Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - keitai

Sivuja: [1] 2
1
Halvimmalla noita välejä pääsee halpabussilla. Esim megabus.com tarjoaa marraskuun loppuun new york - baltimore välille yhdensuuntaisia lippuja $9-$14 kellonajasta riippuen. useimmissa megabusseissa toimii wlan, mutta mitään takuuta että omalle vuorolle sellainen sattuu ei anneta. Omat kokemukset megabussista viime vuonna oli sangen positiivisia, mutta muitakin halpalinjureita noilla väleillä on.

2
Tuo 3100e/5=620e on tosiaan varsin kohtuullinen hinta jos kokonaismatka-aika ja vaihtopaikat ovat järkeviä.
On tuo hyvä hinta huonoillakin yhteyksillä. Itse maksoin ~800e nuppi lennoista orlandoon (liput ostettu noin 4kk ennen matkaa), ja siinä oli 2 vaihtoa molempiin suuntiin parin tunnin odotuksilla.


3
Qatar Liittyy oneworld allianssiin, Finnair toivottaa tervetulleeksi ilmeisen pitkin hampain kun Qatarin aasianyhteydet unohdetaan pressissä mainita ;D

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=524381&lang=fi

Luulisi että nyt kun ovat samaa allianssia, doha-helsinki lentoyhteys palaisi takasin piirustuspöydälle, mutta saapa nähdä.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: eksoottiset sairaudet
« : 19.06.2012, 12:05:42 »
Raakaa Mustekalaa kannattaa näköjään välttää aasiassa matkaillessa  ;D

http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2012061615715574_hu.shtml

5
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 08.06.2012, 10:26:31 »
Finnair se osaa hoitaa homman kotiin:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288474963210.html

Tämä on EU-byrokratian tuomaa järjettömyyttä. Kun toinen direktiivi vaatii että matkustjien on päästävä yöpymään jos viivästys käy pitkäksi, ja toinen direktiivi rajaa tiukasti miten viisumeita voi myöntää schengen-alueelle, ollaan pattitilanteessa (ainakin jos suomalaisittain noudatetaan direktiivejä viimeiseen kirjaimeen). Vaihtoehdoiksi jää reititys lontoon ja new yorkin lennoille (tuskin mahtuu 40+ matkustajaa), takaisin intiaan, tai yksityiskoneen vuokraaminen. Mielenkiintoiseksi tilanne olisi lie käynyt jos intiankin lento olisi ollut täynnä...

6
Ei se Dohan sijainnista kiinni jää, jos "hyvä sijainti" määritellään yksinkertaisesti reitin pituudella, niin kyllähän tuo kaikki Keski-Euroopan hubit pieksee kaukoitäänkin sen suhteen esim. Bangkokiin tai Singaporeen (sen sijaan itseasiassa esim. Johannesburgiin se ei ole sen lyhyempi reitti kuin Keski-Euroopan kauttakaan). Toki Finnair on tässä suhteessa edelelleen ylivoimainen, suoraa lentoa kun ei voita mikään. Mutta jos ihmiset nyt ovat valmiita kiertämään halvemman Thaimaan lennon takia vaikka Frankfurtin tai Amsterdamin kautta niin kyllä varmasti etäisyyden puolesta Dohakin menee, muut valintaan vaikuttavat seikat on sitten asia erikseen.
[/quote]

Ompa kiva tuo gcmap.com. Hintahan ei tosiaan riipu ainoastaan reitin pituudesta, varsinkaan tarjousten ollessa kyseessä. Öljyn hinnan jatkuvasti noustessa tulee kuitenkin vaikeammaksi myydä suurella alennuksella pitkiä kiertomatkoja.

7
Qatarin sijainti ei ole Suomen kannalta mitenkään erityisen hyvä oikeastaan yhtään minnekään muualle mennessä, mutta loppujen lopuksi se on hinnoista, markkinoinnista ja reittitarjonnasta kiinni.
Suomalaisesta näkökulmasta Qatar, dubai ja muut lähi-idän hubit sopivat sijainniltaan parhaiten lennoille itä- ja etelä-afrikkaan, lähi-itään ja intiaan.


8
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 11.08.2011, 08:57:16 »
Heippa jo Norwegianilla lennelleet. Norwegian sallii yhden kollin käsimatkatavaraa ja sille 10kg painoa ja mitat 55 x 40 x 23 cm.

