Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AS

Sivuja: [1] 2 3 ... 44
1
Tyhmät kysymykset / Liftaaminen ja vallatut talot?
« : 05.05.2006, 18:15:48 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Kun puhun valtauksista toimintana, tarkoitan niitä yleisesti, en sen kummempaa. Älä juutu tuohon sanaan.


Tartun, koska se mielestani on hyva kuvaus siita, milla tavalla talonvaltausta ajattelee.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Olen tähän mennessä jo moneen otteeseen "tarkentanut" millaisia valtaajia ja tarkoitusperiä on.


Niin olet, ja mina olen kertonut mita mistakin tarkoitusperista olen mielta.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Molemmat meistä, ja varsinkin sinä siellä Englannin metropolissa, että varmaan tietävät että varsinkin keski-euroopan maissa on asuntopulaa. Asunnottomuus ei liity automaattisesti työttömyyteen tai päihderiippuvuuteen tms, eli sen perusteella ei todellakaan kannata alkaa vettä mitää johtopäätöksiä "vuokrien maksamishaluttomuudesta".


Asuntopula on yksi asia. Squatterit ovat toinen asia. "Tavallinen" ihminen, jos tata sanaa sallitaan kaytettavan, ei joudu kadulle asuntopulan takia. Olen tietoinen siita, etta tietynlaiset ryhmat harrastavat toimintaa, jossa tyhjia taloja vallataan protestina asuntopulaa kohtaan. Mutta mina en pida tuota hyvaksyttavana toimintana.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Mielenkiintoista että täällä tarvitsee alkaa todistelemaan sitä kuinka hyvin ja monta tietynlaista ihmistä tuntee. Jos AS nyt sallii niin en alennu siihen.


Ei ole mikaan pakko. Mutta uskottavuutta se lisaisi kovasti. Jos tietaisin, ovatko nama tuntemasi kodittomia vai "kodittomia" omien maaritelmieni mukaan, olisi sanoillasi erilaista painoarvoa. Mutta sehan on ihan oma valintasi, kuinka haluat sanomisiasi perustella.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Kyselit muuten missä maassa tätä tuntemaani väkea asuu. Tämänkin olen jo maininnut. Pääasiassa Saksassa ja Hollannissa. Myös Ranskasta tunnen jonkin verran porukkaa. Moni käy töissä, osa työttömiä. Mitä muuta haluat tietää? Onko työhaluttomuutta? Vai onko edes töitä tarjolla? Vai jopa ihan omaa syytään katuojassa... :lol:


Kuten jo aiemmin sanoin, miksi sinne kadulle jouduttiin ja kuinka kauan siella on oltu.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Se nyt vaan on fakta että kaikilla ei ole varaa hommata kämppää vaikkapa Berliinistä tai Lyonista. Tai ylipäätään mistä kaupungista tahansa.


Jos ei ole varaa asua siella missa on, kannattaa harkita muuttamista jonnekin muualle.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Mutta kuten olet varmasti huomannut, niin tämä yhteiskunta on sellainen että kaikille ei asuntoja riitä.


Enemman voisivat hallitukset ynna muut paattajat yrittaa.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Edit: Omalta osaltani tämä keskustelu voisi loppua tähän. AS voinee laittaa henk koht viesti jos jokin jäi kaivelemaan.


Jep, ja tama onkin tosi reilu tapa laittaa piste keskustelulle: mina sain sanottua mita halusin, jatin vastaamatta kysymyksiin joihin en halunnut vastata, ja nyt poistun takavasemmalle. Aplodit.

2
Tyhmät kysymykset / Liftaaminen ja vallatut talot?
« : 05.05.2006, 18:00:55 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Sori AS, jos käsitit väärin viestini. Se ei ollut kenellekään henkilökohtaisesti tarkoitettu. Jos meinaa mennä liian kuumaksi niin parin päivän lukko voi tehdä sen että keskustelu jatkuu vähemmän kiihkeänä ;)


En ma sita henkilokohtaisesti ottanut, jos sita meinasit, en ollenkaan. Otinpahan vaan kantaa siihen, etta miksi joskus tuohon juupas-eipas vaittelyyn joudutaan. Ei toki niin, etta tuo olisi ainut syy. Mutta yksi niista, joka siihen saattaa johtaa.

