Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pitulo

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Yeren toivoo, että mahdollisen uuden sivuston käyttökieli olisi englanti. Saanen olla eri mieltä. Mielestäni tämän foorumin vahvuus on ollut suomen kieli ja meidän suomalaisten mielipiteet ja kokemukset omalla äidinkielellä ilmaistuina. Työskentelin 10 vuotta jenkkifirmassa, päivittäinen puhekieli englanti mutta en koskaan tuntenut pystyväni ilmaisemaan itseäni kuten suomen kielellä. Netissä on englanninkielisiä matkailufoorumeita, joissa voi jakaa tietoa Suomesta. Toivoisin, että olisi edes yksi suomenkielinen.

2
Vaikka en ole ollut kovinkaan aktiivinen kirjoittaja tälle sivustolle niin olen lukenut täältä monia hyviä vinkkejä liittyen omatoimimatkailuun. Toivottavasti koronan ohimentyä avataan uusi suomenkielinen sivusto. Englanninkielisiä vielä löytyy mutta nekin ovat hiipuneet koronan myötä .

3
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 12.11.2020, 22:06:20 »
Mulla koko homma maksoi 246:80. Sain kela korvauksen testistä koska Mehiläisen digiklikan lääkäri ei kirjoittanut lähetteeseen, että tarvitsin testin matkustamista varten.
Erittely : lähete 31:90 + testi 193 + kirjallinen todistus 21:90.

4
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 11.11.2020, 21:33:21 »
Mehiläiseltä saa viestin mutta siinä ei lue testitapaa, ottopäivää eikä - aikaa. Lukee ainoastaan covid testi ja testitulos (negatiivinen tai positiivinen). Voithan vielä tarkistaa Mehiläiseltä mutta ei kannata uskoa ihan kaikkea asiakaspalvelun puheita (vinkkinä vaan)...

5
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 02.11.2020, 16:25:23 »
Kaikki nämä yksityiset vaatii lääkärin lähetteen.
Moni maa vaatii koronatestitodistuksen, joka ei saa olla yli 72 tuntia vanha maahan saapuessa. Tämän vuoksi Mehiläinen drive-in testi, joka on nopein. Mulle tuli 6 tunnin päästä sähköposti tuloksesta. Tosin se viesti ilmoitti vain, että negatiivinen. Sen takia pitää vielä varata aikaa originaalin todistuksen hakemiseen, jossa näytteenottoaika ja näytteenottotapa. 72 tuntia alkaa tikittää näytteenottoajasta, koneiden vaihtamisiin ja lojumisiin vaihtokentlllä kuluu aikaa, koneet on nyt melko usein myöhässä koska näitä koronapereita syynätään lähtiessä, vaihtaessa ja perille tullessa.
Mehiläinen on nopein. Ainakaan itselleni muutaman kympin kalliimpi testi ei ollut ylitsepääsemätön ongelma varsinkin kun kaikki sujui hyvin.


6
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 26.10.2020, 09:59:52 »
Tosiaan, Thaimaa vaatii sekä fit to fly että koronatodistuksen!
Jää pois ratikasta messukeskuksen edessä. Olet Rautatieläisenkadulla. Kävele sitä pitkin Pasilan juna-asemaa kohti kunnes katu loppuu ja tulet risteykseen,jota halkoo Ratapihantie. Käänny risteyksessä oikealle ja kävelet silloin Ratapihantietä pitkin niin kauan että näet kyltin : mehiläinen drive in. Jatka matkaa alas tunneliin, jossa myös ohjauskyltti. Näet ison aukion. Kävele sen yli kohti konttia numero 3, siellä testataan jalkaisin tulevat.
Drive-in in testauspaikka on messukeskuksen takana eikä sinne pääse kuin kiertämällä keskuksen. Onnea matkaan!

7
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 25.10.2020, 21:58:11 »
Moi! Ilmoitin visa korttini numeron oma Mehiläisessä ja laskutus meni suoraan kortilta samana päivänä. Ensin lähete, sitten testi ja viimeisenä todistus.
Mielestäni turha maksaa lääkäristä kun todistuksen saa hintaan 21:90 euroa sairaanhoitajan kirjoittamana ilman ajanvarausta. Kävelin Mehiläiseen kun näin testituloksen oma Mehiläisessä ja sain todistuksen puolessa tunnissa. Se on ihan sama todistuspohja lääkärillä! Ilmoittavat siinä kellonajan ja päivän milloin testi tehty, minkälaatuinen testi ja testin tuloksen.
Todistusta kysytään jo Helsinki Vantaalla ja vaihtokentillä eikä on-line check in onnistu jatkolennoille koska lentoyhtiöt haluavat varmistaa jo lähtömaassa että matkustajilla on vaaditut dokumentit.
Helteiset terveiset Kairosta.

