Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TheSavageSam

Sivuja: [1]
1
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 15.05.2019, 15:57:30 »
Heissan!
Reissaan Seelannissa suunnilleen 6.6.-14.7. välisen ajan tyttöystävän kanssa, joka on Aucklandissa au pairina tuohon kesäkuun alkuun saakka. Lähtö- ja päätepisteenä toimii siis Auckland ihan käytännön syistä.
Mitä Seelannissa kannattaisi siis reilussa kuukaudessa kokea? Ollaan tässä keräilty ajan mittaan kiinnostavia juttuja, mutta vielä mahtuisi jännittävyyksiä mukaan. Tykätään molemmat luonnosta ja vuoristosta, Franz Joseph glacierit ja kumppanit löytyy jo toivelistalta. Ollaan kuitenkin hyvin kaikkiruokaisia, joten toivotaan ihan kaikenlaisia suosituksia.

Eteläsaari kuulostaa kokonaisuudessaan houkuttelevammalta, ja siitä ei kummallakaan meistä ole vielä oikein sisäpiirin tietoa. Pienehköllä budjetilla mennään reppureissutyyliin, mutta elämyksiä varten on erikseen rahaa takataskussa jos tulee jotain vastustamatonta vastaan.
Mitään reittisuunnitelmaa ei vielä ole, joten ihan mistä päin vaan voi heitellä vinkkejä ja ideoita! Myös noista ilmeisimmistä ja tunnetuimmista jutuista olisi kiva kuulla, mikä on oikeasti maineensa arvoinen ja missä kannattaa varautua pettymykseen tai kiertää kokonaan. Erityisesti tietty kiinnostaa sellaiset jutut joita ei nyt ihan tästä naapurista löydy. Mikä on nimenomaan Seelannissa kokemisen arvoista?
Viime heinäkuussa olimme minä ja vaimo tuolla matkalla. Aikaa meillä oli vain kolme viikkoa, mikä on liian vähän koko maan kokemiseen. Sinulla aikaa on sopivammin, sillä ajattelisin että noin 5-6 viikkoa olisi riittävästi. Matkustimme campervanilla, jotka ovat tuohon aikaan vuodesta puoleen hintaan. Vakuutuksista otimme sen kalliimman, ihan vain stressin vähentämiseksi. En ollut ennen ajannut vasemmalla puolella. Loppujen lopuksi se yksi kiveniskemä olisi varmaan tullut vakuutusta halvemmaksi, mutta olisi harmittanut enemmän. Hyvä näin.

Pohjoissaarella käytiin nämä: Hobbiton (Matamata), Rotorua, Tauranga, Cathedral Cove (Hahei), Tongariro ja Wellington. Matkalla toki maisemia ihaillen. Näistä ehdoton suosikkini on Rotoruan geysirit (Te Puia), vaikka niihin maksoikin aika paljon päästä sisään. Ehdottomasti hintansa väärti! Rotoruan lähellä on myös kuumista lähteistä lämpönsa saavia puroja, joissa kannattaa käydä. En vain millään muista nyt tarkemmin paikan nimeä. Lisäksi olisin ehkä halunnut käydä paikallisten alkuasukkaiden esityksessä, mutta se jäi nyt tekemättä. Tongariro meni meillä surkea sään takia puihin, vaikka yritettiin sekä mennessä että tullessa. Vuorta ei vain näkynyt.

Eteläsaarella sitten kierrettiin ensin itäpuolta aina Dunediniin asti, josta Queenstowin ja Wanakan kautta jäätikköjä katsomaan. Lopussa tulikin sitten kiire että ehtii palauttamaan auton Aucklandiin. Huomattavasti järkevämpää olisikin ollut varata auto siten että sen voi palauttaa Christchurchiin vaikka lähtikin pohjoisesta. Routeburn Track oli suljettu, mutta sitä saattoi kulkea alkupäästä vajaat kymmenen kilometriä ja palata sitten takaisin. Ottavat sillat pois käytöstä, sillä lunta saattaa tulla talvella runsaasti. Meidän reissullamme ei onneksi lunta ollut muuta kuin kuuraa tienposkessa. Olisikin ollut turhan jännittävää ajaa ilman nastarenkaita, jos olisi ollut lunta. Lumiketjut oli kyllä mukana. Toinen suosikkini oli Dunedin likellä oleva Penguin Place, jossa pääsimme näkemään keltasilmäpingviinejä luonnossa. Niitä katseltiin piilokojusta käsin. Upea kokemus! Milford sound jäi meiltä näkemättä, mutta se varmasti kannattaa sijoittaa mukaan, kun teillä on aikaa meitä enemmän.

