Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jookoskookos

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Yleinen / Vs: Muistellaan menneitä matkoja
« : 03.11.2020, 15:20:57 »
Podcast jossa matkafiilistelya menee kuunteluun valittomasti! Olen itsekin moista ideaa paassani pyoritellyt mutta en ole saanut aikaiseksi joten hienoa etta joku on saanut!  8)

2
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 03.11.2020, 15:19:12 »
Juu paljon on samoja ajatuksia kuin monella muullakin esim turistiresorttien ja pakettimatkojen suhteen eli ne skippaan kyllä takuuvarmasti jatkossakin.

Tiedä sitten johtuuko omasta ikääntymisestä vai lapsen saamisesta vai mistä mutta perus reppureissut kiinnostavat entistä enemmän ja nyt kiinnostavat myös hieman tuntemattomammat tai oudommat maat, kuten esimerkiksi Pakistan tai Iran. Moni haluaa iän karttuessa aina vain "helpompia" reissuja mutta itsellä tuo tuntuu olevan mennyt aivan päinvastoin. Majoitukset ehdottomasti hostelleissa ja parinkymmenen tunnin bussi/junamatkat eivät nekään haittaa yhtään. Lapsen kanssa emme ole vielä reissussa perheenä käyneet mutta kaiken maailman Teneriffan hotellit Bamse-klubeineen eivat kylla herata kiinnostusta. Varmaan niillekin on aikansa ja paikkansa mutta toivottavasti ei viela moneen vuoteen  ;D

3
Yleinen / Vs: Reissufiilistelijoiden Whatsapp-ryhma
« : 07.09.2019, 13:07:20 »
Totta anonymeteettia en ottanutkaan ollenkaan huomioon. Niin miksei taalla foorumillakin voisi olla fiilistelyketjua niinkuin Asian vieresta -ketju on ollut/voisi olla....

4
Yleinen / Reissufiilistelijoiden Whatsapp-ryhma
« : 03.09.2019, 21:36:11 »
Iltaa arvoisat Pallislaiset,

Tuli tassa viskihoyryissa mieleen olisiko jengilla innostusta jonkinlaisen Whatsapp -fiilistelyketjun perustamiseen. Olen itse hardcore-fiilistelija mutta koska aika moni reissukaveri on saanut lahiaikoina muksun niin fiilistelyt jaaneet lahinna Aurinkomatkat vai Tjareborg Fuge vai Bena -tasolle. Reissuja on suunnitteilla kymmenia ja monta varattunakin ja naista olisi kiva jutella ja fiilistella ja miksei jaella ihan hyodyllisia vinkkejakin.

Mita mielta ihmiset?  :)

5
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 15.07.2018, 20:43:06 »
Autoa tässä juuri varailemassa ja tuli mieleen että riittääkö suomalainen ajokortti Omanissa vai pitääkö olla tuo IDL? Autoliiton mukaan on suositeltava mutta ilmeisestikkään ei pakollinen. Jossain muissa foorumeissa väitetään että pitäisi olla mutta en oikein jaksa uskoa niin ajattelin varmistaa vielä tätäkin kautta  :)

6
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 01.05.2018, 20:45:39 »
Hyva pointti. Maksoin autoa vuokratessa Cross border feen (joka oli mukavan nimellinen 5e koko vuokraukselta) ja kerroin heille ajoreittini joka siis sisaltaa Kroatian, Montenegron ja Bosnia&Hertzegovinan, joten pitaisi olla green cardit sun muut lappuset hallussa. Vakuutukseksikin otin premium eli nolla omavastuulla ja korvaa kaiken poislukien tietty tuulilasit sun muut.

7
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 01.05.2018, 19:23:26 »
Kiitokset Laupaulle ja Manokille vastauksista. Taidan viela varmuuden valttamiseksi laittaa ekan paikan hostellille viestia asiasta etta hoitavatko rekisteroitymisen tai kuuluuko hoitaa yms.

Monet kylla kehuneet noita maita hyviksi autoilumaiksi eli eikohan rajallakin hommat suht sutjakkaasti  :D

Manokilla viela hyvannakoinen blogikin ja kaikki!  8)

8
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 30.04.2018, 08:52:17 »
Joo ketju luettu lapi ja paljon hyvaa asiaa kylla. Oman reissuni alkuun pari viikkoa aika tasan ja reittisuunnitelma alkaa olemaan jo selva: Dubrovnik-Kotor-Lovcenin kansallispuisto-Ostrogin kalliluostari-Mostar-Jajce-Split ja loppuaikana vahan sen mukaan miten aikaa jaa niin Trogir, Hvar, Krka ja Makarska ja siellakin lahinna tuo Biokovon kansallispuisto. Viikko auto alla ja suht intensiivista autoilua ja toinen viikko sitten bussilla suhailua ja kavelya ja yleista ihmettelya. Muutamia kysymyksia olisi viela jos jollain olisi tuoretta tietoa  :)