8
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 06.10.2020, 15:39:24 »
Moi taas,
kävin tänään Mehiläisen Pasilan messukeskuksen drive-in testauspisteessä. Mehiläinen on jakanut testauksen drive-in pisteissä niin, että Pasila testaa aamusta klo 14 asti ja Hernesaari iltapäivästä klo 19 asti. En tiedä Hernesaaresta mutta kannattaa varata aikaa jonottamiseen vähintään kaksi tuntia ja jos ei ole lähetettä niin vielä enemmän. Itse jonotin puolitoista tuntia, edelläni oli jotain 50 ihmistä (autojonot erikseen noin 50 autoa), joista yksi pyörtyi ja yksi alkoi oksentaa näytteen oton jälkeen. Edellä mainitut asiat hidastivat jonon liikkumista.
Pasilassa kulkureitti testauspisteelle on merkitty hyvin sen jälkeen kun jää pois ratikasta (numerot 7 tai 9)  Messukeskuksen edessä ja osaa kävellä Ratapihantielle, kävelyä kaiken kaikkiaan noin 10-15 min. Kannattaa avata omamehiläinen netissä. Jos koskaan on käyttänyt Mehiläisen palveluja niin vanhat käynnit löytyy sieltä. Sieltä löytyy myös digiklinikka , josta saa lähetteen korona-testiin. Huomasin tänään, että ne, joilla ei ollut lähettä valmiina joutuivat jonottamaan kauemmin. Omamehiläiseen tulee testitulos kuuden tunnin päästä näytteen otosta (sitä tässä odottelen) .

9
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 04.10.2020, 15:00:28 »
Hei cha am fani,
Mehiläinen tekee drive-in testejä myös Tampereella.
Tässä linkki: https://www.mehilainen.fi/toimipisteet/mehilainen-tampere-finlayson
Testituloksen saa noin kuuden tunnin päästä näytteen otosta, viimeistään seuraavana päivänä. Hinta on noin 20 euroa enemmän kuin terveystalon ottamat (ilman alennuksia) sisältäen lääkärin lähetteen, testin ja todistuksen  mutta nopeampaa.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkustusrajoitukset
« : 29.09.2020, 17:57:58 »
Oikeestiko noita lentovuoroja vieläkin perutaan jatkuvalla syötöllä? Keväällä oli varmaan näin joo, mutta eikös tilanne ole jokseenkin stabiloitunut? Vai voiko siis olla isokin mahdollisuus, että meno-paluun buukattuani huomaan, että paluulentoa ei lennetäkään?

Korona on jokseenkin stabiloitunut. Nyt on kai enemmän tilanne se että lentoyhtiöt pistävät lentoja myyntiin ja peruvat sitten niitä joihin ei tarpeeksi tullut paikkoja myytyä ja karsivat siten vajaita vuoroja. Eli käytännössä lentoyhtiöt yrittävät etsiä sitä oikeaa kysynnän ja tarjonnan suhdetta.

 Ja toki sitten jos matkustusrajoitukset muuttuvat radikaalisti maiden välillä niin joutuvat perumaan.

Olen samaa mieltä kuin Raven siitä, että lentoyhtiöt yrittävät etsiä oikeaa kysynnän ja tarjonnan suhdetta. Lentoyhtiöt eivät välttämättä peru myymiään matkoja vaan ilmoittavat lennon muutoksista yhdistelemällä lentoja niin että saavat lentokoneen täyteen. Mulle tuli kaksi viikkoa sitten viesti Luffelta, että lentoni Frankfurtista Kairoon on siirretty myöhempään lähtöön samana päivänä eli yhdistivät kaksi lentoaan yhdeksi. Ihan kiva. Transit time Frankfurtissa muuttui kahdesta tunnista kuuteen!  Hyvä kun sentään jotain ilmoittavat e-maililla. Viime keväänä sai itse tonkia netistä tiedon, että lento oli peruttu. Mun mielestä on suuri mahdollisuus, että paluulento perutaan. Kuka tietää tulevasta korona-aikana?( Ennen kuin Brasileira kommentoi mitään, niin tiedoksi vaan, että mulla on pakottava syy lähteä matkalle enkä siitä halua keskustella sen enempää.)

