Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - susanna8

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 04.11.2020, 20:01:19 »
airbnb käytännöt on tainneet nyt tiukentua koronan seurauksena, enää ei välttämättä saa peruutuksista koko summaa takaisin. Summat hyvitetään kyllä jos sattuu kuolemantapaus tai maanjäristys. Ja palvelumaksua on myös nostettu.

2
Yleinen / Vs: Minne Mennä virtuaalisesti...
« : 04.11.2020, 19:58:22 »
avakin pelissä "omistan" jo talon malediiveillä, Venetsiassa yms. Taloja voi sisustaa virtuaalisesti mieleisekseen.

3
Kreikan (pienet) saaret voi olla hyvä vaihtoehto jos haluaa rantalomalle, mutta suosittelen yhdistelmää kaupunki+saaria eli vaikka Ateenasta saarihyppely. Olen käynyt risteilyn muodossa Ateenassa ja Mykonoksella, molemmista pidin mutta en tiedä riittäisikö esim. mykyonoksella tehtävää vaikka kahden viikon ajaksi, kaipailin heti suurempia liikkeitä mykonos oli täynnä pieniä turistiputiikkeja. Mutta kuitenkin käymisen arvoisia, nähtävää riittää varmasti saarilla joissa on historiaa ja paljon asukkaita esim. Kreeta voisi olla ja lähes kaikissa näyttäisi olevan erinomaisia rantoja rantalomailuun. Ateenassa ja saarilla haluaisin joskus käydä uudestaan, pelkästään saarilla en ehkä viihtyisi pitkää aikaa täytyy olla lisää nähtävää ja kaupunkitunnelmaa myöskin minulle koska tylsistyn jos on yksi pieni kohde (etenkin jos on vain pikkuputiikkeja ja nähtävyydet ja museot puuttuu) mutta uida kyllä tykkään. Italian saarille olen myös taas kaipaillut, niistä pääsee vaikka junamatkan muodossa rantakohteista kaupunkeihin ja tylsää ei siksi tule kun nähtävää riittää.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Matkalaukku
« : 26.01.2020, 22:12:56 »
Samsonite ja Delsey on olleet hyviä ja kestäviä omien kokemusteni mukaan. Tosin siihen vaikuttaa myös miten usein reissaa, kiertääkö kohteita joissa on pohjaa/pyöriä raapivia mukulakiviä jne. Ostin Italiassa kiinankaupan matkalaukun ja se kesti vain viikon tai pari. Delseyllä ei ole omaa ilmaista korjauspalvelua Suomessa, siihenkin kannattaa kiinnittää huomiota jos ostaa kalliin laukun.

5
Olettekos kuulleet... / Vs: Lutikka - tylsä tuliainen
« : 26.01.2020, 22:09:15 »
Olen törmännyt luteisiin ja kirppuihin joissain hotelleissa, yleensä silloin vaihdan huonetta tai hotellia. Varausta ei yleensä koskaan saa perua, mutta kerran Saksassa luteet hyökkäsivät huoneen ikivanhasta vaatekaapista ja huone sijaitsi jossain aamupalahuoneen vieressä/keskellä sen sai perua. Pyyhin kosteuspyyhkeillä matkalaukun sekä sisältä että ulkoa ja myös pyörät, jotta ne pysyisivät siisteinä. Kellareissa sijaitsevissa laukkuhuoneissa voi myös olla luteita tai muita. Olen myös pistänyt merkille etteivät jotkut siivoojat tee työtään niin hyvin kuin olettaisi, joillain on tapana hieman harjalla hosua ja siinä koko siivous. Suomessakin joitain asemia siivotaan kehnosti ei ole vain muiden maiden ongelma. Vaatteet kannattaa pestä 60 asteessa.

6
Ranska / Vs: Nîmes
« : 26.01.2020, 01:32:17 »
Nimes on mielenkiintoinen historiallinen "pikku Rooma", suosittelen. Tosin kun kävin yhtenä kesänä oli +40C ja en jaksanut mennä katsomaan vesipuutarhaa helteessä

7
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 26.01.2020, 01:23:35 »
Viimeksi kun kävin näin Montpellieriin ohimennessä junasta Séten ja näytti käymisen arvoiselta kohteelta kesällä. Rivieralla pidin Mentonista ja Cannesista, niissä on hienot maisemat ja keväällä kun kävin oli vähän turisteja nyt voi olla enemmän jo. Pidin myös Lyonista.

8
Espanja / Vs: alicante
« : 26.01.2020, 01:20:58 »
Muutama vuosi sitten kävin toista kertaa alicantessa (junalla Barcelonasta) ja kohde oli vähän muuttunut keväällä. Ennen vielä 2013 oli paljon tapasravintoloita ja muita sellaisia, nyt oli avattu uusia italialaisia ravintoloita. Italialaisesta ruuasta pidän, mutta odotin näkeväni kuitenkin aitoja tapasravintoloita, paellaa jne. Myös sisäänheittäjiä oli tullut lisää. Mutta siellä on nähtävänä El Palmeral palmupuisto jota suosittelen, sivummalla keskustasta.