Varmistaisin kuitenkin onko jälleen 1 tasan 1, vai noudattavatko tätä laukku + takki + kamera + sateenvarjo + ties mitä kaikkea =1 -käsipakaasimatematiikkaa? Ilmeisesti kyllä. Lähinnä siksi, että osaan varautua laittamaan myös kameralaukkuni (25x19x15) sinne kassin sisäpuolelle, enkä kohtele sitä käsilaukkuna / kamerana. Muu omaisuus toki kulkisi päällä ja kassissa, ei ole tarvetta leikkiä kassialmaa. Parin vaihtovaatekerran vuoksi ei kuitenkaan tunnu tarvetta muutoin ottaa ruumaan laukkua.

Viime lennolla ainakaan eivät välittäneet vaikka oli kameralaukku ja matkalaukku molemmat käsimatkatavarana. Näytti olevan monella muullakin samantyyppisiä yhdistelmiä. Suosittelen silti että varmistat etukäteen että kameralaukku mahtuu tarvittaessa toisen käsimatkatavarapakaasin sisään.


9
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 30.05.2011, 15:52:15 »
Nää "onpa finnair kallis" kauhistelut alkaa vuosien kuluessa tuntumaan melko väsyneeltä. Finnairin(kin) lennot hinnoitellaan kysynnän mukaan. Kotimaisen lentoyhtiön suorista, sopivaan aikaan lentävistä vuoroista nyt vaan ollaan valmiita maksamaan enemmän kuin ulkomaalaisen lentoyhtiön hankalaan aikaan lentävästä vaihdollisista vuorosta. Finnair tietää tämän, ja pistää siksi enemmän hintaa suomesta lähteviin lentoihin. Ei *tietenkään* *kaikki* ole valmiita maksamaan enempää, mutta riittävän moni, ettei finnairin ole tarvinnut laskea hintoja merkittävästi.

Minäkin katson ennemmin hintaa, mutta usein tulee tilanne vastaan jossa finnairin lennon lisähinta kannattaa maksaa. Esim viimeksi finnairin +50e euroopan sisäiseltä menopaluulta kannatti maksaa, se raha säästettiin kun perillä tarvitsi sopivien lentoaikojen takia olla yhden hotelliyön vähemmän.

10
Terhi on päässyt suomeen, sairaalalasku on vielä maksamatta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111760-suomalaisnaisen-painajainen-sairaalassa-%E2%80%93-%E2%80%9Dminulle-naureskeltiin%E2%80%9D

Lainaus
Suomesta Lehtinen ei matkustajavakuutusta saanut, sillä hän lähti Tansaniaan vain menolippu mukanaan.

- Olen sitä mieltä, että minun tilanteeni olisi ollut samanlainen, vaikka minulla olisi ollut vakuutus. Afrikassa on tiettyjä juttuja, joita vakuutus ei korvaa ja moottoripyöräonnettomuus on yksi niistä, Lehtinen kertoo.

Matkavakuutuksen sijaan olisi siis pitänyt ottaa terveysvakuutus (expat medical insurance). Väite (kuulopuheeseen perustuva?), ettei moottoripyöräonnettomuutta korvata, on outo peruste jättää vakuutus ottamatta. Jos sellaisia rajauksia vakuutuksestaan löytää, tulee se nähdä vihjeenä että sellaisella matkustaminen on vakuutusyhtiönkin mielestä vaarallista...

Uutisessa jäi kertomatta oliko kypärä päässä. Yleensähhän näillä itä-afrikan "boda boda" moottoripyörätakseilla ei ole kypärää, ainakaan matkustajalle.

11
Ei jokaista ihmisen ajattelemattomuudesta johtuvaa poikkeustapausta varten pidä säätää omaa lakia jolle varata budjettista siivua verovaroista. Virallistettuna tuollainen järjestelmä on kallis, käytänössä syntyisi virasto päättämään kuka on oikeutettu tulemaan pelastetuksi ulkomailta ja kuka ei.

Paljon parempi tapa on yksinkertaisesti järjestää keräys. Tuollainen 14000e ei ole mitenkään mahdoton summa kerättäväksi, itsekkin osallistun jos (kun?) keräys Terhin pelastamiseksi järjestetään.

Mielestäni keräykseen osallistuminen on paljon parempi tapa osoittaa pehmeitä arvoja kuin sokea usko että "valtio pelastaa, kyllähän sillä rahaa riittää".

