Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ressireissari

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 04.10.2020, 20:47:29 »
jos voisit elää kaltaistesi kanssa omassa kuplassanne, ei olisi ongelmaa. saat toki olla koronasta ihan mitä mieltä ikinä haluatkin, mutta kun joudumme jakamaan yhden yhteiskunnan kaikki keskenämme, ei ole sinun henkilökohtainen asiasi päättää "ajatteletko levittäväsi tautia eteenpäin", tai mistä syystä kukakin kuolee. jos olet eri mieltä yhteiskunnan koneistojen tekemistä päätöksistä (jotka käsittääkseni perustuvat tutkimustietoon), voit vaikuttaa asiaan äänestämällä seuraavissa vaaleissa puoluetta joka menee enemmänkin mutupohjalta, tai jaloillasi, muuttamalla esim javier bolsonaron brasiliaan.
Ei mun tarvitse Brasiliaan asti lähteä. Olen itse asiassa harkinnut vakavasti jo muutaman vuoden muuttavani Ruotsiin. Eikä heidän suhtautuminen vs. Suomen suhtautuminen koronaan ole ainakaan hillinnyt muuttohalujani. Nykysuomi ajautuu tätä menoa konkurssiin vuosikymmenessä.  Tai no, valtio eikai voi konkurssiin varsinaisesti mennä, mutta talous voi ja todennäköisesti meneekin vielä enemmän perseelleen kuin tähän asti.

2
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 02.10.2020, 15:14:06 »
Sori nyt vaan mpala ja muut korona-kauhistelijat, mutta minun mielestäni koko korona on edelleenkin täyttä ylireagointia. Ei se ole flunssaa kummempi tauti  perusterveelle ihmiselle ja riskiryhmäläiset nyt joutuu muutenkin välttelemään kaikkia mahdollisia tauteja ja he osaavat pysyä omissa oloissaan ihan automaattisestikin.

Kauheasta kohkaamisesta huolimatta Suomessa on koko vuonna todettu about 10000 korona-tartuntaa ja tautiin on kuollut jotain 350 ihmistä. Uskokaa tai älkää, ihan tavalliseen kausiflunssaan on TÄNÄKIN vuonna kuollut jo reilusti enemmän ihmisiä Suomessa. Mutta ei se asia ylitä edes uutiskynnystä, koska aihe ei ole yhtä mediaseksikäs kuin korona. Ei kukaan ihminen kuole esimerkiksi vanhuuteen. Ne kuolee vanhana siksi, kun heille tulee lopulta jokin tauti jota kroppa ei enää kestä. Olkoon se sitten syöpä, aivoinfrakti, sydänkohtaus tai flunssa. Eikä korona ole yhtään sen kummempi. Se on vain yksi kuolinsyy muiden joukossa. Ylivoimainen enemmistö suomalaisistakin koronan uhreista on ihmisiä, jotka olisivat joka tapauksessa kuolleet lähiaikoina.

Välittääkö ihmiset normaalina vuonna siitä, että mahdollisesti tartuttavat flunssaa eteenpäin liikkuessaan siellä täällä? No eivät tasan välitä. Oletus on että se flunssa aina silloin tällöin tulee ja se sairastetaan sitten pois. Joillekin se tavallinen flunssakin on kuitenkin kohtalokas. MIKSI meidän pitäisi suhtautua koronaan yhtään sen vakavammin? Sitä en ole käsittänyt koko hemmetin koronan aikana. Mikä piru tässä taudissa on niin erikoista että kaikki pitää kieltää ja sulkea ja alkaa hysterisoimaan käsien pesusta, kasvomaskeista ynnä muista.

Suunnittelemani Road tripin päätin kuitenkin perua. En siksi että ajattelisin levittäväni tautia eteenpäin vaan siksi, että näyttää liian monessa maassa olevan jonkinlaiset karanteenit tms. maahan tullessa voimassa. Road tripin järkkääminen tänä aikana on vähän liian haastavaa valitettavasti.

