Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Suunnaton

Sivuja: [1]
1
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 08.08.2018, 00:36:45 »
Kattava kommentti edelliseltä!
Sen verran lisään (vaikkei tätä kysyttykään  ;D), että Aqabassa on ilmeisesti jonkinmoinen "taksimafia", jonka takia rajalle vievät taksit pyytävät aina samaa, aivan järjetöntä hintaa. Takseja siis löytyy, tai löytyi ainakin pari vuotta sitten, mutta hinta on matkaan ja Jordanian hintatasoon nähden ihan järjetön.

Pari vuotta sitten tehtiin Israel-Jordania-Israel -reissu, jossa mentiin Jordaniaan pohjoiselta rajalta ja Israeliin tuolta Aqaban ja Eilatin väliseltä rajalta. Eilatin puoleisella rajalla halusivat vähän penkoa tavaroita läpi, mutta muuten rajanylitys oli suht helppo. Muutama muu oli kuitenkin jäänyt tiukempaankin syyniin.
Pohjoisella rajalla aikaa vei Jordanian viisumiasiat, mutta muuten sekään ylitys ei ollut kummempi. Tuosta pohjoisesta ylityksestä olen kirjoittanut blogiinkin (koska rajalle matkustaminen ei ole ihan simppeli juttu):   http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/01/13/vinkkeja-rajanylitykseen-israelista-jordaniaan/

2
Tansania / Vs: Sansibarilta safarille
« : 02.08.2018, 10:11:49 »
Mä matkustin lentämällä Arushasta Sansibarille. Oli tosi näppärä ja kustansi n. 100 e. (Kävin siis ensin safarilla ja sit vasta Sansibarilla).
Meinasitko safaria pohjois-Tansaniassa vai lähempänä Daria?

Safarijärjestäjistä löytyy vinkkiä mm. tän blogipostauksen kommenteissa: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2018/03/05/safari-ja-rantaloma-tansaniassa/

3
Iso-Britannia / Vs: Walesia käyneitä?
« : 11.03.2018, 15:36:26 »
Ehkä olitkin nämä jo selvittänyt, mutta Snowdoniassa näyttää kulkevan busseja eri kohteiden välillä. Uskoakseni pysähtyvät useallakin Snowdonin vaellusreitin lähtöpaikalla. Ainakin Miners Trackin päätepisteessä bussi kävi pyörähtämässä. Sen tarkemmin en bussilinjoihin perehtynyt, kun liikuin itse Snowdoniassa autolla.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaille YKSIN ekaakertaa!!
« : 07.02.2018, 19:44:19 »
Eurooppa on helppo kohde ensikertalaiselle. Itä-Euroopassa saattaa helpottaa, jos osaa venäjää tai saksaa. Toki riippuu paljon maasta.
Tel Aviv on myös aika helppo kohde ja tekemistä riittänee esim. viikoksi, etenkin jos haluaa käydä lähikaupungeissa. Liikkuminen julkisilla (esim. junalla) on helppoa. Sapatti kannattaa ottaa suunnittelussa huomioon, joukkoliikenne ja kaupat saattavat palvella vähän huonommin kuin muina päivinä.

5
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 17.01.2018, 18:24:21 »
Me oltiin toissa vuonna Israelin ja Jordanian reissulla ja käytiin sekä Aqabassa että Eilatissa. Oon aika pitkälti samaa mieltä, että jos vesiaktiviteetit ja rantalomailu ei kiinnosta, nuo kaupungit voi jättää väliin.
Aqabassa käytiin sukeltamassa parina päivänä. Oli kummallekin ensimmäinen sukellus, joten en osaa ottaa kantaa, kuinka hyviä sitet on. Kyllähän siellä kaloja ja värikkäitäkin koralleja näki, mutta osa oli myös vähän pliisuja. Ehkä jotain osviittaa voi saada näistä kuvista, vaikka juuri ne parhaat paikat jäivät kuvaamatta: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/07/06/ensimmaista-kertaa-sukeltamassa/
Rannan spesialiteetteja on upotettu tankki (näkyy noissa kuvissa) ja vähän syvemmällä uppeluksissa oleva laivan hylky.

Hintoja voi vilkaista esim. Aqaba's Anchorin sivuilta: http://www.aqabasanchor.com/prices

6
Lähi-itä / Vs: Jordania/Libanon kesällä?
« : 16.11.2017, 10:51:05 »
Riippuu mikä on kesää. Mä olen ollut Jordaniassa toukokuussa (taitaa kyllä olla vielä kevättä?), ja silloin oli ainakin vielä todella leppoisat kelit.
Matkustettiin kahdestaan mieheni kanssa, ja Jordania tuntui ihan turvalliselta. Toki naisporukassa tai yksin naisena saattaa saada huomiota vähän eri tavalla.

7
Thaimaa / Mu Ko Surin kansallispuisto
« : 09.11.2017, 23:48:02 »
Onko jollain kokemuksia Mu Ko Surin kansallispuistosta, etenkin omatoimimatkoista?
Kansallispuisto ilmeisesti järjestää saarilla pari sukellusretkeä päivittäin. Ankaran googlettelun jälkeenkin kaikki niistä löytyvä tieto on aika vanhaa. Onko mitään tietoa, vieläkö niitä järjestetään ja mistähän niistä löytyisi tietoa?
Toisena kiinnostaa saarella olevat kansallispuiston teltat. Ohjeistuksena on varata ne soittamalla, mutta pystyyköhän niitä varaamaan netin kautta?
Ja vielä, sijaitseeko merimustalaisten leiri samalla saarella telttapaikkojen kanssa - tarvitseeko sinne päästäkseen hankkiutua jonkinlaiselle valmisretkelle vai onko parempia vaihtoehtoja?

