Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lyllyxxx

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Thaimaa / Vs: Ajankohtaista kokemusta saarista/rannoista?
« : 05.10.2016, 15:24:43 »
Oon siskoni kanssa lähössä 2vk thaimaahan heti vuodenvaihteen jälkeen. Lennot on Bangkokiin, mut pitäis keksiä mihin menee viettämään loman ranta osuutta (n.1vk). Siskolle tää reissu on eka thaikkuihin, ite oon käynyt jo muutaman kerran reissailemassa siellä suunnalla. Onko heittää hyviä vinkkejä? Ite arvostan rauhaa ja rentoa meininkiä. Krabi, Phuket, Pattaya ei siis kiinnosta, mut luulen et saari parilla majatalolla ei myöskään oo oikee valinta tälle reissulle. Ko Pha Ngan, isompi Chang , Ko Lipe ja Phayam on jo koluttu.

2
Thaimaa / Vs: Älypuhelin Thaimaasta?
« : 05.01.2015, 01:23:00 »
Jaa, tarkistettiin asia ennen ostamista laittamalla spostia Suomeen kotikaupunkimme Applen liikkeeseen ja sanoivat asian olevan kunnossa. Muuta en tiedä :D

3
Thaimaa / Vs: Älypuhelin Thaimaasta?
« : 01.01.2015, 13:19:00 »
Jos applen tuotteista tykkää nii ostettii viime reissulta iPhone 5s ja iPad mini Bangkokista ihan Applen liikkeestä.
Padi oli vain hieman halvempi kuin suomessa, mut iPhone oli melkein 100e halvempi ja siihe vielä VATit lentokentältä. Molempiin laitteisiin saatii vielä kansainväliset takuut ja suomenkielisen valikon sai laitettua myös. Joten itellä pelkästään hyviä kokemuksia, ja taidampa taas tulevalla reissulla iPhonen ostaa ;)

4
Kirjat vaihdoin viime ja nyt kuukauden päästä alkavan matkan ajaks vanhempien osotteeseen. Omasta mielestä on kivempi että postit menee jollekkin joka voi sitten tarvittaessa hoitaa asioita jos siihen aihetta vaikkakin kaikki laskut ja suurinosa virallisista kirjeistä tuleekin netpostiin.
Viimereissun jälkeen hoidettiin netin kautta asuntoilmotus paikalliseen lehteen seuraavalle päivälle paluusta ja oli meillä tori.fi osotteessa myös ilmoitus.
Itselle kävi hyvä tuuri kun asunto löyty viikon sisällä paluusta lopulta facebookin avulla:)

5
Shampoo+hoitoaine, aurinkorasva. Apteekista ostettu perusvoide jota oon käyttäny naamarasvana ja myös meikin putsaukseen. Itellä niin kuiva iho että rasvaa menee paljon, joten yleensä mukana myös erillinen vartalorasva. Viimereissulla hiukset meni tosi hunoon kuntoon, joten taidanpa ens reissulle hommata kookosöljyä, mitä voin käyttää hiusöljynä sekä vartalovoiteena niin ei tartte erillistä vartalovoidetta ottaa mukaan. Näitten lisäks myös minipullo kasvovettä. Mukana saattaa olla myös esim. Kuorintavoiteesta näytteitä, niin ei tartte putela ottaa. Viimeks taisin ostaa myös kuorintahanskan. Menee tosi pieneen tlaan, ja on kevyt. Näillä oon pärjänny useemman kuukauden. Mukana tietty vielä meikkejä, mutta vaan meikivode, puuteri, aurinkopuuteri ja ripsari. Oonki yleensä matkustellu tropiikissa missä ei niin meikata tee edes mieli :)

Onko kenelläkään kokemsta/vinkkiä hiuksiin latettavasta tuotteesta missä olis aurinkosuoja ja estäis hiuksien vaurioitumsta?

6
Thaimaa / Vs: Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 26.09.2014, 10:59:53 »
Omat kokemukset air asiasta on hyvät. Oon lennelly niitten koneilla ympäri aasiaa eikä ikinä oo lentoa peruttu, myöhästymisiäkään ei ole ollut pahemmin.
Hyvällä tuurilla junaliput saa samalle päivälle, mutta aina parin päivän varotusajalla on liput saatu. Junat saattaa tosiaan myöhästellä, mutta itellä ei 2-3h myöhästelyjä isompia ole ollut :)

7
Näin on, mutta onko tietoa voiko työnhaun enää tässävaiheessa keskeyttää? Eli ilmoittaa ettei töitä halua, eikä tietty tän jälkeen rahaakaan saa :D

8
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 25.09.2014, 09:53:06 »
Kyllä pärjää, Vietnam on ihana maa :) junat on vietnamissa hyviä ja jos on vähänkin pidempi matka, kannattaa ottaa makuuvaunu. 6hengen hytti "kovalla" pedillä oli itelle ainakin iha riittävä. Ja ehdottomasti ylin peti :) junareitin varrella on monia kivoja kaupunkeja missä voi pysähdellä :) jos otat lennot bangkokiin, etkä halua käyttää lentokoneita enää sen jälkeen niin yksi vaihtoehto olis mennä Laosin läpi pohjois- vietnamiin ja kambodzan kautta takasin. Varsinkin Laosissa kulkeminen on tosi hidasta joten aikaa menee. Tai sitten otat lennon bangkokista Hanoihin ja lähet siitä kiertämään :)

9
tietääkö kukaan miten tulisi toimia jos on maailmalla ja saa työhönosotuksen. Kannattaako hakea työpaikkaa ja toivoa ettei pääse haastatteluun ja jos pääsee niin voiko siinä vaiheessa keskeyttää työnhaun? Vai pitääkö työnhaku keskeyttää ennen työpaikkaa hakemista? Nimenomaan jos haluaa välttää karenssin niin miten toimisitte? Oletuksena siis että henkilö ei ole halukas palaamaan suomeen työtilaisuuden vuoksi.