3
Vanha aihe, mutta hämmennyin lukiessani. Mihin vittuun voi olla niin kiire, että pitää minuutilleen ottaa aikaa? Nää on näitä järjettömyyksiä mitä en ikinä tule ymmärtämään. Mitä siinä voittaa jos onkin kaksi minuuttia nopeammin odottelemassa junaa? Tai vaikka myöhästyisikin siitä junasta, mihin teoriassa oli mahdollisuus ehtiä? Seuraava tulee hetken päästä kun etsii penkin perseensä alle ja odottelee.

4
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 15.09.2020, 14:51:53 »
Ottamatta kantaa siihen, mikä on turha matka tai tarpeellinen näin korona-aikana niin IATA:lla on näppärä sivusto, josta voi seurata kaikkien maiden maahantulorajoituksia ja josko tarvitsee esim negatiivista koronavirustodistusta. Ohjeistus pätee siis muuhunkin kuin lentomatkustukseen.
https://www.iatatravelcentre.com/world.php
Kun klikkaa haluamaansa maata, näkee ajantasaiset vaatimukset kyseisen maan maahantuloon.
Mikäli haluaa matkustaa Suomesta maahan, jossa vaaditaan negatiivinen koronatestitodistus niin kalliiksi tulee tällä hetkellä. Noin 300 euroa yksityisellä puolella, sisältäen lääkärin lähetteen, testin ja todistuksen ja todistus on voimassa vain 72 tuntia eli 3 vuorokautta näytteen otosta. Julkiselta puolelta näitä todistuksia matkailun takia ei saa.
Tämä siis vastauksena aloittajan kysymykseen mihin maihin pääsee ja mihin ei.
Kiitos. Tässä on sellainen vastaus, mitä hainkin. Tästä voisi muutkin ottaa oppia miten vastataan siihen mitä kysytään, ilman moralisointeja ja vittuiluja.

5
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 12.09.2020, 20:38:01 »
Kummallista etta tama ei mene ihmisille kaaliin. Meidan elo ja matkailu on muuttunut. Kyse ei todellakaan ole nyt mihin voi menna ja mihin, jokikinen "turha" matka lisaa riskia infektion leviamiseen eika tama puoli-akuuttivaihe sitten lopu ikina. Ei se elama tahan lopu mutta on nyt jaahylla ainakin taman vuoden. Jos ihan hirveesti pitaa paasta ulkomaan matkalle, niin tehkaa joku rajoitettu matka. Tallaiset mennaan moniin paikkoihin sinne tanne ovat nyt vaan pois kysymyksesta.
Sori vaan, mutta minä en anna koronan rajoittaa elämääni yhtään enempää, mitä valtiovalta tekee. Elän ja teen tasan tarkkaan niitä asioita, mitä ennenkin, huolimatta koronasta. Mitä järkeä siinäkään on, että linnoittaudutaan jonnekin neljän seinän sisään ja odotellaan paskat housussa koronan tulemista? Yhtä hyvin voi silloin tappaa suoraan itsensä, jos ei uskalla elää. Korona tulee jos tulee. Ja sitten toimitaan sen mukaan. Ei se ole sen kummempi kuin vaikkapa joku syöpäkään. Sydänkin saattaa pysähtyä milloin vain tai aivoista katketa verisuoni. Minkä sille sitten mahtaa. Mutta etukäteen on turha murehtia.

6
Eurooppa / Road trip koronan aikana?
« : 12.09.2020, 02:46:34 »
Maailmanympärireissun jälkeen seuraavaksi tähtäimessä on ollut road trip omalla autolla Euroopassa. Olisin kai jo reissulla, mikäli maailman tilanne ei olisi mikä on. Nyt syksyn päälle olen kuitenkin alkanut taas lämmitellä ajatusta, olisiko se mahdollista? Onko tietoa, mikä Euroopassa on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tilanne, jos pyrkii maarajoja pitkin maasta toiseen? Onko mitään tsäänssiä, jos mitään todellista syytä matkustaa maasta toiseen ei ole? Suomesta pääsee kyllä Ruotsiin, mutta tyssäisikö reissu jo Tanskan rajalle? Suomesta pääsee myös Viroon ja Latviaan, olen siellä asti käynyt autolla tänä kesänä, mutta entä pidemmälle? Suunnitelmissa olisi sellainen 1-2 kuukauden automatka Euroopassa. Kiinnostaisi kyllä kierrellä enemmän kuin realistisesti on aikaa, mutta tämä hemmetin korona aiheuttaa rajoituksia. Mihin maihin pääsee ja mihin ei?

