Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Majakka

Sivuja: [1] 2
1
Ranska / Vs: Annecy vai Chamonix?
« : 27.11.2016, 21:26:29 »
Kannattaa myös kiinnittää huomiota kielikurssin laatuun. Annecyssa on kaksi kielikoulua, CILFA ja Ifalpes, jotka ovat molemmat saaneet FLE Qualité -tunnustuksen. Chamonix'ssa vastaavia kouluja ei ole.

Tässä linkit kouluihin, jos et vielä niitä tunne:
http://www.cilfa.org/
http://www.ifalpes.com/

Tältä sivustolta löytyy lisätietoa FLE Qualité -laatutakuusta sekä kätevä haku, jolla löytää kaikki kyseisen tunnustuksen saaneet kielikoulut Ranskasta:
http://www.qualitefle.fr/

2
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 09.07.2016, 16:39:32 »
Ranskassa on ollut maaliskuusta saakka paljon mielenosoituksia, lakkoja ja saartoja hallituksen kaavailemaa uutta työlakia vastaan. Varsinkin junaliikenteessä on ollut pahoja häiriöitä koko maassa. Ilmeisesti elokuun kesälomien aikaan on vähän rauhallisempaa, mutta uusia mielenosoituksia ja lakkoja on jo kaavailtu syyskuuksi.

Itse  hankkisin varmuuden vuoksi junaliput vasta paikan päällä, vaikka maksaisivatkin vähän enemmän. Bussit kulkevat varmemmin, mutta ovat tietysti myös hitaampia.

3
Lentomatkustus / Vs: Suomen matkavaraukset
« : 21.06.2016, 20:29:32 »
Miten sinulle kävi lentojen kanssa? Saitko kuitenkin varausvahvistuksen? Pitäisikö varaustasi edes näkyä lentoyhtiön sivuilla, jos olet asioinut matkatoimiston kanssa?

Varasin itse British Airwaysin lennot Suomen Matkavaraukset -toimistosta. Sain heti varausvahvistuksen sähköpostiin ja tarkistin, että lennot löytyvöt varauskoodilla Amadeuksen CheckMyTrip-palvelusta. Matka on tosin vasta joulukuussa, joten en osaa sanoa sen onnistumisesta vielä mitään. Toimiston asiakaspalveluun en ottanut yhteyttä.   

4
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 19.03.2016, 17:20:39 »
Ehkä Ebookersin nettisivujen päivitykset ja mahdolliset muut muutokset liittyvät siihen, että Ebookersin emoyhtiö Orbitz Worldwide fuusioitui viime vuonna Expedian kanssa.

Expedia ja Hotels.com kuuluvatkin jo ennestään samaan konserniin. Toisaalta koska Hotels.comin kautta on varastettu yli sadan suomalaisen korttitiedot, en pitäisi Expediaakaan kauhean luotettavana yrityksenä. Vai käyttävätkö ne samaa tietojärjestelmää? En muista, onko asiasta jo puhuttu Pallontallaajissa, mutta tässä kuitenkin linkki Ylen uutiseen korttikopioinneista: http://yle.fi/uutiset/suositun_hotelscomin_tietoturvassa_aukko_krp_sadan_suomalaisen_korttitiedot_viety_varauksen_jalkeen/8598203

5
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 27.02.2016, 17:30:31 »
Ebookersin mahdolliset muutokset eivät kuitenkaan vaikuta Amsterdamin-matkaani, koska se on jo toukokuussa. Lennot ostin Finnairilta.

6
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 20.02.2016, 13:49:21 »
Kiitos molemmille vastauksista!  :) Menen sitten hotelliin pelkän suomenkielisen varausvahvistuksen ja passin kanssa. Huomasin, että Ebookersilla voi määritellä omiin asiakastietoihin, haluaako vahvistuksen suomeksi vai englanniksi. Jos käytän vielä jatkossa Ebookersia, pyydän lähettämään vahvistukset varmuuden vuoksi aina englanniksi.

7
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 13.02.2016, 21:07:32 »
Oletteko mennyt hotelliin ulkomailla pelkän suomenkielisen varausvahvistuksen kanssa? Onnistuiko hotelliin sisäänkirjautuminen?

Varasin ensimmäistä kertaa hotellihuoneen Ebookersin kautta, Amsterdamista. Varaamisessa ei ollut ongelmia, ja sain vahvistuksen sähköpostiin. Varausvahvistus on kuitenkin kokonaan suomeksi. Pääseeköhän hotelliin kirjautumaan sisälle vain ilmoittamalla varausvahvistuksessa näkyvän hotellin vahvistusnumeron vai kannattaisiko pyytää Ebookersilta vielä (todennäköisesti maksullinen) englanninkielinen vahvistus?

