Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Weowie

Sivuja: [1] 2
1
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 22.01.2019, 18:20:54 »
Itsellä ei kokemuksia Uuden-Seelannin talvesta, mutta tässä suositukset kesäajan kokemuksiin pohjautuen:

Eteläsaari:
Aoraki/Mount Cook National Park - Mueller Hut taisi tosin olla talvisin suljettu.
Franz Josef - Helikopterilla
Wanaka - Roys Peak, Blue Pools
Queenstown - Nevis Bungy, Fergburger
Fiordland

Pohjoissaari:
Tongariro - Tämä nousi itsellä ykköseksi kaikista. Alpine Crossing turisteja täyteen ammuttu, mutta Northern Circuitin muut osat lähes autioita (kuljin koko Circuitin yhden päivän aikana ilman majoituksia).
Rotorua - Wai-O-Tapu, Waikite Valley, koskenlasku
Hobbiton - En välitä ko. elokuvista liiemmin, mutta paikkana tämä oli mahtava.

Suurimmissa kaupungeissa en kokenut näkeväni mitään erityisen mielenkiintoista. Ja kannattaa tarkistaa aktiviteettien hinnat aina bookme.co.nz -sivulta. Toisinaan esim. päivän aikaisimmat vuorot jopa puoleen hintaan.

E. Ja jos nautitte ulkoilmasta niin mielestäni juuri Great Walksit ovat se Uuden-Seelannin juttu.

Kiitos, aika paljon näistä olikin jo listassa mutta jotain uuttakin löytyi! Kuulemma aika monia vaellusreittejä ja alueita suljetaan hyvin herkästi huonon sään takia, eli talvella käytännössä aina. :D Mutta muutamia erityisesti talvireiteiksi kehuttuja ollaan nyt löydetty, mm. Franz Josef glacier on talvella jopa suositellumpi. Mitenhän paljon siellä sitten lienee niitä kanssamatkailijoita..

Tulivuoret on myös mun suuri intohimo, White Islandia ajateltiin mennä paatilla katsomaan, kuulemma ihan hintansa arvoinen vaikkei pääsisikään saarelle asti tepastelemaan. Mielipiteitä ja suosituksia otetaan kyllä vastaan! Haluaisin myös päästä jollekin tulivuorelle kiipeilemään, mutta tosiaan talvella on näköjään aika monikin niistä suljettu.

2
Kertokaas tyhmälle, että kun lennän Helsinki-Vantaalta Shanghain kautta Aucklandiin, uskaltaako Shanghain seitsemän tunnin vaihtoajalla (07.10-14.15) seikkailla kuinka kauas? Katsoin että 25min menis maglev-junalla keskustaan ja hirveästi kiinnostais käydä vaikka vaan kääntymässä, mutten oikein hahmota miten kauan kannattaa varata turvatarkastuksiin ja muuhun. Euroopan lentokenttiä olen kahlannut paljon, mutta tuon kokoluokan kenttä ja kaupunki on mulle ihan uutta. Onko siis realistinen ajatus käydä keskustassa pällistelemässä vai pyörinkö suosiolla kentällä?

3
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 13.01.2019, 13:45:28 »
Heissan!
Reissaan Seelannissa suunnilleen 6.6.-14.7. välisen ajan tyttöystävän kanssa, joka on Aucklandissa au pairina tuohon kesäkuun alkuun saakka. Lähtö- ja päätepisteenä toimii siis Auckland ihan käytännön syistä.
Mitä Seelannissa kannattaisi siis reilussa kuukaudessa kokea? Ollaan tässä keräilty ajan mittaan kiinnostavia juttuja, mutta vielä mahtuisi jännittävyyksiä mukaan. Tykätään molemmat luonnosta ja vuoristosta, Franz Joseph glacierit ja kumppanit löytyy jo toivelistalta. Ollaan kuitenkin hyvin kaikkiruokaisia, joten toivotaan ihan kaikenlaisia suosituksia.

