Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - amalija

Sivuja: [1]
1
Jokos nämä on menny?

2
Olispa! Helpottais niin paljon esimerkiksi Ukrainan suuntaan bussilla matkustusta ja lisäksi vihdoinkin kannattais tutustua myös Valko-Venäjään, joka on viisumin kalleuden takia jäänyt.

3
Balkanin maat / Vs: Dubrovnik ja lastenvaunut
« : 24.08.2016, 02:28:31 »
Toki aloittaja on varmasti jo selvyyden saanut ja päätöksensä tehnyt, mutta minä en lähtisi Dubrovnikiin vaunujen kanssa. Vaunuilu varmasti onnistuu sisulla ja aikaa varaamalla, mutta korkeuserot ja talojen sijainti eri tasoissa ja poikkikatujen portaat ja mukulakivikadut eivät tee elämästä mitenkään helppoa. Ongelmanratkaisu kuumuudessa kävisi minun hermoilleni siinä määrin, että joko valitsisin hyvän hotellin keskustan ulkopuolelta tai vähän kauempaa rannikolta tai vaihtaisin kohdetta ja kävisin Dubrovnikissa ehkä päiväreissulla.  :)

4
Balkanin maat / Vs: Bussilla Balkanin maissa
« : 24.08.2016, 02:21:38 »
Vuosi sitten toukokuun puolessavälissä menin Dubrovnik-Budva-Podgorica-Pristina-Skopje-Tirana-Shkoder-Kotor-Dubrovnik -ympyrän pikakelauksella läpi. Liput ostelin yleensä juuri ennen matkaa ja pyysin päästä ensimmäiseen bussiin. Ainoastaan bussi Albaniaan oli sellainen, minkä kävin ostamassa jo edellisenä päivänä ja siiihen vaadittiinkiin passia ja muuta. Toki huippusesonki oli vasta tuloillaan, mutta esimerkiksi matka Tiranasta Dubrovnikiin olisi muodostunut neljästä eri yhteydestä, joten matka taittui pätkä kerrallaan, eikä varmuutta lippujen saatavuudesta tai muusta ollut. Mitään ongelmia ei kuitenkaan eteen tullut.

Balkan on tosiaan iso ja käytännön eroja minun reittiini on jo varmasti tuonne alkuperäisen kysyjän reitille mentäessä. Yleisenä sääntönä pidän omalla kohdallani sitä, että yritän varmistaa poistumisen jo kaupunkiin saapuessani (toki siis vain mikäli kyseessä lyhyt parin päivän visiitti), sillä välillä on tullut yllätyksenä kuinka joku junaa meneekin vain kerran päivässä (esim. Pristina-Skopje)  tai suoraa bussiyhteyttä ei ole. Minun matkallani bussit olivat pääasiassa minibusseja ja käytävälle löytyi aina uutta jakkaraa penkkien täyttyessä. Minä sain asemalta lipun ostaneena kuitenkin aina istua kunnon penkillä.

5
Baltian maat / Vs: Juomavesi?
« : 24.08.2016, 01:57:53 »
Minulla ei ole ollut ongelmia vesijohtoveden juomisen kanssa missään maassa. Esimerkiksi jo Viron Tallinnassa veden maussa on alueellisia eroja, sillä osa vedestä on pintavettä ja huomattavasti kemiallisemman makuista, mutta kaikkialla vesi on juotavaa. Paikalliset, jotka asuvat pahanmakuisen veden alueella käyttävät usein Brita-kannuja mikä parantaa veden makua ja ehkä poistaa jotain epäpuhtauksia. Minun asunnossani lisäksi ongelmana on lieköhän putkista johtuvat metallit, jotka jättävät hiukset hassun tuoksuiseksi suihkun jälkeen mutta se ei onneksi ole iso ongelma.

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Meno vai menopaluu??
« : 24.08.2016, 00:38:51 »
Feikkilippu on sinänsä ihan hyvä idea, mikäli on poistumassa maasta esimerkiksi bussilla naapurimaahan ja pelkää, ettei pelkkä lupaus tästä riitä. Mikäli on oikeastikin lentämässä pois, usein päivämäärän päättäminen ja lennon varaaminen raakasti etukäteen kannattaa, sillä saattaa saada huomattavasti huokeammat lennot. Hinnoittelupolitiikkahan toki vaihtelee maittain ja yhtiöittän paljonkin.

Matkustin alkuvuodesta Indonesia-Malesia-Singapore (päiväretki)-Kambodza-Vietnam-Laos-Thaimaa. Tässä tiivistettynä minun kokemukset eri rajoilta. En nyt alkanut erittelemään miltä raja-asemalta mikin kokemus on, mutta tosiaan vain Indonesiaan, Malesiaan ja Kambodzaan lensin.

Indonesiaan mennessä näkivät lentokentällä koneelta, että minulla on olemassa lippu pois maasta, joten se tuli puheeksi. Olivat myös kiinnostuneita kuulemaan tarkemmista lomasuunnitelmista.

Malesiassa ei kyselty lippua ensimmäisellä kertaa lentokentällä eikä myöskään Singaporesta bussilla tultaessa. Jommalla kummalla kertaa poikaystäväni tosin sai selitellä tarkempaa suunnitelmaa.

Singaporen maahantulovirkailija oli tarkka ja vaikka lomakkeeseen täytettiin että kyseessä on päiväreissu niin piti siihen antaa osoite, joten annoimme sen kadun nimen minne tiesimme bussimme meidät jättävän. Todisteita maasta poistumisen varmistamiseksi ei tarvinut esittää mikä on sinänsä ymmärrettävää, sillä Johor Bahrun busseihin ei osteta ennakkolippuja/menopaluita.

Kambodzassa ei kyselty mitään ja sieltä poistuimmekin bussilla ilman ennakkosuunnitelmaa.

Vietnamia varten minulla oli feikkilippu, jota ei raja-asemalla kyselty.

Laosissakaan ei kyselty mitään kun saavuimme niinikään bussilla.

Thaikuissa ei myöskään oltu kiinnostuneita paluulipusta, kun tulimme Vientianesta bussilla.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Hanavesi ja hammasharja
« : 24.08.2016, 00:15:37 »
Olen pitänyt periaatteena, että jos en juo vettä niin en käytä sitä myöskään hammasharjan huuhteluun. Pulloveden käyttö ärsyttää, mutta jos vesi on "oikeasti likaista" eli ei vain pahanmakuista niin vältän sen käyttöä muuhun kuin suihkussa käyntiin. Tietenkin lipsahduksiakin tulee silloin tällöin..

Sivuja: [1]