Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jabdah

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Vs: Reissufiilistelijoiden Whatsapp-ryhma
« : 04.09.2019, 09:03:51 »
Yleensäkin kun eri paikoissa outojen ihmisten kanssa luodaan pikaviestiryhmiä, kannattaa suosia sovelluksia, joissa puhelinnumero ei näy suoraan toisille. Whatsapp on tässä suhteessa huono vaihtoehto. Omissa jutuissa olen käyttänyt Telegramia, joka on ajanut hyvin asiansa.

2
Kyseessä oli "tornadoreissu", eli koitettiin saada kameroihin äärisääilmiöitä. Parempaa paikkaa ei oikein löydy kuin Tornado Alley. Vaatii enemmän ajamista kuin perus road tripit, mutta hyvin onnistui 😄

3
Toukokuussa olin 20 päivää jenkeissä ja lennot olivat Austiniin. Lippu oli Air Francen, mutta Yhdysvalloissa liikuttiin tietenkin Deltalla. Lippu Helsinki-Austin maksoi 430 € edestakaisin, kun otimme puolta vuotta aikaisemmin sen tarjouksesta. Toinen vaihtoehto on lentää Dallasiin ja sieltä autolla Austiniin. Mihin vaan saa edullisia lippuja. KLM, Delta, Air France, Lufthansa ja United tarjoavat välillä edullisia lentoja Texasiin. Norwegian lentää myös Austiniin.

Vuokra-auto Alamolta maksoi kaikilla nollaomavastuilla ja kahdella kuskilla 20 päiväksi noin 600 €. Kun ottaa auton Alamon omilta sivuilta, sisältyy siihen aina ilmainen lisäkuski.

Austinin keskustassa on Texasin hintatasoon nähden kallista majoitusta, mutta esimerkiksi olimme paljon Lubbockin ja Amarillon alueella, jossa saa hyvää motellia jo 40-50 € per yö. Austinissa yö oli 60-100 € välillä.

Autonmittariin tuli yli 10 000 kilometriä, mutta koska polttoaine maksaa sen noin 0,6 € /litra, ei se ole suuri menoerä. Kokonaisuudessaan meni reissulla alle 3000 €.4
Vuokraamon puolelta omavastuu ei putoa, koska et ole ottanut heidän vakuutustaan. Jos jotain tapahtuu, veloittavat sen luottokortiltasi ja sen jälkeen käytät omaa vakuutustasi.

5
Rentalcarsin ja yleensäkin kaikkien välittäjien myymät täyssuojat ovat heidän omia vakuutuksiaan, joita autovuokraamovirkailija tiskillä ei yleensä näe varaustiedoissa. Koska kyseessä on välittäjän oma bisnes (välittäjän ja asiakkaan välinen sopimus), voi joskus tiskillä tulla haastavia tilanteita vuokrausfirman myydessä omia nollaomavastuita. Jos jotain vaurioita tulee veloitettavaksi vuokrauksen aikana, veloittaa vuokrafirma vaurion asiakkaan luottokortilta ja asiakas itse hakee korvauksen ostamastaan välittäjävakuutuksesta.

Rentalcars on ihan toimiva iso toimija. Itse olen yleensä välittäjistä käyttänyt Autoeuropea, koska varsinkin Yhdysvaltoihin sieltä on saanut parhaat paketit ja yleensä vielä parhaana pitämältäni Alamolta.

6
Sosiaalinen media on monessa asiassa sanottu keskustelufoorumien tappajaksi. Eipä silti esim. Somesta matkustuskeskustelua avoimesti löydy tai sitten on vain sokea....

7
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 22.02.2019, 22:04:40 »
Mulla oli kaverin kanssa viime lokakuussa auto Autoeuropen kautta Alamolta San Franciscossa. Full Size-luokka ja saatiin Chevy Impala, kun rivissä ei sillä hetkellä pienempiä ollut. 6000 km tuli mittariin 18 päivässä. Hinta oli vähän yli 400 € nollaomavastuulla. Varasin kuukautta aikaisemmin. Mutta hinnat vielä laskivat, joten käytin Autoeuropen hintatakuuta. Hyvittivät ja antoivat alennuksen. Muutenkin Alamon kanssa toiminut kaikki loistavasti. 2017 Oklahomassa oli myös Alamo ja nyt toukokuussa otin Austinissa suoraan Alamon omilta sivuilta varauksen. Syynä tähän se, että Kaliforniassa lisäkuski kuuluu aina hintaan, mutta esimerkiksi Texasissa ei. Tällöin Alamon omien sivujen Suomi-tarjous (johon sisältyy lisäkuski) on halvin vaihtoehto.

8
Yosemite on ollut osittain tai kokonaan suljettuna viime aikoina maastopalojen takia. Vaikka oma reissu alkaa vasta lokakuun alussa, niin tuota täytyy pitää silmällä.