1. Rekisteroityminen. Hostellit ilmeisesti hoitavat (jos hoitavat) mutta tata ei vissiin edelleenkaan valvota mitenkaan? Ketjun puolivalissa oli jotain asiaa aiheesta mutta oli viiden vuoden takaa niin tieda sitten onko paivitettya. Mitaan dokumenttia tasta ei kuitenkaan ainakaan hostelleista vissiin saa eli tekivat tai eivat nii tuskin esim rajalla aletaan mistaan systeemista nimia etsimaan tyyppi kerrallaan. Muistan etta joissain maissa sama rekisteroitymissysteemi mutta ikina ole missaan mitaan kyselty...

2. Rajanylitykset autolla. Kolme rajanylitysta edessa (Kroatia-->Montenegro, Montenegro-->BH ja BH-->Kroatia) ja niihin liittyvia muodollisuuksia ja paperihommia tiedustelen. Passi tietenkin ja auton dokumentit (cross broder lappuset eritoten) mutta onko muuta mita tarvitsee tietaa? Vituttaa jo valmiiksi tuo rajoilla odottelu ja mahdollinen sahlaaminen mutta no can do  ;D

3. Autoilu ja maksut. Onko noissa maissa kaytossa Vignette-systeemia eli huolto-asemalta ostat autoosi jonkun tarran tms jolla saat sitten kyseisessa maassa ajaa vai ovatko ainoat maksut nuo tietullit? Romaniassa kavi hassusti kun emme tajunneet tuota Romanian Vignette-tarraa ostaa niin rajalla sitten valvoja niisti siita reilun satkun ja tietenkin omaan taskuun  ;D mutta minkas teet jos sellainen kuului olla ja meilla ei ollut niin oma mokahan se oli :-\ Se vaan ettei uudestaan kavisi samanlaista keissia!

Onko kukaan ajanut tuonne Sveti Juren TV-mastolle Biokovon kansallispuistossa Makarskassa? Katselin etta aikas kapea tie mutta nakymat henkeasalpaavat!  8) Se vahan kiinnostaisi mutta olen yksin liikkeella eika viitsisi turhaa stressia kuitenkaan asiasta ottaa.

9
Matkaseuraa / Nepal syyskuussa
« : 23.03.2018, 14:42:13 »
Moi,

Syssyn reissukin saatiin lyotya lukkoon ja Tibetin jalkeen matka jatkuu Nepaliin ja Kathmandun laaksoon. Nailla nakymin saavun Kathmanduun 14.-15.9 ja olen siella X maaran paivia. Nepalin itinerary ei ole viela lukkoonlyoty mutta ajattelin jonkun paivan trekin (Nagargot?) vetaista ja muuten varmaan Kathmandu tukikohtana ja sielta paivaretkia sinne sun tanne  8)

Oujea viestia vaan rohkeasti!


10
Matkaseuraa / Balkan toukokuussa
« : 23.03.2018, 14:38:55 »
Moro!

Kevaan reissun vedan poikkeukselliseti yksin ja ajattelinkin etta miksikas ei voisi jotain valeja menna vaikka jonkun kanssa jos sattuu samoilla kulmilla pyorimaan. Aikataulut ovat jo aika lukkoonlyotyja autonvuokran ja varattujen hotellien osalta etta silta osin en valitettavasti pysty oikein joustamaan mutta jos jollain on aikataulu viela avoin ja tarvitsee esim kyytia tai matkaseuraa niin katsotaan josko osuisi sopivasti  :)

Lahden reissuun 14.5 ja ekat paivat olen Dubrovnikissa, Kroatiassa. Siita 16.5 aamulla auto alle ja Kohti Kotoria. Siella pari paivaa josta mennaa Lovcen National Parkin ja Ostrogin kallioluostarin kautta Mostariin. Mostarissa taas pari paivaa ja syvemmalle Bosnia&Hertzegovinaan Jajcen kaupunkiin. Siella jalleen kerran pari paivaa ja sitten pikkuhiljaa kohti Splittia ja auton palautusta joka pitais olla 23.5. Splitin paassa kayn viela kansallispuistoissa ja varmaan jollain saariretkella mutta se on viela auki.