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pariisi ja turvallisuus
« : 04.09.2015, 21:36:18 »
Ehdottomasti kannattaa matkustaa. Olin itse Pariisissa kesä-heinäkuun vaihteessa kaksi viikkoa enkä tuntenut missään vaiheessa oloani turvattomaksi.

Toki Pariisissa näkee, että turvatoimet ovat entisestään kiristyneet, kuten uutisissakin on kerrottu. Esim. aseistetut sotilaat vartioivat tiettyjen turistikohteiden ja juutalaisten koulujen edustalla. Sotilaita näki partioimassa myös joillakin metroasemilla. Lisäksi Pariisin keskustan tavarataloissa alettiin heinäkuussa tarkistaa sisääntullessa kaikkien laukut. En tiedä, oliko laukkujen tarkistamisessa kyse vain pistokokeesta tiettynä päivänä vai oliko se pysyvämpi käytäntö.

Myös museoissa oli lähes poikeuksetta tiukat turvatoimet: metallinilmaisimet ja laukkujen läpivalaisulaitteet tai laukut piti avata tarkistettavaksi. Ylipäänsä turvatoimet olivat minusta vielä selvästi kireämmät kuin esim. Lontoossa. Näin myös pari kertaa kadulla ja metroasemilla poliisien ratsaavan mustia nuoria miehiä, jotka olivat ehkä laittomia maahanmuuttajia. Toisaalta en kuitenkaan tuntenut olevani missään poliisivaltiossa.

Pariisi on hieno kaupunki ja aina vierailun arvoinen!  :)

9
Sain 12/20 pistettä eli olen ambivertti. Olen aina ajatellutkin, että sijoitun jonnekin asteikon puoliväliin, koska pidän seurasta, mutta tarvitsen myös yksinoloa. Toisaalta olen kuitenkin aika tarkka seurasta eli jotain yhteistä pitää olla, jos aikoo viihtyä yhdessä pidempään.

Nykyisin matkustan lähinnä yksin, mutta se johtuu enemmän elämäntilanteestani kuin luonteestani. Olen sinkku eikä ystäviäni kiinnosta matkustelu ulkomailla. Olen tehnyt myös pari ryhmä- ja pakettimatkaa ja olen suunnitellut tekeväni niitä vastaisuudessakin, erityisesti vaellusmatkoja, koska en halua lähteä vaeltamaan yksin ulkomaille. Ehkä se on sitä riskinoton pelkoa.  ;D

Luonteellani ei ole vaikutusta myöskään matkakohteen valintaan: valitsen kohteen sen mukaan, missä on eniten kiinnostavia nähtävyyksiä tai muuta tekemistä. Usein valitsen ennemmin kaupungin kuin maaseudun, koska kaupungeissa julkinen liikenne toimii paremmin enkä ajokortittomana voi vuokrata autoa.

Minusta matka on sitä onnistuneempi, mitä enemmän tulee juteltua paikallisten ihmisten ja muiden turistien kanssa. Ehkä se on sitä seuran kaipuuta, kun yksin matkustaa. Samalla pääsee tietysti harjoittelemaan omaa kielitaitoa, mikä on minulle yksi tärkeä syy matkustaa ulkomaille. Toisaalta yleensä yövyn hotelleissa omassa huoneessa, koska en pystyisi nukkumaan yhtä hyvin vieraiden tai puolituttujen ihmisten keskellä. Olen huomannut, että vanhemmiten omasta huoneesta on tullut yhä tärkeämpi. Matka menee pilalle, jos en saa nukuttua kunnolla.

10
Yleinen / Vs: Matkailulehdet
« : 12.04.2015, 16:43:16 »
Heitetäänpäs kysymys vanhaan ketjuun... Mondon kestotilaajat: mitäs matkaoppaita olette viime vuosina saaneet tilaajalahjana? Ko. lehti on tullut jo lähes 10 vuotta, mutta heräsinpä ajatukseen etten muista milloin oisin jonkin matkaoppaan viime vuosina saanut. Mitäs siis pitäisi hyllystä löytyä?
Tilasin Mondoa kolme vuotta ja sain lahjaksi Thaimaan ja Prahan matkaoppaat. Lopetin tilauksen, kun tuntui, että lehti ei kuitenkaan tarjonnut tarpeeksi vastinetta rahalle. Käytän näin säästyneet rahat mieluummin itse matkusteluun ja luen lehteä kirjastossa silloin, kun siellä on jokin yksittäinen kiinnostava juttu. Toisaalta Mondossa julkaistuja juttuja löytyy myös lehden nettisivuilta.