Sita en kylla ymmarra, miksei keskustelu saisi kayda kuumana. Asiattomuuksien ynna muiden provojen poistamisen ymmarran, mutten sita miksi keskustelun "kuumuuttakin" pitaisi viela alkaa rajoittaa?

3
Lainaus käyttäjältä: "outo_otus"
Todella paljon tuolla Findapropertyssä mainostetaan studioita, joissa kylpyhuone ei kuulu asuntoon.
..

Mutta siis ilmeisesti on niin, että kyse on tosiaan vain siitä, että vuokranantaja haluaa saada kämpän kuullostamaan paremmalta kutsumalla sitä studioksi.


Juuri nain. Mikas yksio se sellainen on, jossa vessaan joutuu jonottamaan? Todellisuuden kaunistelua ilmoituksissa. Hyvin yleista taalla.  :wink:

4
Tyhmät kysymykset / Liftaaminen ja vallatut talot?
« : 05.05.2006, 14:30:48 »
Lainaus käyttäjältä: "juspu"
Tässä nyt tunnutaan jankkaavan samoja asioita. Yritetään pitää järki mukana keskustelussa ja tuoda uusia asioita keskusteluun, muuten menee juupas-eipäs-väittelyksi vain.


No niinhan se vakisin menee, jos toisen asenne on "ma tiedan paremmin kuin muut ja olen oikeassa, mut mun ei tarvitse selittaa miksi". Esim syytellaan tietojen hankkimisesta vain yhdesta lahteesta, ja keltaisen lehdiston kayttamisesta faktalahteena, ja sitten kun oikaistaan kasitysta etta ei se ihan noin ole, niin suukki meneekin kiinni ja palataan takaisin vanhaan "ma tiedan paremmin" vaitteeseen.

Itselleni asia on hyvin selkea: elamantapa- ja moraalikasitystalonvaltaajat edesvastuuseen muiden omaisuuden luvattomasta haltuunotosta. Ja niille, jotka hylattyja taloja oikeaan hataan ja tarpeeseen kayttavat, yhteiskunnan apua jotta paasevat takaisin jaloilleen.

Sitten pysyvat ne tyhjat talot tyhjina, ja saavat omistajat tehda omaisuudellaan mita haluavat. Olivat sitten pankkeja, yhdistyksia tai yksityishenkiloita.

5
Tyhmät kysymykset / Liftaaminen ja vallatut talot?
« : 05.05.2006, 13:00:52 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Loogisesti sisälle ei tuule yms ja on todennäköisesti lämpimämpää kuin kadulla. On myös sellaisia taloja, joita voi lämmittää :)


On "todennakoisesti" lampimampaa kuin kadulla? Kylla se ilman lampotila on kuule ihan sama hylatyn talon sisalla kuin ulkonakin. Tuulesta olet toki oikeassa. Se taas, kannattaako hylatyn talon takkaan menna laittamaan tulta on eri asia. Ellei sitten tukkeutuneen hormin aiheuttama hakamyrkytys ole tavoitteena.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
"Anteeksi ihan kauheasti, mutta jotenkin en oikein jaksa uskoa etta sinulla on tuttavia, jotka asuvat kadulla. "...    :lol: Tuota noin, mitenkäs nyt tälläiseen johtopäätökseen olet tullut? Onko siellä maailman ainoat kadulla asuvat ihmiset?


Se ei ole millaan tavalla perusteltu, eika johtopaatos. En vain jaksa uskoa, etta tuntisit kasapain kadunelajia. Paitsi ehka elamantapasellaisia, jotka taas mielestani eivat kuulu samaan kastiin olosuhteiden uhrien kanssa jotka kylla menisivat toihin ja muuttaisivat sisatiloihin asumaan jos he vain tilaisuuden saisivat.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Kommenttini mummon tapaukseen koski talonvaltauksia yleisesti, ja tarkoitin sitä että yksi lehtijuttu ei kerro kaikkea ko asiasta yleisesti.


Enka minakaan puhunut siita yleisesti, vaan esimerkkina siita miten nama elamantapatalonvaltaajat aiheuttavat surua ja murhetta viattomille ihmisille. Kuten varmaankin huomasit, kyseisessa tapauksessa valtaajia olivat squatterit jotka harrastavat talonvaltausta koska vuokranmaksu ei huvita, eivat suinkaan siksi etta se olisi heille ainoa vaihtoehto, tai etta se olisi heidan moraaliaan ylentavaa.

