Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nindada

Sivuja: [1]
1
Junamatkustus / Vs: Interrail yöjunat ja lisämaksut
« : 06.05.2013, 23:08:54 »
Raildudesta on tullut mun raamattu reilin aikana, eli googlaapa se! Sieltä löytyy oikeastaan kaikki olennainen, vielä en ole mitään joutunut tsekkaamaan muualta. Keskustelufoorumille tosin olen laittanut muutamia tosi tyhmiä kysymyksiä :D

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 06.05.2013, 11:18:56 »
Gent, Belgia. Tarkoitus oli viipyä kaks yötä, ens yö on neljäs enkä tiedä raaskinko vielä silloinkaan lähteä. :D Aivan superloistava kaupunki.

3
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 06.05.2013, 11:17:11 »
Olin kokonaan unohtanut että olin tänne kirjoitellut meidän reissusta! No mutta nyt on myöhäistä vastata, ollaan just reissun päällä :D Jos joku haluaa lukea niin reilillalapsenkanssa.blogspot.com kirjoitan (lähinnä tuttaville) kuulumisia täältä reissusta :) Sinne on tarkoitus kasata reissun jälkeen kaikki mahdollinen mitä tulee mieleen reilaamisesta pienellä budjetilla pienen lapsen kanssa, samoin kääntää se englanniksi kun ehdin. Nytbse on siis vielä alkeellinen reissupäiväkirja-tyyppinen setti.

 Ihania reissuja kaikille!

4
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 20.04.2013, 19:36:05 »
Trivago onkin mulle ihan uusi, siellähän oli vaikka kuinka paljon halpoja hotelleja.  :o  Mikähän siihen on syynä, onko tuo kuitenkin ihan turvallinen sivusto varailla?

MUOKS. Varasin nyt booking.comista huoneen Hotel Danmarkiin reissun ajaksi. Olihan tuo tyyris, 60e/yö, mutta vaikutti monessa suhteessa meille sopivalta.  :) Ei sitten muuta kuin yöjunissa istumapaikoilla ja Saksassa sohvasurffaten, ni pitää budjetti...  ;)

5
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 19.04.2013, 22:04:41 »
Kiitos! :) Dormiin ei kai lapsia edes oteta, vaikka mun puolesta mielelläni sellaisissa yövyttäisiinkin. :) Niistä löytyisikin paljon vaihtoehtoja, kalliitkin paikat on kuitenkin tosi halpoja verrattuna single roomeihin...

No, uusi kysymys.  8) Kuinka todennäköistä on löytää suht halpa (siis 50e kieppeillä/yö/single room) huone Köpiksestä toukokuun ekoina päivinä? Siis olenko idiootti jos jätän varauksen tekemättä ja koitan etsiä huoneen paikan päällä? Lapsen kanssa ei voi missään puistoissa ja asemilla nukkua. :D

6
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 18.04.2013, 22:05:19 »
Pika: Olisko jollakulla heittää oikein edullista kohtuusiistiä hostellia keskustasta/ainakin melkein? Kunhan ei torakat ja hiiret juokse nurkissa ni se riittää. :D Mieluiten ei nuorisohostelleja, kun lapsen kanssa reissaan.

7
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 03.03.2013, 21:10:29 »
En saa puhelimella datatessa lainattua enkä muista keille nyt vastaan, joten vastaan sekalaisesti. :D Kyllä, ihan tosissani meinaan olla. En ole päässyt perille siitä, miksi tämä ei onnistuisi ulkomailla jos se onnistuu Suomessa? :) Lapsi kävelee hyvin paljon, me liikutaan pääosin täälläkin lapsen tahtiin kävellen. Hän on myös ikäisekseen tosi pieni, kiloja reissun aikaan varmaan 11 tjsp, ja tosiaan kotonakin kannan paljon edessä (silloin kun rinkka on säilössä, lapsi toki selässä). Kuten jo ekassa viestissäni sanoin, tarkoitus ei ole ravata nähtävyyksissä, shoppailemassa tai eräilemässä, kunhan maistellaan tunnelmaa. Kilometrejä siis tuskin tulee lähellekään niin paljon kuin aktiivireissaajille. :D Kunnon kengät on toki listalla ykkösenä, ja tiedostan tän ongelmakohdat. Onneksi olen kantanut tuota lasta synnäriltä asti päivittäin tunteja, lihaksisto on muokkautunut tähän hommaan optimaaliseksi.