7
Lupasin jo, etten enää kysele, mutta pakko silti yksi kysymys vielä tehdä. Trans-siperian jätän väliin ja käytän sen ajan kiinan matkailuun.

Kiinan viisumi. Olin jo tekemässä viisumihakemusta, varaamassa lentoja ja ensimmäistä majoitusta, kun iski tenkkapoo.

Olen ymmärtänyt, että Kiinan turistiviisumi on ns. yksikerta viisumi. Jos lennän ensin Kiinaan ja menen sieltä Okinawalle ja Taiwaniin, onko mulla mitään asiaa enää takaisin Kiinaan saman viisumin puitteissa?

Tämä pitäisi selvittää nyt pikaisesti, koska tällä viikolla pitänee pistää jo viisumihakemusta sisään ja sitä varten tarvitsen meno-paluu liput Kiinaan. Epäselvää on tässä kohtaa se, lennänkö Kiinaan Suomesta vai menenkö sinne noiden saarien kautta?

Ja jos lennänkin vaikka Taiwaniin ensin, tarvitsenko Kiina-viisumin, mikäli lennolla on välilasku/koneen vaihto Kiinassa?

8
Sovitaan sitten, että olen trolli. Ihan vakavassa mielessä asioita silti kyselin. Etelä-siperian ilmastoa luulin oikeasti hieman miedommaksi kuin mitä se onkaan. Visa-esta asiaan hirttäydyttiin aivan turhaan. Koko kysymykseni lähti siitä, kun Mongolian visa-hakemuksessa sanotaan selvästi, että pitää ensin olla venäjän ja kiinan viisumit. Siitä tuli mieleen, että voikohan olla muidenkin maiden osalta jotain vastaavaa?

Muutamista vastauksista paistaa helvetillinen ylimielisyys. Varmasti nuo kysymykseni olivat kokeneelle reissaajalle itsestään selvyyksiä, mutta kokemattomalle ne eivät sitä ole. Ja matkan tuoma jännitys aiheuttaa sitä, että tulee kyseltyä helppojakin kysymyksiä. Työskentelen itse sellaisella alalla, josta pallontallaaja, olkoon vaikka tonnitallaaja, voi olla vähän hajulla mutta vähänkään kun yksityiskohtiin mennään, yleensä ihan kujalla. Olen lähes varma, että esim. nimimerkki jk esittäisi ihan helvetin tyhmiä kysymyksiä minun mielestäni, mikäli keskustelisimme ammatistani. Mutta ei mulle silti tulisi mieleen alkaa heti vittuileen vastaan, vaikka olen vuosia niitä kysymyksiä milloin missäkin kuunnellut. Minä ainakin sisäistän sen, että ne asiat mitkä ovat minulle itsestään selviä, eivät välttämättä ole sitä muille.

Pyydän anteeksi tyhmiä kysymyksiäni. Voin luvata moderaattoreille, etten kuuna päivänä esitä enää yhtään ainutta kysymystä tälle keskustelupalstalle. Minun trollailultani saatte jatkossa olla rauhassa. Jos ja kun mieleeni tulee matkustamiseen liittyviä asioita, selvitän ne jatkossa jostain muualta. Internet on onneksi lähes ehtymätön tietolähde.

Samalla kiitän tasapuolisesti kaikkia niitä, jotka vaivautuivat vastaamaan asiallisesti.