Tietoni ei myoskaan ollut yhdesta lehtijutusta (varsinkaan keltaisesta lehdesta), vaan useammasta ynna parin televisiokanavan uutisista. Kyseinen mummo oli aika tapetilla pari paivaa, kun hanelta kirjaimellisesti lahti leipa suusta squattereiden takia.

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Kukaan valtaajista ei ole sanonut etteivät talot koskaan romahda tai aiheuta vaaratilanteita. Talonvaltaajat eivät suurimmalta osaltaan myöskään ole mitää idiootteja jotka eivät miettisi millaiseen taloon menevät. Tätäkin porukkaa tietysti löytyy, mutta mistäpä porukasta ei hölmöjä löytyisi.


Ja silla kodittomalla, joka etsii kattoa paansa paalle pakon edessa, hanellako on varaa valita etta meneeko juuri tahan taloon vai etsiiko jonkun parempitasoisen?

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Olisko nyt pientä sanojen suuhun laittamista :)


Ei ole sanojen suuhun laittamista. Suoraan omasta viestistasi:

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Niin, kaikista niistä tuntemistani ihmisistä jotka tässä toiminnassa pyörivät, ei ole yksikään kuollut. Olisko keltainen lehdistö pistänyt taas tiukkaa "ensikäden tietoa" ?   :lol:


Ja koska puhut talonvaltauksesta toimintana, edella selittamistani syista vedan siita tiettyja johtopaatoksia. Koditon tuskin kutsuu hylatyssa talossa nukkumistaan "toiminnaksi".

Lainaus käyttäjältä: "silva"
Tunnut olevan oikein hyvin perillä minusta. Ensin en tunne ketään koditonta, ja nyt vielä tämä. Kelaa viestejä taaksepäin ja lue mitä olen sanonut.


En ole ollenkaan perilla sinusta, enka pysty paasemaankaan kun et suostu antamaan tarkennuksia. Ja siita, ettet suostu tarkentamaan, vedan sitten johtopaatoksia.

Esitin epailyksen, ettet tunne ketaan oikeasti olosuhteiden takia koditonta, vaan lahinna naita talonvaltausta omien moraalikasitystensa vuoksi harrastavia "kodittomia", jotka ovat itse valinneet elamantapansa. Itse olet vain sanonut tuntevasi lukemattomia kadulla asuvia (tai jotain sinnepain).

Jos haluat etta uskon sinua, niin kylla sinun tarvitsee vahan tarkentaa, ei nyt tarvitse heidan henkilokohtaisia elamantarinoitaan alkaa kertomaan, mutta vahan vinkkelia siita, etta kuinka kauan, mista syysta ja missa maassa he kodittomia ovat.

Jos vaita vain, etta "ma sanon nain", niin silloinhan sinun tulee vastavuoroisesti uskoa mita mina sanon, samasta syysta. Eli kaikki talonvaltaajat vievat leivan mummojen suusta, koska "ma sanon nain".

Liitetty peräkkäiset viestit, jotka postattu ihan lyhyen ajan sisällä, samaan viestiin. Mode:PetraJii

6
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 05.05.2006, 12:39:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Estella"
Täällä Jenkeissä vaaditaan myös yllättäen usien että on amerikkalainen luottokortti kun ostaa lentoja tai lento + hotelli paketteja.


Jep, olen tormannyt samaan ongelmaan. Yritin UKsta kasin varata USAn sisaisia lentoja vissiin kolmen eri lentoyhtion sivujen kautta, ja aina tuli seina vastaan kun ei ollut paikallista tai kanadalaista korttia. Onneksi opodo.co.uk myi samoja lentoja ja melkein yhta halvalla, sain sitten sielta.

7
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 05.05.2006, 12:31:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Nallis03"
Maksoin itse viime viikolla suomalaisella luottokortilla lennon, lahtomaana UK. Laitoin laskutusmaaksi Suomen ja hyvin onnistui. Minulla tosin on osoite taalla, joten en tieda miten onnistuu ilman englantilaista osoitetta.


Varasin viime syksyna lippuja Ruotsista kasin Tukholmasta lahtevalle BAn lennolle englantilaisella luottokortilla jonka laskutusosoite on Englannissa, eika systeemi antanut minun varata vaan tapahtui mita ylempana kerroin. Se ei myoskaan missaan vaiheessa kysynyt, onko minulla osoitetta Ruotsissa.

