Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - viatonsilli

Sivuja: [1] 2
1
mistä kohdasta ajattelit rajan ylittää? ainakin Maicaossa ei pitäisi olla mitään kaappausvaaraa, etenemistään joutuu tosin ehkä nopeuttamaan korruptiolla. siellä jossain etelämpänä olevan rajanylityspaikan (en nyt äkkiseltään muista mikä) lähialueilla on kai enemmän sissitoimintaa, mutta en usko että riskit sielläkään mitään hirmuiset on.

2
Matkaseuraa / Egypti/Marokko talvi 2008
« : 13.10.2007, 03:51:18 »
Pohjois-Afrikka vetää puoleensa, mutta yksin ei houkuttele mennä. Löytyisikö esim. tammikuussa (tai myöhemmin talvella) reissaamaan pääsevää matkakaveria kakskytjotainvuotiaalle kyseisestä kulttuurialueesta kiinnostuneelle tytölle? Suunnitelmat ovat vielä aika epämääräisiä, mutta jonpaan kumpaan maahan tekisi mieli ja matkan kesto jotain viikon ja kolmen viikon väliltä ja budjetti jotain sellaista, että ei meininki ihan inhorealistiseksi menisi, mutta kuitenkin edullisempia vaihtoehtoja suosien...

3
"Toimivan automaatin etsintään meni käytännössä lähes koko sunnuntai-päivä ja kun se lopulta löytyi, paikalla oli myös ollut innokkaita tyyppejä opastamaan automaatin käytössä. Tyypit olivat selittäneet, että automaatti ei toimi, ellei korttia ensin käytä seinässä olevassa erillisessä lukijalaitteessa. Matkatoverini eivät heitä tietenkään uskoneet ja automaatit olivatkin toimineet aivan normaalisti. Kun seuraavana päivänä käytiin samalla paikalla, niin enää seinässä ei ollutkaan mitään lukijalaitetta, ei ruuvien jälkiä eikä mitään! Kyseessä oli siis yritys päästä lukemaan luottokortin tiedot seinään väliaikaisesti kiinnitetyllä lukijalla."

Joo,mulla ja tutuilla vähän samantyylisiä kokemuksia.

Yleensäkin oman kokemussaldoni perusteella tuossa maassa, jos kysyt joltain neuvoa, yrittää tuo "Joku" sinua kyllä ainakin jollain tavalla ihan vilpittömästi auttaa, mutta jos "joku" tulee tyrkyttämällä tyrkyttämään apuaan, niin siinä vaiheessa ei ole puhtaat jauhot pussissa.

4
ja siis joo, euroilla sai meitsi ainakin suhteessa vielä paremman kurssin kuin dollareilla. (parhaan sain itse asiassa brasilian realeilla) :lol:

5
Joo, minä Venezuelassa 4kk enkä kertaakaan vaihtanut käteistä virallisissa pisteissä. 3000bs irtoaa suht helposti,3500kin mahdollinen suotuisissa olosuhteissa! Caracasissa en harrastanut vaihtamista, paikalliset tutut varoitti, ja kieltämättä rahanvaihtoa tarjonneet tyypit saivatkin ihokarvat pystyyn. Muualla maassa kaikki sujui ongelmitta, tarkkana silti!

6
Jaa-a, itse turvauduin Caracasissa Hospitality Clubin paikallisiin jäseniin, en siis oikein tiedä noista virallisista paikoista. Odeon nimistä halpista ovat kehuneet.

Jos lennätte Caracasiin niin varottaisin vielä, että kentällä on tod.näk. vastassa kaikennäköistä jengiä tarjoamassa apuaan, myös hyvin virallisen näköisiä tyyppejä (voisi melkein vaatteiden puolesta luulla poliiseiksi tms.), mutta heihin ei ole luottamista!!! Jos tarvitte jotain nevoa, menkää jollekin viralliselle tiskille ja kysykää henkilökunnalta. Epäviralliset taksit on kans aika risky business, suosittelen siis joko virallista taksia (voi tosin maksaa jotain 50e) tai sit kotimaan terminaalin edestä lähtevää paikallisbussia (tosi halpa), josta on liityntä metroon kolmessa eri paikassa.

