Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Katzu

Sivuja: [1] 2
1
Saksalainen tuttavani (miespuolinen), joka on innokkaasti opiskellut suomea totesi kerran suomeksi: minä menen nyt ottamaan suihin  :D ...tarkoituksenhana oli siis sanoa, että menen ottamaan suihkun.

2
En laske nyt mukaan matkoja läntiseen naapurimaahan (kun satuin kasvamaan rajan kupeessa  :lol: ), enkä muutamaa ulkomaanmatkaa vanhempieni kanssa, niin olin 16-vuotias kun lähdin eka kerran maailmalle yksin. Menin Bostoniin kahdeksi kuukaudeksi opiskelemaan englantia.

3
Eurooppa / Zurich
« : 19.08.2007, 22:08:45 »
Lippu on voimassa yhden päivän, maanantaista-perjantaihin: aamu yhdeksästä seuraavan päivän kello kolme aamuun. Lauantaina, sunnuntaina ja muina pyhäpäivinä lippu on voimassa jo 00.00-aina seuraavan päivän kello kolme aamuun.

Eli hyvin pitäisi olla aikaa matkustella.

Lipulla pääsee siis VAIN Baijerin sisällä tohon hintaan, ei ole kelvollinen ulkopuolella. (paitsi Salzburgiin). Ja lippu on voimassa näissä DB:n junatyypeissä (2.luokassa): IRE, RE, RB ja S-Bahn.

4
Lentomatkustus / Re: Vastaus Pip78 Viestiin
« : 19.08.2007, 21:52:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Pip78"
Lainaus käyttäjältä: "Katzu"

Tuli vain myös mieleen, että haluatko kenties säästää rahaa lentämällä Frankfurtiin ja sieltä matkaamalla Müncheniin? Koska junathan eivät todellakaan ole halpoja Saksassa....


Kiitos junalipputiedoista!
Käsittääkseni etukäteen ostamalla liput voivat olla hyvinkin paljon
halvempia ...Tai siis DB:n nettisivujen perusteella näin pari kuukautta
etukäteen ostettuna saisin lipun 29 eurolla melkein mistä vain mihin
kaupunkiin vain, niin kauan kuin halpislippuja riittää. Ellei siinä ole
sitten joku "catch"... Siis vaikuttaisi siltä, että monissa maissa
junayhtiöt ovat ottaneet käyttöön halpislentoyhtiöiden käytännön,
että reippaasti etukäteen ostamalla saa reippaasti halvemmalla.
Ainakin Tukholma-Oslo väli maksoi tällä taktiikalla 10 euroa.

Mutta vieläkö löytyisi tietoa, mikä se lähin juna-asema sieltä
Ryan Airin käyttämältä lentokentältä olisi (tai siis se, mihin helpoiten
pääsee kentältä)?


Kommenttia vielä tohon lipun hintaan, että se on totta. DB:llä on joku kampanja menossa nyt, et saa noita lippuja suuntaan 29e. Kannattee vain hyvissä ajoin olla varmaamassa, et saa paikan. Sitä en muista minne asti kampanja oli voimassa. Mut sit voi tulla taas jo uus kampanja  :)

5
Eurooppa / Zurich
« : 19.08.2007, 21:49:03 »
bayernticketin saa ihan juna-asemalta, itse olen lippuautomaatista sellaisen ostanut. Ja niitähän on sit kahdenlaisia, yhden hengen 19e ja sit max.viiden hengen n.26-29e. Monesti asemilla lippuautomaattien läheisyydessä pyörii porukkaa ja kyselee minne matkustat siinä toivossa, et voisitte jakaa lipun. Ja sitä tilaisuutta kannattee todellakin käyttää hyväksi, jos sellainen sattuu kohdalle.

6
Eurooppa / Zurich
« : 17.08.2007, 11:51:00 »
Sijaitseeko Würzburg kaukana Münchenistä? Koska Münchenistä saa DB:n tarjouslippuja Zürichiin 29e suunta. Voisit matkustaa vaikka sit Müncheniin Bayerinticketillä, niin sit hinta olis suht ok. Muutenhan junat Sveitsissä ovat ryöstöhinnoissa, jos maassa sattuu vain poikkeamaan...

Toinen vaihtoehto on et matkustat Bayernticketillä rajalle ja siit sut sit haettas autolla. Silloin ois varmaan halvin vaihtehto sulle  :D

7
Lentomatkustus / Vastaus Pip78 Viestiin
« : 17.08.2007, 11:23:08 »
Lippuja ei mielestäni voi ostaa DB:ltä etukäteen ilman luottokorttia. Netistä ostettaessa on valittavana kaksi vaihtoehtoa: lippujen postitus tai itse tulostus. Jos valitsee postituksen, ei haittaa kenen kortilla lippu on ostettu. Sitä en tiedä postitetaanko lippuja ulkomaille. Vaikka hämärä muistikuva on siitä, että saatiin Sveitsiin postissa DB:n liput.... :roll:
Jos lipun tulostaa itse, luottokortti todella tarkastetaan lipun esittämisen yhteydessä junassa.