Voisi ehka olla mahdollista, etta koska varasit lippuja UKsta kasin, UKsta lahtevalle lennolle ja sinulla oli osoite UKssa, niin tapaus oli eri? Kun UK on BAn kotimaa. Muuta selitysta en oikein keksi tuohon. Ellei sitten systeemia ole muutettu oman varaukseni jalkeen.

8
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 05.05.2006, 12:21:54 »
Lainaus käyttäjältä: "jilola2"
Pakkohan point-to-point firman on antaa ostaa vieraan maan lipulla koska kehottavat ostamaan vain yhden oötkän matkaa kerralla. Mistäs matkaaja vieraalla maalla paikallisen luottokortin saa?


Taitaa point-to-point firma myos kertoa, ettei kehoita varaamaan jatkolentoja? Eli ei mikaan pakko. Mutta taloudellisesti jarkevaa kylla, koska ihmiset sitten tekevat juuri niin. Ja firman ei tarvitse kantaa vastuuta missatuista jatkoyhteyksista koska ovat kantansa tehneet selvaksi.

9
Lainaus käyttäjältä: "tk2"
No ainakin ilmoituksissa voi lukea että "single studio", joka tarkoittaa kaiketi sitä, että yksiössä on single bed tai sen koko ei muuten riitä kahdelle,


Se tarkoittaa vain ja ainoastaan sankya, on ihan vuokraajan oma asia haluaako sellaisessa asua kaksin.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
ja tuskin vuokraisivat kahdelle vaikka kelpaisikin.


Todennakoisesti vuokraisivat. Mikseivat vuokraisi? Ehka tosin korotetulla hinnalla, koska kaksi ihmista kuluttaa asuntoa enemman kuin yksi.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Suomessa sanalla "yksiö" taas yleensä tarkoitetaan asuntoa, johon joten kuten mahtuu kaksi asumaan.


Suomessa sanalla "yksio" tarkoitetaan aina asuntoa, jossa on yksi huone, ja mahdollisesti erillinen keittio tai sitten ei. Ei mitaan muuta. Siihen, montako sinne mahtuu asumaan, ei sanalla "yksio" oteta kantaa. Yksio kun voi olla vaikka 100 m2 suuruinen.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Lisäksi on vielä bedsitit, jotka usein ovat kokoa "single", ja bedsitin ja studion välinen raja on aika hämärä. Bedsitissä kai noin yleensä on on vessa ja/tai keittiö jaettu muiden kanssa, studiossa yleensä ei ole, mutta monessa studioksi mainostetussakin on jotain jaettua.


Bedsitit ovat ihan samalla tavalla single tai double kuin huoneet ja yksiotkin, eika se edelleenkaan tarkoita asunnon vaan sangyn kokoa. Ainut yhteys naiden valilla on se, etta yleensa pyritaan huoneeseen/bedsittiin/asuntoon laittamaan double bed jos se suinkin vain mahtuu, joten single bed huoneet/asunnot yleensa ovat pienempia kuin double bedit. Mutta asunnon koosta single/double ei silti puhu.

Bedsitin ja studion raja ei ole yhtaan hamara. Studio = yksio, oma kamppa jossa on kaikki mita tarvitset, etka jaa mitaan kenenkaan kanssa. Bedsit = joko keittio tai kylpyhuone tai molemmat jaetaan muiden kanssa, huoneessa on usein lavuaari ja sen oven saa lukkoon. Studiossa ei koskaan jaeta mitaan kenekaan kanssa, paitsi ehka puutarha. Takuuvarmasti loytyy huijareita jotka mielellaan mainostavat bedsitteja studioina, koska studioista voi pyytaa enemman vuokraa, mutta silloin vastuu onkin vuorkaajalla itsellaan etta onko niin tyhma etta uskoo.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
"double bed" ei tarkoita huonetta, johon suostutaan ottamaan kaksi asukkia. Toisaalta taas "double studio" tai "double bedsit" tarkoittaa juuri sitä.  ...

Enemmän kai on kyse siitä, kuinka monen muun kanssa kämppikset haluavat yleisiä tiloja ja laskuja jakaa.