Mondon matkaoppaista olen kyllä tykännyt paljon ja niitä olen itse ostanutkin jonkin verran. Lehden tilaajana sain ostaa Mondon matkaoppaita A-lehtien verkkokaupasta 9,90 euron kappalehintaan. Tiedättekö Mondon tilaajat, onko tänä vuonna tulossa uusia oppaita?   

11
Olen ostanut käteisellä Hulluilta Päiviltä Euroopan-lentoja, joten kyllä varmasti kaukolentojenkin ostaminen onnistuu. Myyntihän kuitenkin tapahtuu tavaratalon tiloissa, joten miksi käteisen suuri määrä olisi ongelma tiskin takana, kassakoneessa? Jos käteisellä haluaa maksaa, täytyy asioida tiskillä, jossa virkailija antaa maksutositteen, jonka kanssa mennään erilliseen kassapisteeseen maksamaan lasku. Jos maksaa lennot luottokortilla tai verkkopankissa, voi varata lennot itse asiakaskäytössä olevilta tietokoneilta.

Minä suosittelisin myös ostamaan liput nyt Plus-tarjouksesta. Minulla on kokemusta lähiaikoina vain Finnairin ja Norwegianin lippujen ostamisesta, mutta näyttää siltä, että parhaat lentohinnat kesäksi saa nimenomaan tammikuussa. Mitä pidemmälle kesää kohti mennään, sen huonompia tarjouksia saa ja sitä vähemmän tarjoushintaisia paikkoja on saatavana. Itse ostin juuri Plus-tarjouksesta lennot Nizzaan, koska sain ne yli 30 euroa halvemmalla kuin mitä ne olivat maksaneet viime kevään Hulluilla Päivillä.

12
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 29.11.2013, 21:03:26 »
Finnair kertoo tuoreimmassa uutiskirjeessään kesän 2014 uutuuskohteet. Ne ovat Alanya (Gazipasa), Biarritz ja Pisa.

Matkustusajat ja hinnat:
Alanya 3.5.-23.10.2014, alk. 329 €
Biarritz 24.6.-9.8.2014, alk. 349 €
Pisa 23.6.-8.8.2014, alk. 219 €

Minua ei Alanya kiinnosta, mutta Biarritziin ja Pisaan olisin kyllä valmis lähtemään. Onkohan tuohon Biarritzin valintaan vaikuttanut se, että Helena Petäistö esittelee kaupungin uudessa kirjassaan? Mikäli Pisa jatkaa reittivalikoimassa, voisin lähteä sinne kesällä 2015. Toscana on vielä näkemättä, ja olisi kiva päästä taas harjoittelemaan italian taitoa käytännössä. Hintakaan ei ole paha.  :)

13
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 04.10.2013, 17:01:41 »
Amsterdam 149€

Korjaus: Amsterdam 179 €.

Kiinnitin huomiota asiaan, koska olin suunnitellut matkustavani Amsterdamiin joulukuussa. Olisi ollut ensimmäinen vierailu Alankomaissa. Nyt ei aika annakaan myöten.  :( Seuraava mahdollisuus matkustaa on sitten touko-  tai kesäkuussa. Toisaalta silloin ilmatkin ovat suosiollisemmat eikä pitäisi olla Finnairin lakon uhkaa.

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 25.09.2013, 19:40:22 »
Hep!

15
Yleinen / Vs: Paras valuutanvaihto
« : 11.06.2013, 18:58:51 »
Ylen Kuningaskuluttajan nettisivuilla on artikkeli ja vertailu valuutan vaihdosta, esimerkkinä USA:n dollari.

Artikkeli löytyy täältä:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/06/07/ala-jata-matkavaluutan-vaihtoa-lentokentalle

Artikelissa ei tosin mainita sitä, että myös Finnair Plus -kortilla saa samat edut kuin Forexin omalla kanta-asiakaskortilla ja että valuutan ostosta voi kerätä Finnair Plus -pisteitä.

16
Lentomatkustus / Vs: Lihavat lentomatkustajat
« : 23.05.2013, 16:12:36 »
Toivottavasti kaveri saa kunnon korvauksen tuosta Finskiltä.

Ilta-Sanomien mukaan Finnair on toistaiseksi hyvitellyt tapahtunutta mm. 20 euron lahjakortilla ja jäätelöllä.

17
Lentomatkustus / Vs: Lihavat lentomatkustajat
« : 21.05.2013, 20:15:28 »
Tosin Thaimaaseen kone oli menossa, joten hermojen menetys ja räyhääminen olisi tainnut johtaa vain "kasvojen menetykseen" ja ikuiseen häpeään  ;D

Kyseessähän oli lento Thaimaasta Suomeen eikä päinvastoin - mikäli suunnalla nyt on mitään merkitystä. Tosi inhottava juttu kaiken kaikkiaan.  :(  Itsekkäästi toivon, ettei minulle satu koskaan mitään tuollaista.   