Tuli vain myös mieleen, että haluatko kenties säästää rahaa lentämällä Frankfurtiin ja sieltä matkaamalla Müncheniin? Koska junathan eivät todellakaan ole halpoja Saksassa....
Suosittelisin myös tutkimaan Mitfahrgelegenheit (kyyti) vaihtoehtoa, missä ihmiset tarjoavat kyytejä autoistaan. Itse olen käyttänyt palvelua, todella tyytyväinen. Ja sain matkan noin 80% halvemmalla junaan verrattuna.

8
Estonia:
Tämän muistan jotenki todella hyvin. Olin ala-asteella ja aamulla herätessä laitoin ensimmäisenä huoneessani olleen matkatelevision päälle. Huomenta suomessa asiasta puhuttiin ja kiiruhdin samantien kertomaan isosiskolle ja äitille, että joku laiva on uponnut ja paljon ihmisiä kuollut. Muistan myös, että ilma oli syksyinen ja sateinen.

Dianan kuolema:
Oli aurinkoinen syysilma ja lähettiin kaverin kanssa sauvakävelylenkille (harrastin siihen aikaan kilpahiihtoa) ja kaveri kerto. En ensin uskonut kuulemaani.

WTC:
Taisin olla lukiossa niihin aikoihin. Istuin huoneessa pänttäämässä läksyjä koulupäivän jälkeen, kun isosisko soitti äitille ja käski laittaa television päälle. Muistan vain että äiti huusi mulle, että tuu kattoon telkkaria ja samalla se toinen lentokone törmäs livenä toiseen taloon. Ei sitä todellakaan voinut todeksi uskoa.

Tsunami:
Meillä tais olla jotain sukulaisia kylässä, kun tutkittiin teksti-tv:ssä olevia juttuja. Muistan vain kuinka puhuttiin, että eihän siellä mitään sen suurempaa onneks ole sattunut. Ja siitä se järkytys kasvoi, kun tietoa alkoikin tulemaan enemmän. Sinä uutena vuotena mentiin kavereiden kanssa Leville ja koettiin huonoa omaatuntoa, kun juhlittiin niin railakkaasti.....

Sitä en todellakaan usko, että voisin oikeasti muistaa jotain Tsernobilin onnettomuudesta, mutta jotain muistikuvia minulla sekavista uutislähetyksistä ja yleisestä paniikista on. Liekö sitten ollut jotain ihan muuta.

Niin ja sen muistan todella hyvin, kun kuulin Konginkankaan onnettomuudesta. Olin kipeänä kotona ja seurasin koko päivän aamusta alkaen teksti-tv:tä ja uutisia.

9
Kiina / Peking 2008 pääsyliput
« : 23.07.2007, 20:45:11 »
Asiat voivat todellakin toimia aivan eri tavalla Pekingissä, mutta kirjoitanpa kuitenki tämän kokemukseni. Kävin Torinossa 2006 ja ostettiin liput suoraan netistä kisojen virallisilta sivuilta. Olin silloin ulkomailla, en siis Suomessa, mutta en myöskään Italiassa. Liput tilattiin ja maksettiin visalla ja sitten lunastettiin passia vastaan paikanpäällä Torinossa lipputoimistosta.

10
Kuinka tylsältä se ehkä kuulostaakin, olen itse hankkinut seuraa suomalaisten kautta. Monissa paikoissa on suomalaisia yhdyskuntia ja sitä kautta on hyvä lähteä laajentamaan tuttavapiiriä. Myös kaverin kaverit ovat olleet käytössä, eli kaikki pienetkin kontaktit olen ottanut käyttöön.
Muihin ulkomaalaisiin on aina paljon helpompi tutustua, kuin paikallisiin, joten olen itse ainakin aloittanut siitä. On se vain helpompi jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien kanssa.

Jostakin voi tosiaan löytää myös netin kautta keskusteluja tai "ryhmiä", jossa uudet ihmiset pystyvät hakemaan baari yms. seuraa. Ainakin Münchenistä löytyy sellainen paikallisesta (StudieVZ) Facebookista.

Nyt on kyllä kesä ja sielläkään ei taida vaihto-opiskelijoita olla?? Niiden bileisiin nimittäin kannattee mennä kans, siellä tutustuu hyvin ihmisiin.