Ylipäätään Uudessa-Seelannissa luonto on se juttu ja itse ainakin jäin silmät ammollaan ihmettelemään ihan jo kasvien ja puiden erilaisuutta joka pysähdyksellä. Luonnossa kannattaa olla paljon ja hienoja paikkoja on paljon muitakin kuin ne suosituimmat. Kaupungeista itselle jäi mieleen Wellingtonin Te Papa sekä Christchurchissa meidän mielestämme oli mielenkiintoinen maanjäristyksistä kertova museo - tosin melko pieni (mikä on yleensä hyvä asia  :D). Dunedin itsessään on myös pysähdyksen arvoinen, varsinkin jos pitää vanhoista rakennuksista: yliopisto ja rautatieasema jäivät mieleen sekä outo maailman jyrkin asuinkatu. Toivotan hienoa matkaa!

2
Paljonko noi ultra kevyet teltat yleensä maksaa?

sellainen olis ok, vois vaan olla makuu asennossa.
Nämä suomalaiset ja pohjoismaiset merkit ovat aivan järkyttävän kalliita(lienevät 300 € hujakoilla tai enemmän), mutta halvallakin(palttiarallaa 100 € tai alle) voi saada, kun käyttää hieman vaivaa netistä etsiskelyyn. Ulkomailta/EU-alueelta tilaamalla säästää varsinkin jos tilaa muutakin. Samoin kannattaa katsoa(supersäästäjät varsinkin), josko teltan voisi ostaa matkalla(säästää postikulut jotka ovat usein sen 30 €).

Heitetään nyt vielä yksi linkkikin telttaan, joka on listahinnaltaan halpa, laadusta en mene sanomaan mitään. Veikkaisin, että amerikkalaiset kuitenkin tekevät niin hyvää kuin tuohon hintaan voi. Linkki

3
Jos teltan kuitenkin päättää ottaa mukaan, niin ottaisin varmaankin itse kahden hengen ultrakevyen teltan. Tuo kun ei paina kuin sen 2-2.5 kg ja saa repunkin sisälle, niin ei kastu sateella. Tosin nuissa ultrakevyissä on se huono puoli, että ovat matalia, eikä kaikki mahdu istumaan suorassa sisällä. Kokkailu ja seurustelu teltassa sadeiltana siis on vaikeaa tai mahdotonta. Ottamalla lisäkiloja siitäkin selviää(olen myös nähnyt yhden ultrakevyen, jossa mahtui istumaan).

4
40 päivää, kyseessä tosin vain lyhyt pyrähdys Veli Venäläisen puolelle tonttia.

5
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 27.04.2010, 18:50:53 »
Mikähän logiikka näissä on, kun joskus on halvempaa ostaa pidempi reissu kuin lyhyempi?

Esimerkkinä nyt, kun leihin travelstart.fi hakukoneella, niin 20.10. Helsinki-Auckland(via Amsterdam & Hong Kong) maksaa 709€, mutta samoilla lennoilla pelkkä Amsterdam-Auckland(via Hong Kong) maksaa muka yli 5000€ (lentoyhtiö muuten Cathay Pacific). Selittäkääs onko tuossa jokin ansaintalogiikka vai onko vaan virhe tuossa hakuvempeleessä.

6
Lentomatkustus / Vs: Flyhi.fi
« : 26.04.2010, 17:06:19 »
Jotenkin outoa, että tuolla sivuilla sanotaan näin: "FlyHi.fi on yrityksen Interneto partneris OY tavaramerkki." ja kuitenkin verkkodomainin www.flyhi.fi omistaa Berggren Oy Ab (Y-tunnus: 0107002-7). Sen sijaan Interneto partneris OY en yritystietorekisteristä löytänyt (www.ytj.fi perusteella). Lieköhän tuo Interneto partneris OY yritys jossain muussa maassa kuin Suomessa?

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Minne opettelemaan kiipeilyä?
« : 21.04.2010, 23:43:08 »
Hyviä kommentteja on tullut. Kiitokset niistä.
e:Tarkoitettiinko tässä muuten kalliokiipeilyä vai vuoristokiipeilyä. Nyt vasta tajusin, että tuotahan ei sanottu ja tuo kurssin hinta viittaisi enemmän tuohon vuoristokiipeilyyn.
Tuota nyt en itsekään osaa sanoa. Molemmat kyllä kiinnostaa.

8
Tyhmät kysymykset / Minne opettelemaan kiipeilyä?
« : 19.04.2010, 23:48:52 »
Hei,

kiipeily kiinnostaa. Täällä päin vain ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia alkaa järkevästi sitä opettelemaan. Ajattelin, että samalla voisi lomareissun heittää ja pääsisi autenttiseen ympäristöön kiipeilemään.

