Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jennikatariina

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 08.03.2017, 06:59:16 »
Funtsin tässä just e-visaa.

"Foreigners and stateless persons temporarily staying in the Republic of Azerbaijan for more than 10 days (including cases when they change residence within the country) should apply to the State Migration Service of the Republic of Azerbaijan online (by entering “registration upon place of stay” section placed under the “E-service” window of the official website of the Service - www.migration.gov.az) or by directly applying to regional migration departments within 10 days after arriving in the country. No fee will be charged for the registration. In accordance with the law foreigners and stateless persons are held liable for staying in the country after expiration of the time fixed in the electronic visa and without being registered (when they stay for more than 10 days); "

Meinaako tämä nyt sitten sitä että jos on alle 10 päivää maassa niin ei tarvitse rekisteröityä maassa ollessaan?  ??? Tuntuu vähän epätodellisen helpolta :D

2
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 27.02.2016, 19:35:13 »
Hola!

Tarkoitus olis viettää 29-vuotissynttärit jossain lähi-idän maassa ja Beirut on kiinnostanut kaupunkina aina kovasti. Ulkoministeriön matkustustiedote oli karua luettavaa ja siksi kyselisinkin, että onko palliksilta kukaan matkannut Libanoniin viime aikoina? Ilmeisesti pakolaisvirrat Syyriasta Libanoniin ovat aikamoiset ja maan turvallisuustilanne heikko. Silti hotsittais matkata! Kuulisin mielellään joltain foorumilaiselta hieman tietoja, et mitkä on olleet viime aikojen tunnelmat Beirutissa?

- Jenni


3
Lähi-itä / Vs: Iranin viisumin vaatimukset?
« : 27.02.2016, 19:28:22 »
Mikäs mahtaa olla Iranin viisumikäytäntö tällä hetkellä? Jotenkin vaikea löytää ajan tasalla olevaa tietoa. Haluaisin lähteä pyörähtämään.

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Majoitus Jamaikalla?
« : 06.01.2016, 19:37:50 »
Kingstonssa Reggae Hostel!

5
Tansania / Vs: Tanzania Volunteers
« : 28.12.2015, 21:15:11 »
Hola!

Olen nykyisin kyseisen puljun suomalainen yhteyshenkilö ja töissä Moshissa TVL:n hostellilla. Haluanpa siis tulla itsekkin sanomaan sanaseni toiminnastamme tähän keskusteluun.

Lainaus
En suosittele järjestöä. Olin aikoinaan järjestön kautta kolmen kuukauden harjoittelussa Moshissa ja mielestäni asiat hoidettiin niin huonosti. Paperit hoituu kyllä, niissä ei mitään ongelmaa ja ohjeet maahantuloon oli hyvät. Mutta järjestön henkilökunta vähät välitti siitä, mitä työpaikoilla tapahtuu ja mitä talon sisällä tapahtuu. Itselläni oli jonkun verran ongelmia harjoittelupaikassa ja yritin niistä keskustella usean työntekijän kanssa, myös omistajan, mutta niille kohauteltiin vain olkia ja todettiin, että semmoista se on Afrikassa.

Kyllä puuttuu. Olen henkiökohtaisesti talolla 10 tuntia päivässä. Näiden tuntien aikana opiskelijat ja volunteerit voivat tulla minua nykimään hihasta, oli asia sitten mikä hyvänsä. Olen myös puhelimitse tavoitettavissa ympärivuorokautisesti. Pyrin kaikkien kanssa juttelemaan harkan/vapaaehtoistyön kulusta, mutta joskus on tilanteita, etteivät työpaikan ongelmat tule tietooni. TVL on tehnyt harjoittelu/vapaaehtoistyöpaikkojensa kanssa yhteistyötä pitkään, joten ongelmia onneksi harvemmin tulee.

Usein käy myös niin, että työpaikalla kohdatut ongelmat ovatkin oikeastaan kulttuurieroja, joihin voimme kyllä meillä olevia ihmisia valmistaa ja tsempata niiden kohtaamisessa, mutta emme kuitenkaan voi paikallista työkulttuuria muuttaa länsimaalaiseksi. Jos harjoittelu/vapaaehtoistyöpaikassa ilmenee ongelmia joita ei voida ratkaista ja jotka eivät ole kulttuurieroja, niin silloin voidaan aina miettiä työpaikan vaihtoa.

