Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - riiku

Sivuja: [1] 2
1
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 09.03.2010, 22:13:59 »
Asiat vois toki tehdä helpomminkin, mutta mitä suotta, pysyypähän jännitys yllä... eli kuskatutin viisumihakemuksen pikkuveljellä Kiinan lähetystöön ja unohdin antaa mukaan kopion paluulennosta. Millainen käsitys teillä on, onko ne siellä kovin tarkkoja? Tulee hiukasen kiire, jos selviää sitä hakiessa, ettei irronnutkaan viisumia.

2
Aasia / Vs: Nepal
« : 09.01.2010, 16:36:05 »
Mahtaako kenelläkään olla tietoa, miten päästä helpoiten ja halvoiten Kathmandusta Pekingiin? Tarkoitus on jättää Tiibet tällä kertaa väliin... lennot tuntuvat olevan hinnoissaan, mutta junamatka lienee melkoisen pitkä, eikä aikaa ole kovin paljoa.

Kiitti moi!

3
Yleinen / Vs: Lentopelkoiset ja ekomatkailun ystävät!
« : 05.01.2009, 12:03:08 »
Se koira älähtää johon kalikka kolahtaa vai mitenkäs se meni?

Aiheeseen sen kummemmin puuttumatta, mielestäni on melko ihmeellistä että jotkut foorumin käyttäjät kokevat olevansa oikeutettuja sanomaan, mistä täällä saa tai ei saa puhua. Jos haluaa elää pilvilinnassaan, jossa voi tuhlata luonnonvaroja ja elää miten tykkää, niin ei tarvitse lukea tällaisia keskusteluja. Jos taas haluaa pohtia matkustamisensa seurauksia ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja, niin en keksi kauheasti parempaa foorumia sille kuin Pallis.

4
Olen eräässä ravitsemusliikkeessä töissä, jonne eräänä päivänä sattui ruotsalaisia. Eivät puhuneet englantia joten ruotsilla oli sitten pärjättävä. Hyvin meni siihen asti kunnes piti kysyä, haluaisivatko he ehkä oliiviöljyä salaattiinsa. "Vill ni ha hmmmmm öl med salad?" Siinä sanoessani jo tajusin että öl on olut mutta en vain keksinyt oikeaa sanaa. Nauratti kovasti ja asiakas myös vähän hekotellen sanoi että juu ei kiitos.

Itävallassa ollessani on tullut myös kaikenlaisia pikku möläytyksiä. Olen mm. kertonut suurinpiirtein panneeni yhtä kaveria vaikka oikeasti olinkin vain halannut.

Ja jos suomen sanoja tulee vieraskielisen puheen joukkoon niin kyllä varsinkin saksaa mahtuu suomenkin joukkoon. Kunhan tulee ymmärretyksi! :)

5
Heh, hysteriani oli sittenkin turhaa, ei niitä öttiäisiä sit kuitenkaan ollut. En onneksi ehtinyt mitään myrkkyjä hommaamaan, tuuletin ja pesin vaan kaiken minkä voi.

Serkku joka mun paniikkia sai sillon rauhotella lahjoitti mulle yöpuvun jossa lukee paidassa "Sleep tight, don't let bed bugs bite" ja jossa on housuissa sellasten söpöjen ötököiden kuvia. Ehkä mä niiden avulla uskallan kohdata tulevat kammotukset! :)

6
Voih.. ihana lukea onnellisesti päätyneitä tarinoita kaukosuhteista! Itse palasin viikko sitten vaihdosta ja sinnehän hän jäi. Saksalainen poika siis, yhteisenä kielenä saksa. Kulttuurit ovat loppujen lopuksi aika samankaltaisia ja itse olen sen verran paljon aikaa viettänyt keski-Euroopassa että ei ainakaan vielä mitään suurempia kommelluksia ole sattunut. Toisaalta, vasta puolitoista kuukautta me ehdittiin olla yhdessä. Nyt ei voi muuta kuin toivoa että kiintymys riittää. Poika on tulossa syyskuussa käymään ja muutenkin varmaan suht usein voidaan nähdä. Pelottaa silti vaan kauheasti että välimatka on liian pitkä. :( Mutta mutta, parempi kai koittaa olla luottavainen ja erityisesti onnellinen siitä että löydettiin toisemme, vaikkakin vasta niin vähän aikaa ennen mun Suomeen paluuta!

