Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - welsh

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Annetaan vuokralle kalustettu  ja hyväkuntoinen yksiö Helsingin Viikistä aikavälille 1.11-17.1. Huoneiston pinta-ala 31,5 m2. Asunnossa kaikki tarvittavat kalusteet, ja pesutupa vapaassa käytössä. Netti kuuluu myös vuokraan.  Hyvät kulkuyhteydet suoraan asunnon edestä julkisilla keskustaan  (25 min) ja lähimmälle metropysäkille (Siilitien asema, 7 min).

Vuokra koko kahden ja puolen kuukauden ajalta 750e!

Yhteydenotot pikaisesti ja  mieluiten sähköpostilla: [email protected]

2
Lähi-itä / Vs: Iran ja reppureissaaja
« : 24.05.2010, 20:16:35 »
Onko Iranin viisumista tuoretta tietoa? Ulkoministeriön sivulla on näin:

"Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Iraniin. Viisumia on hyvä hakea hyvissä ajoin ennen matkaa. Maahantulo- ja viisumimääräykset tulee ehdottomasti tarkistaa ennen matkaa suoraan kohdemaan viranomaisilta Iranin suurlähetystöstä Helsingissä."

http://formin.fi/public/default.aspx?contentid=68741&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

Eli saakohan lentokentältä enää suoraan viisumia? Tarkoitus olisi viipyä korkeintaan pari viikkoa Iranissa jos sinne päin lähdetään. Matkakohde ja liput tullaan varaamaan luultavasti melko lähellä matkapäivää ellei rahatilanteeseen tule kummoista muutosta, joten sen takia pitäisi olla sellainen paikka, ettei tarvitse etukäteen hankkia viisumia.

Ylipäänsä kiinnostaisi tietää, että riittääkö tuollainen 10-14 päivää Iranissa vai kannattaisiko suosiolla mennä jonnekin muualle ja tulla Iraniin pidemmäksi aikaa myöhemmin? Tarkoitus olisi lentää Teheraniin, joten aikaa ei mene mihinkään juniin ym. Esfahan kiinnostaisi myös, muualle tuskin ehdittäisiin kunnolla. Eli onko tuollainen Esfahan-Teheran -yhdistelmä hyvä jos aikaa max. 2 viikkoa? Miten tuo Esfahan - Teheran väli olisi kätevintä matkustaa ja kuinka kauan siihen saa varata aikaa? Tai mitä muuta paikkaa suosittelisitte Teheranin lisäksi?

Tosiaan matkaa ei vielä varattu, mutta jonnekin haluan syyskuussa lähteä ja Iran olisi ainakin erilainen matkakohde moniin muihin verrattuna.

Parissa viikossa ehtii jo useampaan paikkaan. Teheranin visiitin voi huoletta jättää pariin päivään ja suunnata muualle. Ainakin Esfahan, Yazd ja Shiraz ovat käymisen arvoisia kaupunkeja, Kashanin kaupungissakin kannattanee pyörähtää kun se on aika lähellä Teherania. Mashad on varmasti kiinnostava, mutta siellä ei ole tullut käytyä ja onhan se aika kaukanakin. Iranissa etäisyydet ovat pitkiä, mutta toisaalta myös julkinen liikenne toimii pirun hyvin: hinnat ovat todella edulliset, lähtöjä on jatkuvasti ja kyydit kulkee kovaa. Bussi on järkevä kulkupeli, sillä tiet ovat ainakin suurempien kaupunkien välillä edullisia ja liput junia halvempia. Rautatieverkko ei muutenkaan mikään kovin kattava ole.3
Via Balticaa pitkin liftaus on ainakin helppoa, kyytejä ei kovin kauaa joudu odottamaan. Baltian sivuteistä en tiedä, mutta uskon että eroa pääväylään (Via Baltica) ei juuri ole. Suuremmista kaupungeista (Tallinna, Riika) voi tietysti olla hieman hankalampi päästä pois, mutta ainakin omalla kohdallani kyydit ko. kaupungeista järjestyivät vaivatta. Paikallisia kieliä en osaa sanaakaan, englannilla ja elekielellä pärjää riittävän hyvin. Virossa voi yrittää solkata myös Suomea.

