Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maisu

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Intia / Vs: Intiasta käännytetty suomalaisia turisteja
« : 10.09.2010, 13:14:35 »
Mitenkäs hysteerisiä ne intialaiset nykyään ovat hotellitietojensa kanssa? Muistan että joskus jouduin kirjoittamaan perusteellisen selityksen misken yöpynyt tietyssä hotellissa varaamaani aikaa, voisiko olla että viranomaiset eivät ole saaneete aiempien reissujesi kaikilta öiltä hotellitietoja?

Siis oikeastiko olet joutunut inkkareille selittämään, että mikset ole yöpynyt siinä hotellissa jonka olet alunperin imigration cardiin kirjoittanut? :o
Kyllä, Delhissä 2008 olen joutunut selvittämään omakätisesti kirjoitetulla selityksellä hotellikirjaan miksi en yöpynyt kyseisessä torakkabordellissa kaikkia varaamiani öitä. Hotelli kuulemma olisi joutunut muuten liemeen viranomaisten kanssa. Joten kyllä nämä yöpymistiedot viranomaistahoilla ovat tiedossa, siitä en sitten tiedä olisiko tuossa tapahtunut esim. jotain kurin tiukennusta Bombayn tapahtumien jälkeen. Toki olen itsekin yöpynyt kotimajoituksessa Intiassa ja päässyt silti takaisin maahan, mutta ainahan säännöt voivat muuttua. Mielestäni ihan harkinnan arvoista että voisiko jokin tällainen olla syynä tässä tapauksessa.

Muok.: Ei näemmä mene oikoluku tänään oikein putkeen.

2
Intia / Vs: Intiasta käännytetty suomalaisia turisteja
« : 10.09.2010, 12:19:57 »
Mitenkäs hysteerisiä ne intialaiset nykyään ovat hotellitietojensa kanssa? Muistan että joskus jouduin kirjoittamaan perusteellisen selityksen miksen yöpynyt tietyssä hotellissa varaamaani aikaa, voisiko olla että viranomaiset eivät ole saaneet aiempien reissujesi kaikilta öiltä hotellitietoja?

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkalla sairastuminen
« : 10.09.2010, 11:33:28 »
Olen näemmä kirjoitellut tähän ketjuun aiemminkin, noiden tarinoiden jälkeen en olekaan tainnut sairastua kuin Intiassa jossa popsin ihan suosiolla antibioottia ja ripulilääkettä koko kolmiviikkoisen matkan ajan muutama vuosi sitten.

Mutta mielenkiinnolla odotan tulevaa Saksan reissua. Olemme käyneet siellä isommalla ystäväporukalla nyt kolmena vuonna peräkkäin aina samaan aikaan, ja kolme kertaa kolmesta olen loukannut itseni jotenkin vakavammin juuri ennen reissua. Ensimmäisellä kerralla sain sääreeni ruusun ja kolmen viikon antibioottikuurin, toisella kertaa hankin jonkinasteisen murtuman nilkkaani ja viime vuonna teloin käteni kaksi päivää ennen reissua niin että koko käpäläosa sormineen päivineen oli tumman musta. Järjestelmäkameralla oli sitten varsin hehkeää räpsiä kuvia. Pitäisiköhän nyt tällä kertaa muuttaa ajoissa pumpuliin asumaan että pysyisi yhtenä palana reissuun asti?  ::)  

4
Saksa / Naumburg
« : 10.09.2010, 11:10:05 »
Haku ei löydä ollenkaan keskusteluja Naumburg/Saalesta. Onko siellä kukaan käynyt ja onko paikassa muuta näkemistä tuomiokirkon lisäksi?

5
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 10.09.2010, 11:02:49 »
Muutama tarkennus näihin:

ZG:lta pääsee helposti kävelemällä Ku'damm:lle (Kurfürstendamm). Guccia, Porschea ja Rolexia vieri vieren. Tässä paikassa ei oikeastaan ole mitään nähtävää ellei sitten sisimmässä asu pikkusnobi. Paikkaa kuvasi hyvin avo-Bentleyllä terasille kurvaava dressmanmies, suussa puolen nyrkin kokoinen sikari ja kainalossa mallibeibi.

Kudammilta löytyy myös ketjukaupat H&M (moneen kertaan) Esprit, Zara yms. On myös tavallisten tallaajien shoppailukatu. Kudammilla on myös mainittu KaDeWe.
Ku'damm on muuten myös ainoa paikka maailmassa jossa allekirjoittanut on osallistunut spontaaniin, toisilleen täysin tuntemattomien ihmisten aloittamaan lumisotaan. Kuvaa mielestäni Berliiniä oikein hyvin. :) Moneen vuoteen en olekaan päässyt käymään kaupungissa mutta enää ei odotus kestä kauan, Pergamon-museoon on mentävä ihan ensimmäiseksi.