Laitelkaahan viestia niin kaydaan vaikka bissella tai jotain! 8)

11
Lentomatkustus / Zagrebin kentta ja lyhyt vaihtoaika
« : 18.01.2018, 20:22:12 »
Croatia Airlines myy aikas halpoja lentoja Dubrovnikiin mutta Zagrebin kautta ja erittain lyhyella (35min) vaihtoajalla. Kerkeaakohan tuossa muka vaihtaa konetta? Puhumattakaan jos ensimmainen lento myohassa odottaako jatkolento.... Varmaan uuden lennon saisi Croatia Airlinesin piikkiin jos myohastyisikin, ei vain jaksaisi saatamista...

Kellaan kokemuksia?

12
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 18.01.2018, 11:00:32 »
Ja sopivasti tuli viela Travellinkilta sahkopostia ja -15% vuokra-autoista 8)

13
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 15.01.2018, 03:59:27 »
Juu aikaa koko reissulle olisi 12-14pv etta pari pv per kohde niin luulisi olevan aika sopiva. Mites tuolla Lovcenin kansallispuistossa parjaako ihan perus pikkukirpulla ettei tarvitse sita varten nelivetoautoa ottaa? Tuskinpa niin jyrkkaa tai huonoa tieta.

14
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 14.01.2018, 03:06:11 »
Moro Pallikset!

Taitaa täälläkin muuttua toukokuun suunniteltu Israelin reissu Balkanin suuntaan ja alustavaan reittisuunnitelmaan vähän mielipiteitä kyselisin. Olen liikenteessä yksin, joten siksi voi näyttää että suunnitelmassa paljon kohteita  :P Itse kun keskenani reissaan kerkeaa yleensä paljon enemmän kuin kaverien tai vaimon kanssa.

Dubrovnikissa lentopäivä plus yksi täysi päivä. Kolmantena päivänä auto alle ja kohti Kotoria jossa samalla tavalla ajopäivä plus yksi täysi päivä. Siitä fiiliksen mukaan Lovcen National park joko toisena päivänä tai ihan omana päivänään. Tämän jälkeen pikku dilemma miten olisi järkevin lähteä jo valumaan kohti Bosnia&Herzegovinaa...?  ??? Ostrogin luostari olisi kiva käydä katsomassa mutta menee hieman väärään suuntaan ellei sitten ole yötä joko Podgoricassa tai aja esimerkiksi Niksiciin yöksi?
Tästä sitten ajo jatkuu Kohti Mostaria jossa taas 2-3pv. Voisi olla tukikohtana josta käsin esim Blagaj/Kravicen vesiputoukset/muuta. Tästä nokka kohti Jajcea jossa varmaan ajopäivä plus yksi täysi päivä. Sieltä rajan yli takaisin Kroatiaan ja Splittiin joka viimeinen etappi. Jos vielä jaksaa autoilla niin Krkan kansallispuisto jos ei painaa vaikka päiväretkenä tai busseilla. Saarireissuja, Trogir, tsiluttelua ja kotiinlähtö sitten tuolta Splitistä.

Miltäs kuulostaa? Ajoa on aika paljon mutta välimatkat lyhyitä joten uskon siitä suht kivuttomasti selviäväni  :D Hyviä vinkkejä autovuokraamoista joiden autoilla on halvin mennä maasta maahan otetaan myös vastaan. Ja miksei reissukaveriakin ainakin osalle matkaa!  8)
 

15
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 08.01.2018, 21:08:02 »
Kiitos vastauksesta MaukkaPerus!

Tosiaan aikataulu hieman rajallinen eli taitanee Wadit jaada talta eraa valiin  :( Kyseessa siis vain valilaskukohde jossa vain pari pv ennen Dubaita ja kotiinpaluuta. Nuo markkinat voisivat olla mielenkiintoiset!

Miten autoilu ja lahinna pysakointi mielestasi toimi Omanissa? Monessa maassa ajaneena itse ajaminen tuskin tulee tuottamaan ongelmaa, lahinna en jaksaisi pysakoinnin ja mahdollisien naarmujen takia stressata kokoaikaa. Yleensa tosin olen ottanu kaikenkattavan vakuutuksen autoa vuokratessani ja taidan kylla ottaa tallakin kertaa....

16
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 06.01.2018, 04:03:58 »
Itsellänikin tulossa syssyn reissulla välilasku Omaniin jonka päätin nyt pidentää muutaman päivän pikalomaksi. Auto alle, päivä Muscatissa ja päivä Nizwa ja Bahla Fort ja illaksi takaisin Muscattiin ja siitä yöbussille kohti Dubaita... 

