Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Marvin

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Intia / Vs: Taj Mahal
« : 20.02.2011, 03:05:37 »
2009 joulukuussa oli muistaakseni 800 rupsukkaa Taj Mahal + plus se Krishnan syntymä-temppeli kierros, kesti n. 13-tuntia. Eli ei mun mielestä ollenkaan paha tuohon tunti-määrään nähden.

Toki jos ei halua tuota ryhmä-matkaa ahtaassa bussissa, niin kannattaa vuokrata se taksi, toki hieman kallimpaa mutta varmasti antoisaa matkaa.

2
Intia / Vs: Tietoliikenne Intiassa
« : 20.02.2011, 02:42:45 »
Itsellä oli joulu-tammikuussa 3500 rupian mokkula (siis voimassa kuukauden ja mainostivat Intian nopeinpana yhteytenä). Toimi hyvin, siihen asti kunnes muutin katve-alueelle. Mutta kokemuksena oli todella hyvä ja jos viitsi esim. viedä johonkin ravintolaan mukana jossa ei katve-aluetta, niin hyvin pelas.

Siis hankin tään Goalta, mut todella hyvin pelas esim. Keralassa.
Ja sit huomasin esim. Delhin uudessa kotimaan-terminaalissa on hyvä ilmainen wlan jos on aikaa vaihtojen välissä.

Muutenkin vaikuttaa juuri nyt, että Intiassa on näitä ilmaisia wlan-yhteyksiä paljon paremmin tarjolla kuin Suomessa. Ihan sama minne meet, niin löytyy ainakin yksi ravintola missä saat läppärin nettiin maksutta (jos vain ostat jotain ravintolasta).

Eli uskoisin, että minne Intiaan meetkin, kaikki pelaa todella hyvin.

3
Mukavaa luettavaa tää sun matkakertomus :D
Menee lähes toistaiseksi samoilla reitellä, kun mun viime talven reissu.
Itse en kyennyt joulukuun puolessa välissä kiivettä tuonne Triundiin, koska oli keuhkoputken tulehdus päällä ja alkoi olla jo aika kylmät tuulet Mcleodganj:ssa.

Tuo viha Intiaa kohtaan on ihan normaalia, Intia vaan on sen verta hc mesta meille suomalaisille (tai siis se kulttuuri ero), että olisi ihme jos siellä ei välissä käämit palaisi.

Hyvää jatkoa reissuun ja innolla odotan seuraavia kuulumisia :D

4
Yleinen / Vs: Montako kertaa samassa kohteessa?
« : 18.06.2009, 03:58:03 »
Goalla tuota tulee nykyään pyörittyä joka talvi. Siis tässä neljä kertaa (talvea) peräkkäin oon ollut Goalla ja Intiassa. Tosin oishan se mukavaa välissä vaihtaa jo maisemaakin, mutta kun tarpeeksi jumittuu yhteen paikkaan, niin tulee ns. sokeaksi muusta maailmasta.

Jos vaan sais tuossa syksyllä lähdettyä jonnekin muualle, niin hyvä ois. Pitääpä tässä selailla tätä topikkia ja muitakin, jos sais jotain uutta inspistä, siis sellaista missä eläminen lutviintuu vähällä masilla.

5
Intia / Vs: delhin lentokenttä
« : 11.04.2009, 03:29:42 »
Eli loppu hyvin kaikki hyvin, mutta vastaisuudessa en ottaisi alle kolmen tunnin vaihtoa Delhissä, jos siihen vaan on mahdollisuus.

Namaskar! Eli voin vain sanoa: Tervetuloa Intiaan! Ota tai jätä...

6
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 28.03.2009, 00:20:26 »
Semmoista vaan, kun en nyt ulkoa enää muista, enkä väsyneenä jaksa tätä topikkia taaksenpäin montaa sivua selata, et olikos nuo Finnairin lennot meno-paluu max. 1kk.?

Ajattelin kesällä kyllä jälleen lähteä reissuun ja äkkiseltään nuo Delhin lennot taasen kiinnostavat, mutta jos max. perillä olo-aika on vain kuukauisi, niin sitten noi finskin hinnat eivät enää todellakaan ole enää kovinkaan kilpailukykyisiä...

7
Matkapäiväkirjat / Jussin trippi
« : 16.03.2009, 02:06:47 »
Ajattelin pistää jo tekemäni 3kk:n Intian reissuni blogini pitkän harkinnan jälkeen tänne esille. Eli tuon blogin alkuperäinen tarkoitus oli pitää läheiseni ajantasalla, siitä missä milloinkin menen ja mitä milloinkin kuuluu. Mutta jos nyt "uskaltaisin" tämän jo tehdyn reissuni kirjoituksia julkaista täällä ihan vapaasti..?

Pitää vielä mainita, että harrastan valokuvaamista aika vakavalla otteella, onpa minulla siihen jopa jonkinlainen koulutuskin, eli tässä blogissa kokemusteni kirjoittamiseni vastapainona on ollut ns. valokuvauksellinen puoli eli tarkoitus oli metsästää jälleen kerran sitä omaa elämäni "parasta valokuvaa", kuitenkaan siinä vieläkään täysin onnistumatta. Valitettavasti läheskään kaikki ottamani kuvat eivät mahtuneet blogia kirjoittaessani mukaan, joten varastossa on paljonkin erinlaisia ja jopa kaiketi mahtaviakin kuvia reissuni varrelta.

