Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - potaatti

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Air Baltic
« : 30.12.2010, 09:48:11 »
Olen varaamassa Kiovaan lentoja ja hotelleja ja huomasin, että se tulee huomattavasti halvemmaksi, kun varaa lento+hotelli-paketin Airbalticin sivuilta. Molempien matkustajien kohdalla lukee 1 checked baggage (tms.), eli voidaanko me periaatteessa ottaa ruumaan laukut ilman lisämaksua? Matka on tosin niin lyhyt, että voi olla, että mennään käsimatkatavaralla, mutta olisi ainakin tilaa tuliaisille.  ;)

Onko käytössä online check-in vai miten homma toimii? Kokemuksia on sekä Rynkystä että Wizzairista, joten onko samanlainen meininki vaiko eikö? Siis pitääkö käsilaukku tunkea reppuun jne. Minkä kokoisen laukun saa ottaa koneeseen? En löytänyt tietoja Airbalticin sivuilta.

Mites, onko muut varailleet noita paketteja ja miten on homma toiminut hotellilla?

2
Matkaseuraa / Vs: Matkaseuraa Thaimaahan elokuussa 2010
« : 14.08.2010, 21:09:56 »
Änden suunnitelmat kuulostaa hyviltä ja aika samansuuntaista olin itse suunnitellut.  :) Kuinka pitkään meinaat reissata? Itsellä olisi 2 viikkoa kesälomaa säästössä ja kova halu lähteä reissaamaan. Avokki meni ja osti auton ja vaihtoi työpaikkaa, joten matkaseura meni siinä samalla.  :-\ Yksin en kuitenkaan halua lähteä reissuun, niin olisi kiva lyöttäytyä jonkun seuraan jo Suomesta saakka.

Olen 24-vuotias nainen Turusta.

3
Iso-Britannia / Vs: Edinburgh reissu kysymyksiä
« : 22.07.2010, 15:09:26 »
Voiskohan tämän siirtää tuonne Iso-Britannia-otsikon alle, vaikka tässä monta tyhmää kysymystä esitettiinkin?  ;D Löytyisi jatkossa sitten vähän loogisemmasta paikasta.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Käsidesi koneeseen
« : 22.07.2010, 15:05:02 »
Jep, ja verrattuna käsidesiin, Savett super cleaneissa on sekin hyvä puoli, että kädet saa pyyhittyä siihen liinaan, jolloin käsiin ei jää sellaista ällöä kerrostumaa, johon ne bakteerit ovat kuolleet.  ;D

5
Nyt syksyllä olisi ilmeisesti sellainen mahdollisuus, että voisimme avokin kanssa käyttää 2-3 viikkoa matkusteluun, tuossa sanotaanko syys-lokakuulla. Tarkoitus olisi lähteä johonkin vähän Eurooppaa pidemmälle.

Itse haluaisin mielelläni makoilla rannalla ja rentoutua, mutta ehkä muutakin olisi kiva tehdä. Avokkia saattaisi kiinnostaa sukeltaminen, minua ei niinkään. Mikään suurkaupunki ei kiinnosta kuin ehkä pari päivää. Mielessä siintävät ihanat valkoiset hiekkarannat ja kirkas vesi.  8) Aiemmat reissut ovat olleet niin kiireisiä ja aikataulutettuja, että välillä haluaisimme loikoilla rantsussa ihan rauhassa. Emme kaipaa mitään bilemeininkiä, mutta voisihan sitä pari ottaa jossain kuppilassa.

Tällä hetkellä olemme miettineen Ecuadoria, Thaimaata ja Balia. Koska aika on noin lyhyt, niin ehkä tuo Ecuador on poissuljettu. Se ehkä vaatii enemmän aikaa tutustua? Tosin espanjan alkeet on opiskeltu.  ;) Avokki haluaisi varmaan tuonne Thaimaahan, mutta tuntuu, että tuo Thaimaa on vain koh sitä ja tätä, eikä mitään hajua, mihin kannattaa mennä, vielä kun tuo aika on kait epävakaista sään puolesta.  ???

Olisikohan jollain mielessä joku kohde, jossa sää olisi suosiollinen tuohon aikaan ja lennot eivät maksaisi maltaita?

