Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fl0yf

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Aasia / Vs: Laos
« : 24.02.2019, 20:29:58 »
Nong Khaista yli Laosiin. Joo passiin lätkäistiin tämä perinteinen viisumitarra ,tietysti piti täyttää kaavake ja pulittaa maksu. Viime vuoden puolella riitti pelkkä maahantulokaavake ja 15vrk leima lyötiin passiin. Eli jokin 2018 vuoden kampanja oli vaan kyseessä ja palattiin takaisin vanhaan käytäntöön.

Jep, maksoi 35+1usd ja oli tosiaan vain viime vuoden juttuja tuo 15 päivän viisumivapaus.

2
Aasia / Vs: Laos
« : 01.02.2019, 20:37:14 »
Maahantulo Nong Khaista tänään pelkällä maahantulokaavakkeella siis ilman viisumia. Virkailija katseli passia vähän aikaa, sitten meni toisen virkailijan pakeille joka meni kolmannen juttusille. Sitten tuli 15 vrk leima passiin. Sen verran uusi juttu tämä meidän "viisumivapaus" että virkailija ei ollut varma mikä leima pitäisi lyödä.
Se oli sitten peräti vuoden mittainen tuo 15vrk "viisumivapaus". Uusi vuosi, uudet kujeet. Vuoden 2019 myötä joutuu taas täyttelemään viisumilaput ja maksamaan tuon 35 USD.


Mitä kautta saavuit Laosiin ja tuliko sivun kokoinen ”tarraviisumi” passiin? Reilu viikon päästä käväsen itsekin Laosissa, mutta olen kuullut tuosta 15vrk viisumivapaudesta monenlaista tietoa koskien 2019 vuotta.

3
Onko kenelläkään kokemusta Myanmarin viisumin hankkimisesta Chiang Maissa? Lento Yangoniin löytyy jo, mutta vaaditaanko lentolippua poistumisesta viisumia hakiessa?

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Nuuskaa Yhdysvaltoihin?
« : 14.11.2018, 12:48:17 »
Tätä en tiennytkään, että nuuskaa myydään jenkeissä. Onko sitä myynnissä joka osavaltiossa vai vaan tietyissä paikoissa?

Löytyy useammasta osavaltiosta, mutta tupakkakaupat joissa sitä myydään ovat harvassa (Google auttaa). En ole itse ostanut ruotsalaista nuuska jenkeistä, sillä hinnat ovat liian tyyriitä.

5
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 14.11.2018, 12:40:25 »
Missä vaiheessa virkailijat puuttuvat asiaan kun huomaavat, että lentelet maahan useamman kerran vuodessa 30 päivän leiman turvin? Tarkoituksena olisi nyt olla Thaimaassa melkein kuukausi joulu - tammikuussa ja sitten lentää Laosiin ja viettää siellä 2-7 päivää ja palata Thaimaahan ja saada uudestaan tuo 30 päivän leima. Tuon jälkeen viettäisin taas vajaan kuukauden Thaimaassa ja lentäisin Myanmariin ja luultavasti palaisin Thaimaahan vähäksi aikaa uudestaan ennen kuin jatkan muualle.

Lentoliput toki ostan etukäteen aina maastapoistumista varten. Päteekö tuo kalenteri vuodessa 2x 30päivän leiman sääntö myös lentämiseen ja joutuuko pelkäämään, että ei pääsiskään maahan kolmannella kerralla vaikka olisi muutaman viikon päästä lento esim. Taiwaniin Thaimaasta?

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Nuuskaa Yhdysvaltoihin?
« : 30.10.2018, 23:19:10 »
Saa viedä, katso tarkemmat rajat heidän sivuilta. Ruotsalaista nuuskaa löytyy kans harvoista tupakkakaupoista ja jenkkinuuskaa löytyy lähes joka kaupasta. Ovat kalliita ja hinnat korkeita osavaltiosta riippuen. Generalia löytyi kuukausi sitten 8-10usd per kiekko San Franciscosta.