Jos olisi vielä talvi, niin suuntaisin varmaankin Norjaan, mutta haluasin kuulla muiden kokemuksia ja mielipiteitä minne kannattaisi mennä jos aikoo matkustaa kesällä ja kiipeillä. Minkäänlaista kokemusta ei siis ole tuosta touhusta.

Olen kuullut monista hyvistä paikoista, mutta mikään 2000£ insinöörilänkkärille suunnattu 2 viikon kurssi ei taida olla minua varten. Jotain edullisempaa siis kenties. Kaikkea saa kuitenkin ehdottaa ja hehkuttaa - toivon ettei tämä ketju olisi ainoastaan minua varten.

9
Kahellakympillä ysivitosta. Pystyy taas reissaamaan!  ;D Reissut ei toki oo pitkiä tolla summalla, mutta sitäkin mukavempia.  :)

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 12.04.2010, 17:00:31 »
Tympii kirjaston huono matkaopasvalikoima.
Tympii, että oon Suomessa.
Tympii ettei täällä voi opetella vuori-, jää- eikä kalliokiipeilyä.
Tympii liikenneruuhkat.
Tympii huono palvelu ravintolassa ja kaupassa.
Tympii kun pikkupojat fillaroi villisti autotiellä.
Tympii vittumaiset kuskit. (joo, oli taas tänään hengenlähtö liikenteessä ihan tarpeeks lähellä)
Tympii kuskit jotka ei näytä vilkkua.
Tympii pakokaasu.
Tympii, kun lumet sulaa.
Tympii hiekotushiekka ja muu paska, joka lumen alta paljastuu.
Tympii "frendit" jotka ei koskaan pyydä mua mihinkään kivaan tai jelpi mua vaikka mä jelpin niitä.
Tympii opinnot.
Tympii opiskelutoverit, jotka peruu esitelmää varten bookatun viimesen palaverin 4h ennen palaveria.
Tympii vittumaiset maikat.
Tympii mennä aamukahdeksaan peräti kahtena päivänä viikossa.
Tympii ettei oo varaa lähtee ensikään kesänä ainakaan kovin pitkälle reissulle.
Tympii, et mua tympii vähän joka asia.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Irlantiin patikoimaan...
« : 11.04.2010, 23:46:32 »
Arvelen, että tuolta löytyy hakemasi informaatio: http://www.npws.ie/en/.

12
Junamatkustus / Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« : 10.04.2010, 22:08:43 »
Minulla olisi kysymys koskien reitin pituutta ja siihen kuluvaa aikaa. Matka on tarkoitus tehdä Heinäkuu - Elokuu -aikana. Olen melko hakoteilla siitä kuinka kauan tähän kaikkeen menee aikaa kun ei ole paljoakaan kokemusta tälläisestä matkustamisesta.
Mieti mitä haluat nähdä. Tämä ei välttämättä tarkoita yksityiskohtaista matkasuunnitelmaa, vaan yleispätevästi vain sitä että kiinnostaako sinua nähdä vain junia, asemia ja hostelleja vaiko lisäksi myös nähtävyyksiä vaiko peräti paikallisten ihmisten arkea ja tutustua siihen tarkemmin. Näin siis kärjistettynä.

Tosin, jos tiedät mitä haluat nähdä, niin hyvin suunnittelemalla ehdit nähdä enemmän(ja oikean reililipun valinta helpottuu). Myös rahaa säästyy jos halvimmat huvit on etsitty valmiiksi. Mutta onko se sinun tapasi vai ei - sen sinä päätät.

Omasta mielestäni ekan reissun ollessa kyseessä kannattaa suunnitella sitä reissua. Sen ansiosta on jo etukäteen tutustunut siihen mitä vaihtoehtoja on, eikä tarvi stressata siitä niin paljon pitääkö aikataulu. Toisaalta voi kuitenkin poiketa suunnitelmasta kun siltä tuntuu. Innokkaimmat voivat myös tehdä vaihtoehtoisia suunnitelmia.

13
Tyhmät kysymykset / Vs: Krakovaan
« : 10.04.2010, 16:27:22 »
Itselläkin hyviä kokemuksia LOT:sta. Tekemällä Lufthansa/LOT yhdistelmän hinta tippui 283 euroon per matkustajam missä meno LH:lla Münchenin kautta ja paluu LOT:lla. Lufthansalla eri päiville alkaen 201. Kannattaa pyöritellä päiviä.
Mutta mitenkäs nuo laukut sitten onnistuu? Nekö pitää ottaa välilaskun aikana ulos ja tyrkätä toiseen koneeseen? Kiinnostaa vain itseänikin tämä, vaikka saattaa kuulostaa tyhmältä kýsymykseltä.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Krakovaan
« : 10.04.2010, 14:08:22 »
Yksi vaihtoehto on lentää LOTilla Helsinki-Varsova-Krakowa. Tuollaisen reissun itse tein pari vuotta sitten(matkatoimiston järjestämä). Meitä oli kaksi henkeä. Tuo on ainakin helpompi kuin mennä junalla Varsovasta. Halvempi se ei ehkä ole. LOTin sivujen mukaan sain yhden hengen meno-paluun hinnaksi 323.04 €.