Eteläsaari kuulostaa kokonaisuudessaan houkuttelevammalta, ja siitä ei kummallakaan meistä ole vielä oikein sisäpiirin tietoa. Pienehköllä budjetilla mennään reppureissutyyliin, mutta elämyksiä varten on erikseen rahaa takataskussa jos tulee jotain vastustamatonta vastaan.
Mitään reittisuunnitelmaa ei vielä ole, joten ihan mistä päin vaan voi heitellä vinkkejä ja ideoita! Myös noista ilmeisimmistä ja tunnetuimmista jutuista olisi kiva kuulla, mikä on oikeasti maineensa arvoinen ja missä kannattaa varautua pettymykseen tai kiertää kokonaan. Erityisesti tietty kiinnostaa sellaiset jutut joita ei nyt ihan tästä naapurista löydy. Mikä on nimenomaan Seelannissa kokemisen arvoista?

4
Eurooppa / Ljubljana - Varsova
« : 06.05.2018, 08:39:45 »
Heip!
Miten ratkaisisitte Slovenia-Varsovavälin mahdollisimman halvalla? Onhan tuo vähän erikoinen reitti, mutta semmoinen pitäisi nyt päästä.
6.7. Lähtee iltamyöhään Varsovasta bussi, silloin pitäisi viimeistään olla siellä, ja mun järkeen kävisi mukavimmin lähteä edellispäivänä yötä vasten matkaan. Olen tutkiskellut mutkienkin kautta seikkailuja, mutta olisiko täällä jotain kokemusta jollakin?

5
Mitäs tälle reitille tänä päivänä kuuluu? Kesän reilillä tuonne olis päästävä, mutta mites reilipassin kanssa toimitaan kun paikat menee vissiin entistäkin nopeammin, eikä asemalle hirveän aikaisin kerkiä? Netistä ei taida reilipassin kanssa saada paikkoja varattua?

6
Suomi
Ruotsi
Norja
Viro
Latvia
Saksa
Tsekki
Espanja
Alankomaat
Itävalta
Englanti

Ensi kesän jälkeen lista on toivottavasti ainakin tuplaantunut. :D

7
Mun nimi on osattu lausua oikein tähän mennessä kaikkialla, mutta sen kirjoittaminen on haaste ihan Suomessakin. Itse asiassa Suomessa lausutaankin se toisinaan väärin, mutta tottelen nykyään monenlaisia variaatioita. Alkuperäinen versio on Ina, eli lausuttuna Iina. Kirjoitettuja versioita Suomessa on Iina, Lina, Liina, Aina, Inna. Ulkomailla Ena, Ana, Ehna, Eina ja Erna. Kaikki nämä on kuitenkin kuulostaneet paikallisten lausumana samalta, ja usein kun on varmistettu "Ina?", olen vaan autuaana nyökytellyt, kun ei ole tullut mieleenkään kuinka monella eri tavalla senkin voi kirjoittaa. Nyt olen alkanut oppia varmistamaan kertaalleen. :D

8
Kiitos vastauksista! Näillä pääsee taas eteenpäin.
Hyvä siis ettei tartte kuumotella turhaan tuota reppuasiaa, enköhän saa siis vallan mainiosti kaiken mahtumaan. Etenkin tuosta Tortugasta olen kuullut paljon hyvää, toistaiseksi mulla on vielä uskollinen, enolta "peritty" merkitön retkireppu, jonka kanssa meillä on syvä yhteisymmärrys. Vuoden päästä se voi olla jo liian rähjä ja reikäinen Euroopan kiertueelle, joten sillä olen kakkosvaihtoehtoakin varovasti katsellut.

Ihan mielenkiinnosta, paljonko maksoit tosta järkkyvaihtolennosta Saksaan? En ole koskaan kuullut, että kukaan olisi mennyt 19h lennolla Eurooppaan.
Vajaa kuutisenkymppiä kaikkinensa. Olisin saattanut löytää vielä halvemmalla, mutta katselin ihan aikani kuluksi lentoja aikomatta vielä varata mitään, ja katsoin että hei, täällähän on kerrankin Düsseldorfiin alle kahdeksankympin lentoja! Kun katsoin vaihtoajan, totesin vaan, että hei mähän en ole käynyt koskaan Köpiksessä, tulis sielläkin käännyttyä samalla. Ravaan Düsseldorfin lentokentällä vähintään sen kerran-kaksi vuodessa kun serkut asuu siellä päin, ja halvempia lentolippuja on aina saanut metsästää. Lento on Köpiksessä 21.25 paikallista aikaa ja lähtee seuraavana päivänä 16.50. Eihän siinä paljon ehdi, mutta tuleepahan käytyä.