Lainaus
Ilmapiiri talolla oli myös todella huono, konfliktitilanteisiin ei puututtu ja tuntui, että ainut asia josta välitettiin oli se, että jokainen varmasti muistaa merkata listaan mikäli aikoo syödä jossain muualla kuin talolla.

Talon ilmapiirin muodostavat talolla kulloinkin asuvat ihmiset ja 99 prosenttia ajasta siellä on oikein mukava meininki. Välillä talolla on saattanut olla vakaumukseltaan ja arvoiltaan todella erilaisia ihmisiä, jolloin konflikteja on saattanut syntyä. Konflikteihin ja jatkuviin sääntörikkomuksiin puututaan myös TVL:n toimesta (mm. house meetings), mutta myös talon asukkaiden tulee muistaa että tällainen hostellimuotoinen asuminen vaatii joustoa ja kämppäkavereiden kunnioittamista. Talolla asuvat opiskelijat ja volunteerit ovat suurimmaksi osaksi täysi-ikäisiä, joten hieman vastuuta on itse kullakin siitä, että miten talolla kohdataan erinlaisia persoonia ja osataanko ärsytystä herättäviä asioita nostaa rakentavasti esille. Tarkoitus olisi, että talolla olisi jokaisella kiva olla.

Meillä on tosiaan käytössä lista, johon jokainen joka ei halua syödä talolla joko aamupalaa, lounasta tai illallista, laittaa listaan X:n. Lista on tehty, jotta dadat osaavat arvioida paljonko ruokaa tulee laittaa. Emme halua että ruokaa joudutaan heittämään roskiin, emmekä myöskään että dadat kokkaavat keittiössä 20 henkilölle jos tosiasiassa syöjiä onkin 5. Välillä talon asukkeja täytyy muistutella X:n laittamisesta.   

Lainaus
Talolla markkinoitiin olevan kuuma vesi ja netti, todellisuudessa kumpikin toimii vain silloin tällöin. Läheisellä hotellilla oli parempi netti ja usein menimme sinne puhumaan perheiden kanssa skypessä.


Pakettiimme kuuluu kuuma vesi ja netti. Valitettavasti Tansaniassa on kuitenkin jatkuvia ongelmia sähköntuotannon- ja jakelun kanssa. Sähkökatkoja varten meillä on generaattori joka toimii polttoaineella. Generaattori pyörittää nettiä ja valoja, mutta lämminvesivaraaja vie enemmän sähköä, kuin generaattori ehtii tuottamaan.

Viileät suihkut ja sähkökatkot ovat siis arkipäivää etenkin nyt, kun Tansaniassa on vesipula. Iso osa Moshin sähköstä tuotetaan vesivoimalla ja kun vettä ei ole, niin sähköä tuottavat turbiinit eivät pyöri. Tanesco (Tansanian sähköverkosto) onkin miltei koko edellisen 6 kuukautta joutunut säännöstelemään sähkönjakelua ja viimeiset puoli vuotta sähköt ovat olleet iltaisin poikki melkeinpä säännönmukaisesti.

Meillä on langaton netti talolla, joka pääsääntöisesti toimii, mutta on hitaampi ja pätkivämpi kuin Suomessa. Tansania on kehitysmaa. Nettipiuhat ja kaapelit eivät ole uusinta uutta ja netin hitauteen kannattaa kaikkien Tansaniaan tulevien valmistautua. Tänä vuonna onnistuttiin kuitenkin pienissä pätkissä seuraamaan The Joulukalenteri ja Vain Elämää, joten tilanne ei ole ihan toivoton :D

Lainaus
Missään ei myöskään ollut mainintaa siitä, että pyykit pestään käsin kylmällä vedellä, jos olisin tämän tiennyt, olisin pakannut toisenlaiset vaatteet mukaan.


Tämän kyllä varmaan voisi lisätä nettisivuille, jos sitä ei kerran siellä jo ole

Lainaus
Myöskin etukäteen mainostettu swahilin kurssi oli käytännössä pari paperinippua, jotka luettiin yhdessä läpi kolmen ensimmäisen päivän aikana, loput oli omalla vastuulla.