11
Varusteet ja pakkaaminen / vaihtoon lähtiessä
« : 13.07.2007, 20:39:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Mariia"
Lainaus käyttäjältä: "Katzu"
Hyvä konsti on myös tunkea tavaraa käsimatkatavaroihin. Naisellahan saa olla esim. repun lisäksi vielä käsilaukku (valitse mahdollisimman iso) ja kannettava tietokone (minkä laukkuun voi saada vielä uskomattoman paljon vaatteita mahdutettua :)). Itselläni käsimatkatavaroita ei ole koskaan punnittu. Ääritapauksessa kaveri on jäänyt jonnekin taustalle käsimatkatavaroideni kanssa, ettei lähtöselvityksen täti pääse mitään kyselemään.


Ja mita jos me kaikki tekisimme samoin? :roll:
Eikohan niilla rajoituksilla ole joku tarkoituskin takana...
Ite oon ollut vaihdossa kaksi kertaa ja puolen vuoden tavarat on kylla mahtunut 20+8 kiloon, eika ole mitaan tarvinut lahetella erikseen. Kylla sita nyt vahemmalla tavaramaaralla parjaa eika koko omaisuutta ole tarvinut raahata mukanaan.


No joo, itse olinkin koko vuoden vaihdossa ja mukaan piti saada niin talvi kuin kesävaatteetkin. Vaelluskamat ja laskukamat mukaanlukien. Ja olin vaihdossa Sveitsissä, missä ei niin kauheen paljoa tullut erinäisistä syistä johtuen shoppailtua :)
Muutenkin harrastukset voi tuottaa juuri ongelmia, kun uusia harrastusvälineitä, vaelluskenkiä, lenkkareita ym. ei viitsis alkaa ostaan uusia...Juuri näiden takia mulla on suurimmat ongelmat ylipainojen kanssa ollut.

12
Eurooppa / Sveitsin Thun
« : 12.07.2007, 21:28:26 »
Jos menette Thuniin, jatkakaa matkaa vielä junalla Interlakeniin, sekä siitäkin vielä ohi Lauterbrunneriin. Aivan ihana laakso!! Ja isot vuoret siintää nenän edessä. Mun lempimaisema Sveitsissä ehdottomasti :) Lauterbrunnerista vaikka vielä junamatka ylemmäksi hauskalla pienellä vuorijunalla Wengeniin ja sieltä vaeltaen vielä korkeammalle.

http://www.wengen-muerren.ch/index.php?id=287&lang=de

Thunista on hyvä tehdä myös päiväretki Berniin :)

13
Varusteet ja pakkaaminen / vaihtoon lähtiessä
« : 12.07.2007, 21:13:51 »
Ehdottomasti mukaan vain ne vaatteet ja kengät joita käyttää usein kotonakin. Turha raahata sellaisia mukana, joita käyttää ehkä joskus. Itse vaihto-vuoden jälkeen palatessa Suomeen tajusin kuinka paljon omistan turhia vaatteita, koska kotiin jätettyjä en ollut kaivannut missään vaiheessa...

Silti tuota ylipainoa on tullut kuljetettua lentokoneessa ja siksi lennän aina sellaisessa tapauksessa Finnairilla. Sieltä toistaiseksi olen saanut anteeksi kaikki ylikilot. Nyt viimeksi kun lähdin pidemmäksi aikaa ulkomaille, 29kg matkalaukussa, ei ollut mitään ongelmia Finnairilla.

Postittaminen on myös hyvä vaihtoehto. Jotain talvivaatteita minulle postitettiin vaihdossa ollessani ja vaihdon loputtua postitin rinkallisen tavaraa Suomeen.

Hyvä konsti on myös tunkea tavaraa käsimatkatavaroihin. Naisellahan saa olla esim. repun lisäksi vielä käsilaukku (valitse mahdollisimman iso) ja kannettava tietokone (minkä laukkuun voi saada vielä uskomattoman paljon vaatteita mahdutettua :)). Itselläni käsimatkatavaroita ei ole koskaan punnittu. Ääritapauksessa kaveri on jäänyt jonnekin taustalle käsimatkatavaroideni kanssa, ettei lähtöselvityksen täti pääse mitään kyselemään.