Ja joo, olen nähnyt noita juna-aikataulukirjasia ja haaveilen sellaisesta nykyaikanakin. Siinä olisi kyllä puolensa; aina käsillä, ei tartte nettiä eikä siitä voi loppua akku. Ja aikataulut söpösti ja selkeästi omilla paikoillaan. :D

En ole löytänyt ajantasaisen tuntuista listaa yöjunista netistä. DB:n haku asettamalla lähtöajankohdaksi vaikka 17.00 ja ottamalla "prefer fast connections" pois voi antaa suuntaa - joskus lähijunilla nilkuttamisen yötä vasten joukosta paljastuu Euronight tai makuuvaunullinen pikajuna.

Google Flightsilla voi vertailla eri kaupunkeja karttalähtöisesti, jos valitsee päivät. Päiviä voi taas vertailla, jos valitsee kohteen.

Kiitos erityisesti näistä! En ole jotenkin tajunnut ottaa tuota fast connections-nappulaa pois, vaikka tietenkin niin löytäminen on helpompaa. Samoin tuon Google Flightsin olemassaoloa en muistanut enää ollenkaan. Tämäpä helpotti! :D

9
Katsoin että ainakin Ryanairin Budapest-Tampere-lennot on jo kaikki täynnä.

Ei kyllä varmasti ole. ;D Eihän Ryanairin lentoja edes pysty varaamaankaan kun jonkun tyyliin puoli vuotta etukäteen.

Vähän sama pätee muihinkin kysymyksiisi, eli kellään ei varmasti pallontallaajissa ole tietoa siitäkään, että miten yöjunat kulkee ensi vuoden kesäkuussa jne...

Pakkauskysymyksiin en jaksa enää alkaa vastaamaan, siitä aiheesta on tullut väännettyä täällä viimeisen 15 vuoden aikana jo ihan tarpeeksi keskustelua.

Kiitän tästä hyödyllisestä vastauksesta, en olisikaan pärjännyt ilman sitä! Yöjunat vähenee koko ajan, joten olisi näppärää tietää kannattaako niistä edes haaveilla. Jos niitä ei ole nyt, tuskin on ensi vuoden kesäkuussakaan. Ja voi tosiaan olla, ettei nuo Ryanairin liput ole vielä tulleet myyntiin. Päättelin tämän vaan siitä, että sukulaiset varasi viime viikolla Ryanairilta lennot ensivuoden elokuulle, ja heinäkuun Budapest-Tampere-lentojen kohdalla lukee niiden olevan täynnä. Mutta hyvä tietää, niissä voi olla vaan väärä merkintä ja ovatkin vasta tulossa. Palaan niihin siis joskus tulevaisuudessa.

Pakkaamisasiasta olen ihan samaa mieltä, mutta tietoa on hankalaa ja sekavaa kahlata läpi haulla, kun sitä on niin paljon ja niin monessa tuutissa. Mutta jatkan kahlailua. Joku linkki johonkin selkeään ja järkevään olisi näppärä, jos jollain on heittää.

10
Käännyn taas maailman parhaiden Pallislaisten puoleen. Kysymyksiä tulikin lopulta niin monta, että koostan kaikki tähän samaan topaan. Suunnitelmana siis lähteä yksikseni reilaamaan kesä-heinäkuussa. Lennot on jo varattu Düsseldorfiin Köpiksen kautta kun halvalla sain, 19h vaihtoajalla (6.-7.6.).