6
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 16.07.2010, 10:20:15 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Latvia
4. Liettua
5. Puola
6. Saksa
7. Slovakia
8. Liechtenstein
9. Itävalta
10. Sveitsi
11. Slovenia
12. Kroatia
13. Unkari
14. Kreikka
15. Turkki
16. Espanja
17. Iso-Britannia

Seuraava tavoite päästä Euroopasta pois.  8)

7
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 14.07.2010, 08:22:57 »
Sen takia aloin epäillä, että tarviiko käsimatkatavarallisen jonotella, kun kesäkuussa viimeksi lensin Edinburghiin ja silloin mulla oli ruumalaukku ja kaverilla ei, ja sellainen tympeähkö muija siinä tiskin takana pyöritteli kaverilleni silmiään, et miks sä tähän tulit…

Paluulento oli sillä kertaa 40 min edellä aikataulusta ja saman tien kun päästiin ulos koneesta tuli jo last call Edinburghiin. En oo varma mikä se virallinen lähtöaika olisi ollut (varmaan ~10 min meidän saapumisen jälkeen), mutta tuohon aikaan olisi mielestäni pitänyt turvatarkastuksenkin olla vielä auki.  ???

Yksi juttu pirkkalassa joka kerta ihmetyttää: ihmiset jonottavat (/näyttävät jonottavan) siihen autonvuokraus tms. tiskille.  :D

8
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 13.07.2010, 10:10:12 »
Koin juuri ahaa-elämyksen ja tuli yksi todella tyhmä kysymys mieleen.  ;) Siis jos mulla on vain käsimatkatavarat, niin voinko painella suoraan pirkkalassa sen ”lähtöselvitys”tiskin ohi turvatarkastukseen vai tarviiko siihen jonottaa? En oo ikinä tullut ajatelleeksi tätä aiemmin, oon vain astellut jonoon muiden perässä.  :D Ainakin joskus siinä tiskillä on revitty boarding passin alaosa pois, mutta ei aina.

Ensi viikonlopuksi olisi tarkoitus lähteä äipän kanssa vähän katselemaan Kaunasta. Käväisin siellä jo talvella ja ajattelin jo silloin että kesäkaupunkina se on varmaan kiva. Vielä kun lennot ja hotellin maksaa puolet vähemmän kuin esim. yhden yön reissu helsinkiin…  8)

Ilmeisesti noi Kaunaksen lennot lähtee aika usein etuajassa?

9
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 08.07.2010, 11:41:00 »
Kiitos vinkeistä jne. - joita muuten otetaan vastaan myös Edinburghissa sijaitsevista edullista & makoisaa (länkkäri+etnis)kasvissapuskaa tarjoilevista ravintoloista+"kioskikuppiloista" kuten myös isoista eli laajavalikoimisista aasialaisruokakaupoistakin.  ;)

Suosittelen Henderson’s nimistä ravintolaa. Sijaitsee Hanover streetillä ja sitten niillä on kahvila yhden kirkon tiloissa. Sapuska oli ihan sairaan hyvää ja vaihtoehdot monipuoliset. Vegaaninen suklaakakku oli aivan taivaallista. Hinnat on musta ihan kohtuulliset ja tosi hyvin oli merkitty mitkä ruuat sai vegaanisina jne. Käytiin kerran ravintolassa lounasaikaan, josta siis sai ruuan saman tien lautaselle ja sitten bistrossa, jossa tilaus tuotiin pöytään, oli hiukan kalliimpi paikka (siis meidän ruokiin tais mennä 16£ ku otettiin myös salaatit). Tuli käytyä monta kertaa siellä kahvilassa! Bistro täyttyi muuten supernopeasti avaamisen jälkeen eikä kaikille halukkaille riittänyt pöytiä – suosittu paikka siis.


10
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 14.06.2010, 08:47:25 »
Nyt olisi tarkoitus löytyy edulliset lennot Ecuadoriin. Quito tai Guayaquil, meno toiseen ja paluu toisesta tai menopaluu jompaankumpaan. Matka ajoittuisi lokakuulle näillä näkymin, kesto kolme viikkoa, jotka säästän kesälomasta.