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 12.05.2013, 13:59:17 »
Laukkuja ostaessa pidän yleensä silmällä lentoyhtiöiden rajoituksia. Finnairin kyydissä laukun ulkomittojen summa (pituus + leveys + korkeus) saisi olla enintään 158 senttiä. Tuon rajan rikkomiseen riittää yllättävän pienikin laukku. Mittasin kerran huvikseni oman Aeris Comfortin (71 cm korkea malli) ja siinä on ulkomittojen summa 156 cm. Vähänkään suurempi laukku olisi jo potentiaalinen sakkorysä. :D

Lentoyhtiöiden matkalaukkujen ulkomitoille asettamat rajoitukset ovat kieltämättä yksi syy siihen, miksi olen ajatellut hankkia pienemmän laukun. Tosin en ole joutunut tähän mennessä maksamaan mitään sakkomaksuja lentäessäni Finnairilla, vaikka oman Aeris Comfortini mittojen summa on 171 cm. En ole myöskään kuullut tai lukenut, että kukaan muukaan olisi joutunut maksamaan pelkästä laukun ulkomittojen ylityksestä. Ylipainomaksut ovat tietysti asia erikseen - niitä minäkin olen maksanut.

En kyllä tiedä, nähdäänkö joskus sekin päivä, jolloin ulkomittojen rajoitusten noudattamista aletaan seurata yhtä järjestelmällisesti kuin painorajoitusten noudattamista. Lentoyhtiöitä voisi tietysti kiinnostaa lisätulojen hankkiminen. Toisaalta kun ajattelee, millaisia jonoja on joskus lähtöselvityksessä ja baggage drop -pisteissä, laukkujen mittaaminen ei vaikuta kauhean todennäköiseltä.


19
Mun mielestä o hieno ottaa hyvää kaljaa ja laulaa karaokee hyvässä porukassa vaikka torstainakin, mut ymmärtäähän se että ei diggaa tästä jos ei oo kavereita kenen kanssa laulaa.

Oluen ja karaoken välttämisellä ei ole mitään tekemistä kavereiden puutteen kanssa. Olut yksinkertaisesti maistuu pahalta verrattuna esim. viiniin. Karaokea taas ei kestä kuunnella kovaa ja huonosti laulavien ihmisten takia. Makuja on monenlaisia!  ;)

20
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: parhaat matkalaukut?
« : 07.05.2013, 20:03:18 »
En ole koskaan pitänyt Aeris Comfortia kömpelönä vaikka minulla onkin käytössä 71-senttinen malli. Laukun vetoaisan voi (ainakin tässä vuosimallissa) säätää kolmeen eri pituuteen. Kiinni, keskiasento ja täyspitkä. Täyspitkä asento on tarkoitettu laukun vetämiseen pyörien varassa. Keskiasennossa vetoaisa tulee laukun rungosta ulos vain 10 - 15 senttiä eli vetoaisa muuttuu kantokahvaksi, jonka varassa laukkua voi nostella ja kantaa pystyasennossa.

Laukussa on siis jo valmiina kaksi hyvin toimivaa kantokahvaa ja täyspitkä vetoaisa. En oikein ymmärrä, mihin sitä kolmatta kahvaa tarvittaisiin. Koristeeksi?

Vai onko sinulle sattunut käsiin sellainen Aeris Comfort, missä ei ole vetoaisan pituussäätöä ollenkaan? :o

Kyllä minulla on sellainen Aeris Comfort, jossa on säädettävä vetoaisa. Laukku on kaikkein suurinta kokoa ja painaa puolityhjänäkin helposti 20 kg, joten en ole viitisinyt nostaa sitä vetoaisasta siltä varalta, että aisa jääkin käteen.  ;D Voi tietysti olla, että olen ollut turhankin varovainen!

Joka tapauksessa minusta olisi kätevämpää, jos laukussa olisi valmiina päädyssä kiinteä kantokahva. Esim. B' Lite Fresh on juuri siksi niin vaivaton, koska (liuku)portaisiin mennessä ei tarvitse pysähtyä kääntämään laukkua tai säätämään kahvaa, vaan voi jättää aisan samaan vetoasentoon ja tarttua pelkästään kahvasta kiinni.

Koska täydellistä matkalaukkua ei ole (vielä) olemassa, on varmaan viisainta pitäytyä Aeris Comfortissa ja ostaa siitä vain pienempi koko. Kuten sanoinkin jo aikaisemmin, olen muuten ollut laukkuun oikein tyytyväinen.

Sivuja: [1] 2