14
Yleinen / Whalewatching
« : 12.07.2007, 20:54:02 »
Kävin joskus hyvin, hyvin kauon aika sitten (v.1999) Bostonissa asuessa valasristeilyllä. Reissu oli aika pettymys, koska koko aikana nähtiin vain vilaus valaan pyrstöstä...(josta todisteena kuitenkin valokuva sukulaisille ja kavereille!)
Hintaa en muista ja laiva oli aivan sopivan kokoinen paatti, ei keinunut ym. liikaa. Parasta antia reissussa taisi olla paluu takaisin Bostoniin, kun kaupunki näytti hienolta mereltä päin katsottuna :)

15
Kyllähän niistä CIMO:n paikoista jotain palkkaa taidetaan maksaa, suurinpiirtein 1000e paikkeilla. CIMO:n kautta kannattee hakea, vaikka paikan saaminen ei aina vain ole niin helppoa...Kaveri haki suurlähetystö paikkaa täältä Saksasta ja hakemuksia oli saapunut yhtä paikkaa kohden se  reilut 300   :shock:  Mutta, ainahan joku valitaan  :D

16
Eurooppa / Lausanne vai Bern?
« : 12.07.2007, 18:36:28 »
No joo, lähinnä ajattelinkin Olympia-museota hyvänä käyntikohteena urheilusta kiinnostuneille ihmisille. Itse olen sellainen ja siksi paikka kiinnosti.

Yhdyn mielipiteeseen Montreuxistä, se on kyllä todella kaunis kaupunki! Viihtyihän itse Freddie Mercurykin siellä  :D

Koko Sveitsi on täynnä kauniita paikkoja, eli minkä valinna vain ikinä teetkin, tuskin se tulee tuottamaan pettymystä.

17
Eurooppa / Lausanne vai Bern?
« : 11.07.2007, 20:38:55 »
Itse asuin Bernissä vuoden verran ja Lausannessa tuli käytyä pari päivän visiittiä. Bern on todella kaunis, "perinteisempi" sveitsiläinen kaupunki, jos niin voi sanoa...Siellä on ihana vanha kaupunki, joka poikkeaa vähän muista Euroopan kaupungeista. Ja kun kesällä matkustatte, uiminen Aaressa on jo sinällään aivan mahtava kokemus! Keskustassa sijaitsee ranta, Marzili, jonne paikalliset suuntaavat joukoin kuumana kesäpäivänä. Joki virtaa todella kovaa ja vesin on "viileähköä" alpeilta tulevaa kirkasta vettä :)
Bernistä on hyvä myös tehdä päiväretki alpeille, Interlakeniin ja Lauterbrunneriin.

Lausanne on myös todellakin kaunis ja erityisesti se järven ranta on kaunista aluetta. Itse keskusta sijaitsee vähän hassusti vain "mäen" päällä, vähän matkaa rannasta. Ja onhan Lausannessa kuuluisa Olympia-museo :) Kaupunki on mielestäni hyvin ranskalainen, kaikella tavalla.

Itse menisin käymään molemmissa, jos vain olisi mahdollisuus, koska kaupungit ovat tosiaan mielestäni aika erilaisia.  :D

18
Itse hankin harjoittelupaikkani yhden vaihtariaikaisen tuttavan pienellä avustuksella, toki suoritin haastattelut ym hyväksyttävästi läpi
...Eli kaikki kontaktit vain käyttöön ympäri maailman :)

Suoritan vapaaehtoista työharjoittelua Saksassa, Münchenissä, suhteellisen suuressa firmassa ja olen viihtynyt todella hyvin. Täällä saksassa ainakin on tarjolla todella paljon erilaisia harjoittelu-paikkoja, monesti toki edellytyksenä suhteellisen hyvä saksan kieli ja miinuksena ERITTÄIN huono palkka. Mutta kokemushan se on tärkeämpää, ainakin itselleni.

Ei muuta kuin tsemppiä työnhakuun!

19
Eurooppa / Saksa-Sveitsi-Pariisi-Tukholma
« : 10.11.2005, 19:43:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Cheve"
Sveitsiin, Sveitsiin :)


Bern; iso kaupunki, joka on siis mitä toivoit. Mutta luontomaisemien kannalta ei niin ideaali, vuoria ei ole ihan välittömässä läheisyydessä.Pieni korjaus asiaan....Bernistä näkyy selkeällä ilmalla aivan upeita alppimaisemia. Esimerkiksi itse katselen yliopiston päärakennuksen luentosalin ikkunasta iltapäivisin, kun aurinko laskee ja värjää vuorimaiseman aivan upeaksi. Eikä muutenkaan vuoret ole niin älyttömän kaukana 20min junalla, niin maisemat on jo aivan upeat :)

20
Lentomatkustus / Vs: Käsimatkatavarat?
« : 28.09.2005, 12:41:08 »
Onkohan käsimatkatavaroihin mahdollista ottaa reppu, kannettava ja vielä käsilaukku lisäksi? Olen kuullut, että yleensä sen yhden käsimatkatavaralaukun lisäksi naisilla saisi olla käsilaukku. Mutta lasketaanko se kannettava sit sen tilalle.....Mulla on nimittäin kannettavan laukku sen verran pieni, et siihen ei mene mitään ylimääräistä sälää ja reppukin tulee luultavasti ihan täyteen.

Sivuja: [1] 2