7
Eurooppa / Vs: Itävalta
« : 07.07.2008, 18:17:18 »
"Elintarvikkeet halpoja" kuulostaa huonolta vitsiltä mutta majailenkin Salzburgissa, joka on vielä kalliimpi kuin Wien. Jos viitsisi niin Saksan puolelta saisi huomattavasti halvemmalla. Mnjoo. Ei täällä nälkään kuole. Eikä ole pakko syödä pelkkää rasvaista ruokaa, kyllä jugurteista ja juustoista löytyy myös vähärasvaiset ("paasto") versiot.

Ja voi murteet! <3 Tirolissa ongelmana lienee se kurkkuärrä. Mutta vuoden Vorarlbergissä asuneena voin lohduttaa kaikkia että kyllä sitä sit jossain vaiheessa rupeaa tajuamaan. Ainakin jonkin verran.

8
Eurooppa / Vs: Pikkukaupungit Itävallassa?
« : 07.07.2008, 18:11:01 »
Jos kaipaa lähemmäksi vuoria niin Salzkammergutin alue lähellä Salzburgia on lumoava; pieniä kyliä vuoristojärvien rannalla, esimerkiksi Hallstatt on upea pieni kylä. Ja on Salzburgikin ihana. Zell am Seestä olen kanssa kuullut kehuja mutta se on sitten vielä kauemmaksi länteen päin Wienistä.

9
Eikä en kestä. Nyt en kyllä ole enää pelkästään vainoharhainen vaan ihan oikeasti taisin tuoda Budapestistä Amazing Hostelsista bedbugseja mukanani tänne tämänhetkiseen Itävallan kotiin. Tai ei ne puremat ilmeisesti viiveellä synny? Vähän ihmetyttää, että paluusta on nyt viikko ja vasta nyt on ruvennut puremia ilmestymään. Hostellissa siis huomattiin ötökät ihan silmin, niitä oli sängyssä aikamoinen armeija. :( Auttaako amatöörimyrkytys vai täytyykö mun täällä ruveta jotain myrkyttäjää etsimään? Miten mää pääsen niistä eroon?? Yhyy.

10
Intia / Keralassa 5 päivää? ohjeita kokeneilta...
« : 27.01.2008, 22:02:43 »
5 päivää Keralassa on kovin lyhyt aika, mutta suosittelisin juurikin noita Backwaterseja. Ite tehtiin kyllä vaan lyhyt parin tunnin pyrähdys public ferrylla, mutta kyllä niistäkin näki hyvin. Jos viidakkoon mielii niin kannattaa suunnata Peryariin, vaikka onkin vähän kauempana sisämaassa. Bussilla pääsee ainakin Kottayamista, mikä on siis Backwatersien vieressä.

Kovalam on kammottava! Välttäkää kaikin mahdollisin keinoin joutumasta sinne! Varkala tuntui sen jälkeen paratiisilta, ja niitä halvempiakin majoituksia löytyy (pahimman sesonginkin aikana) jos vain vähän jaksaa kiertää kyselemässä ja siirtyä syrjemmälle.

Ja Intian junat! <3 Tajunnan räjäyttävä todellakin, paras keino reissata Intiassa.

11
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 27.01.2008, 21:51:20 »
30 euroo yö! Elä nyt hulluja puhu! Kerran tuli Intiassa paikka vastaan jossa ton verran pyysivät hutista, olivat paikan ainoo resortti niin oli varaa pyytää. Vähän aikaa emmittiin ja kauhisteltiin ja lähettiin sit lopulta halvemmille seuduille. 6 euroa enempää yöstä en tainnut maksaa missään koko Intian reissun aikana. Ja tosi siistejä ja meille luxuksia oli useampiki huone.

12
Vietän Tampereen kanssa kuherruskuukautta aina vietettyäni aikaa jossakin muualla. Paras paikka asua. Vanhat tehtaat, koski, Pispala, järvet. Ja ihana meininki. Mitä sitä ihminen muuta tarvii!