Jokainen meille tuleva aloittaa jaksonsa 3 päivän orientaatiokurssilla. Tähän sisältyy kaupunkikierros ja kulttuuri- ja kieliopintoja. Swahilia ei näin lyhyessä ajassa voi kukaan sisäistää, vaan tarkoitus onkin että kielikurssin kautta oppisi esim. tervehdykset, kiitokset ja heipat ja saisi jonkinlaisen ymmärryksen edes siitä, miltä se swahili kuulostaa. Kielen oppiminen on usein opiskelijasta itsestään kiinni. Toiset imevät uusia sanoja kauheaa tahtia, mutta toisaalta taas kieltä on hankala oppia, jos sitä ei halua oppia. Parhaiten swahilinkielen saloihin pääsee sisälle, kun lähtee vain rohkeasti käyttämään niitä pieniä sanoja, sanontoja ja lauseita arjen tilanteissa.

Lainaus
Samaa huomasin myös kuin bumbum aiemmin, eli henkilökuntaa ei kohdeltu kovinkaan hyvin, yövahti esimerkiksi tuli töihin malariassa.

Tansanialainen työkulttuuri on hyvin erinlainen. Työpäivät ovat pidempiä kuin Suomessa ja Tansanissa on tapana tehdä kuusipäiväistä työviikkoa. Minä voin kuitenkin suomalaisena sanoa, että työntekijöidemme työolosuhteissa ei ole mitään vikaa ja suuri osa työntekijöistämme onkin ollut töissä jo TVL:n aloittamisesta asti. Työntekijät ovat oikeutettuja sairaslomaan ja heidän terveydenhoitonsa on turvattu meidän puolestamme.

Jotkut talon asukkaat saattavat kauhistella kun dadat pesevät lattioita pyllyt taivasta kohti tai kun työntekijät syövät ruoan käsin lattialla istuen. Nämä ovat kuitenkin kaikki kulttuurisidonnaisia juttuja. Dadat haluavat siivota ilman moppia, koska näin on aina tehty. He myös haluavat istua porukalla takahuoneessa ja nautiskella lounastauostaan ja syödä käsin, koska se on osa tansanialaista ruokailukulttuuria. Siitä en tiedä miksi yövahtimme on tullut töihin malariassa, kun yövuoroon oltaisiin helposti saatu tulemaan toinen meidän puutarhureistamme.

Lainaus
Itselle jäi semmoinen fiilis, että henkilökunnalla oli suosikkinsa, mikäli kyseenalaistit jotain niin jouduit mustalle listalle. Joillekin nalkutettiin hirveästi liian lyhyestä työajasta tai hoitamattomista velvollisuuksista talolla ja osa sai tehdä mitä lystää.


Se ei-niin-kiitollinen osa työtäni on se, että seuraan etenkin meillä olevien opiskelijoiden työaikoja. Jos päivät jäävät jatkuvasti lyhyemmäksi kuin koulu vaatii, niin silloin minun on puututtava tilanteeseen, jotta voin kirjoittaa opiskelijoille harjoittelutodistuksen täysistä tunneista ja jotta opiskelija saa Suomessa sitten harjoittelunsa hyväksyttävästi läpi.

Haluamme säilyttää hyvät välit yhteistyökumppaneihimme ja senkin vuoksi edellytämme, että meille tulevat opiskelijat ja vapaaehtoistyöntekijät todellakin sitoutuvat työssäkäyntiin, eivätkä vain piipahda siellä aamulla puolta tuntia ja lähde sitten altaille makoilemaan. Kauhea tiukkis en ole, mutta harjoittelua koskee aina tietyt pelisäännöt.

Lainaus
Järkytyin myös siitä miten paljon talolla juhlittiin myös henkilökunnan toimesta.

Hmmmmm?  Minulla tosiaan on tapana viettää aikaa meidän opiskelijoiden ja vapaaehtoisten kanssa aikaa myös vapaa-ajalla. TVL järkkää usein myös bileitä ja illanviettoja talolla ja usein jään ihan tavallisena perjantainakin istumaan iltaa asukkaiden kanssa. Työntekijämme Clever myös käy silloin tällöin baarissa volunteerien ja opiskelijoiden kanssa. Meistä on ollut ihan mukava näyttää hieman Moshin yöelämää ja ravintoloita talon asukkaille?