4
Yleinen / Vs: Upein Rautatieasema
« : 18.05.2010, 00:09:10 »
Kalkutan Howrah on jotenkin jäänyt mieleen, en tosin tiedä miksi. Ei ehkä kauneudessaan vedä vertoja Euroopan hienoimmille asemille, mutta ainakin siellä on mielenkiintoinen ilmapiiri ja tunnelma, ja toki valtavasti ihmisiä. Intian rautatieasemat ovat muutenkin ilmapiiriltään oma lukunsa.

5
Yleinen / Vs: Liftaaminen ulkomailla
« : 17.05.2010, 23:53:15 »
Voi että kun olisi taas mukava päästä liftaamaan! Yksi kunnollinen liftausreissu on Euroopassa on tullut tehtyä (pari vuotta sitten) Istanbulista Tallinnaan (Turkki-Bulgaria-Makedonia-Albania-Montenegro-Kosovo-Serbia-Unkari-Slovakia-Puola-Baltian maat) Aikaa oli vähän alle kaksi kuukautta. Kaikkialla hoitui kyydit erittäin vaivattomasti, tosin sopivan liftauspaikan löytäminen vie toisinaan aikaa ja hermoja. Balkanilla kyytien saaminen oli vaivatonta ja kyytiin ottavat ihmiset hyvin vieraanvaraisia. Yksittäisistä maista ainakin Turkin, Albanian ja Kosovon voi mainita äärimmäisen helppoina kyytien kannalta, mutta muuallakaan ei ongelmia missään nimessä ollut. Pisimmät odottelut taisivat tulla Bulagariassa, mikä voinee olla myös huonoa tuuria. Koko reissun aikana en kertaakaan odottanut yli kahta tuntia kyydin saantia. Matkaa taitoin yksin. Kylttiäkään en muistaakseni kertaakaan käyttänyt.

6
Junamatkustus / Vs: Junalla Turkista Intiaan?
« : 28.02.2010, 23:07:01 »
Mites tuo Pakistanin viisumi? Oliskohan sen hankkiminen mahdollista Turkissa ? Iranista ilmeisesti ei saa...

En tiedä onko tilanne muuttunut, mutta pari vuotta sitten (Marraskuu 07) sain Pakistanin ongelmitta Ankarasta päivässä.

7
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 06.08.2009, 13:21:19 »
Paljonko tuolla Kendwassa maksaa halvimmat majapaikat nain high seasonin aikaan (esim. mainittu Kendwa rocks tai jokin muu GH)? Olisi tarkoitus parin viikon paasta suunnata Sansibarille ja viettaa Afrikan matkan kaksi viimeista viikkoa siella. Ja jos jollain on mielessa jokin erityisen hyva ja ennenkaikkea halpa paikka ko. saaristossa saakoon luvan kertoa.. Alkaa rahatilanne nayttaa loppumatkasta huonolta..

8
Yleinen / Vs: Pisin aika Sohjolassa?
« : 24.04.2009, 16:54:01 »
Kohta lienee tullut kahdeksan kuukautta yhteen menoon Suomessa, mutta onneksi on puolentoista viikon päästä lähtö neljäksi kuukaudeksi Afrikkaan. Armeijassa ollessani taisi taukoa tulla reilu yhdeksän kuukautta. Aivan liian pitkiä aikoja.

9
Yleinen / Vs: Trendikkäät kohteet
« : 24.04.2009, 01:38:53 »
Intia, Nepal, Laos ja Kambodhza nyt ainakin lienevät, jos trendikkyydelle tarkoitetaan sitä mihin suomalaiset rinkkaturistit kilvan ryntäävät . Eikö tuo Thaimaa ala olla jo "so last season"?

10
No Intiassa tosin sataa suurimmassa osassa maata heinäkuussa, mutta pohjoisen vuorilla ei niinkään. Sinne siis.

11
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 13.04.2009, 01:46:30 »
Ensimmäinen jakso oli kohtalaisen huono,mutta mielestäni tämä toinen, Neuvostoliitto-jakso aivan pirun hyvä! Innolla odotan mitä tulevan pitää!

12
Aasia / Vs: Nepal
« : 31.03.2009, 19:21:04 »
ja hei ::)

ihan perustietoo noista keleistä vois joku kans laittaa,matkustusajankohtahan olisi noin maalis-huhtikuu....

Itse olin Nepalissa maaliskuussa ja sää oli mitä parhain: lämmin, muttei liian kuuma. Vettäkään ei tainnut sataa. Vuorillakin oli kirkas ja miellyttävä lämpötila. Yöt ja illat ylämailla toki viileitä/kylmiä, mutta niin lienee aina.