Meillä on 20 päivän reissu, josta 17 päivää vuokra-auto. Alussa ilman autoa SF:ssa. NFL-, ja NHL-peliin on jo liput ja myös NBA osuisi hyvin reitille. Itse katsoin alustavasti, että joku 4500 km olisi reitistä ajamista 17 päivään. Runkoreitti on SF:n ja Yosemiten jälkeen Lake Tahoen kautta Utahin puistoihin ja sieltä Grand Canyonin ja Vegasin kautta rannikkotielle. Pisin siirtymä on Lake Tahoelta Utahiin tuota Amerikan yksinäisintä tietä pitkin. Tässä tulee päivässä lohkaistua lähes 1000 km matkakilometreistä. Utahin puistot kuitenkin keränneet niin paljon suosituksia, että ei jätetä välistä.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 19.08.2018, 16:56:58 »
Omalla reissulla ollaan Yosemitessa ja Lake Tahoella ennen lokakuun puoliväliä, niin full-size sedanilla koitetaan pärjätä.

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 19.08.2018, 12:52:49 »
Itselläni nollaomavastuu sisälsi myös ns. jatketun suojan, mikä on mielestäni Auto Europen sivuilla selkeästi esitelty.  Mutta melkoinen viidakko tuo on.

Onhan myös Mustangin luokassa toisena vaihtoehtona välillä VW Beetle, joka ei kovin paljon lämmitä Mustangia odottavaa asiakasta. Käsittääkseni Alamo on yksi harvoista, jossa ainakin isoimmissa toimipisteissä asiakas saa valita itse autonsa rivistä (oikean kokoluokan vaihtoehdoista). Hertzin käytäntöjä en tiedä, eli antavatko etukäteen valitun yksilön suoraan asiakkaalle?

11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 19.08.2018, 11:51:00 »
Kannattaa huomioida aina vakuutukset. Eurooppalaisella "turistiratella" hintaan sisältyy aina jonkinlainen nollaomavastuu ( firmoilla eroja). USA:n ja Kanadan kansalainen maksaa vakuutukset erikseen.

Auto Europen kautta otin itse auton Alamolta kolmeksi viikoksi nyt lokakuussa. Oli halvin hinta ja sisälsi kaikki nollaomavastuut. Omasta koomailusta johtuva hinauspalvelu oli ainoa, joka ei hintaan kuulunut. Mutta sen korvaa Auto Europen oma vakuutus.

Budget oli yhdessä vaiheessa halvin vaihtoehto, mutta heillä nollaomavastuussa ei ollut täyttä pakettia. Renkaista, lasista, pohjasta ja katosta olisi ollut vastuussa suoraan yritykselle kovilla summilla. Nämä olisi saanut takaisin vasta välikäsien kautta. Ehdottomasti suora nollaomavastuu ilman välikäsiä kannattaa katsoa, jolloin Budget on huonoin vaihtoehto...

12
Puolet voin tuosta maksaa, eli 40 dollaria tämän hetken kurssilla. Laita yv, jos kiinnostaa.

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 02.07.2018, 19:01:15 »
Eikös vuokrausehdoissa melkein aina lue, ettei autolla saa ajaa hiekkateillä, joten en oikein tiedä miksi maasturille olisi tarvetta? Jossei sitten lunta ja jäätä pelkää ja nelivetoa kaipaa. Jos on vähänkin epävarma ajostaan kaupungeissa esimerkiksi parkkipaikkoja suhteen, niin silloinhan iso maasturi on heikoin valinta. Lisäksi maasturin kulutus on melkoinen verrattuna alempiin luokkiin.
Tuollainen keskiluokan Toyota Camry-kokoinen auto on ainakin itselleni aivan riittävä....

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 01.07.2018, 16:10:09 »
Auto Europen kautta San Franciscoon on tällä hetkellä halvimmat hinnat ja tarjoavat samaan hintaan Super Cover-vakuutuksen, johon sisältyy nollaomavastuu sekä Basic-hinauspalvelu. Kuitenkin ylimääräisenä palveluna myydään hinauspalvelua kolaritilanteiden varalle. Sama luokittelu on myös autoa tarjoavan Alamon sivuilla, tosin kalliimpaan hintaan. Onko tuolla siis käytäntö se, että jos itse kolaroit ja olet syyllinen, niin pitää olla hinauspalvelu maksettuna (yleensä nimellä Roadside Protection).? Jos hinausta tarvitaan vastapuolen törttöilyn takia tai teknisen vian takia, niin Basic korvaa nämä (tai vastapuolen vakuutus)? Tämähän on siis käytäntö myös Suomessa. Lähinnä miettii sitä, että onko tuo ns. Roadside protection välttämätön juttu Jenkeissä?

15
Mulla on kaverin kanssa varattuna lennot lokakuussa San Franciscoon. Aikaa paikan päällä 19 päivää ja suunnittelu jo kovasti käynnissä. Finskiltä saatiin yllättävän halvat lennot, joissa meno on vielä suora.