8
Aasia / Vs: Uzbekistaniin matkustaminen
« : 13.08.2017, 18:54:58 »
Uzbekistan taitaa olla täynnä hienoja kaupunkeja, mutta löytytkö sieltä luontokohteita? Joku päivän-parin vaellus, ratsastus tms. voisi olla kivaa vaihtelua.
Entä onko Uzbekistanissa paikallisia matkailuyrityksiä, joilta retkiä voi ostaa, vai kannattaako etsiä kuski kadulta?
Ja pärjääkö tuolla lainkaan englannilla, vai pitäiskö tässä ruveta opiskelemaan venäjää?  ???

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Alaska-kokemuksia? :)
« : 10.08.2017, 20:24:07 »
Onkohan nää blogijutut sulle jo tuttuja: http://vaihdavapaalle.pallontallaajat.net/tag/alaska/

10
Espanja / Vs: Matkustus Espanjassa, juna vai bussi
« : 10.03.2017, 10:09:33 »
Barcelonasta tosiaan pääsee helposti bussilla Valenciaan. Valencian bussiasema ei sijaitse ihan keskustassa, mutta esim. metrolla pääsee kulkemaan.
Espanjassa bussi on yleensä junaa halvempi.
Blogissa on vähän tarkempia vinkkejä matkustamisesta Espanjassa, erityisesti Valeciaan: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/03/03/miten-valenciaan-kannattaa-matkustaa/
Hotelli kannattaa ottaa Valencian vanhasta kaupungista, esim. Plaza Ayuntamienton tai Plaza de la Virgenin lähistöltä.

11
Lähi-itä / Vs: Israel, Eilat
« : 03.03.2017, 11:20:43 »
Wadi Araban rajanylitykskäytännöt ovat tosiaan muuttuneet:
Kindly note that starting 1st of January 2016, entry visas will no longer be issued at the Wadi Araba Border Crossing. The only exceptions are Israeli tour groups and others carrying proper entry documentation entering Jordan for tourism purposes. Moreover, Israeli tourists and those carrying proper entry documents, who have bought the 90JOD entrance ticket to the Petra Archeological Site, will be exempt from the obligatory 24 hour stay in Jordan under the conditions that:
 
They should submit manifest lists and travel documents pertaining to the tour group to the Tourism and Marketing Directorate of the Aqaba Special Economic Zone Authority at a minimum of 24 hour prior to the group’s arrival to the country, so that visas and clearances can be issued smoothly in accordance with laws and procedures.
Local tour operators should submit necessary insurances that guarantees that all members of the touristic group will leave through the Wadi Araba Border Crossing and not through any order point of departure.
All member of the original submitted manifest are present upon departure; permissions for departure will not be granted to groups in which members included on the original manifest are not present.
No visa will be issued for any other nationality through the Wadi Araba Crossing and entrance will only be granted to those who have obtained an entry visa to Jordan through Jordanian Embassies abroad prior to their arrival at the border crossing.
- See more at: http://international.visitjordan.com/generalinformation/gettingaround/bordercrossings.aspx#sthash.FZ8qESEu.dpuf


http://international.visitjordan.com/generalinformation/gettingaround/bordercrossings.aspx

Me teimme n. vuosi sitten pidemmän matkan Israelista Jordaniaan, jolloin menimme Israelista Jordaniaan pohjoisimman Sheikh Husseinin rajan kautta ja tulimme Jordaniasta takaisin Israeliin eteläisimmän Wadi Araban rajan kautta. Syynä oli se, että Jordanian viisumin sai helpoiten ostettua pohjoisimmalta raja-asemalta. Menomatkan rajanylityksestä olen jo kirjoittanut tarkemman sepustuksen blogiin: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/01/13/vinkkeja-rajanylitykseen-israelista-jordaniaan/

12
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Telttailu Yhdysvalloissa?
« : 26.02.2017, 10:40:47 »
Kaipailisin vinkkejä telttailutarvikkeista. Mitä kannattaa tuoda Suomesta ja mitä ostaa USA:sta/Kanadasta?
Onko vinkkejä paikoista, joista tarvikkeita kannattaa vuokrata tai ostaa? Entä itse tavarat - teltta ja makuupussit toki, mutta mitä pitäisi ottaa huomioon erityisesti car campingissa?
Ja mihin kannattaa heivata ne tavarat, joita ei halua tuoda mukanaan Suomeen? Ikävä toimivia tavaroita olisi roskiinkaan heittää.

13
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 27.01.2017, 19:51:22 »
Ehdottomasti Albaniaan! Viimeksi tänään päädyin kehumaan sitä (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=610852215766654&id=599273966924479).
Me käytiin joitain vuosia sitten Tiranassa ja Beratissa - sekä Makedonian puolella Ohridissa. Matkat tehtiin bussilla. Maaseutu ja nuo kaupungit ovat todellakin näkemisen arvoisia. Sen mitä olen Balkania nähnyt, Albania eroaa muista maista yllättävän paljon. Turismihan siellä on pääosin aika lapsenkengissä, mikä tekee Albaniasta kivan aidon kohteen.

14
Espanja / Vs: Valencia
« : 09.01.2017, 01:59:40 »
Bussiaseman lähistöllä ei ole kauheasti muuta kuin kauppakeskus. Keskustaan sieltä on matkaa pari kilometriä. Minä satsaisin sen 15e päästäkseni keskustaan yöpymään.
Valencian keskustassa voi hyvin liikkua kävellen, mutta esim. rannalle ja Ciudad de las Artes y las Cienciasiin kannattaa mennä joko kaupunkipyörillä tai metrolla.

Sivuja: [1]