Ei siis liityaiheeseen, mutta itse Caracasin pariin kertaan kokeneena halusin valistaa ;)

7
Etelä-Amerikka / Venezuelan vaaroista
« : 24.06.2007, 21:08:36 »
Juu, noista tapauksista kuulee aina valitettavan usein. Matkakaverilta oli heti matkan aluksi kopsattu kortti jossain Caracasin hienossa liikkeessä, eli ei tosiaan ole mitään pelkkää hikipaja hommaa. Uuden kortin saaminen Venezuelaan kesken matkan kustansi muistaakseni jotain 80e. Kaverilla kävi paskamäihä vielä toisenkin kerran, kun automaatilta nostaessa joku mies tuli pokkana viereen, repäs kortin, veti sen magneettinauhanlukijan läpi, anto kortin takas ja lähti menemään. Onneksi ehti sulkemaan kortin ennen kuin tämä kurjimus ehti imaista tiliä tyhjäksi.

8
Itsekin ennen Lattareihin lähtöä olin hieman ihokarvat pystyssä lukenut noita juttuja... Mutta omalla kohdallani ainakin 4kk:n oleskelu sujui ihan turvallisesti, vieläpä Venezuelassa, Kolumbiassa ja Brasiliassa, joista usein kuulee aikamoisia juttuja. En nyt tietenkään voi antaa mitään täysiä turvatakuita, mutta ei teitä odota mikään täysi anarkia. Suosittelen kuitenkin perehtymistä etukäteen netin ja kirjojen kautta paikkoihin, niin että on jonkinlainen käsitys mahd. riskialueista. Sitten tietenkin kaikki normaalit varotoimenpiteet ja terveen järjen käyttö vähentävät riskejä huomattavasti.

Paikan valintaan vaikuttaa vähäsen vuodenaika. Esim. Argentiinassa on vähän heikommat biitsikelit meidän kesällä, eli niiden talvella jne. Lähempänä päiväntasaajaa olevissa maissa vuodenaikavaihtelut ovat vähäisiä, on korkeintaan kuiva- ja sadekausien vaihtelua. Kolme viikkoa on aika lyhyt aika E-Amerikassa, joten ette varmaan ehdi käydä kuin korkeintaan kahdessa maassa. Ecuador olisi ehkä aika hyvä yhdistämään kaikki nuo erilaiset olosuhteet, Venezuela samoin, mutta voipi olla että poliittinen tilanne ei sinne houkuttelekaan. Argentiina-Uruguay voisi olla myösmahdollinen yhdistelmä, ainakin jos halajatte vähän ns. kehittyneempiin maihin.

9
Etelä-Amerikka / Suriname ja Guyanat- rajojen ylitys
« : 10.05.2007, 16:33:16 »
tiedän sanoa vain sen, että venezuelasta ei ole maayhteyttä guyanaan, joudut siis kieppaamaan brasilian kautta. mutta eipä tuo mitään, venezuelan ja brasilian raja-alueella gran sabanalla on paljon nähtävää.

10
protestoin kyllä hieman tuota väitettä, että venezuela olisi sekasortoinen. enpä usko, että sen sekasortoisempi kuin muutkaan lattarimaat keskimäärin. :!:

11
Venezuelassa matkustaminen yleisten lomien aikaa voi olla jossain määrin haastavaa. Esim. joulusesonki (joulukuun puolesta välistä kk eteenpäin) tukkii bussit ja majapaikat totaalisesti. Tuolloin varaukset posadoihin ja hotelleihin on tärkeä muistaa tehdä ajoissa, jos tahtoo tietää missä seuraavan yönsä nukkuu! Myös bussiliput myydään käsistä, asemalle saapuessaan saada tietää, että kohteeseen x on tilaa vasta vaikka kolmen, neljän päivän päästä ja ihmiset jonottelevat lippuja hulluna varhaisista aamuntunneista asti.