Aluksi ensimmäiset neljä päivää menee San Franciscoon tutustuessa.  Ohjelmassa on myös NFL- ja MLS-pelit sekä heti tämän jälkeen NHL-peli Anaheimissa. Vuokra-autoa mitä olen katsellut, niin 450 eurolla saa noin 18 päiväksi jo hyvän keskikokoisen auton, joka on ihan riittävä. Auto Europessa on Alamon kautta tällä hetkellä halvin vaihtoehto. Itse pidän Alamosta, koska omat kokemukset viime kerralta olivat todella hyvät Dallasissa ja Oklahomassa. Näytettiin rivi autoja, josta sai valita omansa. Muut vuokraamot antavat auton, Alamolla saa valita. Eurooppalaisella ratella noihin vuokra-autoihin tulee onneksi automaattisesti nollaomavastuut (lukuunottamatta HC-tiepalvelua), joten sikälikin asiat kunnossa. Viimeksi otettiin netti Walmartista omaan vanhaan puhelimeeni, josta jaettiin se Hotspotilla. Nyt näyttäisi saavat 40-50 dollarilla 30 päiväksi rajoittamatonta dataa, joten ei sekään enää kallista ole. Navissa pitää olla ainakin itselle kaistaopastus ja sitä ei välttämättä vuokraamojen sikahintaiset navit tarjoa. Suomestakin saa jo ostettua koko maailman kartoilla olevia naveja ja Amazonista saa Suomeen tilattua samat laitteet halvemmalla.

Anaheimista tarkoitus on jatkaa Yosemiten ja Lake Tahoen kautta Amerikan yksinäisintä tietä pitkin Utahin kansallispuistoihin, jossa suunnitelmissa noin 3 päivää. Ne ovat keränneet niin paljon suosituksia, että annetaan niille hyvin aikaa reitillä. Tästä Grand Canyonin  kautta Vegasiin, josta Death Valleyn kautta viimeisiksi hetkiksi Highway 1:lle.

San Franciscon majoitukset ovat todella kalliita muuhun hintatasoon verrattuna, joten ne täytynee varata etukäteen. Anaheimin jälkeen loppumatka varaillaan aina majoitus missä satutaan olemaan. Lokakuussa  majoituspaikkoja pitäisi löytyä hyvin ja vielä ei ole lumivaaraa kierroksen aikana.

16
Työkuvioiden kautta saisi vaan Sixtiltä niin paljon edullisemmin auton. Toinen, josta saa hieman etua on Avis/Budget. Niistä ei löydä mitään tietoa osavaltiorajoituksista. Onko tiedossa yhtään varmaa vuokraamoa, jossa ei ole mitään osavaltio- tai kilometrirajoituksia?

17
Jeps, suoraan lainaus sopimusehdoista:

"Territorial Restrictions & Rentals Across State Lines

In general the rental vehicle may only be used in the state of pick-up and the surrounding geographical area (Region) as specified in the table below:

Arizona
: California, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah
California: Arizona, Oregon, Washington, Nevada, Utah
Connecticut: Rhode Island, Massachusetts, New York, New Hampshire, Vermont, Maine, New Jersey
Florida: Alabama, Georgia
Georgia: Alabama, Florida, South Carolina, Tennessee
Massachusetts: Rhode Island, New Hampshire, Vermont, Connecticut, New York, Maine, New Jersey
Minnesota: North & South Dakota, Iowa, Wisconsin
Michigan: Minnesota, Wisconsin, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Ontario (Canada)
Nevada: Utah, Arizona, California, Idaho, Oregon
New Jersey: New York, Pennsylvania, Delaware, Massachusetts, Connecticut, Maryland, Washington D.C.
Pennsylvania: Ohio, West Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, New York
South Carolina: Georgia, North Carolina
Washington: British Columbia (Canada), California, Idaho, Nevada, Oregon
Texas: Louisiana,Oklahoma, Arkansas, New Mexico

Renters using the rental vehicle in violation of the applicable territorial restrictions will be charged a fee of USD 0.50 for each mile the vehicle has been driven during the rental."

Dallasiin olisi tarkoitus laskeutua. Ei tuolla Texasin liikkuma-alueella hirveästi maata kierretä.

18
Moi. Suunnitellaan matkaa jenkkeihin ja vuokra-autoa siellä. Sixt vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, mutta olenko ymmärtänyt oikein, että autolla ei saisi ajaa samalla vuokrahinnalla kuin tietyissä osavaltioissa? Heidän sivuillaan on listattu "sallitut" osavaltiot ja tämän ulkopuolella olevista joutuisi maksamaan jonkun törkyisen kilometrikorvauksen? Esimerkiksi tulevan matkan kannalta tärkeä Kansas puuttuisi kokonaan "sallituista". Onko muilla vuokraamoilla vastaavia listoja? Ja kuka noita valvoo missä ajaa?

Sivuja: [1]