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkustusrajoitukset
« : 27.09.2020, 14:16:18 »
Palasin Suomeen viime huhtikuussa kotiutuslennolla Tukholman kautta, jossa jouduin yöpymään yhden yön koska ei ollut jatkoyhteyttä Suomeen . Jo silloin Ruotsin korona-tarunnat oli monenkertaiset Suomeen verrattuna. Tietääkseni monikaan asia ei ole muuttunut sitten viime huhtikuun paitsi että valtio ei enää maksa taksikyytiä lentokentältä kotiin vaan suosittelee paluumatkustajia käyttämään taksia omalla kustannuksella.
Lentokentällä joutuu täyttämään ja allekirjoittamaan lappusen, jossa sitoutuu omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokautta mutta kukaan ei valvo, tekeekö niin. Nyt on myös tehty satunnaisia "pakkotestauksia" kaikille Suomeen tuleville riippuen siitä, mistä maasta tulee Suomeen. Tietääkseni ei kuitenkaan kaikista maista tuleville.
"Laillisesti" suomalainen voi lähteä mihinkä hyvänsä maahan esim Keski-Euroopassa ottaen huomioon kyseisen maan maahantulorajoitukset tällä hetkellä ja mikäli löytää lentoyhteyden, jota ei peruta muutamaa päivää ennen lentoa...Lycka till!

12
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 27.09.2020, 13:46:59 »
no, mikali testi vaaditaan ja hinta on mika on, niin kai se on maksettava, mikali jonnekin haluat menna?

Brasileira hyvä, voitko ystävällisesti kertoa, minkä vuoksi postaat koko ajan viestejä, jotka eivät vastaa aloittajan kysymykseen saati että toisivat yhtään mitään lisäarvoa keskusteluun? Onko tavoitteesi tulla tonnintallaajaksi lähettämällä viestejä tyyliin "Hyvää syksyä"... (kuten teit toisessa ketjussa)? Tämä nyt on sentään matkustuspalsta, jossa mielellään lukisi matkusteluun liittyviä viestejä eikä mitään näsäviisastelua tai kirjoittajan omia mutu-viestejä. >:( :-\ :D

13
Yleinen / Vs: PCR testi
« : 26.09.2020, 14:49:06 »
Tietääkseni mistään et saa halvemmalla koska julkinen puoli ei testaa koronaa terveille matkustamisen vuoksi.
Kannattaa huomioida, että moni maa vaatii maahantuloon originaalin, paperisen negatiivisen korona-todistuksen, jossa on laboratorion leima ja allekirjoitus. Se maksaa enemmän kuin sähköpostiin lähetetty todistus.
Terveystalosta saa tuloksen 2-3 päivän sisällä näytteenotosta. Se voipi olla liian myöhään, jos todistus ei saa olla 48 tai 72 tuntia vanha ennen kuin nousee viimeiseen lentokoneeseen ennen määränpäätä. Aikaa ei siis lasketa siitä lentokoneesta, johon nousee Suomessa + lojuu tunteja vaihtokentällä jossain päin maailmaa.
Mehiläinen tarjoaa drive-in korona-virus testausta ainakin Hesassa (voi mennä myös kävellen), kalliimpi kuin Terveystalo mutta tuloksen saa noin 6 tunnissa ja paperisen todistuksen seuraavana päivänä.

14
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 20.09.2020, 15:41:12 »
Sorry nyt vaan monet tähän ketjuun kommentteja laittaneet mutta mielestäni ette ole pysyneet aiheessa ettekä ole vastanneet alkuperäiseen kysymykseen. Naljailun sijaan, miksi ette ole avanneet uutta keskustelua siitä, onko aiheellista matkustaa koronaviruksen aikana? Ihmiset matkustavat nykyään mitä moninaisimmisista syistä koronaviruksesta huolimatta eikä mielestäni voi yksioikoisesti todeta ketään "minua ei koroa kiinnosta matkailijaksi". Eiköhän meillä kaikilla ole huoli koronasta, tartunnan saamisesta ja sen ehkäisemisestä mutta kun yhteiskunnan rattaita ei voi pysäyttää kokonaan koronan takia. Viestiini älähtävä, aloita uusi ketju, vastauksesi ei kuulu tähän ketjuun. Kiitos.

15
Ihan oikeasti? Hieman päälle 300 euroa?
Lento 170 euroa? Econymy light vai standard?  Standard maksaa about eur 300 per nuppi lokakuussa Icelanderilla .Mukana siis pelkkä käsimatkatavara?
Auto 110 eur, leirintäalue 12 eur.Eli 170 + 110+ 12= eur 292 total. Bensan hinta puuttuu. Olisiko 8 eur per 6 pv (Islannissa nähdäkseni enemmän)? siitä jo tulisi yhteensä 300 eur/6 pv.
Ruokaan ja juomaan menee Islannissa vähintään 60 euroa viikossa, 10 euroa päivä, mikä on minimi jos ei halua kuolla janoon ja nälkään. Tällä hinnalla ei istuta kahviloissa tai syödä rafloissa.Käyminen missään kuumassa lähteessä ei tietääkseni ole ilmaista.
Todelliset matkakulut lienevät lähempänä 400 euroa kuin kolmeasataa ja edellä lukemani mukaan "paljon missään ei käyty"  kunhan ajeltiin ympäriinsä?  ;D

