Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vedenhenki

Sivuja: [1] 2
1
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 26.10.2009, 12:19:27 »

Ainoa asia mikä on hieman tikkuna persiissä on tuo viisumin rekisteröintihomma, se kun pitäisi käydä rekisteröimässä joka kerta, kun jäät yöksi uuteen kaupunkiin. Tämä kuulemma kannattaa tehdä, mutta tässäkin pätee sama kiinalainen kiinnostuksen puute.

Juu.. Enpä ite rekannu itteeni mihinkään, kun tuolla kävin. Lisäksi vielä kun saavuin Kiinan puolelle, olin ensimmäiset viisi yötä tuttavieni nurkissa Guangzhoussa, enkä missään hostellissa tms. Mitään ongelmia ei tullut. Vaikka maahantulokortissakin tms. luki, että pitäisi jossain käydä ilmoittautumassa muka.

2
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 26.10.2009, 12:04:26 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Israel
4. Venäjä
5. Viro
6. Norja
7. Iso-Britannia
8. Espanja
9. Islanti

Tosi vaatimaton lista, mutta kyllä se tosta sitten hiljalleen. Kun nyt vasta alan innostumaan tästä matkailusta!

10. Hong Kong
11. Kiina
12. Macau

3
Kiina / Vs: Shanghai
« : 11.10.2009, 19:43:21 »
Mietin myös tuota ravintola-vaihtoehtoa ollessani mestoilla, mutta halusin kuitenkin käydä oikeasti siellä ylimmässä kerroksessa, jotta voin sanoa käyneeni siellä. Ja oli se lasilattia jotain tosi hurjaa.

4
Kiina / Vs: Hong Kong
« : 04.10.2009, 11:44:24 »
En tiedä, iskikö minuun vain totaalinen matkaväsymys, mutta Honkkari on kyllä ollut pettymys tämän kolmen viikon Kiina-kiertueen viimeisinä päivinä. Tai ehkä se johtuu tästä ajankohdasta, kun on kiinalaisten lomapäivät... Mua on yksinkertaisesti vituttanut ja paljon ja lähes koko ajan. Vain harvoja kivoja hyviä hetkiä on mahtunut näihin neljään päivään täällä. Kiinalaisia on liikaa, länkkärituristeja on liikaa, kukaan ei osaa kävellä oikein tai hyvin, ihmiset ovat vain idiootteja ja tossa äsken tosiaan mulla alkoi paineet käydä niin kuumina, että melkein juoksin jalan ylämäkeen SoHoon vain istumaan johonki baariin olutlasin kanssa tietokoneen äärelle.

Matkan parhaimmat kohokohdat ovat olleet käynti Peak:lla, sattumoisin vielä oli ilotulitusilta silloin, joten näin erittäin hyviltä paikoilta Peak:lta upean ilotulituksen! =) Ja kaikista paras oli käynti Macaossa katsomassa Cirque Du Soleil:n esitys, kallis mutta erittäin hintansa väärti!

Hostelli oli hirveä läävä ja siellä oli bedbugseja, tosi pienet pimeät, ikkunattomat kopperot huoneina ja jos huonekaverilla oli kylmä, sait itse hikoilla itsesi kuoliaaksi yläpedillä ilman ilmastointia... Jos vähänki on enemmä rahaa käytettävissä, ei kannata valita edullisinta hostellia mikä vastaan tulee.
Ainoa museo, missä kävin, oli Space Museum. Joka sanan mukaisesti on todellakin museo. Jos vähänkin tietää perusjuttuja avaruudesta, tuo museo on totaalinen pettymys, sillä ko. museon tiedot ovat päivitetty n. 15 vuotta sitten ja siinä ajassa tosiaankin avaruuden tutkimus on mennyt niin isoja harppauksia eteenpäin, että tuo museo oli jotain todella hirveää vain, satojen kiinalaisten tungeksiessa jokasuuntaan.

Mulle oltiin kehuttu Hong Kongia tosi paljon, ja vaikka sää on lähes koko ajan ollut poutainen täällä ollessani, on kaupunki ollut pettymys. Lisäksi tosi kallis kaupunki verrattuna manner-Kiinaan. Kannattaa mieluummin mennä sinne "oikeaan" Kiinaan, vaikka tohon naapuriin Guangzhouhun. Itse tykkäsin paljon enemmän olla siellä, Shanghai oli kaikista paras kohde.