10
Myydään the mae hong son loop Gt-Ridersin tiekartta. Moitteettomassa kunnossa.
Hyvä jos olet suunnittelemassa esim. Mopo/moottoripyörä lenkkiä pohjois Thaimaaseen. Kartta on "muovitettu", eli ei mene pilalle pienessä sateessa.
Hinta pyyntö 5e sisältäen postimaksun.

11
Toinen verkko vielä vapaana!

12
Tyhmät kysymykset / Vs: viisumiasiaa
« : 24.09.2014, 10:29:48 »
Moikka!
Viimetalvena balille mantäessä meillä ei ollu paluulippua eikä sitä kysytty. Maahantulo korttiin merkittiin maasta poistumis päivä ( laitettiin viimonen mahdollinen), ei kyselty dokumentteja ja saatiin kk viisumi :) käsittääkseni monilla raja-asemilla paluulippua kysytään, siis indoissa, joten kai tämäkin on tuurista kiinni :D
 Kambodzassa, Laosissa ja Vietnamissa ei ikinä oo kyselty paluulippuja ja oman tiedon mukaan se ei kovin yleistä olekkaan ainakaan jos ylittää rajan maateitse.
Ainut missä saattaa olla ongelmia niin Helsinki-Vantaalla, siellä ja myös välilasku kentillä on kyselty maasta poistumislippua itseltä aina  ja se on hyvä olla ettei matka tyssää jo alkumetreille. Nimim. Kerran ollu hilkulla etten olis myöhästyny koneesta asian takia ;)

13
Meillä kans reissua suunnitteilla tuonne suunnalle ja nimenomaan budjetointiin tartteis vinkkiä ennenku lennot ostaa!
Oon ymmärtäny että Meksikossa pärjäis n. 30-35e/ päivä, mutta miten saarilla? Siellä suunnalla saarien keskenki on varmasti paljon eroja mut riittääkö tuo sama budjetti mikä maksikossa? Onko kellään tietoa onko kuinka kallista kulkea eri saarien välillä? :)

14
Inari laitoin siulle viestiä :)

15
Aasia / Vs: Gallup: Matkabudjetti Kaakkois-Aasiassa
« : 25.08.2014, 23:37:35 »
Viime talvena Thaimaa, Kambodza, Vietnam, Malesia, Indoneesia, keskimäärin 700e/kk

16
On toki totta ettei näissä asioissa ole ainutta oikeaa tapaa toimia ja jokainen tietysti tekee niinku hyvältä tuntuu! Oma mielipide perustuu vaan lääkäreiden kertomaan ja omilla reissuilla on jopa ihmetelty miks suomessa edelleen Lariamia suositellaan koska siinä isommat riskit  saada sivuvaikutuksia kun doksisykliinissä. Suomessa hoitajilla aika vajavaiset tiedot malarian ehkäisystä ja malaria alueista, mikä tietysti ihan ymmärrettävää.  Esim. Oman Työterveydenhuollon terveydenhoitaja ei edes tiennyt että doksisykliiniä käytetään myös malarian ehkäisyyn....

17
Vietnamissa ei malariaa lukuunottamatta peräkyliä, niinkun ei myöskään thaimaassa ja kambodzassa.  V. 2010 syötiin vietnamissa myös itse malarialääkkeitä, kunnes paikallinen lääkäri kerto että se on turhaa. Näin kävi myös viime talvena Kambodzassa Phnom Penhissä, kun jouduttiin käymään kansainvälisellä klinikalla ihan muusta syystä... :) Kambodzan ja Laosin raja-alueella malariaa on. Viime talvena oltiin myös muutama päivä Vietnamissa mekong delta alueella missä tietääkseni malariaa on jonkunverran. Syötiin lääkkeitä pari päivää ja lopetettiin sitte kun ei yhtäkää hyttystä tavattu :)
Meillä oli mukana doksisykliiniä (ostettu Bangkokista) mutta ei sit niitä pahemmin puolen vuoden aikana syöty. Kambodzassa asuva ranskalainen lääkäri sano et doksisykliiniä kannattaa ennemmin syyä kun Lariamia, koska Lariamissa paljon sivuvaikutuksia. Ne on myös ite koettu, joten en kyseistä lääkettä suosittele kenellekkään :)

18
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 08.08.2014, 11:01:10 »
Minkälaisella päiväbudjetilla kannattaa Taiwaniin lähteä? Edullinen majapaikka, syömiset, joitain nähtävyyksiä?

19
Dokumentin thaimaasta poistumiselle tarvii. Usein kysytään suomen päässä ja jos ei ole lento/junalippua näyttää ei pääse koneeseen.

20
Ei tarvii maastapoistumis dokumenttia. Kambodzan ja vietnamin rajalla meiltä yritettiin pyytää jotain dollarin lisämaksua jollakin verukkeella, mut sitä ei tarvii maksaa. Rahastusta vaa :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 6