13
Aasia / Vs: Nepal
« : 30.03.2009, 21:25:39 »
Heispa...

Meikäläisellä olis tässä työnalla vaihtoon lähtö tuonne aasian suuntaan heti 2010 vuoden alusta. Alkuun painelen singaporeen ja sit hetkeks lomalle indonesiaan, mut sen jälkeen olis vielä tarvetta rutistaa muutaman viikon harjoittelu ja nepalia olen kovasti suunnitellu tähän väliin. Alustavasti ajatuksissa ollut kathmandu ja pokhara ja aikaa olis noin 2-3vk....

Aasiassa reissaaminen muuten jo kohtuullisen tuttua hommaa mut nepaliin en ole vielä eksyny.

Kuinka hyvin esim. bangkokista säätyy lennot kathmanduun??
Minkälaista viisumi säätöä ja kuinka pitkiä saa rajalta??
Mites nepalin puolelata intiaan ja saako intiaan viisumin rajalta??


Alustava reittisuunnitelma mulla on Hki-Bkk-Sgp-Lake toba-Bkk->??? ja sit paluu taas bangkokista...Jos on suunnitelmissa vierailla myös Intiassa, voisin suositella hoitamaan Intian viisumin Bangkokista ja lentämään sieltä Kalkuttaan. Air India Express lentää ko. väliä halvalla. Lennot suoraan Nepaliin ovat kalliimpia. Kalkutasta pääsee etenemään maitse suht vaivattomasti Nepaliin esimerkiksi Varanasin kautta. Intian viisumia ei saa rajalta, mutta Nepalin viisumin saa.

14
Aasia / Vs: Pakistanissa vaarallista?
« : 30.03.2009, 21:21:37 »
Ei siinä Intian ja Pakistanin rajan ylittämisessä mitään ongelmaa pitäisi olla, jos on vaan viisumi passissa. En tosin tiedä onko tilanne muuttunut vuoden takaisen visiittini jälkeen, mutta epäilen. Iranista pääsee kanssa ongelmitta Pakistaniin ja tietämykseni mukaan myös Kiinasta.

15
Jos ei viinin/viinan juonnista huvita luopua, suositellen lämpimästi kotiviinin valmistusta. Litrahinta jää 50 centtiin ja onnistuessaan on hyvinkin verrattavissa Alkon halvempiin viineihin. Omalla kohdalla olen havainnut mainioksi keinoksi, kun jurrit on kavalan maailman keskellä joka tapauksessa toisinaan juotava ;)

16
Kotiviiniä :D Mitäpä sitä ei tekisi säästääkseen matkakassaa.. Yltää itseasiassa maultaan Alkon halpaviinien tasolle. 25 litraa/13 euroa. Hyvä diili.

17
Aasia / Vs: Pakistanissa vaarallista?
« : 29.03.2009, 01:20:33 »
Tämän hetkisestä tilanteesta en tiedä, mutta reilu vuosi sitten Pakistanissa vieraillessani koin oloni turvalliseksi. Pakistanilaisista jäi kuva ystävällisenä ja suunnattoman vieraanvaraisena kansana, joka tekee parhaansa että matkaajalla on hyvä olla. Yhtään negatiivista asiaa en kolmen Pakistanissa vietetyn viikon aikana kokenut. Suosittelen lämpimästi vierailua, jos vain epävakaa tilanne ei liikaa huoleta!

18
Aasia / Vs: Nepal
« : 10.03.2009, 20:50:13 »
Milloinka olit Nepalissa?
Itse siis reissailin siellä vuodenvaihteessa ja mun budjetti ylitty jokseenkin aivan törkeesti, mitä olin ajatellut sen olevan. Nepalilaiset kaverini hoitivat hintaneuvottelut, joten itse vain maksoin kiltisti sen mitä mulle ilmoitettiin. Ihan halvimpiin hotelleihin ei majoituttu, ne oli n.20e/hlö/2hh hintaluokkaa Kathmandussa (oiskohan olleet nimiltään Tradiotionel ja Tokyo tms..), niihin kyllä kuulu omat länkkärivessat, mut ei se hirveesti lämmittänyt, ku sähköttömyyden ansiosta ei vesikä niissä kulkenut. Yhdessä pikkukylässä, jonka nimeä en muista, majatalo oli 40e/hlö, kerrokses yhteinen reikävessa ja huone oli just 2hlön sängyn kokonen. Yhtenä päivänä otettiin taksi koko päiväks, ku lähettii temppelikierrokselle, se velotti kuulemma sitten n. 200e siitä päivän reissusta.
Kamala olla näin skeptinen, mutta mitä ihmettä...?!