6
Kiina / Vs: Peking
« : 05.08.2010, 17:36:54 »
Mutianyussa ei pitäisi olla niin paljoa porukkaa. Kävin siellä itse helmikuussa. Oli myöskin sopiva kohde, jossa pääsee kiipeämään portaita muutaman tunnin.
Jep, ei siellä ollut melkein ketään kun nyt heinäkuussa kävin. Eipä tosin ollut Badalingissäkään silloin kun siellä olin mutta siitä onkin jo 22 vuotta...

7
Kiina / Vs: Peking
« : 01.06.2010, 05:08:05 »
Mä lensin Seoulista Pekingiin tammikuussa ja lentoyhtiö oli China southern airlines. Se oli muistaakseni 100e luokkaa yhteen suuntaan. Kato jos niillä ois jotain tarjouksia...
Jeps, nuo southern ja eastern on juuri niitä lentoyhtiöitä joita katselin ebookersilla. Pitäisi vaan päättää tuosta Koreassa käynnistä ennen kuin turhaan ottaa double entry -viisumin.

Vaatteiden teettämistä Pekingissä netistä moneen kertaan etsittyäni voisin melkein päätellä että se olisi loppunut kuin seinään vuonna 2006. Ehkä mikään kovin oleellinen ei ole muuttunut neljään vuoteen.   

8
Kiina / Vs: Peking
« : 30.05.2010, 11:15:07 »
Heips, olen lähdössä Pekingiin heinäkuussa reiluksi pariksi viikoksi ja näin hitaamman kautta matkaan innostuvana en ole tullut hankkineeksi vielä mitään opaskirjaa. Onko LP ainoa kelvollinen vai kannattaako mitään muuta edes katsella?

Vaatteiden kopioittaminen myös kiinnostaisi kovasti. Shanghaissa 2006 se ainakin oli tolkuttoman edullista, miten lie Pekingin laita ja mihin kannattaa mennä?

Onko teillä ollut läppäreitä mukana hostelleissa/hostellien hotellihuonepuolella ja mihin olette ne jättäneet päiväksi? Ollessani Pekingissä aiemmin vuonna 1988 minulta varastettiin shampoot ja hoitoaineet hyvässä hotellissa, joten luonnollisesti suhtaudun lievällä epäluulolla minkään hiemankaan arvokkaamman mukaan ottamiseen...   

Entä onko kukaan lentänyt Pekingistä Seouliin, liikennöikö tuolla välillä mitään varsinaista halpalentoyhtiöitä? Laivoista  oli kyllä juttua mutta lennoista en löytänyt oikein mitään muuta kuin että ebookers tarjoaa halvimpia menopaluita parinsadan pintaan.

9
Saksa / Vs: Düsseldorf
« : 11.03.2010, 11:15:49 »
Düsseldorfissa on ainakin ihan mukava yleisöakvaario jos sellaisista pitää:

http://www.duesseldorf.de/aquazoo/

10
Onpa tuolla Intian Shimlan lähistöllä viidakossa nykyään sellainenkin apina, joka pukeutuu Suomen Jääkiekkoliiton logolla varustettuun t-paitaan.

11
Terveys ja turvallisuus / Vs: matkustaminen & masennus
« : 19.05.2009, 13:09:15 »
Täsmälleen. Masentuneelle ei voi sanoa, että hymyä huuleen vaan ja ajattele positiivisesti, sen kun vaan nouset sieltä sängynpohjalta. Masennus on sairaus.
Masennus toki on sairaus, mutta kyllä diagnooseja siitä annetaan kovin lepsuin perustein. Esim. itse olen lääkärien mukaan tällä hetkellä keskivaikeasti masentunut ja lääkehoidon tarpeessa. Näin en kuitenkaan koe asian olevan. Stressi, burn out, mitä tahansa muuta mutta masennus kuulostaa todella vieraalta.

Minusta tuntuu että jos jaksaa suunnitella matkaa niin jaksaa sen myös tehdä. Ihminen on kuitenkin sellainen kapistus joka pyrkii aina korjaamaan itseään ja jos matkalle tekee mieli niin se on varmasti hyväksi omalle itselle. Jonkinlaisena mittarina voisi ehkä käyttää matkaopaskirjoja; jos kirja suunnittellusta paikasta ei saa innostumaan vaan ajattelemaan näitä "mitä minä tuolla tekisin" -ajatuksia, niin ei kannata väkisin raahata itseään matkalle. Jos taas kirja innostaa suunnittelemaan lisää niin sinne vaan, lääkkeet mukana. Ja sen verran budjettia mukaan ettei tarvitse yöpyä ihan pahimmassa murjussa, lyhyempi reissu tasokkaassa ympäristössä voi olla paljon "parantavampi" kuin pitkä hosteleissa joissa ei muista ihmisistä ikinä pääse kokonaan eroon. Näin minä tämän ajattelisin.