Ns.sadekausi vaihtelee hieman ympäri Venezuelaa, kuivakausi on about lokakuusta kevääseen saakka, mutta kyllä silloinkin saattaa vettä tulla, ei kuitenkaan mitenkään harmiksi asti. Noista tuulista en  osaa sanoa kamalan hyvin, mutta ollessani Kolumbiassa iltatuulet rannikkokaupungeissa olivat tosiaan aikamoisia ja kaivelin jatkuvasti hiekkaa silmistäni, Venezuelassa en havainnut moista.

Kolumbiassa juttelin jonkun verran paikallisten kanssa näistä turvallisuusjutuista. Sain sellaisen käsityksen, että turistit eivät ole missään erityisessä vaarassa - onhan paljon hyödyllisempää kaapata joku rikas paikallinen, jonka sukua voi sitten kiristää suurten lunnaiden toivossa kuin ryöstää reppureissaajalta pari satasta. Järki kannattaa kuitenkin pitää päässä eikä levitellä rahojaan ja huipuelektroniikkaa ympäriinsä, koska kyllä ne aina jotakuta kiinnostavat köyhässä maassa... KÖyhiä ja kerjäläisiä näkyi katukuvassa ja rannoilla paljon enemmän kuin Venezuelassa, jossa ryöstöriski toki on aika korkea. Ja tosiaan, itse harrastin bussimatkustusta vain päivisin, yöbusseilua ei suositella. Venezuelassa puolestaan bussiliikenne on toimivaa ja turvallista, ja vähemmänkin pidemmät etäisyydet taitetaan juuri öisin.

Kolumbia-Venezuela raja Maicaon kohdalla ei ole mikään kuolemantuomio, mutta voi olla huonolla tuurilla kyllä aika hermoja raastavaa. Suosittelen rajalle saapumista mahd. aikaisin. Passinleimaukseen voi olla parinkin tunnin jono ja korruptio kukkii! Venezuelan puolella lisäksi kymmenisen militaarikontrollia, joissa yleensä vilautetaan vain passia, mutta voi joutua purkamaan matkatavaransakin. Jos tuon rajan ylittää, kantsii mieluummin ottaa por puesto taksi (hinta hyvin neuvoteltuna) kuin bussi, voin vain kuvitella kuinka kauan kestää kaikki nuo kontrollit bussilastilliselle ihmisiä!

Kolumbian ja Ecuadorin rajalla lienee enemmän levotonta. Kaverit lensi Cartagenasta Pastoon, lähelle rajaa siis, ja menivät siitä ihan ehjin nahoin Ecuadorin puolelle, mutta samana päivänä oli kai jossain rajan tuntuman metsiköissä ollut joku kahakka jossa oli kuollut niin sotilaita kuin sissejäkin. Omaa kokemusta ei ole, mutta jos suosii ns. turistipaikkoja niin tuskinpa Kolumbiassa mitään hätää on.

12
No onneks mä oon tumma myös  8)

13
jos kolumbiaan päädytte (etenkin rannikkoreitille), kannattaa tehdä venezuelan rundi samalla. rajanylitys saattaa olla hieman hermojaraastavaa, mutta kyllä siitä selviää. Venezuelan puolella voi sitten jatkaa rannikkoa pitkin ja lopulta mennä Meridaan Andeille, nauttia tunnelmasta siellä ja sitten palata Kolumbiaan.

14
Kiitos paljon, Madrugada! Tiedot tulevat varmasti vielä hyvään tarpeeseen!

15
Kiitos tuhannesti, todella valaisevaa!

Olinkin ajatellut, että tosi toimiin ryhdyn vasta paikan päällä, mutta jotenkin kiva orientoitua jo ennen sinne tulemista.