Reitti lähtee Duisburgista serkkujen luota kohti Konstanzia, josta puksutan joko Sveitsi-Italia-akselin tai Itävallan kautta Sloveniaan, jossa pyörin aikani. Sloveniasta hyppelen ainakin Italian ja Kroatian puolelle, ja lopuksi suuntaan johonkin suuntaan, josta voin lentää kotiin. Budapest on nyt aika vahvoilla, ja ainakin siellä voisin haahuilla vielä muutaman päivän passin loppumisen jälkeen, jos lentopäivät osuu niin näppärästi. Kaikki voi tietysti muuttua matkalla, mutta tässä on nyt lähtökohta.

Sitten ne kysymykset..:
1. Paikkavaraukset, tuo ikuisuuskysymys. Täytyykö käydä ennen junaan hyppäämistä infossa varmistamassa paikkavaraus-asia vai ei?

2. Yöjunat. Kulkeeko niitä vielä, missä ja kuinka usein? Itävallassa ilmeisesti kulki vielä jokin aika sitten, onko jollain ajantasaista tietoa? Olisi kätevää puksuttaa yötä vasten Itävallan läpi, eikä tarvitsisi maksaa kallista yöpymistäkään.

3. Olin nyt hurja ja varasin lennot Saksaan pelkällä käsimatkatavaralla. Kuinka realistista on saada kaikki kimpsut mahtumaan retkireppuun? Litramäärää en nyt muista mutta rinkkaa paljon pienempi, vetää kuitenkin kohtuullisen paljon tavaraa. Makuupussia tms. en ota mukaan. Uskoisin tämän olevan ihan toteutettavissa, mutta ehkä jonkun kokeneemman olisi silti hyvä kommentoida vielä asiaa? :D missä tavaroissa kannattaa pihistellä, ja missä ei ainakaan?

4. Mistä kaupungista kannattaa metsästää halpoja lentoja kotiin päin ja kuinka aikaisin/myöhään? Katsoin että ainakin Ryanairin Budapest-Tampere-lennot on jo kaikki täynnä. Ainakin voin lentää lähes mistä päin Eurooppaa tahansa, kunhan sinne pääsee reilipassilla ja sinne pääsee edes jotenkin loogisesti.

Kysymyksiä voi tulla homman edetessä lisää, mutta eiköhän tässä nyt ole ensialkuun. Kiitän!

11
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 09.09.2017, 08:39:49 »
Kiitos vastauksista! Ihan varteenotettavia paikkoja moni. Ja jopas kaikki tarttui tuohon "kivoihin nähtävyyksiin" :D pointtina siis enemmänkin se, ettei mua kiinnosta mikään mitä voi vaan katsoa, luonnonmaisemia lukuunottamatta. Pienet kujat, kuppilat ja putiikit on kivoja, periaatteessa miksei sellaset akvaariotyyppisetkin aktiviteetit menis, nekin on hauskoja jos elukoilla on hyvä olla siellä. Kaikki sellanen kokemisen arvoinen!

Mene tuonne (https://www.bbhotels.dk/hotel-kastrup/ ) yöksi ja käy tuolla (https://denblaaplanet.dk/) seuraavana päivänä, niin ei tarvi seikkailla keskustan nähtävyyksille. Molemmat kävelymatkan päässä lentokentältä.

Toi akvaario kuulostaa ihan hauskalta! Lentokenttähotelli on kuitenkin liian tyyris mulle, 60e/yö menee lentäen yli matkabudjetin.

12
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 07.09.2017, 06:39:51 »
Hei vaan!
Lennän kesäkuun alussa helvantaalta Düsseldorfiin Köpiksen kautta, vaihtoaika on reilu 19h. 21.25 paikallista aikaa siellä, ja lento Saksaan lähtee 16.30. Olis muutama kysymys, kiitän jos joku reipas jaksaa vastata.  :-*

Kuinkas hankalaa kentältä on seikkailla keskustaan? Jos menisin johonkin keskustan hostelliin nukkumaan, ja seuraavana päivänä takas.
Kuinka paljon aiemmin kentällä kannattaa olla niin, ettei tartte hiki hatussa ryntäillä?
Mitä tuossa pikkuajassa mun pitäis Köpiksestä nähdä? Ajatellen hostellin olevan jotakuinkin ydinkeskustassa/mahd. lähellä jotain jolla pääsen kentälle. kivat nähtävyydet ei mua kiinnosta, mut jos joku tietää jotain muuta mainitsemisen arvoista.