Lainaus
Ja työmatkakuljetukset oli tosiaan ihan pelkkää huuhaata. Aamuisin juu useimmiten järjestyi autokyyti työpaikalle, tosin ne toteutettiin kimppakyytinä ja usein istuin tunnin liian aikaisessa työpaikalla, koska oli pakko lähteä muiden kanssa samalla autolla. Paluukyyti oli itse kustannettava. Joinain aamuina kyyti työpaikalle oli taksilla, itsekustanteisesti tietysti.

Opiskelijat ja vapaaehtoistyöntekijät ajetaan joka aamu töihin meidän autollamme. Tämä siksi, että dala dalat ovat aamuisin todella täynnä ja kokemuksemme mukaan opiskelijoiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden on niillä vaikea ehtiä töihin ajoissa. Kyllä, kyydit todellakin hoidetaan kimppakyytinä ja joskus työpaikalla saattaa joutua odottelemaan esimerkiksi vartin, että lapset saapuvat vaikkapa päiväkodille.

Joskus aamukyytejä on hoidettu taksein, jolloin TVL on maksanut taksimaksut. Missään nimessä ei ole tarkoitus että opiskelija/vapaaehtoistyöntekijä joutuu maksumieheksi ja jos näin on käynyt, niin silloin on kyseessä ollut väärinkäsitys. Tällöin olisi kannattanut tulla juttelemaan asiasta toimistoon.

Paluukyyti ei ole koskaan kuulunut pakettiimme, vaan se on aina ollut omakustanteinen. Tämä on aina ollut nettisivuillamme selkeästi ilmoitettuna. Daladala keskustasta talomme läheiselle pysäkille maksaa 0,16 euroa. 

Lainaus
Talo oli ahdettu aivan liian täyteen, pahimmillaan meitä oli yli 20 henkeä, todella monesti vesi loppui juuri kesken suihkun etkä mahtunut pesemään pyykkiä, koska talon työntekijät pesivät myös omat pyykkinsä talolla ja kuivaustila loppui hyvin äkkiä.

Talomme on mitoitettu 21 hengelle. Tottakai näin monen kämppiksen kanssa asuminen saattaa välillä koetella hermoja (suihkuihin tai vessoihin jonottaminen, yksityisyyden puute, paljon ihmisiä ympärillä koko ajan), mutta hostelliasujan kannattaa siihenkin varautua ennen Tansaniaan saapumista. Edelleenkin joustamalla, toista kunnioittamalla ja avoimuudella kimppakämppäasumisesta tulee varmasti mukava kokemus ja talo on kiva ympäristö tutustua uusiin ihmisiin ja saada paljon kavereita.

Työntekijät pesevät työvaatteensa talolla, jotta voivat taas aamulla pukeutua puhtaisiin työvaatteisiin töihin tullessaan. Ne eivät ihan hirveästi vie tilaa. Sen sijaan silloin kun talolla on täyttä, niin toisten volunteerien ja opiskelijoiden pyykit saattavat olla pyykkinarulla. Jos pyykkinarulla on kämppisten kuivia vaatteita roikkumassa, niin ne saa sieltä onneksi äkkiä viikattua alas tai pyydettyä kämppiksiä hakemaan pyykkinsä. :) Näistäkin asioista voidaan aina muistutella asukkaita TVL:n puolesta, mutta loppujen lopuksi tämäkin on niin pieni juttu, että siitä varmasti (toivottavasti) selvitään ihan talon asukkaiden kesken.

Lainaus
Järjestön kautta otetut retket ja reissut oli kyllä ensiluokkaisia, niitä voin suositella lämpimästi, mutta muuten en. Mikäli mielii Tansaniaan, suosittelen toista järjestöä.