Ja nama kaksi ovat suoraan linkitettyja: mika tahansa studio, kuinka pieni tahansa, vuokrataan pariskunnalle, samoin bedsit. Koska ei ole ketaan, jolla olisi mitaan sanottavaa siihen. Toisin kuin jaetuissa taloissa ja flateissa, siella asukkaat paattavat kuinka monta viela mukavasti mahtuu lisaa.

10
Lentomatkustus / Lihavat lentomatkustajat
« : 05.05.2006, 10:46:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Cachorro"
Tosin harva raskauden vuoksi pössähtää sivusuunnassa niin paljon, ettei penkkiin mahdu. Onhan kyllä niitäkin. Yleensä se vatsa tulee suoraan eteenpäin.


Kommenttiani oli lyhennelty moderaattorin toimesta, ja tuollaisenaan se on aikalailla irroitettu asiayhteydesta.

Se oli tarkoitettu vihjaamaan, ettei tuo aikaisempi keskustelu lihavuuden vaikutuksesta sikioon ole ihan niin kaukaa haettua.

En siis missaan nimessa vaittanyt, etta raskaana olevat naiset yleisesti ottaen lihovat niin etteivat lentokoneen penkkiin mahdu!

11
Tyhmät kysymykset / Liftaaminen ja vallatut talot?
« : 05.05.2006, 10:36:52 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Niin, kaikista niistä tuntemistani ihmisistä jotka tässä toiminnassa pyörivät, ei ole yksikään kuollut. Olisko keltainen lehdistö pistänyt taas tiukkaa "ensikäden tietoa" ?   :lol:


Ja sen viela haluan lisata, etta jo se etta puhut talonvaltauksesta "toimintana" kertoo paljon siita, millaisesta vinkkelista talonvaltausta katsot.

Et suinkaan ole hadissasi kodittomien ja oikeasti hadanalaisten puolesta, vaan nakovinkkelisi on juurikin silta yhteiskunta-aktivismi kannalta, jossa nuorisoryhma menee tyhjaan taloon soittelemaan rumpuja ja katsoo siten olevansa kovasti kapinallinen ja oikovansa yhteiskunnan suuria vaaryyksia ja taistelemansa pahoja kapitalistifirmoja vastaan.

12
Lainaus käyttäjältä: "porsasurhea"
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Kuka tietaa. Ja mika edes on pysyvaa? Voisinhan paattaa nyt jaada pysyvasti, ja sitten elakeiassa palata kuitenkin lapsuuden maisemiin.


Mutta mihin sita sitten oikeastaan palaa. Ei se elo siella pysy odottamassa kotiin tuloa. Kavereilla ja perheella on ihan omat juttunsa.


No harvempi sita kai kuvitteleekaan, etta jos 40 vuoden paasta reissuiltaan palaa ettei mikaan olisi muuttunut? Puolet perheestakin varmaan jo haudassa silloin, ainakin toinen jalka.

13
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 03.05.2006, 15:46:23 »
En tieda onko se just BAn vaiko mahdollisesti myos muidenkin lentoyhtioiden systeemi, itse olen siihen tormannyt vain BAlla mutten kylla muilla ole toisesta maasta lahtevia lentoja yrittanyt ostaakaan.

Paitsi Raiskilla, ja se ja snoozyJet kylla antavat varata vaarankin maan kortilla.

14
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 03.05.2006, 15:27:46 »
Se kavi muistaakseni niin, etta teet sita varausta netissa ja valkkaat kortin maaksi ei-lahtomaan, niin sitten se varaussysteemi ilmoitaa etta kortin laskutusmaan pitaa olla sama kuin lahtomaa, haluatko tehda offline-varauksen. Sitten jos sanot kylla, niin saat varausnumeron ja ilmoituksen kuinka kauan kyseisia lippuja kyseisella hinnalla sulle pidetaan varattuna, ja puh nron johon pitaa soittaa maksaakseen. Ja numero on muistaakseni Englannissa, etta ulkomaanpuhelun hinnalla. Muttei se kovin kallista ole.

Jos hintaero Kilroyn ja BAn sivujen valilla on huomattava, niin suosittelen ehdottomasti BAn kautta, systeemi ei ole ollenkaan hankala.

15
Kuka tietaa. Ja mika edes on pysyvaa? Voisinhan paattaa nyt jaada pysyvasti, ja sitten elakeiassa palata kuitenkin lapsuuden maisemiin.