16
Matkaseuraa / Vs: Joulukuussa Thaimaaseen
« : 20.09.2020, 14:39:54 »
Tilanne muuttuu koko ajan. Ei kannata itse peruuttaa matkaa vaan odottaa, että matkanjärjästäjä tekee niin. Silloin saa maksamansa rahat helpoiten takaisin. Valitettavasti matkatoimistot kuten myös lentoyhtiöt myyvät matkoja/lentoja, jotka eivät toteudu.
Eräässä toisessa ketjussa informoin jo IATA: n ylläpitämästä sivustosta, josta löytyy ajantasainen tieto kaikkien maiden ajantasaisista maahantulovaatimuksista. Skyscannerilla on IATA:n tietoihin pohjautuva suomenkielinen sivusto.
Kannattaa seurata linkittämääni sivustoa : https://www.iatatravelcentre.com/world.php

17
Kuten Pesula edellä olen äimän käkenä, miten onnistuu 6 päivän reissu Islantiin vähän yli 300 eurolla? Sinnehän ei ole edes suoria lentoja Suomesta vaan Arlandan kautta niin nostaa lentolipun hintaa. Mihin vuodenaikaan reissu tehtiin?  Kysyn siksi, että oman kokemukseni mukaan esim tulivuori Heklaa ei päässyt katsomaan toukokuussa koska tiet olivat huonossa kunnossa talven jälkeen muutama vuosi sitten. Olen kiertänyt maailmaa jonkin verran ja Islanti on kyllä yksi kalleimpia paikkoja, jossa olen käynyt. Silti suositeltava paikka jos löytyy ylimääräistä rahaa....

18
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 14.09.2020, 14:55:59 »
Ottamatta kantaa siihen, mikä on turha matka tai tarpeellinen näin korona-aikana niin IATA:lla on näppärä sivusto, josta voi seurata kaikkien maiden maahantulorajoituksia ja josko tarvitsee esim negatiivista koronavirustodistusta. Ohjeistus pätee siis muuhunkin kuin lentomatkustukseen.
https://www.iatatravelcentre.com/world.php
Kun klikkaa haluamaansa maata, näkee ajantasaiset vaatimukset kyseisen maan maahantuloon.
Mikäli haluaa matkustaa Suomesta maahan, jossa vaaditaan negatiivinen koronatestitodistus niin kalliiksi tulee tällä hetkellä. Noin 300 euroa yksityisellä puolella, sisältäen lääkärin lähetteen, testin ja todistuksen ja todistus on voimassa vain 72 tuntia eli 3 vuorokautta näytteen otosta. Julkiselta puolelta näitä todistuksia matkailun takia ei saa.
Tämä siis vastauksena aloittajan kysymykseen mihin maihin pääsee ja mihin ei.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkustusrajoitukset
« : 29.08.2020, 15:02:03 »
Hei. Suomen kansalainen voi lähteä Suomesta ja palata Suomeen ihan mihin/mistä maasta tahansa. Nähdäkseni tämä 14 päivän omaehtoinen karanteeni ei ole niinkään suuri ongelma kuin se, että lentoyhtiöt peruvat lentojaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Syynä lienee lentomatkustajien puute. Lentoyhtiöt myyvät lippuja saadakseen kassaan rahaa mutta eivät sitten lennä puolityhjiä lentoja. Ei-suositeltuihin maihin voi siis lentää jos sattuu löytämään lennot, jotka ihan oikeasti toteutuvat! Mihin hyvänsä maahan matkustaakaan niin kannattaa perehtyä sen maan tällä hetkellä voimassa oleviin maahantulovaatimuksiin kyseisessä maassa. Monet maat vaativat negatiivisen korona-testin todistuksen. Sitä ei saa julkiselta puolelta ja yksityisillä lääkäriasemilla maksaa yli 250 euroa kaikkineen eikä todistus saa olla yli 72 tuntia vanha ennen kohteeseen saapumista.

20
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 30.06.2020, 14:35:33 »
Tässä Suomen suurlähetystön (Reykjavikissä) linkki tän hetkisistä maahantulomuodollisuuksista Islannissa. Suomeen kun sieltä palaa niin ei ole 14 pv karanteenia.

https://finlandabroad.fi/web/isl/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/koronavirusuutiset-islannissa/384951?_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_TV8iYvdcF3tq_assetEntryId=23179660

Noin muuten, Islanti on käymisen arvoinen maa. Ainakin kerran elämässä. Ainoa miinuspuoli oli mun mielestä kallis hintataso ja ettei siellä ollut puita oikeastaan missään. Tuli hirveä ikävä metsää kahden viikon reissulla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8