Kiitos

Tosiaan. Tansaniaan ihan minkä tahansa järjestön kautta tulevan opiskelijan / vapaaehtoistyöntekijän kannattaa lähteä matkaan avoimin mielin. Tärkeää on muistaa, että Tansaniaan tulija edustaa siellä vähemmistöä ja on tullut sinne oppiakseen asioita uudesta kulttuurista ja ympäristöstä. Suomalaiset normit eivät usein ole normeja Tansaniassa, vaan päinvastoin. Kulttuurishokki saattaa yllättää.

Sähköt, vesi ja netti pätkivät välillä - se kannattaa muistaa ennen Tansaniaan tuloa. Me pyrimme siihen, että meidän puoleltamme nettivehkeet olisivat toimivat, vettä riittäisi ja generaattori olisi toiminnassa silloin kun sähköt ovat poikki, mutta kaikkea ei voida talolta käsin fiksata. Täytyy muistaa että Tansania on kehittyvä maa, eikä koko maan talouksista edes puolella ole sähköjä, saatikka sitten vettä. Asiat etenevät Tansaniassa kovin hitaasti ja korruptio hidastaa asioiden etenemistä entisestään.

Asioita kannattaa kysellä ja ihmetellä talolla ollessaan, kysellä sekä minulta että meidän paikallisilta työntekijöiltämme. Tulla kertomaan jos tuuletin ei toimi tai vessasta on palanut lamppu. Kysyä että miksi TVL:llä tehdään niin tai näin, usein takana on ihan joku järkevä syy. Joskus syy saattaa myös olla ihan järjetön ja sitten voimme ottaa opiksi. :D Mää aina aattelen, että avoimella asenteella pötkii pitkälle!

6
Tansania / Vs: Ngorongoro
« : 20.02.2015, 13:57:50 »
Ja se, etta esim Moshista Ngorongoroon ajaa 5-6 h suuntaansa

7
Afrikka / Vs: ruandan viisumi
« : 20.02.2015, 13:56:35 »
Hellou!

Edelleen etsin ratkaisua tahan viisumiasiaan. Laitoin sahkopostia Ruandaan immigration officeenkin ja sain vain vastaukseksi linkin viisumihakemukseen. Ma en ole edelleenkaan mistaan loytanyt mitaan spesifia vastausta tohon kutsukirjeasiaan. Arsyttaa jos ostan liput ja mua ei sitten paasteta maahan kutsukirjeen puutteessa. Huhuilen taalla siis edelleen lahiaikoina Ruandaan matkustaneita dudeja!

8
Afrikka / Vs: Sambia
« : 24.11.2014, 20:42:35 »
Heissa!

Terkkuja Sambiasta! Kovin hämmentyneenä oon täällä nyt viisumiasiasta :D Tulin maahan ja olin varautunut maksamaan viisumista, mut rajalla ei mitään maksua peritty! Miten tää homma siis nyt toimii? Onko mun varattava viisumimaksu palatessani kentälle vai pääsinkö ilmaiseksi maahan? En löydä googlettamalla mitään tietoa!

9
Afrikka / Vs: ruandan viisumi
« : 09.11.2014, 22:51:26 »
Moikka!

Tansanian maisemat ovat alkaneet hieman kyllästyttää ja tekisi mieli lähteä viikon reissulle Ruandaan. Onko kellään kokemusta rajan ylittämisestä maateitse Tansaniasta Ruandaan? Onko kukaan hakenut viisumia viime aikoina, mitä olette laittaneet PDF:ksi kutsukirjekohtaan? Riittääkö siihen todella tiedosto paluulipusta? Kuinka kauan ennen matkaa netissä oleva viisumihakemus olisi hyvä täyttää ja kuinka kauan sitä kautta saatu viisumi on voimassa? Alkaako sitä kautta hankittu viisumi myöntämispäivästä vai määräytyvätkö ne matkustuspäivien mukaan?

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Valokuvat reissulta
« : 17.08.2014, 14:13:43 »
Morijesta!

Oon lähödässä 9kk ajaksi Afrikkaan ja jälleen kerran oon ollut tän suuren kysymyksen äärellä, että miten hoitaa kuva- ja videotiedostojen varmuuskopiointi. Oon kallistumassa Dropboxin kannalle, mutta nyt kiinnostais tietää että miten se on toiminut teillä reissun päällä? Mulla on netti käytössä, mutta se on samaa tasoa kuin kehitysmaiden netit nyt aina ovat. Tuppaa pätkimään ja silloin kun ei pätki, se on hidas. 2 GB ei riitä vuodeksi ja jossain vaiheessa pitäis alkaa maksamaan DropBoxin kuukausimaksuja.Siispä mitä mieltä te olette: iso muistitikku joka saattaa mennä rikki tai kadota VAI dropbox jonne tiedostojen lataaminen saattaa olla tappohidasta?