12
Kenia / Vs: Keniaan huhtikuussa
« : 02.02.2011, 15:11:18 »
Ei ole sen vaarallisempaa kuin mikään muukaan kehitysmaa. Suurin osa rikollisista on opportunisteja, jotka pöllivät jotain ainoastaan jos ovat 100% varmoja etteivät jää kiinni. Valppaus on valttia. Sensijaan kannattaa huomioida huhtikuu on teoriassa pahinta sadekautta, jolloin pienemmät tiet muuttuvat mutavelliksi.

13
Lentomatkustus / Vs: Halpalentoyhtiöiden turvallisuus
« : 11.11.2010, 11:41:05 »
Halpalentoyhtiötä koskee samat turvallisuusmääräykset kuin perinteisiäkin. Mahdollisuuksia tehdä lipun hinnasta halvempi säästämällä jostain turvallisuuteen liittyvästä ei käytännössä ole. On sitten tietenkin maan ilmailuviranomaisista kiinni miten tarkasti määräyksiä valvotaan. Länsimaissa tämän suhteen ei pitäisi olla ongelmia, mutta mm. joissain itäeuroopan, aasian ja afrikan maissa kannattaa olla varuillaan.

Esimerkkinä muutama vuosi sitten sattunut thaimaalaisen one-two-go halpalentoyhtiön onnettomuus.

14
Aikautaulut ja lentonumerot:

http://airlineroute.net/2010/10/06/dy-hel-s11/

pikaisena tulkkausohjeena rivin viimeinen numero kertoo minä päivinä lennetään: 14 = maanantai ja torstai, x67 = kaikkin muina päivinä paitsi ei lauantaina eikä sunnuntaina.

Veikkaan että tässä on nyt heitetty haravarivi lottoon etelän kohteiden kanssa, katsotaan puolen vuoden aikana mitkä reitit vetää ja keväällä sitten perutaan niiden reittien avaamiset mitkä ei kannata.

15
Harvinaisen hieno juttu - aloittaapa vielä kesällä jolloin halpoja lippuja lomakohteisiin on yleensä ollut vaikeaa saada.

16
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 05.10.2010, 19:27:38 »
Eiks hullujen päivien idea ole muutenkin että myydään merkkituotteita normaaliin hintaan kun muulloin niistä saa maksaa sikamaista hintaa stokkalla...  ;D

17
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.10.2010, 13:41:10 »
Tallinnan avaus Tamperetta suuremmalla reittivalikoimalla soittaa kuolinkelloja Lappeenrannan reiteille, jotka ovat perustuneet venäläismatkustajiin. Veli-toveri ajaa mielummin Pietarista omankielistä aluetta pitkin Tallinnaan kuin Lappeenrantaan
Nyt mennään kyllä kauas huuhaan puolelle. Veli venäläiset kokee venälän huonosti hoidettuja teitä kohtaan lähinnä suurta vihaa. Viron puolella taas narva-tallina tiekään ole kovin kummoisessa junnssa.

18
eikö Bluukkari ole tähänkin saakka lentänyt Barnaan? Spanair siis vain hoitaa tästälähin Bluukkarin lennot? eihän tässä mikään parane eikä lisäänny, vai?

Jep, juurikin näin, spanairin lento barcelonaan korvaa blue1:nin lennon.

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 25.06.2010, 19:30:20 »
Nordean avainasiakkaalle gold on ilmainen, mutta tuota statusta ei varmaan moni pallontallaaja ole ehtinyt saavuttaa ;D
Miten niin ei ole ehtinyt?
Pelkkä kevennys loppuun se oli, eikös se hymiökin tee selväksi ettei aivan tosissaan olla ;)

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 14.06.2010, 20:51:12 »
Nordealta saa myös jatkuvan matkavakuutuksen visa/mastercard gold -version kylkiäisenä ilmaiseksi. Normi (silver) mastercard on 39e/vuosi, ja mastercard gold on 56e/vuosi niin goldiin päivittäminen maksaa ainoastaa 17e - melko pieni hinta matkavakuutuksesta ;) Nordean avainasiakkaalle gold on ilmainen, mutta tuota statusta ei varmaan moni pallontallaaja ole ehtinyt saavuttaa ;D

Kylkiäisvakuutuksen ehdot näyttävät pikavillkaisulla samalta kuin erillisen matkavakuutukset.

Sivuja: [1] 2