin/lentokentälle). Kielto ei koske yötöissä olevia sairaaloiden, lentokenttien yms. työntekijöitä.

Turvallista Thaimaassa varmasti on, mutta matkustamista nykyinen tilanne hankaloittaa. Sisällissotaa siellä ei ole syttymässä, mutta armeija kannattaa ottaa vakavasti. Armeijalla on maassa poliittista valtaa ja oikeastaan lainmukainen oikeus puuttua asiaan, jos poliittinen tilanne menee täysin solmuun. Siitä, oliko tämänkertainen vallan ottaminen liioittelua vai ei, voi tietysti keskustella.

Matkailijan kannalta: sotilaiden kanssa ei kannata pelleillä tällaisessa tilanteessa. Eli jos haluaa ongelmia, kannattaa hillua keskellä yötä kaupungilla kännissä ja soittaa suuta sotilaille.


20
Yleinen / Vs: Sohvasurffaus?
« : 20.05.2014, 13:43:49 »
Idea että jakaisimme tulokset on hyvä, hieman turhauttaa ajatus tehdä työtä, jonka tulokset näkee vain muutama opettaja.

On täällä kaikenlaisia kyselyjä kyselty, mutta ei (pyynnöistä huolimatta) nähty tuloksia. Jospa tekisitte poikkeuksen? :)

Edit:
Heti alkuun tuli eteen virhe kysymyksenasettelussa: yli 40-vuotiaatko eivät kelpaa vastaajiksi?

Kysymys 5: "5. Oletko kokeillut sohvasurffausta aiemmin?" - miten niin kokeillut? Aiemmin? Lasketaanko majoittaminen myös sohvasurffaukseksi? Vastasin itse sen mukaan, miten olen majoittanut + itse ollut jonkun luona. Seuraavan kysymyksen vaihtoehdot tyyliin "Haluan nähdä paikallista arkea läheltä" viittaavat enemmän siihen, että tässä lasketaan vain se, että itse majoittuu jonkun luona.

"7. Miksi et sohvasurffaisi?" tämä kysymys pitäisi esittää vain niille, jotka eivät ole missään majailleet kenenkään luona. Tai sitten kysymyksenasettelua pitäisi muuttaa, esim. "Mitä huonoja puolia näet sohvasurffauksessa?" tms.

Tämä siis ei ole vittuilua, ottakaa mieluummin rakentavana kritiikkinä; olen nimittäin joskus tehnyt tällaista työkseni. Vaihtoehtoja on selvästi mietitty, mutta tällaiset patterit ovat raskaita vastata. Pallontallaajia voisi käyttää lomakkeen testaajina ennen kun lähdetään tekemään lopullista kyselyä. Muistakaa myös, että kyselyn tulos ei edusta mitään muuta ryhmää kuin kyselyyn vastanneita - muistakaa siis mainita otannan asettamat rajoitukset tuloksia käsiteltäessä.


Sivuja: [1] 2 3 ... 48