Mutta tunnetussa tulevaisuudessa ei paluuta ole suunnitelmissa, vaikka kotimaa on niin kultainen, niin kultainen, niin taalla arki on kivempaa. Tyo on tosi jees, olut on parempaa ja valikoima on suurempi, ja kauas pois paasee helpommin ja halvemmalla.  8)

Ja sillakin uhalla, etta saan sen ulkomailla ylpistyneen suomalaisen leiman, niin kylla taalla eraat tietyt asiat ovat niin paljon paremmin. Suomessa kun menen kauppaan nykyaan niin meinaa itku tulla kun ihmiset tonivat ja tallovat varpaille, muttei kukaan edes huomaa saati sitten pyyda anteeksi.

Toisaalta rakastan Suomessa sita, etta joka ikiselle vastaantulijalle ei tarvitse sanoa huomentamitakuuluuhyvaakiitosentaitse. Jos on aamuarea, niin Suomessa sita saa olla ihan rauhassa, ilman etta kukaan loukkaantuu.  :D

16
Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Meinasin juuri kuten kirjoitin, etta vahintaan £100/kk laskuihin ja veroon yksiossa (voin olla vaarassa), lisana noihin antamiisi esimerkkihintoihin.


Sorppa, niinpa tietysti, ma luin jotenkin hassusti ja kasitin etta puhuit vuokrasta etka laskuista.

Satanen voi riittaa, mutta alle tuskin yksioissa paasee suurimmassa osassa Lontoota sen perhanan CTn takia.. kaasu ja sahkohan tietysti riippuvat siita paljonko niita kayttaa!  :wink: Mulla on nykyisessa kampassa paras mahdollinen kombinaatio: hella ja lammitys kaasulla ja sahkosuihku. Ruoanlaitto ja lammitys on halpaa, ja vesi suihkussa tasalampoista.  :D Menee keskivertona vahan alle £10 kuussa niihin kun on laskulla, pre paidit joihin creditia ostetaan avaimella tai kortilla ovat huimasti kalliimpia. Vesi on £130 vuodessa jos oikein muistan. Vanhassa kampassa oli £80.

Council Taxista ei voi sanoa mitaan yleispatevaa, koska se vaihtelee niin paljon jopa Lontoon councileiden sisalla. Wandsworth on ihan naurettavan halpa, kun taas paikat kuten Richmond ja Merton alkavat jo olla aika hinnoissa. Jos asia kiinnostaa, niin googlella etsimaan haluttu council, nettisivuilta loytyy band luokitukset ja niiden hinnat.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Voi olla, etta niissa oli jo joitain laskuja mukana, sita koitin sinulta kysyakin. Tama siksi, etta jos haluaa verrata (minulle) kelvollisen kahden hengen huoneen hintaa kelvollisen yksion minimihintaan, niin voi menna suunnilleen nain:

Kahden hengen huone: £120/viikko laskuineen
Kahden hengen yksio (on niita yhdellekin!): 130£/viikko + laskut 20£/viikko (minimi?)


Selvennykseksi muille, "kahden hengen yksiota" ei taalla ole sen enempaa kuin Suomessakaan, veikkaan etta tassa tarkoitetaan yksiota johon mukavasti mahtuu kaksi. Ilmoituksissa kaytetty double bed meinaa vain ja ainoastaan sangyn kokoa, ei siis sita etta asunto/huone olisi luokiteltu kahdelle (niinkuin muuten itse luulin ensin kun tanne muutin!!! :lol: ).

Eika yleispatevasti voi sanoa, etta huoneiden hintaan kuuluu myos laskut. Hintavertailua on fiksuin tehda juurikin noin, katsomalla omaa toivealuetta ja mita siella on saatavilla juuri silla hetkella kun sinne haluaa muuttaa. Koska (ihan samalla tavalla kuin Suomessa) hinnat ja tarjonta vaihtelevat kausiluonteisesti. Esim yritappa loytaa mitaan asuntoa Tampereelta elokuussa. Ei ole helppoa.

Joten minkaanlaisen yleispatevan, koko Lontoon kattavan neuvon antamista siihen "mita kamppa maksaa" ei voi kukaan antaa. Paitsi ehka tulevannakija.  :wink: Muiden kertomuksia hinnoista kannattaa kuunnella, jottei tule ihan silmaan sahatuksi ja paady maksamaan huimia summia jostain ihan rotankolosta.