Eli joo vinkkejä sun muita otetaan ilolla vastaan niin saadaan heräteltyä keskustelua  :)

17
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 06.01.2018, 04:00:01 »
Joo täälläkin suunnitteilla lyhyt Israelin (ja Jordanian) reissu tuohon toukokuulle ja hyviä neuvoja jo tullutkin. Ajatuksena Tel Avivissa pari päivää nähtävyyksiä ja rannalla tsiluttelua, josta sitten bussi Jerusalemiin. Pari päivää siellä ja näillä näkymin siitä sitten Ammania ja Jordaniaa kohti. Pohjois-Israelin nähtävyydet jäävät nyt väkisinkin seuraavaan reissuun sen verran lyhyt reissu ja pohjoisessa niin paljon kuitenkin mielenkiintoisia paikkoja  :(

Olen vielä vähän kahden vaiheilla menenkö ihan etelään (Eilat/Aqaba) asti ja kysyisinkin onko kenelläkään kokemusta noissa kohteissa sukeltamisesta? Hintaa ja lähinnä onko mitään oikeasti mielekästä nähtävää jos on sukeltanut paljon.  Nähtävyyksiltään tuskin kumpikaan tarjoaa kummoista joten jossei ole hyvää dyykkiäkään niin sitten Petran ja Wadi Rumin jälkeen paukin takaisin kohti Tel Avivia...

18
Lähi-itä / Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
« : 27.10.2017, 15:43:12 »
Lisattakoon viela et matkal Omaniin -ketjusta sai hieman osviittaa Muscatissa kulkemisesta mutta kommentit 2014 vuodelta, joten jos ajankohtaisempaa tietoa loytyy niin otetaan mielellaan vastaan!Auton vuokraaminen olisi tietenkin yksi vaihtoehto mutta miten pysakointi esim? Liikenne tuskin liian kaoottista kun autolla ajosta on kokemusta monesta maasta mutta lahinna etta mihin auton laittaa parkkiin sightseeingin ajaksi turvallisesti ja jarkevasti...

19
Lähi-itä / Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
« : 27.10.2017, 15:37:55 »
Onko kenellakaan ajankohtaista kokemusta Muscatissa liikkumisesta lahinna julkisesta liikenteesta ja takseista? Koko kaupunki ja sen nahtavydet vaikuttavat olevan hieman eri puolilla kaupunkia, joten siirtyminen paikasta toiseen tulee olemaan ongelma muutaman paivan budjettimatkaajalle. Lentokentalta ei ilmeisesti mene suoraan julkisen liikenteen bussia mihinkaan vaan pitaa kavella tuon Sultan Qaboos Hwayn varteen ja siita menee bussi johonkin? Kenellakaan tasta kokemusta? Hwayn varrellahan reilun 10km paassa sijaitsee  Sulttaanin Suurmoskeija joka olisi varmaan ensimmainen stoppi.

Loput itsea kiinnostavat kohteet sijaitsevat sitten parinkymmenen kilometrin paassa joten kyydit jalleen kerran ongelmana. Molemmat linnoitukset (Al Mirani ja Al Jarani) olisi mukava kayda katsomassa ja samalla nappaista pakolliset kuvat myos Al Alamin palatsista. Mutrahin soukki tai corniche ei oikein kiinnosta mutta miksei niissakin voisi piipahtaa jos jaa aikaa.

 :)

20
Aasia / Vs: Lhasa-Kathmandu
« : 26.09.2017, 00:33:23 »
Hyva pointti arkienkelilta en ollut tuota itsekkaan huomioinut vaikka tuskin tulevalla reissulla tulisi olemaan ongelma.

Mielestani jos haluaa mahdollisimman paljon irti Tibetin reissusta niin juna Chengdusta Lhasaan, jossa nousu tapahtuu hitaasti ja lisahappea on tarjolla tarvittaessa jo junassa. Kuulema myos yksi maailman upeimmista junareiteista joten itse ainakin odotan jo tata todella paljon! Lhasassa tulee vakisinkin pari kolme paivaa joten siina viela ehtii tottumaan korkeaan ilmanalaan. Jos EBC-pysahdyksen ottaa mukaan tuohon keskivaiheelle siina tietysti noustaan aika korkealle (Lhasan kolmesta tonnista EBC:n viiteen). Wikipedian mukaan Gyirong johon siis rajanylityspaikka siirrettiin nyt 2015 kevaan maanjaristyksen jalkeen Zhangmusta sijaitsisi noin 2700m korkeudessa joten siina aika suuri ero EBC:n korkeuteen nahden. Kumma ettei mikaan matkatoimisto oikein painota naita korkeuseroja ja mahdollista vuoristotautia vai eiko se sitten tule niin helposti suurelle osalle dunno.
Itsella kylla kova hinku ja into paasta vetamaan tuo vali lokakuussa 2018!  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5