Nyt kuulostaa siltä, että nepalilaiset kaverit ovat ryövänneet pahemman kerran. Alkaa omasta Nepalin visiitistä olla pian pari vuotta, mutta tuskin ne hinnat nyt aivan valtavasti ovat kallistuneet. Pari vuotta sitten asuttiin kahden hengen huoneessa Katmandussa (Freak streetillä) mukavassa guesthousessa kahdella eurolla yö (kaksi henkilöä), josta löytyi lämmintä vettä ja länkkärivessa.
Neljäkymppiä landella kuulostaa aika ryöväykseltä. Annapurnan trekin varrella majatalot oli pari vuotta sitten euron yö, ja siellä olisi ollut varaa kysyä enemmänkin kun noita trekkaajia siellä pyörii aika tavalla.
Ja pari sataa päivän taksiajosta on aika paljon liikaa. Pari sataa lienee kuitenkin lähellä perusnepalilaisen vuosipalkkaa. Eikä sen polttoaineenkaan luulisi olevan ainakaan Suomen hintoja kalliimpaa.
Kannattaa seuraavalle Nepalin matkalle etsiä uudet ystävät tai tehdä asiat omin päin..

19
Afrikka / Vs: Sambia, Malawi, Tansania -> Zanzibar
« : 05.02.2009, 12:10:33 »
Dar Es Salaamiin lentävän kannattaa katsoa lentoja Lontoon lisäksi Tukholmasta. Ovat selvästi Helsingistä lähteviä halvempia. Maksoin meno-paluusta Tukholma-Dar 730 euroa. Lontoosta olisi päässyt satasen halvemmalla, mutta sinne meno maksaa. Tukholmaan pääsee kuitenkin halvimmillaan kansipaikalle kymmenellä eurolla..

20
Aasia / Vs: malesia
« : 08.11.2008, 18:47:59 »
Ei se Medan niin paha ole kuin puhutaan, mutta ei tottavie kannata pelkästään lyhyen Medan-visiitin vuoksi Indonesiaan raahautua. Pelkästään Toballekin on syytä varata vähintään se viikko. Medanin keskustan sivukujalta löytyi pikaisen etsinnän jälkeen kahden hengen huone alle kahdella eurolla, joten ei se Medanin majoituskaan välttämättä reissukukkaroa rasita.

Niin, mielipiteitä on monia ja itelle Medan on kyl tän pallon persereikä nr.1. Mitä vähemmän aikaa tuolla tarvii viettää sen parempi. Mutta varmasti joutuu vielä joskus uudestaan piipahtamaan matkalla sumatran muihin mestoihin.

Minkätasonen mesta oli, jonka 2 eurolla löysitte? Ite etsittiin sekä meno- että paluumatkalla varmasti 5-10kpl mestoi läpi ja halvimmat mitä löydettiin oli 80.000IDR kipale. Näistä toinen oli varsinainen rotanloukku, jossa ei kyl missää nimes haluttu yötä viettää ja ihan pienestä ei meiänkään seurue hätkähtäny. Toises oliki sit vaa vesi poikki minkä takii jouduttiin hylkäämään kun suihkuun oli vain pakko silloin päästä. Loput mestat mis oli tilaa viel 16 aikaan päivällä oliki 200.000--> eikä tosiaan tollakaan mitään luxusta saanut.

ikiliikkuja: Miten vietit viikon Medanissa? Oikeasti kiinnostaa, oisko siellä muka jotain mielenkiintoista tekemistäkin. En ole aiemmin sellaisesta kuullut.

Se huone taisi kustantaa 20 000 rupiaa ja oli sen suuren moskeijan lähettyvillä, pienellä sivukujalla.  Tunkkanen kämppä,mutta huvittava ilmapiiri.Guesthousen nykyistä  nimeä en muista, mutta pihassa oli kyltti joka mainosti paikan nimen olleen aiemmin Sputnik, mikä kuvastaa hyvin koko paikkaa. Nyt keväällä oltiin. Pari päivää Medanissa riitti, mutta peloittelut osoittautuivat liioitelluiksi. Tuskin tulee uudestaan mentyä ellei ole pakko.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13