Esim. 3.-24.10 Arlandasta Quitoon Madridin kautta näyttäisi olevan 884 e (TravelPartnerin sivuilla). Hinta Helsingistä n. 1350e, aikamoinen ero. Samalla hinnalla taitaa jo päästä täältä Turusta laivan kanssa Arlandaan kuin Hki-Vantaalle bussilla.  ::)

USAn kautta pääsisi myös alle tonnilla Tukholmasta, mutta vaihtoja tuleekin sitten jo useita. Madridin kautta ei tulisi kuin yksi vaihto ja tekninen stoppi.

Mihin hintaan yleensä Ecuadoriin on päässyt? Itsellä ei ole mitään havaintoa aiheesta.  ???

11
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 09.06.2010, 09:19:06 »
Lensin juuri Edinburghista Ryanilla ja siellä oltiin tosi tarkkoja käimatkatavaran koosta. Siis jonossa just ennen koneeseen menoa mitattiin kaikkien pakaasit, varsinkin jos ne oli lentolaukkuja. Itselläni oli vain normikokoinen reppu, niin ei ollut mitään ongelmia, mutta osa joutui maksamaan sen sakkomaksun (olikos se nyt jotain n.40 puntaa) ja laukku ruumaan. Tampereella nyt tuntuu olevan niin, että koneeseen saa viedä vaikka koko omaisuutensa…

12
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 09.06.2010, 08:59:01 »
Okei, nyt on sit Edinburgh nähty. Käytiin Auld reekien underground tourilla ja sitten vielä Real Mary King’s closella. Kumpikin oli ihan mielenkiinotisia. Ehkä toi Auld reekie oli vähän selkäpiitä karmiva, vaikka se olikin vain se peruskierros, ja toi toinen oli ihan mielenkiintoinen historiallisesta näkökulmasta. Opas tosin säikytteli Mari King’s clossella niin usein, että se alkoi vähän kyllästyttää. Eka kerralla vielä vähän hätkähti, mut sit se oli jo vanha juttu.

Käytiin myös siellä dungeonissa yks aamu ihan extempore visiitillä kun löydettiin kartasta alekuponki. Ehdittiin just ennen kirkuvaa koululaislaumaa sinne niin meidän seurueessa oli mm. joku perhe ja yks aikuinen mieskin yksin. Se oli kyllä ihan hauskaa, mutta seurueella oli kyllä suuri vaikutus siihen.  :D

Lisäksi käytiin tietenkin tsekkaamassa linna ja highlandit. Ja Ocean terminalin ostoskeskus, joka oli ihan syvältä. En suosittele sitä, ellei sitten halua sinne Royal-jahdille.

13
En tieda onko taalla mainittu etta nykyaan saa saippuaa, shampoota jne paperin muodossa, loysin Norjasta Handy-size nimisesta kaupasta, mutta muistan nahneeni jossain muuallakin. En ole viela kokeillut miten toimii.

Kuulemma näitä löytyy myös Suomesta partiokaupoista. Olisi mielenkiintoista tietää, miten hyvin toimii eli jos joku on kokeillut, niin tulkoon esiin.  :)

14
Suunniteltiin tässä että olisi kiva lähteä tsekkaamaan vähän ameriikkaa tossa syksyllä, mutta tässä hommassa on nyt vähän isompi MUTTA.

Isäni on käännytetty lentokentältä osavaltion vankilan kautta käsiraudoissa takaisin Suomeen, koska jossain viisumiasioissa oli työn puolesta epäselvyyksiä. Pitkä tarina, mutta siis pääpiirteittäin noin.

Ylös oli otettu isäni vanhempien tiedot, mutta ei lasten. Mietin nyt vain, että mahdanko päästä maahan, kun tuntuu olevan niin tarkkaa nykyään tuolla päin maailmaa. Siinä ESTA-lomakkeessahan (vai mikä se nyt on) kysytään vain, että ”onko sinut karkotettu tai oletko pyrkinyt laittomasti maahan”, mutta en viitsisi ostaa lentoja ja käydä kokeilemassa tuuriani. Toisaalta onko sekään kovin fiksua soittaa johonkin lähetystöön, että ”Potaatti Potaattinen tässä hei…” jolloin nimi varmaan otetaan ylös.

Mitkäköhän olis mun mahikset ja mistä kannattaisi alkaa selvitellä asiaa?