9
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 26.01.2020, 01:12:40 »
minua on alkanut vähän kiinnostaa Viareggio ja sen lähialueet, onko se rysä maksullisine rantoineen? ainakin kuvissa näyttää kaduilla kasvavan hienoja kukkapuita

10
Minulla on yleensä ollut vain hyviä kokemuksia etelä-Euroopassa matkustaessa, tosin nuorempana jos liikuin yksin Sisilian kujilla illalla jotkut lähtivät seuraamaan ja huutelemaan, mutta pääsin niistä eroon. Jotkut naismatkalijat ottaa sormuksen mukaan, se voi joskus kannattaa. Viime kesältä on huonompi kokemus Saksasta, jossa hotellin henk.kunta kävi huoneessa kopioimassa pankkikortin. Näin paljon unia ja tuntui että pitäisi herätä, heräsin myöhään iltapäivällä ja tiesin heti että huoneessa oli käyty. Ikkunasta myös näkyi tietynlanen alue josta kytättiin hotellin ikkunoita. Tuon jälkeen hotelli vaihtoi nimensä toiseen. Varmaan etsivät jotain arvokasta.

11
Civitavecchiassa olen käynyt pari kertaa ja tykännyt, se on lähellä Roomaa mutta on kuitenkin leveät kävelykadut ja merimaisemat +mahdollisuus mennä lautalla vaikka Barcelonaan, tai jatkaa matkaa junalla Toskanaan. Viimeksi kun kävin sinne oli ilmestynyt sushiravintola paikallisten pitserioiden viereen, mutta rauhallisempi tunnelma kuin Rooman keskustassa. Lähellä on muitakin näkemisen arvoisia kohteita kuten vaikkapa santa marinella jossa on pastellitaloja, mutta ranta ei ollut ilmainen. Terracina ja Formia on myös kohteita melko läheltä Roomaa joista pidän. Terracinassa on rannan lisäksi historiallista nähtävääkin, vaikka ne eivät ole päässeet Unescon listalle.

12
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 26.01.2020, 00:51:58 »
Pari sellaista kohdetta on joihin en välttämättä enää menisi kun on tullut jo käytyä mm. Itävalta, tosin junalla suostun menemään kyllä ohi. Minua ei ole ikinä kiehtonut myöskään aasia, tosin tykkään kyllä rannoista ja aasialaisista ruuista.

13
Junamatkustus / Vs: Renfe
« : 26.01.2020, 00:47:43 »
Olen mennyt Barcelonasta alicanteen kerran ja lippu oli hintava noin sata euroa kesällä, heillä oli kuulemma jäljellä vaan ekan luokan lippuja johon sisältyi ateria ja juotavaa kuten tomaattimehu. Se ateria oli ihan kiva yllätys, mutta paikan päällä ostettu lippu kallis saman maan sisällä. Maisemina näkyi lähinnä kuivaa aavikkoa, ei merimaisemia. Konduktööri yritti käskyttää nostamaan matkalaukut korkealle "hattuhyllylle" johon en suostunut koska en olisi mitenkään saanut suurta matkalaukkua enää alas ylähyllyltä, asiakaspalvelu oli tympeää. Yritän junissa aina laittaa laukkuni mahdollisimman sivuun ja voin myös siirtää laukkuani, tuolla se ei kuitenkaan riittänyt vähän sama meno kuin Ruotsissa että laukut on tiellä vaikka ei todella olisikaan tiellä. Ykkösluokassa oli vain vähän matkustajia.

14
Junamatkustus / Vs: Viehättävimmät junareitit
« : 26.01.2020, 00:42:41 »
Olen tykännyt useistakin eri junareiteistä, mutta niistä suurin osa on etelässä. Italiasta Ranskan Rivieralle jolloin näkee paljon palmumaisemia ja junareitti kulkee merenrantaa pitkin, todella upea reitti. Samalla voi nähdä myös palatseja ja trooppisia puutarhoja, jos menee vaikkapa Cannesiin asti. Sisiliassa pidin Palermo-Taormina reitistä jossa näkee trooppisten maisemien lisäksi myös maaseutua ja kauempaa voi havaita merellä pieniä saaria. Saksassa olen mennyt useita kertoja Münchenista Veronaan ja se on upea reitti koska reitin varrella näkee myös Itävallan alpit, juna kulkee kuitenkin matalaa reittiä eikä korkealla. Englannissa kannattaa nähdä muutakin kuin Lontoo ja mennä sieltä vaikka junalla Walesiin jossa on vihreitä vuoristomaisemia.

Sivuja: [1]