11
Muuttamassa Tansaniaan kuukauden päästä  8)

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rohkein teko?
« : 05.07.2014, 11:03:09 »
- Muutto Raahesta Lappeenrantaan nuorena tyttönä oli kyllä pelottavaa, vaikka se tämän hetken mittakaavassa ei juuri mitään olekkaan.
- Tansaniaan työharkkaan lähteminen opiskeluaikoina huonolla enkulla ja ihan yksin vaati rohkeutta
- Intiassa keksin, etten halua enää asua Lappeenrannassa. Päätin että muutankin Turkuun ja hylkäsin Lappeenrannassa odottelevan työpaikan ja lähdin Turkuun tyhjin käsin. Onneksi sain heti töitä. Elämäni paras päätös!
- Muuttaminen Tansaniaan elokuussa on aika jännittävää!
- Laskuvarjo(tandem)hyppy!

13
Afrikka / Vs: Etiopia
« : 10.06.2014, 14:25:58 »
Tämä selvä!

14
Afrikka / Vs: Etiopia
« : 08.06.2014, 00:38:33 »
Lennän Tansaniaan Addis Ababan kautta - tarvitsenko transit-viisumia Etipiassa? Mulla on epäilys että sen tarvitsee vain pitkällä vaihtoajalla - olenkohan oikeassa?

15
Suunnitelma numero yks on elokuussa edessä oleva muutto Tansaniaan! Tansaniasta tarkoitus on käydä pikkureissuilla vähän siellä sun täällä. Muita suunnitelmia ei oikein juuri nyt olekaan,  kun kaikki energia menee jalan paranteluun...

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Parhaat viidakkotrekki -kohteet
« : 03.05.2014, 05:02:01 »
Tuun huutelemaan tänne ja kyseleen, että onko kellään kokemusta Afrikan sademetsistä? Mihin maahan kantsis suunnata siellä, jos mielii sademetsäilemään? Onko kellään kokemusta Madagaskarin Atsinananasta?

17
Afrikka / Vs: Madagaskar
« : 15.04.2014, 03:15:44 »
Mun olis tarkoitus vuoden lopulla tai ens vuoden alussa lähteä käymään Madagaskarilla. Kiinnostais nuo sademetsät siellä. Kokemuksia, suosituksia? Atsinananassa käyneitä?

18
Olen onnellinen koska tänään näyttää siltä, että mä ehkä oikeasti pääsen Tansaniaan elokuussa. Jalkaleikkaukseen on tasan kuukausi ja sen jälkeen mä pystyn taas juoksemaan!  Leikkaus tarkoittaa myös 3kk sairaslomaa, eli mä saan kesällä olla poissa töistä ihan luvan kanssa! Alle kaks viikkoa ja lähdetään Ranskaan mun äidin ja siskon kanssa, ihanaa! Huomenna alkaa vapaat ja me lähdetään putkiremppaa karkuun hotelliin. Mä oon onnistunut olemaan tupakoimatta ja tänään alkoi herkkulakko.

19
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 14.04.2014, 23:32:13 »
Multa kysyttiin Helsinki-Vantaalla venäjän viisumia kun lensin Suomesta Moskovan kautta Kuubaan 2012, mutta selitin tilanteen ja pääsin koneeseen. Venäjän päässä ei mitään ihmettelyjä.

20
Tansania / Vs: Mafia Island
« : 10.04.2014, 16:58:13 »
Pembaa oon miettinyt kans, mutten oo koskaan päässyt niin pitkälle että olisin juuri ottanut siitä selvää. Sen verran oon kuullut, että aika moni on saaren luontoon pettynyt? Pääasiassa vietän Tansaniassa aikaani mantereella, tällä kertaa aion tsekata Lake Natronin, Bagamoyon ja ehkä Lushoton.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8