Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kirjastotäti

Sivuja: [1]
1
Ranska / Vs: Pariisi
« : 20.05.2011, 18:09:17 »
Kiitos Tepa!

Tuo kymmenen kerran lippu vain ei taida käydä noille pidemmille reissuille, esim Versaillesiin.

RATP:n sivut hajoittavat ihan totaalisesti. Oma ranskantaitoni rajoittuu perusteisiin, mutta vihdoin löysin sivuilta laskurin, jolla voi katsoa paljonko matka maksaa kauemmas. Nyt vain iski epäilys, voiko se olla todella noin edullinen, jos oikein ymmärrän, niin Versaillesiin hinta olisi 3,05€ suuntaansa. Tässä linkki, jos tämä jotakuta auttaisi suunnittelussa: http://www.ratp.fr/informer/tarifs_idf/tarifs_idf.php

Omassa tapauksessa tuo Paris Visite ei siis olisi kannattanut. Nyt koko 7 päivän reissun liikkumisen hinnaksi pitäisi tulla noin 45€, kun Paris Visiten 5 päivän lippu olisi maksanut 51€. Ja mahdollisimman edullisestihan on tietysti tarkoitus päästä. :)

2
Ranska / Vs: Pariisi
« : 20.05.2011, 09:34:34 »
Osaako joku kertoa, voiko Pariisissa juoda kraanavettä? Tästä olen kuullut ristiriitaista tietoa. Toisaalla sanotaan, että kraanavettä voi juoda ympäri Eurooppaa, mutta toisaalla suositellaan käyttämään pelkkää pullovettä.

Kannattaako ostaa Paris Visite -passi, jos meinaa liikkua RER:llä tai metrolla:
- Lentokentältä ja lentokentälle (CDG)
- Disneylandiin
- Versaillesiin.
- Montmarten alueelle
- Todennäköisesti Eiffelille
- Majoitus on ihan keskustassa, 15 min Louvrelta.

Mietin tuota Paris Visiteä viideksi päiväksi, mutta tuo 50€ ja rapiat pistää miettimään, josko olisi sittenkin edullisempaa ostaa esim. yksittäisiä lippuja. Nuo RATP:n sivut ovat vain aika hankalat käyttää, enkä löydä yksittäisten lippujen hintoja. Olisin siis kiitollinen jos joku vastailisi. :)

3
Ylen aamu-tv:ssä haastateltiin tänään Jaakko Hämeen-Anttilaa, joka on islamin tutkimuksen professori. Hän oli sitä mieltä, että puheet kostoiskuista ovat liioiteltuja ja palvelevat Yhdysvaltojen tarkoitusperiä. Mukava kun kaikki eivät mene hysteriaan mukaan.

"Voi olla, että jotain yritetään tehdä ja joku isku onnistuu. Mihinkään koston aaltoon minun on hyvin vaikea uskoa."

"Yhdysvallat haluaa säännöllisesti luoda kuvaa, että meillä on globaali uhka, joka kohdistuu kaikkiin, ja kaikkien pitää siksi tukea Yhdysvaltoja. Kyse on jatkuvasta globaalin uhkakuvan luomisesta."

Ylen uutinen aiheesta: http://yle.fi/uutiset/ohjelmat/aamu-tv/2011/05/professorit_arvostelevat_yhdysvaltoja_bin_ladenin_surmasta_2559499.html

Mutta kyllähän se hieman pistää miettimään kun ollaan lähdössä lähiaikoina Pariisiin, joka on kuitenkin terroristeille niitä herkullisimpia kohteita. Mutta kyllä todennäköisyyksien puolesta ne vaarat ovat jossain ihan muualla.

4
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 12.12.2010, 10:02:15 »
Käytiin Pietarissa muutama viikko sitten lyhyellä varoitusajalla. Toisen matkan peruunnuttua varattiin reissu Neva toursilta maanantaina ja lähtö oli jo saman viikon perjantaina aamuyöstä. Kauheasti ei siis jäänyt aikaa reissun suunnittelemiseen.

Moskvassa mekin yövyttiin, kuten reissun hintaan kuului. Itse en oikein lämmennyt hotellille, toista kertaa en sinne menisi. Huoneet olivat toki siistejä, ja aamupalakin ihan hyvä, mutta todella persoonaton laitos.