5
Kiina / Vs: Shanghai
« : 30.09.2009, 18:45:39 »
Shanghai on aivan ihana ja valloittava kaupunki! Shanghai on erittäin kovaa vauhtia modernisoitumassa ja länsimaalaistumassa, mutta sivukaduilta löytää yhä sitä aidohkoa kiinalaista elämänmenoa. Shanghai on siitä helppo kohde, että erittäin moni osaa siellä englantia. Avuliaita ihmisiä löytyy myös, jos sattuu eksymään. Metro on tosi toimiva ja kattava, toimii myös englanniksi.

Kyllä tuo World Financial Center sekä Oriental Perl tv-torni on aika hulppeita kohteita käydä. Kumpainenkin maksaa ihan ylimpiin kerroksiin saakka 150rmb.
Bund on remontissa, avautunee varmaan ensi vasta vuoden puolella, korjaavat sitä Shanghai expo 2010-häppeninkiä silmälläpitäen. Minnekään bundin rantakävelykadulle ei pääse tällä hetkellä! Joen pohjoisrannalta kyllä löytyy pieni puisto ja laiturinpätkä, minne pääsee kuvailemaan Pudongin uuteen osaan päin (Bundilta kävelymatkaa n. 1,5 - 2,5km). Lisäksi pohjoispuolella kulkee myös lautta joen yli, mutta sinne on vaikea löytää, ellei satu olemaan jotain paikallista, joka tuntee mestat, matkassa.

Itse hoidin shoppailuni pitkälti tuolla metrolinja 2:n Shanghai science & techonolgy -museumin metrohallissa. Kannattaa pitää pintansa tinkimisessä! =D Maksoin varmasti siltikin ylihintaa.... Lisäksi East Nanjing Road:lta saattaa löytää jotain kivaa.

Oma hostellini oli Hongkuo:n kaupunginosassa, varsin kiva paikka, kohtuulähellä kaikkea tärkeää, metrolla pääsi ok, mutta mukavan sivussa silti, kaduilla näki sitä aidompaa kiinalaista elämänmenoa. Hostelli oli aika edullinen ja kiva, kohtuusiisti ja mukava henkilökunta, hostelworld:n kautta varasin, Sleeping Dragon oli nimi ja dormissa nukuin.

6
Kiina / Vs: Chongqing?
« : 30.09.2009, 18:35:44 »
Nyt olen siis käynyt Chongqingissä ja voin oman mielipiteeni kertoa muille, ketkä kenties myös kyseistä kaupunkia miettivät matkakohteeksi.

Chongqingin ainoa miinuspuoli on julkisen liikenteen toimimattomuus. Chongqingissä on vain yksi monorail-linja (toistaiseksi), joka on lähestulkoon hyödytön. Joten dösä tai taksi on ainoa mahdollinen järkevä liikkumismuoto ko. kaupungissa. Mutta... Kaupungissa on etenki tiettyihin kellonaikoihin aivan järkyttävät ruuhkat ja sielläpä sitä seissään dösässä tai taksissa...

Muuten kaupunki oli kaunis ja moderni. Länkkärituristeja ei juuri vastaan kävellyt, jos näki kaksi - neljä päivässä, ni se siitä. Kiinalaiset tuolla eivät puhu yhtään englantia. Jos jossain muissa Kiinan suurkaupungeissa edes vähäsen puhuvat, niin tuolla siis ei todellakaan yhtään. Joten ainakin kannattaa kantaa mandariini fraasi-sanakirjaa mukana. Sillä pärjäsi hyvin. Ja kiinalaiset ovat tosi ystävällisiä ja auttavaisia turisteja kohtaan, ainakin itse koin asiat niin.

Oma hostellini oli kaukana kaupungin keskustasta, Ciqikoun vanhassa kaupungissa. Tämä vanha kaupunki oli kertakaikkisen hämmästyttävän ihastuttava oma pikkukaupunki ison kaupungin sisässä. Tykkäsin hostellista tosi paljon, se oli siisti ja tosi edullinen ja henkilökunta oli tosi ysävällistä sekä puhui englantia. Yhtäkään torakkaa en nähnyt. Hostellissa oli myös ihana baari, jossa on töpseleitä ja langaton nettiyhteys sekä kohtuuhalpaa olutta (verrattuna Suomen hintoihin, mutta kalliimpaa toki paikallisiin hintoihin suoraan kaupasta). Hostellin voi varata hostelworldin nettisivuilta, itse nukuin dormissa (viisi yötä yhteensä, joista kolmena yönä täysin yksin).