Sellainen ehkäpä tyhmä kysymys olisi, että mitä sopii odottaa, että kalustettuna vuokrattavan huoneen varusteisiin kuuluu. Tai siis, lähinnä mua kiinnostaa, onko siellä sitten vain basic huonekalut, vai myös verhot, matot ja kaikki muu kiva sälä? Oon niin tottunut tähän tyhjien vuokra-asuntojen Suomeen, että pikkuisen pistää hämmentymään... :wink:

Sitten toinen juttu. Keskustan alueelle asettuminen olisi tietty aivan huippujuttu, mutta siltä varalta, että se tuleva kotipesä löytyy sen ulkopuolelta ja käveleminen päivittäisrientoihin ei enää ole vaihtoehto, kiinnostaisi joukkoliikenne. Onko about minkä hintaista ja onko eri maksuvyöhykkeitä , kuten esim. seutuvyöhyke pk-seudulla? No joo, enpä kyllä usko, että tulem mihinkään ihan periferiaan muuttamaan, joten sikäli ehkä vähän turha kysymys, mutta on tällä hetkellä sellainen Madrid-intoilu päällä, että tiedonnälkä ei ihan vähällä tyydy.

16
Hola todos,

Madridiin mielisin muuttaa jossain vaiheessa ja oon huvikseni kurkkinut netti-ilmoituksia asunnoista... Harmi vaan, että suurin osa asuinalueiden nimistä ei sano mulle mitään! Jospa siis viitsisitte heittää jotain yleisluontoisia kuvauksia siitä, millaista on missäkinpäin Madridia. Kiitosh!

17
asuin jonkin aikaa santa elena de uairenissa mutta enpä enää.

18
Etelä-Amerikka / Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« : 19.02.2007, 16:30:51 »
1) Roraima (ja sinne vaellus) Venezuelassa. Kyseessä siis huikea pöytävuori, jonka huipulla kasveja ja eläimiä, joita mistään muualta löydä. Koko ympärillä oleva Gran Sabana on suorastaan spektaakkelimaineen Angelin putouksineen kaikkineen.

2) Tayrona Kolumbiassa. Mitkä biitsit! Mut joo, suosittelen menemään joskus muulloin kuin paikallisten joululomalla -->liikaa jengiä!

19
Etelä-Amerikka / Kolumbian vaarat?
« : 19.02.2007, 16:24:32 »
Vietin myös jonkin aikaa samalla alueella kuin sinirahja ja kerta kaikkiaan hyvä kokemus. Ei todellakaan tarvitse henki kurkussa matkustaa. Muistaa vaan pitää järjen kädessä, pysyä erossa huumeista, kieltäytyä esim. tuntemattomien tarjoamista drinksuista, välttää yöllä matkustamista ja pysyä ajantasalla sen hetkisestä tilanteesta ja voi kyllä aika luottavaisin mielin olla!

Rajanylitys Venezuelan puolelle on sitten oma lukunsa ja siihen kannattaa varata paljon kärsivällisyyttä ja joko aikaa ja/tai rahaa.

20
Etelä-Amerikka / Mistä latinojen kanssa keskustellaan?
« : 19.02.2007, 16:18:35 »
Venezuelassa futiskeskustelujen sijaan on parempi olla tietävinään jotain baseballista, joka on maan ykkösurheilulaji (itse selvisin hengissä tosin aiheesta puhumattakaan.) Myös maan naisten kauneuden ihannointi ja ihmettely lienee hyvä smalltalkin aihe. Jos huomaa keskustelukumppanin olevan joko chavista tai antichavista niin siitä sitten sen mukaan vaan joko ylistämään punaisen kukon saavutuksia ja bolivariaanista vallankumousta tai kiroamaan äijä viimeisimpään helvettiin.

Lattarimusiikki on myös ihan hyvä musiikinaihe.

Yleensä paikalliset ovat myös kovin kiinnostuneita omasta maastasi, mutta voit onnitella itseäsi jos keskustelukumppanisi osoittaa tietävänsä edes maanosan missä suomi sijaitsee.

Naisena olen keskustellut varmasti jokaisen (lue:hyvin monen) taksikuskin kanssa siitä olenko naimisissa, milloin menen naimisiin (jos en ole jaksanut valehdella olevani), miksen mene naimisiin hänen kanssaan ja voinko ottaa puhelinnumeron, jos satun tulemaan katumapäälle ja haluan naimisiin hänen kanssaan.

Sivuja: [1] 2