9
eli mille okinawan saarista olet menossa https://en.m.wikipedia.org/wiki/Okinawa_Islands ?
kuten kai ymmartaakseni ihan ystavallisesti kirjoitin, niin mikali kohteesi on taiwan-okinawa-matkasi jalkeen australia,  lentaisin taipeista. ehka joitain risteilylaivojakin on.
se, milla leveysasteilla joku paikka on, niin ei suoraan korreloidu lampotiloihin.
meu deus 8)
Edellisenkin vastauksesi luin, kiitos siitä. Tarkoitus olisi tosiaan tuolle Okinawan "pääsaarelle" mennä, missä Nahan kaupunkikin sijaitsee. Rantakelien puuttuminen ei haittaa. En ole rannalla löhöilevää tyyppiä ollenkaan. Alustavasti olen itsekin päätynyt siihen, että menen ensin Okinawalle ja Taipeista sitten kohti Australiaa.

Täytyy tuota trans-siperiaa vielä miettiä. Se oli alunperin koko reissuni lähtökohta, mutta saattaa tosiaan olla että se kannattaisi tehdä joskus myöhemmin kesäaikaan erikseen. Lentämällä suoraan Aasiaan saisin pari viikkoa lisää aikaa kierrellä muita kohteita ja välttyisin kahden tai kolmen maan viisumirumbalta. Kyseinen junamatka kyllä toisaalta houkuttelee ja on ollut mielessä monta vuotta. Jos jätän sen nyt väliin, se saattaa jäädä iäksi väliin.

10
Tuossa avauksessa on niin moni asia pielessä, että on vaikea nähdä sen olevan muuta kuin trollaus.

- Trans-Siperia talvella voi olla hyvä idea, jos tykkää -50C pakkasista. Joku tykkää, useimmat eivät.
- ESTA haetaan netistä, joten se ei näy Venäjän viranomaisille, eikä mahdollinen Venäjän viisumi näy ESTAa hakiessa USA:n viranomaisille.
- Visa waiver ei riipu lentoyhtiöstä, vaan kansalaisuudesta.
- Okinawan ja Taiwanin välimatka on noin 300 km, joten on ihan sama, meneekö Peking-Okinawa-Taiwan-Australia vai Peking-Taiwan-Okinawa-Australia. Kummin nyt vaan sattuu löytymään halvemmat lennot.
- Lentoja Aucklandista Losiin voi etsiä hakukoneella.
- Jos on tarkoitus mennä Siperiaan talvella ja Australiaan kesällä, niin juu, aika vaikea on selvitä yksillä kengillä.
- Chicagon ja New Yorkin ilmastodiagrammit olisivat löytyneet googlaamalla samassa ajassa kuin kirjoitit kysymyksen tänne. Varmaan ne talvikamppeet kannattaa ottaa mukaan, jos Siperiaankin aiot.
- Joulu ei ole yleinen vapaapäivä Kiinassa ja Japanissa, joten aukioloihin se ei vaikuta. Tämä kuulunee yleissivistykseen. (Lentohintoihin se toki voi vaikuttaa, koska moni länsimainen expat matkustaa kotimaahansa).
Myös tässä vastauksessasi on monta asiaa pielessä. Ei tämä lähellekään näin yksioikoista ole.

Siperian pakkasista minäkin olen kuullut, MUTTA Siperia on helvetin iso alue ja tuo juna kulkee pääasiassa etelä-venäjällä ja etelä-siperiassa. Karttapallosta katsottuna suurin piirtein samoilla leveysasteilla kuin Puola ja Saksa. Sielläkinkö on -50C pakkasia? Ainakin minä olen tähän asti olettanut, että nuo kovat pakkaset ovat Siperian pohjoisosissa. Lisäksi tuo on lähinnä junamatka, eiköhän siellä junassa jonkinlaiset lämmittimet ole, vaikka pihalla olisikin kylmä. Jos pari päivää vietän matkan varren kaupungeissa, missä on vähän kylmempää. Mieluummin palelen sen aikaa kun roudaan kolmeksi kuukaudeksi talvikamppeet.