Eli tässä mun viimeisimmän Intian reissuni blogini ajalta (9.11.08-9-02.09).
http://jussintrippi.blogspot.com/

Vapaa kommentointi ja kritiikki blogistani tervetullutta :D

8
Intia / Vs: Mantrat ja musiikki
« : 03.03.2009, 02:33:17 »
http://www.raaga.com/

Tuolta löytyy tuhansia intialaisia musiikki-kappaleita ilmaiseksi, niin mantroja, kuin uusimpien bollywood-leffojen musiikit ja kaikki muutkin hitit vuosien varrelta. Kannattaa tutustua, vaikka äänenlaatu nyt ei maailman paras mahdollinen olekkaan.

9
Namaste!

Itse olen ajattelut suunnata Katmanduun pain tassa parin viikon sisalla. Olisi mukava tavata muita suomalaisia, kun tahan menessa reissua ei pahemmin ole viela tullut maanmiehia/naisia vastaan.
Talla hetkella olen Dharamsalamissa, mut varmaan jossain vaiheessa tarkoitus tosiaan Nepalin raja ylittaa.

-Marvin 28-v. reissaajarobotti

10
Aasia / Vs: Himalajan lämpötilat joulukuussa?
« : 06.11.2008, 21:07:45 »
Kiitos noista infoista!

Tää on varmaan sarjassa todella typeriä kysymyksiä, mutta saakos noista paikoista esim. Katmandusta ostaa kunnollisiia villa-sukkia, käsineitä ja lämpimiä alus-asuja, kenkiä yms. joilla sit tarkenee pakkasenkin puolella?
Siis hyvän laatuisia, joista ei saumat yms. jutut hajoo heti ekan käyttö kerran jälkeen.

11
Aasia / Himalajan lämpötilat joulukuussa?
« : 06.11.2008, 11:31:58 »
Olen tässä yrittänyt turhaan etsiä netistä ja täältäkin (ei kaiken pakkaamisen keskellä aikaa riitä tarpeeksi netissä roikkumiseen) tietoa Himalajan lämpötiloista joulu- ja tammikuussa.

Eli osaisiko joku viisas kertoa millaisissa lämpötiloissa liikutaan päivällä ja yöllä Intiassa (Shimla, Dharamsala & Manali, Sikkim) ja sitten Nepalissa (Katmandu, Pokhara, ja jossain korkeammalikin vuoristossa)??

Tiedän toki sen, että mitä korkeammalle menee, sitä kylmempi on, mutta tässä rinkkaa pakatessa tulee väistämättäkin miettineeksi, kuinka paljon lämmintä vaatetta otan tuonne Himalajalle mukaan, koska reissuni alkaa Goalta ja jatkuu sieltä pohjoiseen päin.

Olen joskus nähnyt myöskin sellaisen sivuston, missä näkee maailman lämpötiloja eri vuodenaikoina. En vain sellaista nyt löytänyt....

Eli kiitollisena ottaisin infoa vastaan nousta lämpötiloista!

12
Intia / Vs: Varanasi
« : 13.10.2008, 15:45:58 »

Jotenkin vaan tuntuu että haluan käydä muuallakin kuin Goalla. Vinkkiä otetaan vastaan :)

Hampissa käväisee mukavasti viikon verran rentoutumassa.

Myöskin samaisessa osavaltiossa sijaitseva Gokarna on ihan mielenkiintoinen paikka, oikeastaan paljon Goaa rennompi paikka ja pyhä paikka kun on, siellä nähtävää ja ihmeteltävää riittää erilailla.

Argg... oli mullakin jotain Varanasiin liittyviä kysymyksiä, kun siellä tarkoitus käydä... ei vaan nyt tuu mieleen, kun viisumihakemusta täyttelen.

13
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / O: LP India
« : 08.10.2008, 11:44:01 »
Olisi tarvetta Lonely Planet Intialle. Mielellään -06 painos tai uudempi.
Tarjouksia joko yv:llä tai [email protected]


14
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 02.10.2008, 01:12:34 »
Onkos täällä chill out:a kuuntelevia?

Ajattelin tässä ennen reissua ostaa jotain kunnon chill out musaa, mutta kaikki mitä mulla on, jotain ulkomailta ostettua piraatteja ja niistä ei käy selväksi mitään artisetja yms...

Eli oiskos jollain heittää jotain kunnon chill out-artiseja kehiin (toki kokoealmatkin käy?
Parasta mitä reissullansa voi tehdä on jchill out!

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokorteista
« : 02.10.2008, 01:07:00 »
Ei oo visasta kokemuksia, mutta ainakin oon ollut todella tyytyväinen masteriin.