Mutta itse kaupunki oli aivan huikaiseva, nimen omaan siis Pietarin keskusta. Miten missään voi olla niin kurinalaisesti rakennettuja, valtaisia rakennuksia vieri vieressä? Talvi ei ehkä ole miellyttävin vuodenaika kaupungilla samoiluun, mutta toisaalta siinä oli jotakin perivenäläistä. Pietari on mielestäni aika talvinen kaupunki. :)

Eremitaasi oli käsittämätön, sinne olisi tosiaan päästävä uudestaan. Tälläkertaa kiersimme museon kohokohdat, seuraavalla kerralla pitäisi keskittyä johonkin tiettyyn aiheeseen. Kävimme myös Mariinskyssä katsomassa baletin, se oli ehdottomasti yksi reissun parhaista paloista. Vanhassa teatterissa oli ihana tunnelma ja paikkamme ylimmällä parvella olivat hintaansa (n.22e)verrattuna erinomaiset. Toki penkit olivat kovat ja olimme kaukana lavasta, mutta narikasta sai vuokrata kiikareita. :)

Kävimme myös todella mielenkiintoisessa ravintolassa  "the house of actors" eli Дом актёра. Ravintola toimii vanhassa palatsissa, ja itse ravintolaan päästäkseen piti kulkea ensin puolen palatsin läpi. Ruoka oli todella hyvää ja melko edullistakin. Jos poikkeaa paikkaan, niin venäjän osaaja tai sanakirja on hyvä olla mukana, sillä edes menua ei saanut eglanniksi. Ravintolan osoite oli muistaakseni Nevsky Prospekt 86.
Kannattaa maistaa myös venäläisiä munkkeja, me kävimme täällä: http://www.ipetersburg.ru/guide/where-to-eat/fastfood/donuts-konushennaya/ Yksi munkki maksoi 10 ruplaa, ja olivat todella hyviä.

Niin vähän ehti näkemään, että uudestaan olisi päästävä. :)

5
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 02.12.2010, 10:47:36 »
Tässä kävi nyt niin ikävästi, että meidänkin lentomme Skotlantiin peruttiin sääolosuhteiden vuoksi.

Pakko kuitenkin kehua todella ymmärtäväistä ja ystävällistä B&B:tä, Aydenia, johon meidän oli tarkoitus majoittua. Pahoittelivat kovasti ja eivätkä halunneet minkään laista peruutusmaksua, olisi ollut kuulemma julmaa. :) Aiomme ehdottomasti majoittua juuri Aydeniin kun joskus pääsemme Edinburghiin asti.
http://www.ayden-edinburgh.com/

Myös Highland experience tours oli oikein ymmärtäväinen ja lupasi palauttaa etukäteen maksamamme rahat. Tosin he eivät olisi pystyneet kuitenkaan järjestämään reissua lumen takia. Mutta todella hyvä mieli jäi heidänkin kanssaan asioinnista.

Ryanairista ei voi sanoa samaa, lennon paluupäivän muuttaminen olisi maksanut erikseen (melko paljon), eikä ollut mitään järkeä siirtää lähtöä tiistaille, kun torstaina olisi ollut jo paluulento. Rahat lennoista kuitenkin palautetaan, mutta muita kuluja ei korvata. Muutenkin tiedotus oli huonoa, saimme tekstiviestin pari tuntia ennen lennon lähtöä jossa kerrottiin peruuntumisesta. Viestissä ei ollut mitään numeroa josta olisi voinut kysellä lisätietoja. Myöskin kaikki netisivujen palvelunumerot olivat jo kiinni. Mutta tiesihän sen jo etukäteen, että Ryanarilta ei niillä hinnoilla asiakaspalvelua saa...

6
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 13.11.2010, 13:18:45 »
Lennot on nyt varattu Edinburghiin, n.35€/hlö meno-paluu.  ;D

Ollaan suunniteltu tälläistä ohjelmaa:
- Yksi päivä varataan ylämaalla piipahtamiselle. (Kiitos Pätkikselle loistavista linkeistä!)
- Aiotaan käydä myös katsastamassa Edinburgh Castle (jonne sopivasti sattuu ilmainen sisäänpääsy reissumme aikana).
- Kiivetään Arthur's seatille katselemaan maisemia ja käydään alas tullessa maistamassa Haggista Sheep Heid Innissä (tästä oli Mondossa juttua muutama kuukausi sitten).
- Myös kummituskierroksella olisi tarkoitus käydä (todennäköisesti jollakin www.blackhart.uk.com/ tarjoamista).
- Kaupunkikierros New Edinburgh Free Tourin matkassa.
- Poiketaan ihmettelemässä Leithin kaupunginosaa ja käydään Port O'Leith merimiespubissa.

Olisi kiva kuulla lisää vinkkejä kiinnostavista paikoista Edinburghissa!

7
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 21.10.2010, 18:46:11 »
Suunnittelen matkaa Edinburghiin joulukuun ensimmäisellä viikolla. Osaako joku sanoa onko aivan tuhoon tuomittu idea? Mielikuvituksessani siintää tunnelmallinen jouluvaloin valaistu keskusta ja iloinen takkatuli B&B:ssä. Onko todellisuus yhtäkuin loskaiset kadut ja ikävät säät? Ainakin turisteja kuvittelisi olevan huomattavasti kesäkautta vähemmän.  :)

Entä kannattaako tuolloin lähteä samoamaan ylämaan nummia, vai onko se parempi jättää suosiolla seuraavaan reissuun? Entä ovatko suurin osa linnoista yms. nähtävyyksistä kiinni tuona aikana (muutaman kotisivun olen katsonut ja pahalta näyttää)? Onko tiedossa hyviä vinkkejä Edinburghin talveen?

Sivuja: [1]