ESTA on sähköinen, sen tiesin. Samalla se tarkoittaa sitä, että tiedot ovat mahdollisesti myös venäjän viranomaisten saavutettavissa. Toisaalta en ole koskaan ESTAA hakenut, joten en tiedä tarvitseeko siihen syöttää passin tietoja, esim. siinä olevia viisumeita?

Visa waiver RIIPPUU myös lentoyhtiöstä. Sen lisäksi, että pitää olla tietyn maan kansalainen, maahan pitää saapua myös ennalta määritellyllä lentoyhtiöllä. Joita nyt onneksi näytti olevan helvetin pitkä lista. Mutta sitä listan pituutta en tiennyt, ennen kuin selvitin asian.

Nuo Okinawa ja Taiwan. Kuten sanoin, kuljen mielelläni muillakin kulkuneuvoilla kuin lentäen. Siksi sillä on merkitystä, kummalle saarelle kannattaa ensin mennä. Pääseekö manner-kiinasta lautalla Okinawalle? Jos pääsee, mistä kaupungista? Kummalta saarelta saa helpommin lennon Australiaan, sekin vaikuttaa kumpi kannattaa jättä viimeiseksi jne. jne. Ei 300km välimatka ihan olematon sentään ole. Varsinkaan Pekingistä katsottuna, josta matkani saarille jatkuu.

Tottakai minä tiedän, että lentoja voi etsiä netistä. Siinä tulee vaan äkkiä runsaudenpula. Reitin matkustaneilta löytyy helposti kokemuksen tuomia ehdotuksia, mistä ja minne kannattaa lentää. Minun karkea suunnitelmani on Sydney/Auckland-Los Angeles, mutta siitä ei ole vielä mustaa valkoisella. Yhtä hyvin reitti voisi olla vaikka Wellington-San Fransisco tai jotain muuta. Kertokaa jos hyvää tietoa löytyy.

Yleisesti ottaen huomauttaisin, että tämä on edelleen tyhmät kysymykset -osion keskustelun avaus. Miksi hemmetissä tällainen osio palstalla on, jos moderaattoreiden taholtakin suhtaudutaan näin halveksivasti kokemattoman reissaajan ehkä tyhmiinkin kysymyksiin? Kyllä minä sen tiedän, että kaikkeen näihin löytyy vastaukset netistä kun vaan jaksaa penkoa. Mielelläni silti kysyn suoraan tietoa, sikäli kun joku haluaa vastata.

11
- 2 viikossa hel-pekingiiin
- viikko okinawalla
- 1 kk 3 maahan

ei ihan korreloi

momondo.com voi esim aloittaa noitten lentojen etsimisen
Anteeksi kuinka?

Tuo trans-siperian junamatka kestää n. pari viikkoa kun teen yhden tai pari pysähdystä matkalla. Etkai sitä kyseenalaista? Manner-Kiinassa olen kertaalleen jo aiemmin käynyt, joten sitä en tällä kertaa ala sen enempää koluamaan. Pekingin tienoilla ajattelin Kiinan muurilla piipahtaa, mutta muuten tuo Kiinan viikko menee hitaaseen siirtymiseen Okinawalle (tai Taiwaniin). Nuo Okinawan ja Taiwanin saaret ovat sen verran pieniä, että eiköhän viikko per saari riitä suurin piirtein. Ja nuo kestot on "noin" kestoja. Minulla on aikataulun puitteissa varaa joustaa muutamilla päivillä suuntaan jos toiseen.

12
Jahas, klassikkoaloitus. Tällä kertaa ei sentään jännitä ihan hirveästi? Popparit esiin sitten vaan.
Jos ei ole vastauksia, kannattaako kirjoittaa mitään? Mikä tuossa aloitusviestissä oli niin perseestä? Tämä aloitus taisi olla "tyhmät kysymykset" otsakkeen alla. Eikö tänne siis saa laittaa tyhmiä kysymyksiä? Tarvitseeko vastavuoroisesti vastaajan tunnustautua idiootiksi alkamalla heti vittuilemaan?

