Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - adios

Sivuja: [1] 2
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Yhdysvaltoihin AMK-vaihtoon
« : 03.04.2014, 02:12:09 »
Henkilökohtaisia kokemuksia aiheesta ei ole, mutta siskoni oli jenkeissä reilu 5kk vaihdossa viime keväänä. Kyselin sillon että minkälainen ruljanssi oli ja tässä pikkuotos FB keskustelusta: Kielikoe (suoritettu Suomessa), varallisuustodistus (tiliote jossa yli 4000€ tilillä), virallinen vastaanottaja koulun kutsu, jolla todistaa että on tulossa opiskelemaan (doh!). Paluulippua ei oltu kysytty ja ei ainakaan mainitse mitään muuta perheeseen liittyvää kuin että oli kysytty kuuluuko kukaan perheenjäsen poliittiseen tai uskonnolliseen ääriryhmään.

Jos noista freelance hommista saat palkat niin eikun suomalaiselle tilille vaan niin ei niitä sieltä kukaan löydä. Ja uskoisi että koululta osaavat kertoa noista vaihtoruljanssin vaatimuksista enemmän ja myös varmaa tietoa.

2
Eurooppa / Vs: Kommelluksia Rhodoksella
« : 29.01.2014, 01:25:46 »
Se tässä vaan huvittaa että käyttäjän neljästä viestistä kolme on blogin puffailua, mutta yksikään viesteistä ei ole "Matkapäiväkirjat" -osiossa...

3
Osprey Talon 33 ja paino on vakaantunut melko tarkalleen 5kg sisältäen jopa olkalaukun ja järkkärin 10-22mm laajiksella. Käsimatkatavaroilla mennään ja pois tullessa voi tarpeentullen viskoa talonin ruumaan ja kulkea olkalaukku käsimatkatavarana.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Liftaaminen balkanin maissa
« : 22.01.2014, 00:40:57 »
Niinkun monesti on sanottu turvallisuus on useasti omista ratkaisuista kiinni. Lähteekö epäilyttävien tyyppien kyytiin ja minkälaisen kuvan itsestään antaa. Näin miehenä ja itsepuolustuslajeja harrastaneena sanon että nopeat jalat on aina paras ratkaisu. Napakka potku munille tiputtaa helposti isommankin korston ja siinä menee oma aikansa keräillessä itseään, eli eikun karkuun ja etsimään muita ihmisiä jos tilanne rupeaa menemään rumaksi. Kaasujen kantamista en voi millään tasolla suositella, tarpeen tullen vaikka hiuslakkaa silmille jos muita vaihtoehtoja ei ole.

Pohjoismaissa vähäsen liftanneena voin vain suositella mahdollisimman kevyitä varusteita. Autoissa on kuitenkin rajallisesti tilaa ja kaksikin isoa rinkkaa vie jo suuren osan kuljetustilasta. Isoja huoltoasemia kannattaa suosia liftauksessa, koska siellä ne rekatkin on jotka tykittävät pitkiä matkoja ja saattavat lykyllä tarjota jopa nukkumismahdollisuuden jos toinen punkka on vapaana. Itse pääsin maailman rennoimman saksalaisen kyydissä Nordkappista Bodoon kahdessa pätkässä, nukuttiin ekana yö nupissa ja lähdettiin jatkamaan kuuden aikaan aamusta.

5
1. Minkä ikäinen olet?
21

2. Sukupuoli?
Mies

3. Mitä teet työksesi/opiskelet?
Varastotyömies

4. Missä asut?
Itä

5. Mistä olet lähtöisin?
Idän ihme jo syntymältään.

6. Uskonto?
Paperilla ortodoksi, mieleltäni ateisti.

7. Juotko/poltatko?
Kyllä ja valitettavasti.

8. Muuta?
Suunnittelen taktista katoamista kartalta kuukaudeksi kahdeksi.

6
Mielenkiintoinen idea mutta hei, come on...

Jos teksti tulee olemaan tämmöstä " kun kokeilin Chez Mariuksesta saamamme Yaxellin Zen santoku-veistä. Ensiviillon myötä menetin sydämeni ja sieluni. Enää ei ole paluuta. Onni on hyvä keittiöveitsi." ja niin selvää mainostamista jokapuolella niin ei tämmöstä jaksa seurata.

Kieltämättä aika tiukkaa mainostamista, mutta veikkaan että jos mainostajat käyvät lukaisemassa blogia ja huomaavat saman pikku källin minkä minä niin saattaa vähän tulla pojille noottia. Chez Mariuksen linkki nimittäin ei ole .com vaan .fi  ;) Toivotaan nyt vaan että pojat ei mee pilaamaan hyvää veistä vääränlaisella teroittamisella.

Jotenkin jäi myös ärsyttämään että pojista ei löydy minkäänlaista tarkempaa esittelyä ja tuktuktravelssin nettisivut on julkaistu, mutta ne ei sisällä minkäänlaista informaatiota. Pelkästään linkit facebookkiin ja indiegogo:on.