13
Tyhmät kysymykset / Tyhmiä kysymyksiä Intiasta
« : 07.12.2007, 19:23:58 »
Hui apua, eikö Mumbaista pääse pois? :D Jotenkin en jaksaisi uskoa, ettei paikan päältä saisi juniin lippuja. Tai sitten on edessä ikuisuuden kestävä bussimatka etelään.  :o

14
Aina kannattaa yrittää, jospa tätä kautta löytyisi jotain. Eli kaipailen suunnilleen ajalle 1.3.-30.6.2008 huonetta Salzburgista, Itävallasta. Kaikenmoiset kimppa-asumiset, kommuunit yms olisivat oikein kaivattuja! Ensisijainen toivomus tosin on että olisi halpa, toinen se että mahdollisina kämppiksinä olisi saksaa puhuvia ihmisiä. Jos takataskustasi löytyy vastaus kämppäpulaani niin ota yhteyttä! :)

15
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 18.09.2007, 18:32:36 »
Jees, eli perjantaina tulin minäkin viikon reissulta Barcelonasta, ja nyt oon kituutellut ruokamyrkytyksen kourissa. :/
Muuten reissu oli tosi hieno! Pidin juurikin näistä mitä muutkin ovat sanoneet eli Mont Juic ja Parc Güel. Lisäksi ihastuin valtavasti Flamencoon, vaikka se ei nyt varsinaisesti katalonialaista olekaan. Suosittelen lämpimästi Los Tarantosia! Vaivaiset 4 euroa opiskelijalta ja aivan ihana sympaattinen show, ja katsomossa enemmän espanjalaisia kuin turisteja.
Hostelli oli Paraisos Ronda de Sant Paulla, tosi siisti ja kiva paikka, mukavaa henkilökuntaa jne. Melko rauhallinen joten jos bileseuraa etsii niin ei välttämättä se oikea paikka. Mutta me viihdyttiin.
Ostettiin sellaiset kolmen (neljän/viiden) päivän Barcelona-kortit jotka on kyllä aika kalliit jos niitä käyttää vaan julkisissa liikkumiseen. Niillä saa kuitenkin alennuksia vaikka mihin ja esim. venereissu Barcelonan edustalla oli ilmanen.

16
Intia / Intia + malarialääkitys
« : 18.07.2007, 10:50:16 »
Tietääkö joku, tuleeko malaronesta erityisempiä haittavaikutuksia? Onko lariamilla ja malaronella sen suurempia eroja, riippuuko minne on menossa tms? Tietty voisi kysyä lääkäriltäkin näistä, mutta jos arvauskeskukseen meinaa mennä niin tuntuu että itekin pitäisi olla aika perehtynyt...

17
Matkaseuraa / Jouluksi reissuun?
« : 01.07.2007, 20:02:59 »
Jep, joulukuun puolessa välissä varmaan lento Mumbaihin ja siit sitte johonki suuntaan, epäselvää viel et missä sit ollaan.

18
Matkaseuraa / Jouluksi reissuun?
« : 30.06.2007, 17:15:48 »
Petter, oletko joulun Intiassa? Missäpäin?

19
Junamatkustus / Wien-Varsova junalla
« : 04.04.2007, 18:33:30 »
Okei, kiitoksia vastauksista! Ehkä uskaltaudun siihen yöjunaan. :) Eikä  tämä nyt ollut mitään itä-blokki-kammoa, vaan yleistä varovaisuutta, joka mulla yksin matkustaessa vähän nousee pinnalle...

Ja hui kamala, toivottavasti kukaan ei päätä yrittää kuristaa itseään mun seurassa!

20
Junamatkustus / Wien-Varsova junalla
« : 02.04.2007, 21:56:54 »
Joo, VR:n täti sanoi että noin 60 euroa.

LonelyPlanet varoitti että tulen ryöstetyksi yms. jos matkustan yksin yöllä Puolassa, onko kenelläkään kokemuksia (mieluiten vastakkaisia)?

Sivuja: [1] 2