13
Hostelworld on hyvä hostellien varaussivusto, josta löytyy myös näppärä mobiilisovellus. Siellä on paljon käyttäjien arvosteluja ynnä muuta hyödyllistä, mikä helpottaa hyvän hostellin löytymistä. Hintatasoakin löytyy laidasta laitaan, toki ne on kaikki hostelleja, mutta niistäkin voi saada omia huoneita sun muuta, ja ihan siistejä ovat. Myös airbnb kannattaa chekata jos sellainen on vaihtoehto.

Jos budjetit ja mieltymykset eroavat toisistaan, niin mikseipä voisi nukkua eri osoitteissa. Tai muutenkin vaan jos tuntuu siltä; kukaan ei joudu tekemään kompromisseja ja kaikki saavat mitä haluavat. Sovitte vaan aina jonkun järkevän ja selkeän tapaamispaikan, onhan siinä aina päivä aikaa olla yhdessä.

14
Junamatkustus / Vs: Junien paikkavaraukset
« : 16.07.2017, 16:44:58 »
Kertokaas nyt päivitettyä tietoa tähän! :D
Lähden 6/2018 reilaamaan kuukaudeksi, reittinä saksasta itävallan ja ehkä lichtensteinin kautta sloveniaan, josta hypin kroatiaan, ehkä italiaan ja unkariin. Ja jotenkin sit jotain kautta kotiin, se on auki virlä. Mun reissu ei ihan osu pahimpaan turistirysäaikaan, mutta yltää kuitenkin reippaasti heinäkuulle, joten varaudun jonkinlaiseen ruuhkaan.

Mulla ei ole aikomustakaan varata lippuja mitenkään etukäteen, enintään joskus sen vuorokauden tjsp aiemmin kiireen välttämiseksi. Kävelen siis infoon/lippuluukulle, joo, mut miten näissä maissa, voiko vaan hypätä junaan?

//muakaan ei se junasta heittely haittaa, mutta voiko paikkaliputtomuudesta saada sakkoja  tms? Turha rahanmeno lähinnä mietityttää.

15
Joo no tuota, nyt just hyppäsi kans tuohon etusivulle keskustelu Baltiassa junailun haastavuudesta, että ehkä siis kehitän jonkun muun kotiutumissuunnitelman.  :D kiitos tästä!

16
Hyviltä kuulostaa molemmat plänit. Sellaisen vinkin antaisin että ostakaa vaikka norskilta yhden suunnan lennot, meno ja paluu eri paikkoihin niin ei tarvitse kuluttaa reiliaikaa tohon aika turhaan Baltiaan tai Ruotsiin. Tai toki ei niissäkään mitään vikaa ole mutta viro/Latvia/Liettua on helppo ja halpa saavuttaa erikseen kun eri reissulla ja puola ei varmastikaan se viehättävin maa Euroopassa ole. Skandinavian läpi rallaus taas vie aikaa ja rahaa ihan jo junien lisämaksuihin.

Jep tätä paluureittiä paljon itsekin miettinyt, eikä tämäkään vielä ihan lukkoon ole lyöty, mutta puola ja muut siinä välillä olevat maat kiinnostaa sen verran, ettei varsinaisesti haittaisi se rallaus sen puoleen. Lähinnä sitä ajan käyttöä olen miettinyt, mitä säkin mainitsit. Haluanko käyttää siihen arvokasta matka-aikaa niin paljon.. Halpa lentokin sieltä suunnin, no miksei, mutta mietin vielä. Siinä matkalla olis kyllä kaikenlaista nähtävääkin..