Tosin toi mc menee vain aina siellä varalla, makselen sillä reisussa yleensä vain isompia juttuja, esim. lentoja yms. Mut nykyään on tullut nää pin-koodi kortinlukijat myöskin aika kaus kaukomaille.
Meinas vaan tammikuussa käydä sileen, et kun ei enää normi visa-e:llä oollut rahaa ja sit hätäisesti jouduin kaivaan masterin esiin, niin hotellissa kysyttiinkin sit pin-koodia. Enkä sitä tietenkään muistanut, kuin niin harvoin oon joutunut käyttää. Meni muuta minuutti, että sain selvitettyä huonosti enkkua puhuvalle virkailijalle, että voiskos hän sen koodin luvun ohittaa jotain näppäintä painamalla. Mutta onneksi viesti meni kuitenkin perille... ois ollut kivaa viettää viimeinen yö taivaan alla, ennen maasta poistumista.

16
Kannattaakohan jäädä odottelemaan Hulluja Päiviä ja mahdollisia Mumbain lentoja, vai varata nyt Finskin sivuilta Hki-Mumbai-Hki lennot hintaan 483 euroa..?

Sanoisin et jos vielä tuohon hintaan saat liput, niin ei ole järkeä odotella Hulluja Päiviä. Viime vuonna muistaakseni maksoin kuukauden Hki-Mumbai-Hki lipuista noilla HL-päivillä 450 euroa. Tosin en tiedä onkos tänä vuonna jo halvempia tarjouksia, kun muutenkin ei noi liput enää paljoa maksa.

Itse tähän aiheeseen voisin palata eli sain sit Supersaverin kautta kolmen kuukauden liput Goalle asti 521 euroa. Tosin, nyt jälkikäteen harmittaa todella paljon, kun meninkin ottamaan lennot vielä tonne Goalle, kun tarkoitus olis kuitenkin nyt reissata pohjoisessa ja käväistä Nepalissa. Toki, kukaanhan ei kiellä et jätän Goalle menemästä, mut kun haluan käydä kuitenkin moikkaa tuttuja siellä.

17
Matkaseuraa / Vs: Intiaan syystalvella
« : 13.09.2008, 02:00:06 »
Ilmoittaudun mukaan. Oon 28-v. mies puolinen-tallaaja ja Intiassa oon käynyt 4. kertaa aikaisemmin. Mut ainahan suomalainen seuraa kelpaisi.

Lähtö on 9. marraskuuta ja ainakin kolme kuukautta ajattelin olla reissun päällä. Tällä kertaa ois tarkoitus vihdoin tutustua tuohon p-Intiaan tarkemmin, kun vain Delhissä oon käynyt. Eli jos jossain vuoristolla kävis ja sit vihdoin ja viimein Varanasissa ja ehkä pieni reissu Nepalissakin.

Eli ois todella mukavaa saada reissussa seuraa edes muutamaksi päivää.
Ottakaa rohkeesti koodia jos kiinnosta (yv:llä)!

18
Intia / Vs: Mumbai->Goa/Kerala vai mikä?
« : 07.08.2008, 21:37:44 »
No tietenkin kaikki arvotavara mukaan sisälle.
Ei mulla ainakaan ole koskaan mitään viety (koputtaa puuta), toki onhan se aina kuumottavaa jättää rinkka sinne ruumaan oman valvonnan ulottumattomiin.
Ainoa negatiivinen asia mitä itse olen kokenut on se, et ne rinkat heitetään ja runnotaan sinne todella voimakkaasti eli jos on jotain särkyvää, niin kannattaa nekiin ottaa jos vain mahdollista sisälle.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Mitä tuoda suomeen?
« : 07.08.2008, 21:20:04 »
Ööhh.. mitähän vastaisi..?
Voisin toki vastata, et mitä ei kannata tuoda, koska siitäkin on kokemuksia eli mitkä ei mee ainakaan oman myynti-miehen taidoilla kaupaksi.

Ainakin nyt viime reissulta sain kaupattua hyvin esim. itämaisia napatanssi asuja ja jotain muita hienoja naisten-asuja, toppeja yms.
Sit kans yks vois olla kashmirilaiset-matot (aidot). Toki niillä jo lähtöhinta Intiassa pyyhkii aika korkeita lukemia, mutta mitä pari olen omaankäyttöön ostanut, olen tykästynyt todella paljon.
Sit noissa pashmina-huiveissa on todella suuri kusetuksen mahdollisuus. Itse ostin paikalliselta monenvuuoden tuttavaltani aitoa, eikä ollut mitään kovin halpaa ja laatu oli aivan 100%:sta. Sitä en ole saanut juuri hinnan vuoksi kaupaksi.


20
Intia / Vs: työharjoittelupaikkaa etsimässä intiasta
« : 02.08.2008, 02:51:32 »
Kun itseäni kiinnostaa vapaa-ehtoistyö Intiassa, niin satuin löytämään tällaisen paikan Jaipurista. http://www.ladli.org/
En sit tiedä miten itse työharjoittelu tuolla sujuisi, mutta ainakin Suomi on mainittu aika hyvin noissa tuon projektin tukijoissa, eli mahdollisuuksia varmasti on.

Sivuja: [1] 2 3 4