Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maritus

Sivuja: [1]
1
Italia / Vinkkiä matkakohteeksi
« : 21.06.2015, 19:30:47 »
Ensi vuonna tulee pyöreitä vuosia täyteen ja perinteisesti meidän suku on lähtenyt ulkomaille. Itselle Italia on todella tärkeä paikka ja haluankin siellä viettää juhliani. Oikeat juhlat on elokuun alussa, mutta matka sijottuisi enemmin elo-syyskuun vaihteeseen, pahimpien helteiden ja ruuhkien ulkopuolelle.

Eli nyt vinkkejä hyväksi matkakohteeksi (Rooma ja Taormina nähty). Tässä speksejä:
Lämpöä 25-30 tuolloin elo-syyskuun vaihteessa)
Meri lähellä (ja snorklaus ja sukellusmahdollisuudet)
Hyviä hotelleja altaan kera
Jotain nähtävyyksiä, vanhaa kaupunkia jne. lähettyvillä
Hyviä ravintoloita
Jos mahdollisuus shoppailla muotiliikkeissä niin se on plussaa
Mieluiten suora lento tai yksi vaihto, ei liian pitkää matkustusta siis kohteeseen

Nyt oltiin Dubrovikissa ja seurue tykkäsi siitä kovasti, joten jotain sen tyylistä ehkä hakisin. Myös loppukevät tai alkukesä voi olla yksi matkustusajankohta.

2
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 12.01.2013, 19:50:01 »
Hyvä tietää.. Pitä vähän miettiä lähteäkö sinne ollenkaan :D Noita rabbiessin kierroksia katseltiin ja oli niin mielenkiintoisia että voisi parikin tehdä. Glasgowssakin on kuitenkin kierrettävää useammaksi päiväksi.

Pääseekö tuonne Rosslynin kappeliin kätevästi Glasgowsta? Jos siis skippaisi muuten Edissä pyörimisen.

3
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 30.12.2012, 11:42:42 »
Joo itsekään en tuota kokenut kauhean järkevänä kun kartalta katsellut etäisyyksiä. Stirlingiä pohdin yhdeksi päivän reissuksi yksinään, pitää katsoa yhdistäisikö sen kuitenkin tuossa samalla. Kaikki kohteet kyllä kiinnostavia, pitää ehkä kysellä minne muu porukkakin haluaa lähteä. Mutta hyvä tietää että kaikki muut ovat fiksuja vaihtoehtoja paitsi tuo Highlands Day Tour. :)

4
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 29.12.2012, 22:26:36 »
Näillä näkymin olisi elokuussa suuntana Glasgow (viikon reissu). Alkujaan oli tarkoitus viettää aikaa Islaylla useampi päivä, mutta totesin että kun en pätkääkään juo viskiä niin siellä ei ole minulle näkemistä useaksi päiväksi. Kulkeminen sinne myös suht hankalaa. Isompi porukka siis lähdössä reissuun (serkun synttärit), joten osa porukasta sinne varmasti suuntaa ja osa jää pyörimään muualle.

Tarkoituksena tehdä päivän reissu Ediin, tuo Rosslynin kappeli kiehtoisi kovasti. Ehtiikö siellä käydä jos aamulla suuntaa Ediin ja takaisin illalla Glasgowhon? Ja tarkoituksena kuitenkin Ediäkin pyöriä siinä päivän aikana. Vai kannattaisiko sinne tehdä erillinen reissu? Edissähän on tuolloin se joku tapahtuma, joten sekin varmasti lisää väkimäärää ja muuta siellä paljon.

Toinen kysymys olisi että mitä näistä päivän reissuista suosittelisitte? http://www.rabbies.com/one_day_tours_scotland_gl.asp?lng=en

Lisävinkkejä otetaan toki vastaa. Ketju luettu läpi ja kaikkea kivaa poimittu ylös.