17
Heips!
Täällä kans suunnitteilla about kuukauden mittainen reili kesäkuun alkupuolelta alkaen. Matkaan yksin, enkä varsinaisesti kaipaile reissuseuraa koko ajaksi, mutta jos reitit osuu yhteen jossain kohti, voitaisiin liittoutua vaikka päiväksi tai muutamaksi. Mun suunnitelmat on tarkoitus pitää aika avoinna, sen verran tiedän, että metsästän äkkilähdön johonkin Saksan suuntaan, pysähdyn serkkujen luona Duisburgissa Düsseldorfin kupeessa (siellä oleilua ei vielä lasketa siihen kuukauden matka-aikaan), siitä lähden matkaan kaverin luo Konstanziin muutamaksi päiväksi, josta suuntaan sitten johonkin päin, varmaan jotenkin Itävallan kautta Sloveniaan, josta käsin pyrähtelen Kroatiaan ja ehkä Italian puolelle. Sieltä sitten sompailen jotain kautta Tallinnaan ja ylihalvalla risteilylaivalla takaisin kotiin. Voin tehdä mutkia matkaan aina jos huvittaa, Lichtenstein olis hauska nähdä myös.

Olen v. '95 syntynyt ihmistapaus, kulttuurit ja seikkailut kiinnostaa. Yövyn halvoissa hostelleissa ja kiertelen pikkukyliä, periaatteessa pienellä budjetilla liikun, mutta takataskuun varaan ekstraa erinäisiä jännittävyyksiä varten. Haluaisin Kroatiaan sellaselle opastetulle vaellukselle, jonka varrella on piiiitkä vaijeriliuku kanjonin yli, ja sen sellasia vähän kalliimpia juttuja, mutta muuten ajatuksena löytää uusia ihmisiä ja yleistä seikkailufiilistä pienellä rahalla. Suurkaupungit ei houkuta, mutta voin sellaisessakin piipahtaa jos siellä on jotain houkuttavaa. Slovenian ympärillä pyörin varmaan suurimman osan reissusta, joten jos satut siihen liepeille niin infoa! Mun suunnitelmat on tosiaan niin avoimet ja sellaiseksi jäävätkin, ettei pari mutkaakaan tunnu missään. Jotain aikatauluakin voi yrittää sopia sitten lähempänä, voin kyllä koittaa tähdätä itseni sitten sovitulle suunnalle sovituksi ajaksi.

18
Junamatkustus / Vs: Reilikohteita seikkailijalle
« : 03.09.2016, 22:27:58 »
Ehkä tavallaan olenkin ristiriitainen. :D Lähinnä ehkä pointti oli se, etten ole intohimoista reissailijatyyppiä, mutta haluan tehdä yhden once in a lifetime-reppuretken, jota voi muistella vanhana keinutuolissa. Mikään tietty maakaan ei erityisesti kiehdo, vaan toistaiseksi loikin yksittäisten juttujen perässä, kunnes löydän jotain suuremmalti kiinnostavaa. Toki jos tämä reissu sytyttää sen suuren tunteen palon, niin tiettyhän lähden uudestaankin.

Itse uskon kyllä löytäväni Euroopasta vielä kaikenlaista jännää, kun vaan kaivaa vähän pintaa syvemmältä. Mitkään turistikohteet tai kumppanit ei jaksa innostaa, enkä pahemmin ole moisissa koskaan käynytkään. Meidän suku on aika laajalle levittäytynyt, ja sukuloimassa olen käynyt Ruotsissa, Saksassa, Tsekeissä ja Espanjassa. Yksittäisiä matkoja ollaan tehty Lontooseen, Itävaltaan, Latviaan ja Viroon. Latviassa oli hauskaa kierrellä laitakaupunkeja, jotka oli täynnä ränsistyneitä taloja ja pressusta kyhättyjä pikkuputiikkeja. Itävalta oli myös jännä paikka kaiken kaikkiaan, sinne voisin palata toistekin korkeasta hintatasosta huolimatta. Yhtään reissua en ole vielä tehnyt kokonaan yksin niin, ettei määränpäässäkään odottaisi ketään tuttua. Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Slovenia, josta olisi helppo navigoida sinne sun tänne. Unkari myös jotenkin kiehtoo, ja se Tapolca-luolasto olisi kiva käydä katsomassa, mutta vielä mielummin tutustuisin johonkin vähemmän tunnettuun paikkaan.