7
EU-korvauksia et ainakaan saa Australian ja Singaporen väliseltä lennolta. Tuskin saat mitään. Muualla maailmassa noita ei ole tapana maksella.

Joo, hyvittävät heidän oman vakiokorvauksen verran joka on 50sgd arvoinen voucheri per nuppi johon täytyy näköjään tyytyä...  Neljä tuntia sinne, tai tänne ei haittaa onneksi kuitenkaan. Tehty kyllä käteväksi nuo lait matkustajan kannalta EU:n lennoille.

8
Tarvitsen pikaisen vastuksen, kiitos! Scoot siirsi meidän huomista lentoa Sydneystä Singaporeen 4 tunnilla eteenpäin, voiko tästä saada minkälaisia korvauksia, tai minkälaisia summia voi edes pyytää, tai vaatia nyt asiakaspalvelusta/heidän tiskiltä?

Otettiin tarkoituksella lento reilu 19 tunnin välilaskulla Singaporessa johon piti saapua klo 19, mutta nyt saavumme sinne vasta klo 23 jälkeen... Lento Singaporesta seuraavana päivänä lähtee Krabille joka on meidän lopullinen kohde, onko tällä merkitystä kun vaatii korvauksia? 

9
Onko kenelläkään kokemusta säilytyslokeroista Singaporen Changin kentällä? Vietän 20h layoverin Singaporessa ja tarkoituksena olisi jättää ylimääräinen krääsä, sekä tupakkatuotteet ja reseptilääkkeet tuollaiseen säilytyslokeroon transit alueen sisällä ja noutaa ennen seuraavaa lentoa. Jättäisin nukahtamislääkkeet (löytyy Suomesta saatu resepti englanniksi), joita käytän välillä pitkillä lennoilla. Entä uskaltaako nuuskaa jättää tuollaiseen? Ilmeisesti läpivalaisevat tavarat mitkä laitetaan säilöön, mutta kyseessä taitaa olla yksityinen firma eikä tulli.

10
Eurooppa / Vs: Transnistria
« : 31.05.2018, 18:22:58 »
Virkailija kysyi kuinka monta päivää olen ja vastasin ”one day trip” ja sitten näpytteli jotai koneelle ja luki passin. Lappusen mukaan olisin saanut olla 1.6. asti joka hämmästytti itseänikin. Poistuessa koppalakkinen virkailija tuli rajalla mini bussiin ja vilkaisi nopeasti minun, sekä muutaman muun matkustajan maahantulo lappuset ja nyökkäsi vain. Passia ei tarvinnut näyttää enää ollenkaan.

11
Eurooppa / Vs: Transnistria
« : 31.05.2018, 14:12:27 »
Kiitos vastauksista! Kävin Transnistriassa toissa päivänä ja kaikki maahantulot/passintarkastukset onnistuivat todella helposti ja nopeasti. Sain jostakin syystä 3 päivän oleskeluluvan suoraan tullessa.

12
Eurooppa / Vs: Transnistria
« : 23.05.2018, 20:43:26 »
Onko täältä ketään käyny lähiaikoina Transnistriassa, ovatko rajamuodollisuudet edelleen näppäriä, vai joutuuko kuumottelemaan yksin matkaavana korruptiota? Onko kenelläkään tietoa milloin viimeinen bussi Tiraspolista, tai Benderistä lähtee Chisinauhin?

13
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 10.05.2018, 22:08:05 »
Hieman hölmö kysymys, mutta e-visaa täyttäessä travel document kohdasta voi valita "Ordinary Passport" tai "Official passport" (muitakin vaihtoehtoja on), jos omistaa normaalin suomalaisen passin niin mitä tuohon tulisi valita?

14
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 07.05.2018, 08:28:02 »
Tarvitseeko e-visaa tehdessä tietää täysin tarkat päivät milloin saapuu maahan, tai milloin poistuu vai riittääkö että on voimassa sen aikaa kun maassa on?