17
Lentomatkustus / British Airwaysin liput
« : 03.05.2006, 12:26:30 »
Et. Mutta et voi maksaa suomalaisella kortilla nettisivun kautta. Kortin laskustusmaan taytyy olla sama kuin matkan aloitusmaa.

Voit tosin tehda offline-varauksen ja sitten soittaa puhelinpalveluun ja maksaa lennot siella suomalaisella kortillasi.

18
Iso-Britannia / Lontoon pahamaineiset alueet
« : 03.05.2006, 12:24:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Joutsen"
E&Cssa on myös yksi Lontoon suurimmista yliopistoista ja alueella on paljon opiskelija-asuntoja.


Mutta opiskelija-asuntoloiden alueella tapahtuu vahemman puukotuksia ja ryostoja kuin tuossa kyseisessa council estatessa.

19
Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Näin aivan. Asiantuntemattomille kuitenkin vielä muistutukseksi, että vertaillessa näitä hintoja huoneiden hintoihin kannattaa muistaa, että näihin kai tulee päälle tulee vielä laskut ja Council Tax, AS voi vahvistaa tai kumota väitteen. Joku yksiössä asunut voi veikata paremmin hintaluokkaa (sehän tietysti vaihtelee paljon), mutta oma villi arvaus on, ettei paljon alle £100/kk niihin riitä.


Meinasit varmaan £100/viikko...?  :wink:  Alle sen ei varmasti riita, nuo omat esimerkkini olivat hintahaitarin ehdottomasti alimmasta paasta. Ja minahan siis asuin itse niissa molemmissa, tai siis asun edelleenkin siina jalkimmaisessa.

Se, tulevatko laskut paalle vai eivat on jalleen kerran tapauskohtaista. Esim jos yksio on vain extension talon paassa, niin sen council tax voi sisaltya jo vuokraan. Tai vesi. Yleisimmin kaasun ja sahkon joutuu maksamaan aina, ja sitten nuo kaksi muuta riippuvat siita ja tasta.

Etsiskellessani olen tormannyt paljonkin yksioihin, joihin CT ja/tai vesi on sisaltynyt hintaan, ja Twickenhamista loysin kerran yksion puulattioilla hintaan £625/kk johon sisaltyi kaikki, ja oli maailman suloisin pieni koti, kahdessa kerroksessa, iso takapiha (yhteinen talon muiden asukkaiden kanssa) ja kaikki! Oli vaan liian kaukana juna-asemasta, en voinut ottaa sita. Ja kaverini asui kaksiossa, jonka vesimaksun maksoi alapuolella oleva kauppa.  :D  Kannattaa aina kysya jo soittaessa etta mita hintaan sisaltyy, sillahan se selviaa.

Ja sitten taas ei niihin huoneiden hintoihinkaan ollenkaan aina sisally kaikki laskut, ihan yhta hyvin niihin voi tulla lisia paalle. Tosin niissa laskut ovat aina halvempia, koska CT ja vesimaksut ovat kiinteita -> kun on useampi jakamassa, hinta per paa on vahemman. Yksin asuva saa council taxista 25 % alennuksen, mutta se pitaa hakea se ei tule automaattisesti.

Lainaus käyttäjältä: "tk2"
Tilanteesta, kämpästä ja tarpeista riippuen paljon vaivaa ja/tai rahaa voi mennä myös kaiken tarpeellisen hankkimiseen tai Suomesta raahaamiseen.


Kampat voi vuokrata tyhjina, kalustettuina tai all mod cons (all modern conveniences included), joka tarkoittaa etta keittiossa on kaikki vehkeet kuten leivanpaahdin jne ja voi olla jopa astiat. Eka yksioni oli kalustettu ja siella oli matalat ja syvat lautaset ja kahvikupit. Toka oli kalustettu, mutta nojatuoli piti silti ostaa itse.

Mutta joo, kimppakampissa yleensa on jo kaikki rojut, vahan asukkaista riippuen, ja saako niita kayttaa vai ei riippuu myos asukkaista. Yleensa saa.  :lol:

20
Lentomatkustus / Lihavat lentomatkustajat
« : 03.05.2006, 11:53:11 »
Niin ja kyllahan lihava lentomatkustaja voi olla raskaana. (sori oli ihan pakko....  :lol: )

Sivuja: [1] 2 3 ... 44