Mitä Istanbulissa on? En tiedä siitä varmaan mitään. Itse en pahemmin viihdy suurkaupungeissa, vaikka öisissä kaupungeissa on kyllä ihan oma juttunsa. Usein reissaillessa olisi hurjasti tehnyt mieli vaan heivata muu porukka ja lähteä päämäärättömästi kävelemään ihan vaan jonnekin, katsoa mitä tulee vastaan. Jotain sellaista varmaan tässä loppujen lopuksi haenkin. Sellanen oman henkirievun puolesta kuumottelu ei kuitenkaan kuulu tähän mielikuvaan, vaikka jännittävyyksiä etsinkin.  :D

//Tiivistettynä, haluan jotain jossa tunnen itseni ihan pikkiriikkiseksi, siksi vuoristot ja vastaavat, ja jotain jossa voin törmätä ihmisiin joilla on jotain sanottavaa, siksi pikkukylät.

19
Junamatkustus / Reilikohteita seikkailijalle
« : 03.09.2016, 16:18:55 »
Heip!
Suunnitteilla on about kuukauden reilireissu pitkin Eurooppaa, ehkä ensi kesäksi tai joskus siitä eteenpäin. En vaan osaa oikein päättää, minne lähteä.

Budjetti ja ajankohta on vielä auki, mutta pahin sesonkiaika on varmaan poissuljettu. Kesäaikaan olisi silti kiva lähteä sen "helppouden" takia. Tällä hetkellä on ajatuksena hankkia 22pv global passi ja olla reissun päällä about kuukausi. Olen vähän pyöritellyt ajatusta, että reili päättyisi Saksan Duisburgiin (Düsseldorfin viereen) sukulaisten luo. Siinä samalla voisi ensin kierrellä Saksassakin itselleni vielä vieraita alueita.

Olen päälle parikymppinen ja yksin lähdössä, ajatuksena päästä tutustumaan paikallisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin, ja samalla ottaa vähän omaa aikaa ja irrottautua kaikesta tutusta ja turvallisesta. Majoittunen lähinnä soluhostelleissa. Tämä reili jäänee ensimmäiseksi ja viimeiseksi, koska en koe mitään suurta tunteen paloa maailmalle. Yksi reili on kuitenkin koettava, ja haluan ottaa siitä kaiken irti, silti ilman hurjaa säntäilyä sinne tänne. Yritän välttää riskipaikkoja, etenkin kun yksin olen liikkeellä, mutta elämyshakuisuus on valtava. En hae suosittuja turistikohteita, vaan enemmänkin elämyksiä ja seikkailua, ja mahdollisimman paljon toisistaan poikkeavia juttuja ja paikkoja.

Itävallan Alpeille järjestettävät elämysvaellukset, Unkarin luolastoseikkailut, Slovenian tippukiviluolat, Puolan Zakopane,  ja ylipäätään kaikenlaiset pikkukylät, vuoristot, paikalliset kulttuurit yms. kiinnostaa hurjasti. En myöskään vierasta ajatusta lyöttäytyä vieraaseen porukkaan esim. halvempien sisäänpääsy-/osallistumismaksujen perässä tai ihan muuten vaan. Älkööt antako näiden silti rajata ehdotuksia, olen toistaiseksi kaikelle avoin.

Ehdotuksia, vinkkejä ja ohjeita otetaan siis vastaan! c:

20
Eurooppa / Vs: Slovenia
« : 14.04.2015, 22:16:32 »
Heip!
Kesäkuun alussa elikkä noin parin kuukauden päästä meinaan suunnata Slovenian suunnille kymmeneksi tai viideksitoista päiväksi reilaamaan. Skocjanin luolat menen katsomaan ja Kroatiassa ja ehkä Italiassakin saatan piipahtaa joko päiväseltään tai läpikulkumatkalla.

Nyt otetaan siis kaikki vinkit niiltä suunnilta vastaan! Missä kannattaa käydä ja missä ei? Kuutisenkymppiä varattu päiväbudjetiksi.

Sivuja: [1] 2