Chongqingissä ehdoton must-do on jokiristeily ilta-aikaan kahden joen välillä kaupungin edustalla, kesto n. 2h. Hinta ei ole hirveän paha, mutta kaupunki on totaalisessa kukoistuksessaan pimeäaikaan! Päivällä hirveän korkeat kerrostalot ja muut näyttävät aavistuksen tylsiltä ja samoilta, vaikka aurinkokin paistaisi, mutta yöllä kaikki puhkeaa loistoon. Chongqing on myös edullisempi kaupunki kuin yleisimmät Kiinan turistikaupungit. Sijaintinsa puolesta myös loistava kohde lähteä käymään vaikka Sichuanin puolelle, jos on enemmän aikaa.

Yksisuuntainen lento Guangzhousta elongin kautta ei ollut Chongqingiin kallis, taisi maksaa (tarkistaa...) 530 rmb. Lentokenttäbussi Chongqingin lentokentältä Sapingpa:n kaupunginosaan ei myöskään ollut kallis, jotain 10-20 rmb, välimatkaa matkalle on n. 20-30km. Lentokenttäbusseja menee vain tota yhtä reittiä, senku hyppää kyytiin terminaalin ulkopuolella.

Siinäpä kai tärkeemmät. =)

7
Se taas onkin aivan eri asia mikä oikeasti kiinnostaa. Jotkut ihmiset kokevat itselleen mielekkään uran rahaa tärkeämpänä. Onnellista tietenkin on, jos nämä kaksi sattuvat kulkemaan käsi kädessä..

OT:
Itse olen siitä surullisessa asemessa, että tiedän että kutsumukseni on asiakaspalvelualalla. Rakastan työtäni. Kärsin vain huonosta palkasta loppuelämäni, vaikka tiedän, että päänupissani riittäisi lahjoja paljon pidemmällekin. Haluan vain toteuttaa intohimoani, vaikka sitten huonon palkan ja parempaa duunia tekevien ihmisten halveksunnan uhallakin (vittu tuoki noin saakelin tyhmä ämmä, ettei muuta voi olla ku vaa hesen kassalla).
Onneksi tälläkin uralla voi edetä edes johonkinpäin ja hiljalleen palkkani alkaa muistuttamaan jotain sellaista, että tällä voi jopa elää ja tehdä jotain, mistä pitää (eli matkustella). Toistaiseksi duunipaikka on senverta hieno, että voi lähtä palkattomallekin lomalle muutamaksi viikoksi.
Haaveissani on yhdistää ammatilliset intohimoni matkusteluintohimooni. Eli lentoemäntä on se ammatti, mikä on tähtäimessä.

8
Yleinen / Vs: Ahdistavin paikka/matkakokemus?
« : 23.09.2009, 16:22:53 »
Chongqing Kiinassa. Lukematon määrä harmaita kerrostaloja, miljoonia ihmisiä joka paikassa, ei auringonvaloa savun ja sumun vuoksi, kosteaa ja kolkkoa. Jokainen paikallinen jonka kanssa juttelin sanoi haaveilevansa poispääsystä.

Olen nyt tällä hetkellä Chongqingissä, enkä koe tätä mitenkään ahdistavaksi. Väsyttävä kaupunki tämä kyllä on, sillä suunnistaminen ydinkeskustassakin on vaikeaa, koska ympärillä on vain pelkkiä älyttömän korkeita kerrostaloja, eikä mitään "maamerkkejä" näy, en osaa kieltä yhtään ja hostellini on aika laitakaupungilla. Väsyttävä siis siksi, että tämä vaatii pääkopalta paljon raksuttelua koko ajan. Ilmat ovat olleet tämän hetken ainakin tosi hyvät, aurinko paistaa ja on lämmintä. Smogi ei minua ainakaan mainittavasti haittaa. Kasvava kuunsirppikin näkyi tänäiltana hyvin alkuiltataivaalla ja yksi ainoa kirkas tähti (olisikohan Sirius?). Tämän kaupungin toistaiseksi mainittava miinuspuoli on julkisen liikenteen ontuvuus. Kyllä tänkokoisessa kaupungissa yleensä on kohtuutoimiva metro tai vastaava. Täällä tuo monoreil on vielä niin kehitysvaiheessa, en ole edes kokeillut koko vekotinta vielä, liekö edes tulen kokeilemaan, kun mulle siitä mainittavaa hyötyä ei ole.
Mutta siitä olen samaa mieltä, että kerrostaloja täällä on vain kilometristä toiseen, kerrostaloja, kerrostaloja, rakenteilla olevia kerrostaloja.. Ja ne kaikki on 20 - 45 kerrosta korkeita.
Ciqikoun ming-dynastian aikainen vanha kaupunginosa, missä hostellini on, on kyllä tosi ihana. <3 Tämä on kuin oma pikkukaupunki ison kaupungin sisällä. Tästä pidän!