Täytyy myöntää, että yllätyin että näinkin kriittisesti täällä suhtauduttiinn suunnitelmaani heti aluksi, ehkä täällä ei ole elämäntapahippejä jotka reissaavat asenteella missä vaan? :D

Rattaisiin vielä lopuksi: jos ottaisin ne kapistukset mukaan niin olisin sekä fyysisesti että henkisesti loppu tän reissun jälkeen. Eli ei missään nimessä, Suomessa olen niin paljon reissannut että tiedän vaunuttomuuden korvaamattomat hyvät puolet. :)

8
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 03.03.2013, 14:27:06 »
Täällä yksi ilmeisen hullu uusi palstalainen  ;), meinaan lähteä keväällä 2.5-vuotiaan lapsen kanssa kahdestaan reilaamaan (22vrk) minibudjetilla ilman mitään aiempaa reissukokemusta. Uskon asenteen ja persoonan voimaan, me ollaan reissattu tosi paljon Suomen puolella erittäin onnistunein kokemuksin. :) Ei mene kauaa kun menen kouluun ja lapsi hoitoon, sit ei enää ole mahdollista lähteä viikkoa pidemmille reissuille, lentomatkat/turistirysät on ekosyistä poissuljettu mahdollisuus, Itä-Eurooppa ym. halvat maat taas turvallisuusseikkojen takia (en uskalla kuitenkaan sinne lähteä tällä kokemuksella :D). Joten nyt on ainoa mahdollisuus, eikun reissuun! :D

Ajankohta on siis huhti-toukokuu, varmaan niin että ehtii huhtikuun kotihoidontuki tulla ennen lähtöä.. :D Jos saan rahat kasaan niin ollaan 22vrk, jos en niin 22vrk/10matkapäivää tai 15vrk lippu. Ja jos ostankin 22vrk mutta rahat loppuu matkalla niin eikun kotiapäin ja pikaseen.

Budjetti on tosiaan minimaalinen, olen minituloinen yksinhuoltaja, ei säästöjä tms. :D, mutta jos reissun päällä sattuu jotain niin mun vanhemmat on valmiita laittamaan rahaa tilille sen mitä tarvitsee. Eli mitään lastensuojelu-tapausta tästä ei tule. ;) Budjetti on vielä auki, riippuu kuinka paljon saan kirppispöydästä, saanko lapsen kärryt myytyä, jne. Sattuuko joku muuten tietämään maksaako 2-vee lapsi hostellimajoituksessa ja jos, niin minkä verran? Ylipäänsä lapsi ja majoitus -aiheesta otetaan vinkkejä, taloudellisesta puolesta siis.

Mukaan aion pakata mahdollisimman vähän tavaraa, yritän pärjätä 55 tai 65 -litraisella rinkalla, siinä siis molempien kamppeet. Makuupussin otan yöjunia varten mukaan, muutoin ollaan muutenkin melko minimalistisia eli tuskin tulee ongelmaa. Lapsen puen Ruskovillaan niin ei tartte kuin kahdet vaatteet, ne peseytyy tuulettamalla ja on lämpimät vaikka kastuisivatkin hiukan. Itselle kans jotain erittäin simppeliä vaatetta.

Reittisuunnitelma on seuraava (saattaa siis muuttua vielä paljonkin, tuossa on vain kohteita jotka kiinnostaa, osa jäänee väliin ja uusia saattaa tulla mukaan kuvioon, tosin eiköhän reilillä tule usein muutenkin extempore-reissuja...):

laivalla Tukholmaan, sieltä matka jatkuu junilla Tanska, Belgia, Luxemburg (ehkä Etelä-Ranska sightseeing-tyyppisesti), Sveitsi, Itävalta, Slovenia, takas Itävaltaan ja ehkä Saksan kautta kotiin. Ei kiinnosta etelän maat, Brittein saarille lähdetään erikseen kun on rahat kasassa. :D Itä-Eurooppaan ja Venäjälle kun lapsi on niin iso että jää hoitoon tai uskallan ottaa mukaan.

Lapsen kannan liinassa edessä, rinkka selässä ja joku rahavyö tms. lapsen pepun alla piilossa tai mun kaulassa meidän välissä. Ajatuksena on jättää rinkka miltei aina hostelliin tai aseman säilytysboksiin, mutta toivon että hyvillä kengillä jalat jaksaa. :D Mua ei pahemmin kiinnosta nähtävyydet ym. aktiivireissu, enemmän haluan maistella ja aisteilla uusia kulttuureja, vieraita ihmisiä ja muuta maailmanmenoa, eli ollaan pitkälti samalla lailla kuin kotonakin. :)

Majoitus on isoin ongelmahomma tällä hetkellä, sohvasurffataan varmaan Itävallassa, Tanskassa ehkä tuttujen luona, mahd. monta yöjunaa..

Sellaista, eiköhän tuo riitä alkuun. :D

Sivuja: [1]