Itselläni on hyviä kokemuksia LOTista. Kone Helsingistä-Varsovaan oli kyllä pieni, mutta kyllä se ilmassa pysyi. Henkilökunta oli ystävällistä ja huolehtivat siitä, että ehdimme jatkolennollemme. Krakowa on hieno kaupunki. Hauskaa reissua!

15
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 10.04.2010, 03:20:58 »
Kaks ruminta asutuskeskusta(ei nää kaupunkeja ole) missä oon ite käynyt(ku en oo käyny paljon missään!  ::)) on Nowa Hutan neuvostokaupunginosa Krakowassa ja toinen on Tallinnan Lasnamäen kaupunginosa. Molemmat tai ainakin ensimmäinen on tehty vain ja ainoastaan asumiseen ja palvelemaan sosialismia. Kannattaa käydä ihmettelemässä jos nuiden paikkojen suunnilla on. Nowa Huta on kyllä monin verroin oudompi paikka kuin Lasnamäe, mutta rumia kumpikin.

16
Junamatkustus / Vs: Laivalla Norjasta --> Englantiin ?
« : 09.04.2010, 09:31:23 »
Yritin tätä kanssa pari päivää sitten etsiä ja törmäsin uutiseen, jossa todettiin, että viimeinen matkustajalautta Norjasta Aberdeeniin(muistaakseni) lopetti vuonna 2008. Samassa mainittiin, että norjalaiset(joku matkailunparantamistyhdistys tms.) haluaisivat palauttaa tuon laivaliikenteen takaisin. Matkaa suunnitelevan ei tosin kannata tämän varaan pahemmin laskea, mutta kiinnostuneet voivat sillä silmällä seurata uutisia, josko tämä vielä palaa.

Noh, jos tuo joskus palaa, niin ilmottakaahan tänne Pallontallaajiin.

17
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 06.04.2010, 14:53:18 »
Viihdyttekö yksin matkustelevat muutenkin paljon yksin? Mun mielestä on nimenomaan hauskaa saada kokea reissut jonkun kanssa.
Olen samaa mieltä ja sanoohan jo sanontakin, että "jaettu ilo on kaksinkertainen ilo". Ihan mahtavaa olisi lähteä reissuun hyvän kaverin kanssa. Toisaalta vähän yksinäisempi voi ottaa tuon reissaamisen sitenkin, että lähtee tutustumaan uusiin ihmisiin eli saamaan uusia ystäviä. Itselleni ainakin tuollainen sopii kuin nakutettu, kun olen sinkkumies eikä tällä hetkellä oikein ole sellaista "parasta ystävääkään", jonka kanssa lähtisi matkaamaan.

18
En oikein ymmärrä(tai usko hintaa todeksi) nuita norwegianin hintoja. Sivujen mukaan välin Helsinki - Oslo-Gardermoen pääsisi heinäkuussa arkisin hintaan 35,50€. Mitähän muita kuluja tuon lisäksi tulee? Voisin arvata, että tuo on jokin pienempi lentokenttä josta joutuu maksamaan, että pääsee Osloon. Voisiko joku korjata/varmentaa? Varmaan vielä jotain lentokenttäveroja ja matkalaukusta hintaa, mistä nämä näkee?

Ärsyttävää, kun tuolta ei näe kokonaishintaa kätevästi. Ja sanotaan nyt vielä, että esim. Blue1:lla taisi vastaava väli olla noin 130€.

19
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Reissuhousut (diy?)
« : 04.04.2010, 23:59:29 »
Icepeak Miksa kuulostaa tollaselta. Itsellä on vastaavat housut(lienee aiempien vuosien mallistoa tms. koska eroavat hieman). Nuohan on justiin ohutta kangasta, joten nuo ei käytännössä edes kastu. Tuulihan noissa puhaltaa lahkeesta sisään jos ei vedä alinta resoria kiinni, joten kannattaa ottaa pitkiä kalsareita mukaan jo viileämmissä oloissa on. Omani ostin Halpa-Hallista ja eivät olleet edes mitenkään kalliit(saattoivat olla tarjouksessa).

http://www.icepeak.fi/mxl-fashion/icepeakwww.nsf/pages/index.html

Sivuja: [1]