Edit. Lisäkysymyksenä vielä: tarvitseeko olla mitään lentolippua, tai muuta lippua jolla pitäisi todistaa maasta poistuminen? Mietin mikäli lentäisin Tbilisiin ja menisin sieltä junalla Bakuun ja tuon jälkeen matkuistasin junalla Tbilisin kautta Jerevaniin. Toki nopeampaa olisi mennä Tbilisistä Jerevaniin ja sieltä sitten Bakuun Tbilisin kautta.  Netistä saa aika monenlaista tietoa siitä, että tuleeko minkälainen maahantulo Azerbaidzaniin mikäli vierailet samalla reissulla Armenian ennen Azerbaidzania...

15
Aasia / Vs: Malediivit?
« : 30.04.2018, 12:43:30 »
Miten tuo valuuttahomma nyt menee? Joku sanoo, ettei euroilla tee mitään, pitää olla USD:tä mukana. Joku taas, että luottokortilla toimii kaikki, toinen suosittelee vaihtamaan riittävästi (koko loman tarpeen?) paikallista valuuttaa Malessa.
Mitä sinne nyt kannattaa ottaa mukaan? Riippuuko se saaresta, miten kannattaa toimia?

Ajatus on varata Maafushille, Rashdoolle tai muulle paikalliselle saarelle n. viikon reissu. Tarkoitus löhöillä biitsillä (bikini beach vaatimus) ja sukellella. Mihin saarille sitä kannattaa suunnata ja miten noilla saarilla tuo valuuttakuvio?

Eurot ja dollarit käyvät paikallisille hyvin mikäli haluat speed boatilla kulkea saarilta toisille, tai retkiä tehdä (hinnoissa on todella paljon tinkimä varaa ja paikallis lautat ovat huomattavasti halvempia, mutta liikkuvat rajoitetusti). Itse vaihdoin Malen saarella paikallista valuuttaa jolla hoidin kaikki ostokset ruokakaupoista ja syömiset.

16
Näyttäisi olevan vanha lanka, mutta täytyy hehkuttaa Mil-Tec Assault Pack Large reppua (löytyy Varustelekasta) ja on 35L. Olen lentänyt tämän repun kanssa yli 60 lentoa pelkillä käsimatkatavaroilla ja koskaan ei ole tullut mitään ongelmia. Toimii täydellisesti pitkillä ja lyhyillä reissuilla mikäli reissaa pelkillä käsimatkatavaroilla.

17
Maa on pelkkää hiekkaa, autiomaata ja lämpötila vuoden läpeensä siinä + 30 C kieppeillä , kesäaikaan joskus on ollut yli + 50 C ! Jo tulee hiki pelkästä ajatuksesta. Naisten pitää pukeutua kaapuun ja rätti päässä koko ajan hirveessä helteessä. Ei puhettakaan, että nainen menisi uimaan edes suht peittävässä uimapuvussa. Mitä iloa istua rannalla kaapu päällä? Alkoholi on ehdoton "no" eli yhtä vaivaista kylmää olutta ei voisi juoda janoonsa. Tietääkseni Saudeissa ei ole edes mitään "nähtävyyksiä" Mekkaa lukuunottamatta mutta sinne vääräuskoiset turistit eivät koskaan tule pääsemään.

Itseäni kiinnostaa ainakin arkeologiset ja historialliset kohteet joita löytyy myös jonkin verran Saudi-Arabiastakin mm. Mada'in Saleh. Elleivät avaa, tai rakenna resortti saaria (niistä on ollut puhetta eri uutisissa) niin tuskin kukaan menee Saudi-Arabiaan rantalomalle juomaan alkoholia... Jokainen valtio/maa pitää sisällään niin monenlaista ihmistä ja saudit joihin olen itse tutustunut ovat olleet todella rentoja ja mukavia ihmisiä. Mikäli tämä valtio avautuu turismille niin luultavasti naisten pukeutuminenkaan ei ole enää niin justiinsa vuosien päästä, varsinkaan turistien kohdalla.