12
Lainaus käyttäjältä: maisu
Enemmänkin katsoo meikkaamattomia ihmisiä sillä silmällä että voi rassua, tekeepä tuokin ihminen itselleen tietämättään pahaa.
Mun maalaisjärkeni kun sanoisi, että parempi muutama saastehiukkanen satunnaisesti, kuin sata meikkihiukkasta kokopäiväisesti. Voiko oikeasti olla terveellisempää tukkia ihohuokosensa teollisilla aineilla, kuin antaa niiden vapasti hengittää (vaikkei kaupunki-ilma myrkytöntä totisesti olekaan)? Naamanpesu ja rasvaaminen ja muu ihonhoito on sitten jo eri asia, sitä sentään tulee harrastettua meikittöminäkin kausina.
Miten "vapaasti hengittäviä" ovatkaan ne rasvatut ihosolut? Kyllä meikattu ihokin hengittää ja toimii, siksihän tarvitaan esim. sellaisia keksintöjä kuin imupaperia rasvan poistoon. Olen tosiaan aina oppinut näin että kasvojen ihoa on kaupunkioloissa hyvä suojata meikillä - enkä minäkään ainakaan ikäistäni vanhemmalta ole alkanut näyttää nyt 24 vuotta meikattuani, ikäarviot ovat helposti reilustikin poskellaan vaikka naisilta kysyisi.  :)

13
Junamatkustus / Vs: Junalla Intiassa
« : 26.06.2008, 10:42:29 »
Sitten kun tähän herkkuun lisätään vielä se, että se onkin nainen joka siellä jonossa yrittää seisoa. Saman tien voisi olla näkymätön. Vain tyhmä (mies) asettuu jonossa naisen taakse.
Aika jänniä kokemuksia teillä, ei minua vaan kukaan kiilaillut. Sain kyllä junista tarpeekseni siinä vaiheessa kun kökötin laiturilla keskiyöllä odottamassa neljättä tuntia myöhässä ollutta junaa antibioottien ja jonkun Imodiumin tyylisen lääkityksen voimin ja se oli samalla viikolla kolmas tuntikausia myöhästynyt juna. Opinpa sen että bussit lähtevät ajallaan ja lentäminen on halpaa.

14
Intia / Delhi lentokenttä ja taxi
« : 21.02.2008, 00:56:23 »
Oli se koju olemassa vielä tammikuun 19. päivä tänä vuonnakin, että tuskinpa on mihinkään kadonnut sen jälkeenkään. Eikä valittamista toiminnasta.

15
Yleinen / europassi
« : 11.10.2007, 13:10:39 »
Jep, tuo selvitti proseduuria poliisilaitoksen menettelyn osalta. Itse en varsinaisesti tarvitse tuota nykyistä viisumia, sillä sen päättymispäivä on 6.1.2008 ja lähden Intiaan 18.1.2008. Täytynee tosiaan soittaa lähetystöön ja kysyä haluavatko mitätöidä viisumin voimassa olevasta passista vai kelpaako rei'itetty versio, koska tuohon 12 päivään en aio tällä kertaa viisumin hankintaa jättää ja ne menevät joka tapauksessa päällekkäin.

16
Tuolta puuttuu vaihtoehto "kuka kumma tuollaisia muistaa".  :)

17
Yleinen / europassi
« : 11.10.2007, 11:31:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Roosa"
Setec Oy korvaa kaikki passin uusimiseen liittyvät suorat kulut, kuten
esimerkiksi uuden passin, viisumit, valokuvat ja kohtuullisessa määrin
niiden uusimisesta johtuvia matkakuluja.

Onko kokemusta tästä viisumien korvaamisesta käytännössä, korvaako Setec ne vain rahana tilille välittämättä päivämääristä vai mahdollisesti viisumin voimassaoloajan ja hinnan suhteessa? Omassa hajonneessa passissani on voimassa oleva Intian multiple-viisumi. Lähetystö ilmeisesti ensin joutuu mitätöimään sen ennen kuin voi myöntää uuden, mutta tehdäänkö mitätöinti voimassa olevaan passiin ennen uuden passin hankintaa vai jo mitätöityyn passiin kun uusi on jo valmiina kädessä? (Voisihan sinne avuliaaseen lähetystöön tietysti soittaakin, tiedetään...)

18
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
(jos kilometrin ylinopeuksiin halutaan puuttua, tarkoittaa se että suurin oikeasti sallittu on ehkä 5km/h alle rajoituksen).

Juuri tuollainen oli 51:n maksimivauhti viikonloppuna.

19
Lainaus käyttäjältä: "Liljetys"
jos lähdetään siltä kantilta että kumpi on helpompi saada ns. "haltuun", eli tuntea jo neljässä päivässä että olisi kotoisaa ja turvallista...

Rooma minusta on helpompi, mutta äänestän silti Pariisia.

20
Terveys ja turvallisuus / Mangokärpäsen toukat
« : 28.08.2007, 17:39:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Pakko lisätä kuvottuneisuuttanne vielä tällä: tuttavani tuttava oli saanut Malesian reissultaan hiekkarannalla makoilun seurauksena selkäänsä runsaasti paiseita, joiden avaamisen yhteydessä Suomessa löydettiin jokaisen paiseen sisältä toukka. :)

Olisivat nyt olleet edes pieniä rapuja, tulee paljon värikkäämpi mielikuva siitä miten mukavasti ne kutittelisivat pikkuisilla saksillaan nakertaen...  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 9