Ahdistavinta matkaa tai kokemusta ei tule näin äkkiseltään mieleen. Kaikki ovat tähänasti olleet hyviä, tosin olenkin vasta aloitteleva kulkija.

9
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 21.09.2009, 18:22:12 »
Täytyy muuten mainita, että itse ostin heinäkuun alussa Kiinan sisäiset lentoni eLongin kautta. Kyllä se perkuleesti epäilytti, että ei saanut yhtään minkäänlaista matkalippua ja check-in tiskillä ku vaa vilauttaa henkkaria, ni pääsis koneseen. Lisäksi kun lippujen osto meni vähän säätämiseksi ja tuli vaihdettua muutamia puheluita sekä maileja ton yhtiön kanssa. Soittavat muuten tosi kieroon aikaan, yhdenkin aikaan yöllä saattoi tulla puhelu eLongilta ja siinä ku solkkaavat vahvalla kiina-aksentilla englantia, niin ei juuri unesta heränneenä meinaa tajuta, että millä planeetalla sitä oikein on.
Mutta se oikeasti toimi niin simppelisti ja helposti kuin väittivätkin. Hyvin pääsin lentämään Guangzhou - Chongqing välin. Nyt on edessä vielä Chongqing - Shanghai sekä Shanghai - Guangzhou. Toivottavasti nämäkin välit menevät täysin ongelmitta yhtä simppelisti niinkuin tämä eka matkakin. Vain passia vilauttamalla ilman varsinaisia lippudokumentteja.

10
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 21.09.2009, 17:50:11 »
Eipä ole pahaa sanottavaa tuosta lentoyhtiöstä, nyt kun olen lentänyt matkani yhteen suuntaan HKI - IST - HKG. Oma lentoni stadin päässä tosin myöhästyi kaksi tuntia renkaan vaihdon takia. Mutta näitähän käy kaikille. Ruoka oli hyvää, sain sitä mitä halusinkin vaihtoehdoista. Suosittelen, vaikka silloin tällöin rojahteleekin taivaalta. =D Aika pienihän se mahdollisuus on, et omalle kohdalle jotain käy. Ja oma ajatukseni asian suhteen ainakin on, että sitten jos käy, niin sitten käy, ei sille mitään enää voi.

11
Lentomatkustus / Vs: Ataturkin kenttä Istanbulissa
« : 21.09.2009, 17:47:29 »
Ataturkin lentokenttä oli mielestäni varsin hyvä, selkeät opasteet ja näin. Ainoa miinus kentällä oli se, että itse en ainakaan bongannut langatonta ilmaista internetyhteyttä, vaan piti sitten ottaa joku maksullinen hässäkkä, puoli tuntia maksoi 3 liiraa, alle 2 euroa, luottokortilla. Toimi asianmukaisesti sen jälkeen.
Alunperin mun siis piti piipahtaa kaupungin keskustassa, koska piti olla reilu vaihtoaika. Peruin suunnitelmani kuitenkin, sillä kaupunki tulvi juuri muutama päivä ennen omaa reissuajankohtaani. Ja onneksi, sillä sitten lento myöhästyi kaksi tuntia...

12
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 21.09.2009, 17:16:31 »
Chongqing - Kiina
Ihana vanha kaupunginosa, missä hostelli sijaitsee, tosin inhottavan kaukana varsinaisesta kaupungin keskustasta. Mutta tää tunnelma täällä on kyllä mahtava. Saavuin tänne neljä tuntia sitten Guangzhousta.