Ja kuinka tarkkaan ylipäätään turistit syynätään? Siis jos mä jotenkin ”jäisin kiinni” tästä kytköksestäni rikolliseen niin pääsisinköhän matkalle esittämällä matkaohjelman ja paluulipun yms vai?

15
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 14.05.2010, 09:36:03 »
Käytiin parilla kummituskierroksella, Auld Reekie Toursin Terror Tourilla ja The Real Mary King's Closessa.

Olen piakkoin lähdössä Edinburghiin ja oli ideana, että voisi käydä jollain tällaisella kauhu/kummituskierroksella. Tuntuu vaan, että tarjontaa on niin paljon, ettei tiedä minkä valita.  ??? Pääasiassa olisi kiva nähdä jotain pelottavia maanalaisia paikkoja kuin aiheeseen liittyen pukeutuneita näyttelijöitä, mutta ei nekään ole täysin poissuljettuja.

Osaako joku suositella kierrosta? Tai epäsuositella, jotta tiedämme jättää sen väliin?

Onko joku vieraillut Dungeonissa? Millainen paikka on, kannattaako vierailla? En oikein saanut nettisivuilta selvää, mutta mennäänkö siellä jossain vaunussa koko ajan vai miten homma toimii? Ja uskaltaako korkeanpaikankammoinen osallistua siihen drop-rideen?  ::)

16
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 29.12.2009, 15:16:06 »
Pikainen kysymys, joka jäi vaivaamaan. Tein juuri online check-inin Tampere-Riika lennolle, eikä boarding passissa ole passin numeroita. Mulla on kuitenkin sellainen hatara mielikuva, että ne olisivat ennen olleet siinä, esim. viimeksi kun lento oli Tampere-Frankfurt.

Onko syytä huolestua vai onkohan tää ihan normaalia?  ???

17
Mua on aina hämännyt se kun törmää ulkomailla tai ihan Suomessa johonkin tuttuun, jonka kanssa ei normaalisti moikkaile. Siis ihmiseen, jonka tietää jostain, esim. samasta koulusta. Mietin aina et pitääkö täällä nyt sit moikata, mut useimmiten taitaa jäädä väliin, koska ”enhän mä kotonakaan” ole sen kanssa erityisemmin tekemisissä.  ::)

Toinen juttu mihin olen välillä kiinnittänyt huomiota on tämän ketjun täysi vastakohta. Miten on mahdollista, että viikon mittaisella aurinkolomalla (siis tyyliin finnmatkat, tjäreborg jne) ne ihmiset joiden kanssa matkaa sillä bussilla samaan hotelliin, näkee seuraavan kerran vasta samassa bussissa paluumatkalla lentokentälle?  ??? Tosin ei välttämättä huono asia ollenkaan!  ;)

18
Muutama tunti.

Sama.  :) :D ;D
Liechtensteinissa nähdään!  :)

19
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Lukeminen matkalla
« : 03.09.2009, 13:42:43 »
Hain just kirpparilta pari pokkaria matkalle. Otin taktisesti toisen englanniksi, koska sen lukemiseen menee vähän kauemmin aikaa ja oon niin nopea lukija et muutoin tarvis raahata kokonaista kirjastoa mukana.

Olin eka aatellut et vaihdetaan kirjoja päikseen sit poikaystävän kanssa mut totesin et se tavaa yhtä kirjaa puoli vuotta, joten luovuin siitä ideasta.  :)

Ja tietty ideana oli se et hylkään ne kirjat sit matkan varrelle, mut satuin löytämään yhden mun lempikirjailijan kirjan, joka mulla kyllä on jo suomenkielisenä ja kovakantisena. Voipi olla etten raaski siitä luopua.

Mietin, että jos hakis vielä ristikkolehden mukaan, mutta poikaystävä omii sen kuitenkin ja sitten se ei saa IKINÄ sitä kirjaansa luettua...  ;)

20
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 03.09.2009, 13:29:11 »
Tuli mieleen, että muistan lukeneeni jostain, että Kroatissa olisi sunnuntaisin kaikki paikat (kaupat, ravintolat yms) kiinni. Olemme menossa Zagrebiin -yllätys yllätys- sunnuntaina, niin kyselisin vaan, että onko mun hatara muisti pettänyt vai onko siellä mikään auki. Lähinnä ruoka olis ihan kiva juttu, ei niinkään mikään shoppailu.

Sivuja: [1] 2