No katsotaan mitä tapahtuu, jos pojat aikoo myydä safkaa tien päällä/jos tullissa arvelevat poikien myyvän safkaa, että millaset paperisodat syntyy maiden rajoilla. Kun kattelee poikien reittisuunnitelmaa niin voi vaan sanoa että OK. Eivät helpompaa ole keksineet.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengät
« : 03.12.2013, 00:33:00 »
Parhaat reissukengät on ne, mitkä löytyvät jo kaapista ja ovat kunnolla sisäänajetut.

Amen. Itellä jalassa kaupungissa matkatessa niinkin perus popot kuin converset, hyvin tallatut ja hyvin muotoituneet. Ainut mitä noille on tehty niin pohjalliset vaihdettu parempiin. Jos maasto vetää vaikeamman puolelle, mennäänkin jo Haixin tuotteisiin. Nuo onkin sitten ihan jo puhtaat maiharit. Reissussa kulkee myös yleensä släbärit mallia 2€ joltain jo unohdetulta kenkä kaupalta portugalista. Ajavat asiansa hostellissa, rannalla ja randomisti myös kadulla.

Ainut mitä toivosin noilta consseilta niin voisivat painaa vähemmän. Saisivat ruveta tekemään myös miehille ohutpohjaisia versioita. Converselta vastasivat huumorilla kun laitoin sinne sähköpostia ja kyselin miten ois koon 46-48 naisten ohutpohjasten teettäminen. Naurovat ja ilmottivat että ei löydy ku kokoon 45 saakka  ;D  Noo pitää varmaan käydä suutarilta kyselemässä.

Edit: Onkos muut tulleet testanneeksi merinovillaisia sukkia normaalien sukkien sijasta? Nyt on itse tullut testailtua ihan koto-suomen oloissa ja voin todeta että yksiäkään perus puuvillasukkia ei lähde enää tien päälle mukaan.

8
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 21.11.2013, 21:35:53 »
Wink wank wonk. Jos porukkaa eksyy Albufeiraan niin muutama vuos sitten Quebra Coco niminen pulju järjesti joka tiistai surffikoulutusta sieltä käsin. Kustanti muistaakseni 20€ johon sisälty kamojen vuokrat, vakuutukset, koulutukset ja kuljetukset eeppisillä hippipakuilla. Kouluttajat oli sen verta rentoja surffipummeja, joiden elämänasenne oli kohdillaan. (Kauppias pelaili pihalla sohvalla super ninkkaa, jos asiakkaita ei ollut.  ;D ) Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos kyseinen touhu kiinnostaa. Ovat huhujen mukaan myös Albufeiran ainoat snoukkakaman kauppiaat.

9
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Universaali modeemi
« : 11.11.2013, 03:26:35 »
Nos problemos, hyvä että oli miusta hyötyä ja asia selvisi. Hyvää reissua!   ;)

10
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Universaali modeemi
« : 06.11.2013, 02:38:56 »
Eli siis kämpässä on netti, mutta vain langallisena? Tässä tilanteessa tarviit väliin reitittimen, esim. tälläisen. Tuon vaan laitat kiinni piuhaan ja se muuttaa signaalin langattomaksi, tämän jälkeen meet koneelle ja laitat salasanan ja avot. Tuo on myö siitä hyvä boksi että voi käyttää vaikka mokkulan jakamiseen ja hinnaltaan halvimmasta päästä. Tässä vielä vähän lisää juttua yksinkertaistetusti reitittimistä ja kytkimistä yms. jos olen ymmärtänyt tilanteen jotenkin väärin. Toivottavasti auttoi.

11
Turbonegron Retoxi pyörii ja iskee taas turhan lujaa.

Boys from Nowhere mmm-mm.

12
olen kuullut huhuja etta suomessa jengi olisi kaynyt piilottamassa viinoja festarialueille viikkoa ennen festareita ja festaripaivana sitten kaynyt kaivamassa ne esiin. toimiihan se nainkin pain :)

Niin itsehhn kuulun tähän legendaariseen kastiin. Aikoinaan Ilosaarirockin rentolavalle käytiin piilottamassa hiekkaan "aarrearkku". Homma vähän kusi kun ei tajuttu ottaa huomioon miksauskoppia. Festareiden jälkeen käytiin sitten hakemassa aarre pois.  ;D

13
Tyhmät kysymykset / Vs: DHR:n alekoodi
« : 01.10.2013, 01:38:25 »
Olisiko kenties vuoden loppuun mennessä varatuista hotelleista? Vai lukeeko siinä alekoodi setissä, että varauksista ajalle?  Ottavat kyllä yhteyttä jos on mennyt väärin ja tajuavat.