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 15.09.2009, 12:33:07 »
Hki-Vantaan lentokenttä, Istanbulin kautta Kiinaan menossa. =)

14
Marssin yliopiston apteekkiin tänään ja kysyin tuollaisia tyhjiä pikkupulloja. Heillä ei varsinaisesti niitä ollut myynnissä, mutta apteekin labra tekee pikkupulloihin jotain voiteita ja tällaisia ja ystävällinen farmaseutti haki takatiloista 100ml:n pulloja mulle, niitä ois saanu myös 50ml:n koossa. Nuo isommat maksoi jotain 0,76e kappale, ne pienemmät ois maksanu 0,72e/kpl.
Viikon päästä reissuun ja sitten selviääpi, onko nuo hyviä ja kestäviä. =)

15
18-vuotiaana palatessani Espanjasta 2kk työharjoittelureissulta, vuonna 2003. Mulla oli kaks matkalaukkua, painoivat muistaakseeni 20kg ja 15kg. Ja lisäksi käsimatkatavarat, joita ei nyt ollut kuin muutama kilo. Finskin lento oli, espanjalainen lähtöselvitysvirkailija ei sanonut yhtään mitään ja läpi hurahti ilman maksuja. Kyl sai olla onnellinen, ei ois ollu rahaakaan maksaa älyttömiä.

16
Kiina / Vs: Kiinan sisäiset junat ja lennot
« : 05.08.2009, 10:31:57 »
Itse oon matkustamassa syyskuun viimeisenä päivänä pois Shanghaista kohti Guangzhouta (ja Hong Kongia). Heti kun saavun Shanghaihin käyn asemalla ostamassa lipun, että varmasti sen saan. Kiinalaisilla on käsitykseni mukaan just tossa lokakuun alussa jokin kansallinen lomaviikko, joten maan sisäinen matkustustulva on melkoinen.

P.S. Tehdääks tärskyt? =D

17
OT:
Ilmeisesti jossain vaiheessa tulevana ravintolapäällikkönä tiedän, että aukot työhistoriassa eivät ole vakuuttavia duunipaikkaa hakiessa. Joten senkin puolesta olisi syytä matkustaa opiskelun aikana, sillä samalla voi pysyä koulussaan kirjoilla, jolloin työhistoria säilyy aukottomana. Jos valmistumisensa jälkeen lähtee vuoden pallonympärimatkalle, jo työpaikkaa hakiessa voi missata koko haastattelun, kun työhistoriassa on vuoden aukko.
Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että mulla ei ole päivääkään aukkoa työhistoriassani.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Käteinen raha vs korttiraha
« : 31.07.2009, 13:48:29 »
Kiinaanhan tässä ollaan matkalla.
Kiitos vain vastauksista jo tähän asti! =)
Vähän olen miettinyt sitä, että se, minkänlaisen käsityksen olen Kiinasta saanut, ja minkänlainen reissusuunnitelma mulla on, niin varmastikin aika paljon joudun käteistä käyttämään. Ja kaksi korttia mulla onkin, toinen tosin on ihan vain Visa Debit, toinen on sitten ihan Visa Debit/Credit, joten varuiksi varmasti otan molemmat mukaan ja säilyttelen niitä eri paikoissa.
Kannattaisko tässä nyt sitten tehdä niin, että otan käteistä mukaan senverta, mitä tossa mulla käteisenä on. Ja hoidan ostoksia senverta kortilla, kuin mitä se on mahdollista ja sitten kun käteinen alkaa loppumaan, nostan kokemuksieni mukaan sopivan summan loppumatkaa ajatellen automaatilta.

19
Tyhmät kysymykset / Käteinen raha vs korttiraha
« : 31.07.2009, 01:11:19 »
Jep, tuolla on ollut jotain keskustelua noista raha-aiheista, mutta mie en nyt oikein tiiä siltikään, että mikä olisi järkevintä. Olisiko fiksuinta tehdä ihan fifty-sixty -periaatteella, että osa käteisellä ja osa Visalla? Vai ottaako se riski, että kaikki käteisellä jo Suomesta, reissulla sitten pitää suurin osa hostellin turvalokerossa ja vain tarvittava määrä mukana, ja säästäisi Visa:n kuluissa kokonaan. Jokatapauksessa mulla tulee olemaan käteistä messissä, sillä mummini on lahjonut minua (kielloista huolimatta) matkaa varten. Ja käsittääkseni on hyvä olla aina hieman käteistä rahaakin, sillä eihän muoviraha tietenkään läheskään kaikkialle kelpaa. Kuinkahan paljon nuo Visa-kulut ylipäätänsä ovat..? Uusi kortti mulle koko kapistus. Ja uutta tämä omatoimimatkustelukin, paljon kysymyksiä mietityttää välillä.

20
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 25.07.2009, 22:17:46 »
Poikkeus vahvistaa Säännön. ;)

Sivuja: [1] 2