Visa waiver -kuljetusyhtiöiden listan löysin jo itsekin, siihen ei tarvitse enää vastata.

Tuo viisumien hakujärjestys mietityttää. Esim. Mongolian viisumia varten sanotaan selkeästi, että passissa tulee olla sekä venäjän että kiinan viisumit entuudestaan. Miksi muillakin mailla ei voisi olla vastaavia ehtoja? Jenkit ja venäjä ovat jatkuvasti tukkanuottasilla milloin mistäkin, joten voisin hyvin kuvitella heitä kiinnostavan sellaiset ulkomaalaiset ihmiset, jotka reissaavat molemmissa maissa.

Ja kyllä mä mielelläni kuuntelisin kokeneempien mielipiteitä tuosta kohdejärjestyksestäkin. Varsinkin kun haluaisin välttää lentämistä mahdollisimman paljon. Australiaan täytyy lentää, samoin oseaniasta jenkkeihin ja jenkeistä kotiin. Kaikki muut välit menen mielelläni jollain muullakin kulkuneuvolla. Siksi sujuva järjestys olisi hyvä.

13
Tyhmät kysymykset / ekaa kertaa pidemmälle reissulle
« : 21.10.2019, 12:39:22 »
Olen joulukuussa lähdössä ensimmäistä kertaa vähän pidemmälle reissulle yksin. Matkasuunnitelma on karkeasti seuraavanlainen:
-Trans-siperian junalla Mongolian kautta Pekingiin (2vk)
-Kiinassa viikko, Japanin Okinawalla viikko ja Taiwanissa viikko.
-Australia/uusi-seelanti/tasmania 1kk
-jenkkilä 1kk, los angelesista junalla/bussilla new yorkiin ja sieltä lento Suomeen.

Ja sitten niitä kysymyksiä, mitkä mieltä painaa:
-onko tuo trans-siperian juna keskellä talvea aivan tuhoon tuomittu idea?
-viisumit, onko väliä missä järjestyksessä noita hakee? Meinaan että tykkääkö tyyliin venäläiset kyttyrää jos mulla on ESTA haettuna tai antaako jenkit Estaa jos passissa on tuore venäjän viisumi? Tuskinpa ongelmia?
-Estaan liittyen mitkä lentoyhtiöt kuuluu visa waiver -ohjelmaan? Finski ainakin, mutta nyt en ole menossa jenkkeihin Suomesta, vaan todennäköisesti Australiasta.
-Tuo aasian kohteiden järjestys mietityttää. Juna pysähtyy Pekingiin. Kannattaako mennä ensin Okinawalle vai Taiwaniin? Näiden jälkeen matka jatkuu Australiaan.
-Entä meno jenkkeihin? Pääseekö Aucklandista hyvin Losiin? Ylipäätään haluaisin edestakaisin hyppelyä välttää.

-Vaatetus. Mahdollisimman vähällä kampemäärällä olisi tarkoitus kulkea, esimerkiksi kengät mietityttää, mitkä olisi mahdollisimman soveltuvat kengiksi. Sellaiset, mitkä ei ole liian kuumat helteellä, mutta joilla voi myös vähän kävellä poluillakin ja vieläpä millä kehtaa jonkun kerran mennä ravitsemusliikkeeseenkin sisään. Onko mahdoton tehtävä yksillä jalkineilla?
-Onko jenkeissä helmi-maaliskuussa kylmä? Chicago/New york leveysasteilla suurin piirtein pohjoisimpana kuljen, tarvitaanko talvikamppeita?

-reissuni ajoittuu Joulun ja uuden-vuoden päälle. Onko tällä mitään merkitystä tuolla itä-aasiassa, missä niihin aikoihin olen? Vaikuttaako länsimainen joulu kiinalaisten/jaappanin poikien aikatauluihin/hintoihin tai muuhun mitenkään?


Sivuja: [1]