14
Yleinen / Vs: Ensikertaa reilaamassa lokakuussa.
« : 09.07.2013, 15:59:33 »
Jos Oktoberfesteillä aiotte festbieriä juoda niin joudutte varaamaan niille päiville reilusti rahaa mukaan. Viime vuoden oluet oli 7,5€/0,5L olut ja 9.30/1,0L olut. Muistakaa että 3. lokakuuta on Saksojen yhdistymisen muistopäivä, jotka on vuoden suurimmat pirskeet, silloin melkein mikään paikka ei ole auki ja porukkaa on liikenteessä niin maan pirusti

15
Joo, kebabit messiin vaan. Erityisen kateellisia muut matkustajat ovat avatessasi surströmming-tölkin.  ;D ;D

Tuli aikoinaan Berliini-Helsinki lennolla löydettyä laukusta kosteamman illan jälkeen paikallinen döneri. Silminnähden krapulainen kanssamatkustaja repi siitä huumoria vaikka muille jakaa. Maistui vielä ihan hyvälle.

16
Käy ostamassa pieni ketjulukko, esim. pacsafen malli, tuolla voi laittaa rinkan kiinni johonkin pylvääseen niin ei lähde rinkka ihan heti kävelemään. Kannattaa ottaa myös kopiot kaikista matkadokumenteista sähköpostiin kaiken varalta.

17
Lentomatkustus / Vs: Ben Gurion Airport
« : 15.12.2012, 03:30:23 »
http://www.sleepinginairports.net/mideast/telaviv.htm#.UMvR8yBqMvk

Ainakin tuo kenttä on rankattu 5 parhaimman lentokentän joukkoon lähi-idässä nukkumispaikkana. Linkin takana vähän tarinaa aiheesta.

18
Lämmin paikka, suorat lennot, mahdollisimman lähellä, lähtö vaikka heti ja halvalla noin kahdeksi viikoksi yksin matkustavalle 60v eukolle? Pitäs saada anoppi jouluks pois, eli ehdotuksia tulemaan ja äkkiä :D
Napsulla etsimään. Vajaalla 700€ näyttää irtoovan lennot + hotellit 14 päivää Teneriffalle aurinkomatkoilta. Eikun vauhdilla sitä anoppia ahtaamaan koneeseen  ;D

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Prepaid data-liittymä, Saksa?
« : 10.12.2012, 03:38:14 »
Munchenissä kun tuli syksyllä pyörähdettyä Oktoberfesteillä niin parhaillaan oktoberfest teltassakin oli wifi.
Ja ainahan voi ekana päivän pari katella löytyykö niitä wifejä, jos ei niin sitten käy nappaamassa tuon prepaidin.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Thaimaa 2013, 3 viikkoa
« : 08.12.2012, 05:55:30 »
Hellöy ja tervetuloa foorumeille!

Jos ette ole vielä huomannut Maapallo on pyöreä osion alta Aasia kohdasta löytyy kokonainen osio omistettuna Thaimaalle.

Alueen alta löytyy mm. Thaimaa-aiheet koottuna ketju josta löytyy helposti ainakin suurimpaan osaan kysymyksistänne paljon tietoa, esim. tässä keskustelua juuri sadekauden aikaisesta reissailusta alueella.

Thaimaata yleisesti pidetään todella helppona maana backpacker koska se on suurimpia backpacker kohteita, eli englannilla pärjää helposti ja muistakaa että kaikista helpoiten tulee ymmäretyksi kuhan puhuu mahdollisimman yksinkertaisimmiten ilman mitään hienoja walessin murteita, ns. rallienglannilla.

Vakuutuksesta sanoisin että ottakaa todellakin, matkavakuutus korvaa myös mahdollisia sairaalakuluja ja matkatavara vakuutuksen piikkiin voi laittaa vaikka kieron hostelli-isännän vaatima ovi kun "olet" sen hajoittanut. Kannattaa tarkistaa myös kuuluuko kotivakuutukseen matkavakuutus ja matkatavaravakuutus.

Hostelleja/hotelleja en menisi varaamaan kuin maksimissaan parille ekalle päivälle etukäteen, ikinä ei tiedä minne jalat vie ja noihin aikoihin kun sesonki ei ole käynnissä hostelleja/hotelleja/bungaloweja luulisi löytyvän, tosin kaikki mestat ei saata olla auki. 1000€ budjetti riittä helposti ilman sen suurempaa sniiduilua kuhan nyt ei joka ilta ole mitään shamppanjaa tilailemassa. Nopeasti porukka laskee tuonne päin maailmaa 25€/päivä tyylillä budjettia joka tekisi teidän tilanteessanne tällä metodilla 525€/naama, 1000€ budjetilla päiväbudjetti on noin 48€.

Tässä nyt aluksi apuja, tuolla Thaimaa-aiheet koottuna ketjulla pääsette jo todella pitkälle.
Älkää vaan yrittäkö ahmia liikaa ja älkää stressatko näin kaikki reissut on toimineet ainakin itsellä.  ::)

Sivuja: [1] 2