18
Lupailevat myös turistiviisumeitakin 1.4.2018 alkaen, yli 25-vuotialle naisille jopa ilman seuralaista. Saapi nähdä kuinka tämän kanssa käy. Jos tämä tulee täytäntöön, olisin todellakin menossa käymään.

https://www.express.co.uk/travel/articles/926273/saudi-arabia-tourist-visa
http://www.arabnews.com/node/1223151/saudi-arabia

Lueskelin samoja uutisia aikaisemmin ja odotan innolla Saudi-Arabian reissua heti mikäli alkavat myöntämään turistiviisumeita oikeasti. Olen yrittänyt löytää edullisia layovereita Saudi-Arabiaan jo useamman vuoden ajan, mutta lennot joissa täyttyy tuo transit viisumin vaatimus 16-18h(?) ovat olleet todella kalliita ja hankalia sovittaa omille reiteille.

19
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 10.02.2018, 13:19:46 »
Olen menossa keväällä Vietnamiin viisumivapaaksi ajaksi. Lennän ensin Bangkokiin ja vaihdan kenttää BKK->DMK. Onko tietoa, että pääsenkö vaivatta Air Asian/ Thai Lion Airin koneeseen, vaikka minulla ei ole viisumia? Olen kuullut, että lähtöselvityksessä viisumia voidaan kysyä.

Ei siitä vaivaa ole vaikka kyselevätkin, saatat joutua muutaman kerran checkin tiskillä selittämään ettet tarvitse viisumia. Näin kävi itselleni Siem Reapissa. Varmista että sinulla näyttää lentolippu ulos Vietnamista viisumivapaan ajan sisällä. Jos mietityttää niin etsi lähetystön sivuilta englanniksi tietoa viisumivapaudesta ja printtaa se mukaan.

20
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 28.01.2018, 20:16:54 »
Tän vuoden reissut jälleen pulkassa, laitoin vielä kaupungit oman muistin virkistykseksi. Tullut vietettyä myös todella paljon aikaa eri lentokentillä eri paikoissa, mutta niitä en laskenut tähän ollenkaan.

2016 vuoden maat/valtiot:

Viro (Tallinna)
Ruotsi (Tukholma)
UAE (Dubai, Fuijaira)
Oman (Masqat, Salalah)
Jordania (Akaba, Petra)
Israel (Eilat)
Kypros (Limassol)
Kreikka (Rodos, Heraklion, Ateena, Corfu)
Kroatia (Dubrovnik)
Italia (Venetsia, Ancona)
Ukraina (Kiova)
Turkki (Istanbul)
Egypti (Kairo)
Marokko (Casablanca, Marrakech)
UK (Lontoo)
Liettua (Vilna)
Latvia (Riika)
Espanja (Barcelona, Teneriffa)
Brasilia (Recife, Maceió, Salvador da Bahia, Rio de Janeiro, Santos)
Uruguay (Punta del Este)
Argentiina (Buenos Aires)

Tuli käytyä viime vuonna näköjään yhdessä maassa enemmän kuin 2016 vuonna. Tänä vuonna olen vieraillut jo 7 eri maassa joten nähtäväksi jää montako maata kertyy tältä vuodelta (pyrin matkustamaan enemmän kuin viime vuonna).

Vuoden 2017 maat/valtiot:

1 Tsekki (Praha)
2 Unkari (Budapest)
3 Itävalta (Wien)
4 Slovakia (Bratislava)
5 Norja (Oslo)
6 Valko-Venäjä (Minsk)
7 Viro (Tallinna)
8 Ruotsi (Tukholma)
9 Thaimaa (Bangkok)
10 Kambodza (Siem Reap)
11 Vietnam (Hanoi, Phu Quoc, Ho Chi Mihn)
12 Australia (Sydney, Katoomba)
13 Uusi-Seelanti (Auckland)
14 Kiina (Peking)
15 Belgia (Bryssel)
16 Espanja (Las Palmas)
17 Saint Kitts and Nevis (Bassaterre)
18 Curacao (Willemstad)
19 Aruba (Orejenstad)
20 Panama (Panama City)
21 Costa Rica (San José)
22 Turkki (Istanbul)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6