5
Baltian maat / Vs: Riika
« : 22.02.2011, 13:01:59 »
Eivät ehkä vappu-nimellä, mutta 1.5. on kuitenkin pyhäpäivä myös Latviassa.
http://www.mfa.gov.lv/fi/helsinki/about-latvia/Viralliset/

Damn.. Onkohan tuolla kaikki paikat sitten kiinni lauantaina? No reissuun lähdetään silti, olkoo tilanne mikä on.. Mutta olisi kiva tietää mihin varautua :D

6
Baltian maat / Vs: Riika
« : 30.01.2011, 00:54:55 »
Pahoittelen, en jaksanut kaikkia sivuja selata läpi.. Mutta onko Riika millainen matkakohde vappuna? Onko kaupat auki jne...? Vähän olisi suunnitelmissa suunnata sinne pe-su aksellilla, mutta jos vappu sulkee kauppoja niin reissun anti jää vähäiseksi :D

7
Ranska / Vs: Pariisi
« : 17.03.2010, 10:21:53 »
Kun tässä nyt oli korteista puhe, niin miten tuo Visa Electron toimii? Itsellä on samalle tilille tuo Electron ja sitten pankki/mastercard yhdistelmä (sirullisia siis molemmat) ja mietin, että kumman sinne mukaan ottaisin. Käteisellä ajattelin pitkälti pärjätä, mutta jotain ostoksia varmaan tarvii kortille tehdä + rahaa ehkää nostaa lisää. Eli kumpaa suosittelisitte?

21 päivää vielä... :P

8
Ranska / Vs: Pariisi
« : 18.08.2009, 21:45:48 »
Kosmetiikka on halvempaa lentokentilla, erityisesti olen huomannut Helsinki-Vantaan olevan halvimmasta paasta. Sunnuntai-aukioloista on kova taistelu kaynnissa, ja ilmeisesti passa parina viime sunnuntaina kaupat ovat saaneet olla auki, mutta tyontekijajarjestot vastustavat muutosta. Huhtikuun osalta on liian aikaista sanoa, miten tilanne kehittyy. Taksin katevyys riippuu ihan lentojenne aikatauluista ja budjetistanne. Taksi ottaa perustaksalla kyytiin 3 asiakasta, neljannesta menee lisamaksu ja ekan matkalaukun jalkeen menee muista matkalaukuistakin lisamaksu. Taksi Rue Cadetille maksanee noin 45-55 euroa ja RER-junan lippu (jossa vaihto-oikeus metroon) lentokentalta Pariisiin on tata nykya 8.50 euroa.

Kiitos hyvästä vastauksesta! Itsekin olen tuon Helsinki-Vantaan todennut aika hyväksi paikaksi, joten taidan sieltä katsella ensin mitä haluan. Meidän hotellilta oli kahdelle eri rautatieasemalla vajaa kilometri, joten ei välttämättä edes tarvisi metroon vaihtaan. Äiti tosin ei kuulemma haluaisi matkalaukkuja siellä vetää perässään  ::) ;D Muuta kiitos vielä valaisevasta vastauksesta.

9
Ranska / Vs: Pariisi
« : 03.08.2009, 18:14:49 »
Onkos teillä kokemusta Opera Cadet (http://www.operacadet.com/index_uk.html) hotellista? Sijaitsee 9. kaupungisosassa, ja vaikuttaa sijainti ainakin tosi lupaavalta. Ollaan ensi huhtikuussa menossa äidin 50-vuotissynttäreitä juhlimaan Pariisiin. Itse siellä vieraillut porukoiden kanssa 10 vuotta sitten ja äiti itse asunutkin siellä yli 2 vuotta, joten tuttuja seutuja jo entuudestaan.

Minkä hintaista on tuo kosmetiikka tuolla Pariisissa? Lähinnä mietin tätä Dior, Lancome, Kanebo jne valikoimaa. Onko halvempaa kuin lentokentällä? Onko huhtikuussa sunnuntaisin kaupat auki? Ollaan menossa sinne 7.-13.4 siis.

Meitä on lähdössä vähän isompi porukka, sanotaan nyt arviolta 6-10 sinne. Onkohan tuon porukan kanssa helpompi ottaa taksi CDG:ltä tuonne hotellille? Lentoja ei olla vielä varattu, joten aikataulua en osaa sanoa.

Onko huhtikuussa jotain huomioitavaa, esim. että Seinen risteilyt eivät vielä ole toiminnassa tai jotain muuta? Viimeksi käytiin siellä elokuussa joka on ihan sitä turistikautta, joten ei muistaakseni tullut mitään yllätyksiä.

Sivuja: [1]